Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

Blog van de week

Blog van de week

Elke week kijken we mee in het leven van een interessante bewogen vrouw die midden in het leven staat.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Weblog van de week

Waterbed

12 DEC 2012

Elke week kijken we mee over de schouder van een interessante vrouw die midden in het leven staat. Deze week volgen we voormalig Dolly Dot, Angéla Kramers (52). Zij en haar man zetten zich in voor kinderen met het syndroom van Down.

Foto: Feriet Tunc

Naam: Angéla Kramers
Leeftijd:
52
Beroep:
Docent yoga stem en dans
Relatie:
Getrouwd met Richard
Kinderen:
Sam en Juna
Favoriete website:
StichtingSam.nl
Typische vrouwelijke eigenschap:
Vrouwen kunnen heel veel dingen tegelijk doen

-----------------------------------------------------------

Dag 4

Vannacht heb ik voor het eerst sinds twee weken lekker geslapen. De ellende begon toen we op een ochtend wakker werden in een plas water. Ons waterbed is lek. Na dertien jaar trouwe dienst heeft het zijn beste tijd gehad. Plakken kan niet meer. We ontkomen niet aan een nieuw bed en we willen een nieuwe omdat we allebei verknocht zijn aan het zachte wiegen en schommelen.

Een nieuw bed, dat gaat geheid gedoe opleveren. Eerst moet ik al het water uit het oude bed pompen. Ik leen een pomp bij de beddenwinkel en ga aan de slag. Het kost even tijd, maar die horde heb ik vrij probleemloos weten te nemen. Het nieuwe bed komt helaas pas over veertien dagen, dus we blazen ons luchtbed op. We hebben er genoeg romantische nachten op beleefd, al kamperend in Noorwegen en Zweden, dus ik zie het wel zitten.

Helaas blijkt dat dat gevoel van romantiek toch in belangrijke mate beïnvloed wordt door die prachtige omgeving. In je eigen slaapkamer is zo’n luchtbed vooral behelpen... Als we na vier nachten wakker worden op de grond, omdat het ook nog langzaam leeg blijkt te lopen, verhuizen we in arren moede naar beneden.

Met de kussens van de bank fabriceren we een matras. De volgende ochtend zijn we beurs en chagrijnig. Ik vind mezelf knap verwend als ik eerlijk ben, op straat slapen mensen op een kartonnen doos, met een krant als dekbed. Dat hou ik mezelf voor, maar echt helpen doet het niet. Pas vanmorgen, na de eerste nacht in ons heerlijke nieuwe bed, voel ik me weer een beetje mens. Oh God, ik word echt een oud wijf!

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.9 °C
ZZW3
Beurs AEX
AEX 513.58
+ / - +0.28%
Meer Premium