Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

Daphne van Rossum's blog

Journaliste

Daphne van Rossum's blog

Daphne van Rossum is VROUW-journalist bij De Telegraaf en blogt wekelijks over haar leven als werkende moeder.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Daphne's blog

Single vakantie

05 FEB 2013

Ik weet nog dat ik heel erg opzag tegen mijn eerste vakantie als alleenstaande moeder. Het had voor mijn gevoel iets triestigs. En dan al die blije stelletjes zien met hun gelukkige kindjes. Ik had erg de neiging om het over te slaan, maar omdat het er toch maar een keer van moest komen toog ik met lood in mijn schoenen naar een Grieks eiland.

En ja hoor: stelletje, stelletje, stelletje. In mijn ogen zielsverliefd. En ik als ENIGE alleenstaande moeder bij het zwembad. Er zat nog net geen sticker op mijn hoofd, voor mijn gevoel. Die doet iets niet goed, hoorde ik ze denken. Of: heeft ze het op mijn man voorzien? Ik voelde me een beetje een paria.

Daarna was ik het zat. En heb ik mezelf aan de haren uit het dalletje getrokken en een auto gehuurd. Ben leuke uitstapjes gaan maken met de kids. Alles om maar weg te komen bij dat zwembad. En toen ging de zon eigenlijk wel weer schijnen. Bleek dat ik ook hele lieve buren had in het appartement. Roelie en haar familie uit Hoogeveen. Zij was ook gescheiden en opnieuw gelukkig met haar Rob geworden. Dat zijn dan de verhalen die je dan eigenlijk wil horen onder het genot van een Grieks wijntje tijdens de lange zwoele avonden op hun weelderig begroeide balkon. Ik leerde er bijkans nog een lesje: oordeel nooit te snel! Niets is wat het lijkt. Niet iedereen is gelukkig getrouwd. Misschien zijn ze wel jaloers op jou; lekker verlost van die eeuwige zeikerd. En veel mensen zijn al hun tweede of derde huwelijk bezig.

Het aanbod van die lieve Roelie om even lekker alleen de stad in te gaan ’ik pas wel op je kinderen’, klonk mij als muziek in de oren. Die paar uurtjes hebben me zo goed gedaan. Even wat leuke modewinkeltjes induiken, in m’n eentje met een wijntje op een pittoresk terrasje aan zee. Het zijn juist die kleine intermenselijke gebaren die je hart weer een klein beetje lichter maken. Je een zetje in de goede richting geven. Dank je Roelie. Ik zal het nooit vergeten!

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
8.9 °C
ONO3
Beurs AEX
AEX 511.53
+ / - -0.21%
Meer Premium