Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

Dr. Love

Love-expert

Dr. Love

Een geheime liefde, een conflictsituatie op je werk of een overpelige echtgenoot? En je ziet dit probleem graag opgelost? Misschien kan onze eigen Dokter Love een helpende hand bieden.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Dr. Love adviseert...

Stiekem verliefd

22 SEP 2012

Een geheime liefde, een conflictsituatie op je werk of een overspelige echtgenoot? En je ziet dit probleem graag opgelost? Misschien kan onze eigen Dokter Love een helpende hand bieden.

Foto: Gregor Servais

Beste Dokter Love,

“Ik ben 22 en verliefd op een van mijn medestudenten met wie ik ook goed bevriend ben. Die verliefdheid duurt nou al anderhalf jaar. Soms denk ik dat hij mij ook leuk vindt, een andere keer vermoed ik dat hij mij toch gewoon als vriendin ziet. Ik twijfel eraan of ik hem onderhand niet gewoon moet vertellen wat ik voor hem voel. Misschien is het wederzijds, durft hij er ook niet voor uit te komen en leven we uiteindelijk nog lang en gelukkig. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat hij mij helemaal niet zo leuk vindt en ik met mijn bekentenis onze vriendschap verspeel. Wat moet ik doen?”

KarlijnDit vindt Dokter Love:

“Beste Karlijn,

Natuurlijk kun je de rest van je leven blijven smachten naar deze meneer. Maar ze zeggen niet voor niks dat je op je sterfbed beter spijt kan hebben van wat je niet hebt gedaan dan van de fouten die je hebt gemaakt door iets wel te doen. En om er nog een stoplap tegenaan te gooien: nee heb je, ja kun je krijgen. Misschien houdt hij ook van jou en worden jullie waanzinnig gelukkig samen. Misschien ziet hij je alleen als goede vriendin. Dan weet je dat maar en kun je verder met je leven. En misschien reageert hij heel beroerd. Dan is hij dus gewoon een eikel en is het probleem ook opgelost want dan ben je in één klap van je verliefdheid af. Ik zou zeggen: gewoon vertellen en dan zie je wel waar het schip strandt.”De een vindt het jammer dat de rubriek van Dokter Love uit de krant is verdwenen, de ander vindt dat ik sowieso maar beter kan gaan emigreren. Zo ontving ik van ene Peter het volgende berichtje naar aanleiding van mijn adviezen: ‘Uw oordeel en goede raad geeft blijk van een matige mensenkennis’.

Dat mag Peter vinden van mij. Sterker nog: ik nodig Peter en trouwens jou ook om vanaf nu mee te gaan denken over de oplossingen van andermans problemen. Twee weten meer dan één en met een miljoen lezers moeten we elk dilemma toch zeker helemaal tot een goed einde weten te brengen.

Zou jij Karlijn een ander advies geven? Ga je gang door hieronder te reageren via de reageerbutton! En wilt je zelf iets aan mij voorleggen, mail mij dan. Schroom niet. Je blijft anoniem.Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter en Google+

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
6.9 °C
ONO3
Beurs AEX
AEX 511.53
+ / - -0.21%
Meer Premium