Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Vliegen met kleine kinderen

29 JUL 2010

We gaan op vakantie naar Nederland en hebben daar veel zin in. Een minpuntje: de vliegreis. Alleen reizend vind ik negen uur vliegen ook al geen pretje, maar met twee kleine kinderen (3 jaar en 9 maanden) is het toch nog weer een ander verhaal.

De laatste keer dat ik alleen met de kinderen terugvloog naar Nederland was ook niet echt een succes. Vooraf was ik nog blij dat ik een nachtvlucht had. Het idee dat mijn kinderen gewoon lief zouden gaan slapen bleek echter een illusie.

De baby wilde eigenlijk nog wel uit zichzelf. Hij lag in zo´n basket aan de wand. Maar we hadden de pech dat er tot drie keer toe turbulentie was. Terwijl hij dus heerlijk lag te slapen, moest ik hem uit zijn mandje halen en op schoot met een gordel vastmaken aan mijn riem. Dat vond hij niet zo leuk…

Na uren viel mijn dochtertje uiteindelijk uitgeput bij mij op schoot in slaap. Ja, en je raadt het al. Binnen een kwartier was er toen weer sprake van turbulentie. Zij moest van mijn schoot af en in haar eigen stoel in de gordel. Vervolgens moest ik de baby uit zijn basket halen en ga zo maar door. Het einde van het verhaal was dat ik een half uur lang met twee krijsende kinderen zat.

Gelukkig bleef iedereen om mij heen vriendelijk en probeerden de stewardessen zoveel mogelijk te helpen. Ook zij vonden de situatie vervelend, maar bleven de nadruk op de veiligheid leggen.

Al met al kwam ik toen afgepeigerd op Schiphol aan, waar toen ook nog een uitgebreide controle wachtte, zoals standaard is bij een vlucht vanuit Suriname.

Hopelijk vergaat deze reis beter. Als iemand nog tips heeft, zijn deze in ieder geval van harte welkom.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

Lees meer over

6.0 °C
ONO4
Beurs AEX
AEX 512.62
+ / - 0.0%
Meer Premium