Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

Dr. Love

Love-expert

Dr. Love

Een geheime liefde, een conflictsituatie op je werk of een overpelige echtgenoot? En je ziet dit probleem graag opgelost? Misschien kan onze eigen Dokter Love een helpende hand bieden.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Dr. Love adviseert...

'Mijn man is uitgeblust'

19 OKT 2012

Een geheime liefde, een conflictsituatie op je werk of een overspelige echtgenoot? En je ziet dit probleem graag opgelost? Misschien kan onze eigen Dokter Love een helpende hand bieden.

Foto: Gregor Servais

Beste dokter Love,

Ik heb mijn man leren kennen toen ik 25 was. Hij was 45 en in de bloei van zijn leven. Ik viel voor zijn levenswijsheid en zijn joie de vivre. Hij had een goede baan en een flitsende carrière, allemaal dingen die ik mega-aantrekkelijk aan hem vond.

Inmiddels zijn we 20 jaar samen. Nu heb ik de carrière en is hij een oude man. Ik weet het, dat klinkt gemeen, maar zo is het wel. De spannende man met de grijze slapen is door de jaren heen veranderd in een kale vent met een bierbuik die ik niet meer aantrekkelijk vind.

Terwijl ik nou in de bloei van mijn leven ben. Ik wil nog uit, reizen, spannende dingen doen; hij wil met zijn pantoffels aan bij de haard zitten. Help, wat moet ik doen? Scheiden? Mijn tijd uitzitten?

Anne-Maria
Beste Anne-Maria,

Jij zit kennelijk nog vol levenslust en je man is een beetje uitgeblust. Dat risico loop je natuurlijk ook als je een relatie krijgt met iemand die zoveel ouder is. Ik ben persoonlijk dan ook geen voorstander van een al te groot leeftijdsverschil tussen man en vrouw. Maar daar koop je nu niks voor.

En dus kom ik maar weer met het advies waar ik het vaakst mee kom: práát met die man! Er is maar een iemand die kan zorgen dat jij het naar je zin hebt en dat ben je zelf. Je man heeft er niks aan als jij straks als een verzuurde echtgenote naast hem zit te sacherijnen Leg hem uit dat jij meer van het leven verwacht dan soezen bij de haard, dat je erop uit wil.

Daarmee kun je hem niet dwingen met je mee te gaan, maar de kans is groot dat hij wel begrip voor je zal hebben. En dan ga je er lekker uit met je vriendinnen om daarna met hem nog een glaasje wijn te drinken. Misschien dat je dan zijn levenswijsheid ook weer meer gaat waarderen.

Succes,

Dr Love

Zou jij Sofia een ander advies geven? Dat kan hieronder. En heb jij zelf een vraag voor Dokter Love, mail dan naar drlove@telegraaf.nl

De een vindt het jammer dat de rubriek van Dokter Love uit de krant is verdwenen, de ander vindt dat ik sowieso maar beter kan gaan emigreren. Zo ontving ik van ene Peter het volgende berichtje naar aanleiding van mijn adviezen: ‘Uw oordeel en goede raad geeft blijk van een matige mensenkennis’.

Dat mag Peter vinden van mij. Sterker nog: ik nodig Peter en trouwens jou ook om vanaf nu mee te gaan denken over de oplossingen van andermans problemen. Twee weten meer dan één en met een miljoen lezers moeten we elk dilemma toch zeker helemaal tot een goed einde weten te brengen.

Zou jij Sofia een ander advies geven? Ga je gang door hieronder te reageren via de reageerbutton! En wilt je zelf iets aan mij voorleggen, mail mij dan. Schroom niet. Je blijft anoniem.Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter en Google+

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
6.5 °C
ONO3
Beurs AEX
AEX 511.53
+ / - -0.21%
Meer Premium