Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

Michou's Mode & Beauty Blog

Modejournalist

<biografie_naam>Michou's Mode & Beauty Blog</biografie_naam>

Onze Telegraaf mode-journalist blogt over haar belevenissen tijdens nationale en internationale mode en beauty shows en exclusieve evenementen waar ze vaak als enige uit ons land live aanwezig is.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Michou Basu blogt over...

Crisis

11 DEC 2012 Michou Basu

Ik ben klaar met de crisis. Elk bericht dat ik lees gaat over inleveren, bezuinigen en financieringstekorten, terwijl er in de Randstad op een maandagavond geen vrij tafeltje in de restaurants te vinden is.

Foto: DVF

Op een dinsdagmiddag struikel je in de warenhuizen over grote aantallen koopjesjagers en op een doordeweekse dag naar de bioscoop? Vergeet het maar. Dat zijn dan voornamelijk taferelen die zich afspelen in de grote steden en die er buiten de ring anders uitzien, maar toch.

Ik heb gewoon zin om te kopen. Zin om dat jurkje van Diane von Furstenberg te scoren, omdat het een vrolijk exemplaar is. Uniek, want mede dankzij de crisis zijn de winkels bevolkt met saaie depressieve stukken waar ik absoluut geen behoefte aan heb. Ik wil kleur en iets bijzonders. Geen dertien in een dozijn-achtige  shirtjes die je op elke hoek van de straat kunt krijgen, omdat winkeliers geen risico’s durven te nemen en daarom veilig inkopen. Want veilig verkoopt is de filosofie. Maar wie nu in de winkels kijkt ziet dat juist de treurige stukken zijn overgebleven. Alle krenten uit de pap zijn verdwenen. Dat betekent iets.

Investeren in plaats van de hand op de knip te houden om zo de wereld draaiende te houden, lijkt een goed advies. Toegegeven, dan moet je wel wat hebben om stuk te slaan en geen angst hebben voor de dag van morgen.  Misschien iets te kort door de bocht, maar om jaren te wachten op een mogelijk kwaad dat gaat komen… daarvoor is het leven te kort. Er kan altijd iets vervelends gebeuren, sterker nog, dat gebéurt. Ermee dealen en door. 

Maar de stok achter de deur kwam uit onverwachte hoek. Ene meneer Van der Meulen schreef een prikkelende brief naar het Parool die zijn tekst publiceerde. ‘Stop de somberheid en koop die jurk’, schreef hij, erop doelend dat investeren het beste medicijn is voor de kwakkelende economie en onze gemoedstoestand. Dus terwijl mijn VROUW collega’s zich in het zweet werken in de sportschool om zo hun stokoude kerstjurk aan te kunnen, koop ik een nieuwe. Dank meneer Van der Meulen.


 

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter en Google+ !

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
5.0 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 495.35
+ / - +0.11%
Meer Premium