Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Haar Hobby: Alice beschildert porselein
Foto: Eigen foto

In 'Haar hobby'

Alice beschildert porselein

05 DEC 2012

In Haar hobby vertellen vrouwen over hun grote passie. Deze week is het de beurt aan Alice Lim. Zij is gek op het beschilderen van porselein.

Haar Hobby: Alice beschildert porselein
Foto: Eigen foto
Haar Hobby: Alice beschildert porselein
Foto: Eigen foto

Alice Lim, 59 jaar, optometrist

Wat is jouw hobby?

Mijn hobby is schilderen op porselein.

Hoe is het begonnen?

Met deze 'ziekte' ben ik ongeveer tien jaar geleden besmet geraakt. Het was begonnen met een persoonlijk cadeautje te willen maken na ontvangst van een geboortekaartje. Dat werd dus de afbeelding schilderen op een beker.

Waarom vind je het zo leuk?

In het cultureel centrum De Kuil in Uitgeest krijg ik les van Anneke Heijne die behalve doceert ook inspireert tot het maken van heel veel dingen, zoals het  volgen van workshops, het uitproberen van nieuwe materialen en nieuwe technieken. Samen met enkele medeleerlingen vormen wij een gezellig clubje die zelfs buitenlandse reizen maken voor workshops en tentoonstellngen. Behept met deze ziekte kijk je met begerige ogen naar wit porseleinen voorwerpen op rommelmarkten, in  kringloopwinkels, kookwinkels, warenhuizen enz. Met stapels kaarten, servetten, prentenboeken, met zoveel afbeeldidngen denk je 'iets leuks' mee te kunnen doen. Mijn handicap is alleen chronisch tijdgebrek; tijd is helaas niet te koop.

Komend jaar bestaat het Porselein Schilder Genootschap PSG 25 jaar. Ik wil graag meer bekendheid geven aan deze hobby. Het is niet alleen oudbollig schilderwerk van bloemetjes en vlinders.Zo heb ik een bord voor een collega geschilderd die met pensioen ging. Hij heeft jarenlang met plezier samen met zijn vrouw op een zeilboot gevaren, maar om gezondheids redenen heeft hij dit moeten verruilen voor een motorboot. Het andere bord was voor de afgelopen PSG-dag met als thema spreekwoorden en gezegden. Ik wilde het gezegde: 'berouw komt na de zonde' uitbeelden, oftewel: mijn eeuwige strijd met de weegschaal, maar omdat mijn bord gebroken uit de oven kwam heb ik het gezegde: 'gewogen en te licht/zwaar bevonden' van gemaakt, helaas is dat ook op mij van toepassing.

Waar en wanneer ben je met je hobby bezig?

Soms veroorloof ik me een avondje om te schilderen. Heerlijk als mijn lief naar bed is en ik nog eventjes in alle rust en stilte door kan gaan. Soms werk ik tot diep in de nacht door. Ik ga dan snel opruimen en dan sluip ik naar boven en probeer geluidloos met ijskoude benen en voeten in bed te komen. Helaas mislukt het weleens en wordt lief wakker van mijn ijsklompjes. Als hij vraagt : hoe laat is het? Kan ik alleen antwoorden: laat, na twaalven. Een eerlijk antwoord, maar hij heeft gelijk, dit is roofbouw, slopend, waanzin maar ontzettend leuk!

 

Geef je op

Vind jij dat jij de leukste hobby ter wereld hebt? Wil je laten weten waarom jouw hobby zo leuk is en wil je met jouw mooiste creatie op de site van VROUW komen te staan? Laat het ons weten! Mail je naam, een foto van jezelf en een foto van jouw mooiste creatie naar vrouwhobby@telegraaf.nl en wie weet sta jij binnenkort met jouw hobby op deze plek!

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter, Google+ en Pinterest

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
Meer Premium