Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Haar hobby: Marielle Coppes creëert van alles
Foto: Eigen foto

In 'Haar hobby'

Mariëlle creëert...van alles!

25 JAN 2013

In Haar hobby vertellen vrouwen over hun grote passie. Deze week is het de beurt aan Mariëlle Coppes. Zij heeft een passie voor creëren...

Haar hobby: Marielle Coppes creëert van alles
Foto: Eigen foto

Mariëlle Coppes, 24 jaar, studente industrial Design

Wat is jouw hobby?

Hobby heb ik altijd al een gek woord gevonden wat ik associeer met puzzelen en paardenplaatjes verzamelen. Wat ik wel kan zeggen is dat ik een passie heb voor creëren. Ik heb eindeloos veel interesses waar ik constant mijn creativiteit op los laat in iedere denkbare vorm. Ik schilder beesten op canvas, monsters op straat, gigantische zebra-eenhoorns op slaapkamermuren van vrienden, maar ook geïmproviseerde gekheid op t-shirts tijdens feesten. De ene keer bak ik regenboogpoffertjes en cupcakes, de andere keer naai ik een jurk voor mezelf, besluit ik 1000 origami kraanvogels te vouwen om uit te delen aan vreemden, maak ik vrolijke creaties op mijn nagels of leer ik ukulele spelen.

Hoe is het begonnen?

Als kind tekende ik graag en was ik altijd dingen aan het maken. Toen ik ouder werd heb ik jarenlang alleen sporadisch iets met die interesses gedaan, vooral omdat ik leed aan 'geen-tijd-syndroom'. Op een gegeven moment besefte ik me dat mijn leven altijd druk zal zijn, maar dat ik kan kiezen om meer prioriteit te geven aan de dingen die ik leuk vind om te doen. Rond dezelfde tijd ben ik mijn blog Magical Daydream begonnen. Vanaf toen ben ik gaan inzien dat dingen doen omdat ik ze leuk vind om te doen en nergens anders om, ontzettend veel waarde toevoegt aan mijn alledaagse leven.

Waarom vind je het zo leuk?

Foto: Eigen foto

Creativiteit wordt vaak gezien als een persoonlijke eigenschap die je hebt of niet hebt. Ik geloof daar niet in. Creativiteit is een keuze. Een denkwijze die je jezelf aan kunt leren. Het leuke daarin ook is dat je creativiteit dus kunt trainen. Ik zet mezelf regelmatig creatieve uitdagingen die net wat meer van me vergen dan ik normaal zou doen, puur om mezelf te prikkelen om nieuwe uitdagingen aan te gaan en te blijven groeien. Ik merk daarvan de positieve invloed in mijn leven. Uiteindelijk komt het er op neer dat ik blijer ben als ik dingen maak.

Waar en wanneer ben je met je hobby bezig?

Ik ben samen met wat vrienden een collectief begonnen onder de naam Big Bug Collection. Wij schilderen wel eens op feesten, maar doen ook willekeurige andere projecten zoals interactieve kinderboeken schrijven, skateboards beschilderen of (3D)muurschilderingen maken. Meestal komen we wel 1 keer per week 's avonds bij elkaar om plannetjes te broeden en hippe dingen te maken.

Foto: Eigen foto

Als ik in mijn eentje dingen maak doe ik dat vaak 's avonds of in het weekend op mijn kamer.

Wat is je favoriete website?

Ik haal inspiratie uit ontzettend veel sites en dingen om me heen. Maar een blog die ik waarschijnlijk het langste volg is A Beautiful Mess en voor een hele community aan mensen die alles maken wat je maar kunt bedenken is Instructables altijd wel leuk.

 

Geef je op

Vind jij dat jij de leukste hobby ter wereld hebt? Wil je laten weten waarom jouw hobby zo leuk is en wil je met jouw mooiste creatie op de site van VROUW komen te staan? Laat het ons weten! Mail je naam, een foto van jezelf en een foto van jouw mooiste creatie naar vrouwhobby@telegraaf.nl en wie weet sta jij binnenkort met jouw hobby op deze plek!

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter, Google+ en Pinterest

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.7 °C
NO3
Beurs AEX
AEX 511.53
+ / - -0.21%
Meer Premium