Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: Flick.com this is markb

Mannen 'met wit busje' vinden we aantrekkelijk

13 DEC 2011

De meest aantrekkelijke bestuurders rijden rond in een klassieke auto, want dat blijkt hét meest aantrekkelijke verleidingsmiddel te zijn. Op een goede tweede plaats staan de klusjesmannen 'met een wit busje', want ook die vinden we erg sexy...

Dat blijkt uit een enquête onder 1.000 Britse automobilisten. Gevraagd werd welke chauffeurs zij het meest aantrekkelijk vinden. Zowel mannen als vrouwen vinden de bestuurders van een zilvere, klassieke Mercedes het meest aantrekkelijk. Met een sportauto hoeven mannen niet aan te komen, want vrouwen verkiezen een man met een praktische wagen, zoals een station wagon.

Op de tweede plaats staan de klusjesmannen, die vaak typerend rondrijden in een witte bus, wat ook wel 'white van man' wordt genoemd in het buitenland. 'The white van man' is een stereotypering van bestuurders, die meestal eigenaar zijn van een klein bedrijfje, zoals een bouwvakker, timmerman of loodgieter.

Onderzoekster Julia Dalimore: "Het lijkt alsof vrouwen op zoek zijn naar een klusjesman." Daar heeft zij waarschijnlijk gelijk in, want uit eerder onderzoek blijkt dat sommige vrouwen liever een klusjesman hebben dan een beest in bed.

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook en Twitter!

9.0 °C
ONO3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 461.87
+ / - +0.98%