Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

Blog van de week

Blog van de week

Elke week kijken we mee in het leven van een interessante bewogen vrouw die midden in het leven staat.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Weblog van de week

Hoe werkt dat!?!

06 FEB 2013

Marja Middeldorp (57) kennen we vooral als enthousiaste poetsdame in het programma Hoe schoon is jouw huis? Naast presenteren, houdt Marja zich bezig met schrijven en geeft ze workshops over 'supersoppen'.

Foto: Marja Middelkoop

Naam: Marja Middeldorp
Leeftijd: 57 jaar
Relatie: Bij mij in het meervoud, daarover meer deze week
Kinderen: Een zoon, Vincent, 32 jaar.
Beroep: Auteur, columnist, presentator, zakenvrouw.
Een typische vrouwelijke eigenschap is: Iedere weerkaatsing van jezelf in etalageruit, spiegel en andere weerspiegelende voorwerpen, benutten om toch stiekem even te kijken. Gewoon snel checken of haar, kont en buik een beetje leuk met je mee lopen.
______________________________________________________________________________________


Dag 4

Help, ik kan er niet meer tegen. Ik raak helemaal gefrustreerd als er een nieuw apparaat mijn huis binnenkomt. Van stofzuiger tot mixer, de gebruiksaanwijzingen hebben voor mij het onbereikbare ‘hogere wiskundegehalte’. Probeer maar eens aan de hand van de bijsluiter, een nieuwe stofzuigerzak in je stofzuiger te plaatsen, of je nieuwe telefoon (die van alles kan) in te stellen. Ik kan wel huilen.
 

Mijn zoon Vincent is pas verhuisd en ik heb hem geholpen met het pakken van zijn spullen. Met ongeloof zag ik dat zijn hele leven aan administratie, muziek en boeken past in een sierlijke schoudertas. Twee apparaatjes staan garant voor meer dan dertig jaren van leven. Bij mij staan er kisten, kasten en een opslag vol met sentiment uit het verleden, allemaal goed bewaard voor mijn kind, voor als hij zijn eigen gezin heeft. Nooit bij mij opgekomen dat die arme jongen, die spullen helemaal niet wil hebben.
 

Conclusie; ik leef te ouderwets. Zo haalde ik gisteren mijn witte handdoeken uit de was en die kraakten nog van de zeep. Zoeken, zoeken en wat blijkt: het knopje van de watervulling is per ongeluk op halve vulling ingedrukt. Zonder de hulp van twee leesbrillen op mijn neus en een gebruiksaanwijzing in de hand, had ik nooit van mijn leven ooit de werking van dat knopje ontdekt.
 

Zoiets dergelijks gebeurde ook met de droger. Was geen lucht meer uit te persen. Alles gecontroleerd, uiteraard met het ‘bekende’ boekje in zeven talen. Met mijn handen in het haar laat ik iemand langskomen. Droger werkt prima, alleen is er door het trillen één schuifje een beetje naar beneden gegleden en dat moest omhoog geduwd worden. Pffff. Zo leef ik dus met goedbedoelde apparaten in huis, waarvan ik waarschijnlijk nooit zal ontdekken hoe slim ze zijn. Haha.

 

Fijne dag en geniet.

Marja

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.2 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 515.73
+ / - +0.42%
Meer Premium