Zoeken
  Zoeken met  
12.3 °C
ONO2
 
files 112
80 km.
euro95
diesel
1,823
1,499
 
 
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: Flickr. com: Maroon Surreal
di 05 feb 2013, 14:16

Liefde op de werkvloer: hoe houd je het discreet

Door Sylvia van der Spek

Twee derde van werknemers is wel eens verliefd geweest of heeft een liefdesverklaring gekregen op het werk, zo blijkt uit onderzoek van Unique. Uit al deze amoureuze perikelen op het werk ontstaan relaties. Hoe ga je daar als stel mee om. Wat moet je wel of niet doen? Relatiedeskundige Sylvia van der Spek geeft advies.

Hoe belangrijk is je baan voor je?

Als je baan erg belangrijk voor je is en je nergens anders kan werken, dan zou dat een overweging kunnen zijn om er niet aan te beginnen. Er kunnen namelijk allemaal complicaties ontstaan naar aanleiding van jullie relatie of het beëindigen ervan.

Melden

Meld het zo spoedig mogelijk aan je leidinggevende. Mocht er sprake zijn van belangenverstrengeling dan kunnen de nodige maatregelen genomen worden en kun je ontslag vermijden

Andere baan

Zoek zo spoedig mogelijk een andere baan of vraag om overplaatsing. Dat geeft je meer vrijheid om de relatie te beëindigen als je dat zou willen. En kun je privé en werk beter gescheiden houden.

Begrip

Het voordeel van een relatie op het werk is, dat als je het over je werk hebt, hij je gelijk begrijpt.

Roddels

Probeer belangenverstrengeling te voorkomen. Laat jezelf niet voortrekken. Dan krijg je onenigheid en roddels in het team. Speel open kaart met het team waarin je werkt. Maar beter is het misschien om overplaatsing te vragen. Het beperkt je in je carrièrekansen.

Genegenheid

Toon geen overdreven genegenheid naar elkaar. Probeer gespreksonderwerpen van thuis te vermijden, tenzij het lunchtijd of koffietijd is en er geen andere collega’s bij zijn. Als er wel collega’s bij zijn, hou het dan kort.

Seks op het werk

Seks op het werk is vaak reden voor ontslag. Het is heel spannend, dat wel! Maar als je ontslag niet kunt veroorloven, dan kun je het beter niet doen. Of je moet zeker weten, dat je niet betrapt kunt worden. Maar dan is het uiteraard veel minder spannend.

Te klef

Doe niet te klef, ook al heb je de neiging het wel te doen. Het is storend voor anderen. Behandel je partner zoals je met jouw collega om zou gaan.

Samenwerken

Samenwerken met je geliefde is best ingewikkeld. Je raakt vaak te snel en te persoonlijk betrokken bij de werkzaamheden van je partner. Probeer elkaar niet te veel op de huid te zitten en wees niet te kritisch op elkaar. Dan houd je het langer leuk samen!

Best ingewikkeld dus, een relatie op het werk. Je brengt veel tijd door op het werk en de kans dat je dus iemand op het werk tegenkomt met wie het klikt, is dan ook groot. En andere mogelijkheden om iemand tegen te komen kunnen beperkt zijn. Daarom kan ik mij goed voorstellen dat je er wel aan toegeeft. Zeker als er meer leuke banen zijn dan leuke mannen. Dan is de keus snel gemaakt.

Voor meer relatieadvies ga je naar www.relatieraadsel.nl

STEL JE VRAAG

Heb jij te maken met relatiehobbels of wil je als single relatieadvies? Mail onze relatiedeskundige via vrouwinternet@telegraaf.nl o.v.v. 'Vraag aan Sylvia'. Wie weet wordt jouw vraag op liefdesgebied binnenkort in deze rubriek behandeld.

Gerelateerde artikelen
22-01: 

Nu populair
Actueel
Meest gelezen