Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Flick.com this is markb

Mannen 'met wit busje' vinden we aantrekkelijk

13 DEC 2011

De meest aantrekkelijke bestuurders rijden rond in een klassieke auto, want dat blijkt hét meest aantrekkelijke verleidingsmiddel te zijn. Op een goede tweede plaats staan de klusjesmannen 'met een wit busje', want ook die vinden we erg sexy...

Dat blijkt uit een enquête onder 1.000 Britse automobilisten. Gevraagd werd welke chauffeurs zij het meest aantrekkelijk vinden. Zowel mannen als vrouwen vinden de bestuurders van een zilvere, klassieke Mercedes het meest aantrekkelijk. Met een sportauto hoeven mannen niet aan te komen, want vrouwen verkiezen een man met een praktische wagen, zoals een station wagon.

Op de tweede plaats staan de klusjesmannen, die vaak typerend rondrijden in een witte bus, wat ook wel 'white van man' wordt genoemd in het buitenland. 'The white van man' is een stereotypering van bestuurders, die meestal eigenaar zijn van een klein bedrijfje, zoals een bouwvakker, timmerman of loodgieter.

Onderzoekster Julia Dalimore: "Het lijkt alsof vrouwen op zoek zijn naar een klusjesman." Daar heeft zij waarschijnlijk gelijk in, want uit eerder onderzoek blijkt dat sommige vrouwen liever een klusjesman hebben dan een beest in bed.

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook en Twitter!

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
5.3 °C
WNW5
Beurs AEX
AEX 497.63
+ / - -0.3%