Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

Barbara Peters en Duco Bauwens

Sportdeskundigen

Barbara Peters en Duco Bauwens

Tien redactieleden van VROUW willen deze kerst goed in hun kerstjurk zitten. Maar liefst tien weken gaan ze aan de slag met personal trainers Barbara Peters en Duco bauwens. Zij weten precies hoe je ze die paar centimeter te veel kunnen wegsporten. Elke week blogt een redactielid van VROUW hoe het met haar sportmissie gaat.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Sportmissie: in 10 weken in je feestjurk

Klaar voor mijn kerstjurk

07 DEC 2012

Ons doel: over 10 weken weer in die feestjurk passen. Hoofdredactrice Marieke `t Hart gaat voor een mooiere decolleté.

Foto: FerietTunc
Foto: JohannaDoberitz
Foto: JohannaDoberitz
Foto: JohannaDoberitz

Laat ik eerlijk zijn. Ik dacht dat de laatste les een eitje zou worden. Een beetje stoeien met gewichtjes om de borstspieren te trainen.

Het viel dan ook wat tegen toen bleek dat we wéér een step moesten pakken en Duco na de warming-up de muziek keihard aanzette om in een moordend tempo ons op te zwepen de step op en af te stappen.

En nét toen ik gewend was aan de ingewikkelde pasjes, kwamen de armoefeningen erbij. Zo trainden we niet alleen onze borst, maar ook onze bovenarmen, buik, billen en benen. Na een kwartier was ik al doodmoe.

Maar Duco riep alsmaar dat het niveau van de VROUW-redactie hem niet bepaald tegenviel, zodat niemand voortijdig durfde af te haken. Ik kan jullie verzekeren dat het tempo een heel stuk hoger lag dan bij Nederland in Beweging...

De les vloog voorbij en toen... moesten we afscheid nemen van Duco. Jammer! Maar we zien hem vast nog wel eens terug. We hebben allemaal ons doel bereikt: de kerstjurk van vorig jaar past weer.

Zelf ben ik de inmiddels vier kilo afgevallen door op mijn voeding te letten en door vaker te gaan sporten. Gelukkig hebben we een eigen sportschool bij de Telegraaf en ben ik van plan in elk geval op maandagavond bij Barbara de XCO-lessen te blijven volgen. Ik hoop dat de rest dat ook doet.

Het was namelijk ook heel gezellig om zo met de collega's samen te sporten. Zo leerde je elkaar ook weer eens op een andere manier kennen.

Als iemand een keer moe of druk was, of echt geen zin had, werd ze vanzelf door de anderen meegesleept. Ik hoop echt dat we jullie hebben geïnspireerd om ook lekker te bewegen en dat jullie iets aan de oefeningen en de filmpjes hebben gehad.

En mocht het er in je eentje niet van komen: probeer dan samen met een vriendin of collega iets aan sport te doen. Bij mij heeft het in ieder geval erg geholpen. Fijne feestdagen alvast!

Wil je net als Marieke direct aan de slag? Kijk bij zo krijg je een mooi decolleté.

 

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter, Google+ en Pinterest

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.4 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 512.15
+ / - +0.56%
Meer Premium