• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Uitslag Stelling: Broekzak-vestzakverhaal

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

Dierenmishandeling

J. Maassen schrijft verontwaardigd over de mishandeling van geitjes in het Friese Oosterwolde. 'Dieren in een park worden lastig gevallen door jongeren. Opeens moet ik denken aan die kleine kinderen, die achter duiven aanrennen om ze op te jagen en de ouders die dat toelaten. Normaal? Nee.'  
 

'Marktplaats vervangt bieb'

De VVD wil fiks snijden in vestigingen van de openbare bibliotheek. Mensen die een boek willen lezen, kunnen ook terecht op sites als Marktplaats vindt de partij. Bent u het met de VVD eens? Wij horen het graag.
 

Bibliotheek overbodig


Verstuur

Kamer heeft zitten slapen

Lezer R. Schulte schrijft dat men staatssecretaris Van Rijn eerder had moeten corrigeren omtrent de pgb's: 'Weer viert de hypocrisie hoogtij in Den Haag. Honderdvijftig mannen en vrouwen hebben zitten slapen, twitteren, en vergaderen terwijl ze eigenlijk staatssecretaris Van Rijn in de gaten hadden moeten houden inzake de pgb's.'  
 

Nog meer chaos op terras?

Lang moeten wachten op je biertje, klungelige serveersters en struikelen over stoelen. Dit horrorscenario wordt zeer waarschijnlijk, door de nieuwe flexwet die ook in de horeca zal gelden vanaf 1 juli. Ervaren seizoenspersoneel wordt vervangen door onervaren werknemers. En dat komt de kwaliteit van horecapersoneel niet ten goede, zo stelt FNV Horeca.  
 

Flexwet ramp voor horeca


Verstuur

'Laat brandnetels staan'

'Graag zien we vlinders in onze tuin. De mooie bonte dagvlinder, pauwoog, vosje en atalanta, leggen hun eitjes op de brandnetel', schrijft Els Rooks-van der Beek. Een zeer goede reden dus om niet alle brandnetels weg te halen zegt zij. Want zonder brandnetels hebben de rupsen geen eten en komen er dus geen vlinders.  
 

Dit vind ik leuk

Onze 92-jarige vriend was op weg van zijn huis in Scheveningen naar ons huis in Leidschendam. Hij nam een verkeerde afslag en belandde, volledig gedesoriënteerd, ergens in Nootdorp.  
 

Oproep: Heeft u iets leuks meegemaakt?

Voor onze rubriek 'Dit vind ik leuk' zijn wij op zoek naar ontroerende, grappige en opmerkelijke ervaringen. Heeft u recent iets bijzonders meegemaakt? Stuur uw verhaal naar wuz@telegraaf.nl.
 

PLUIS: pgb-betalingen

 

Rampzalige ondertiteling

Een ramp, dat vindt Bert de Jong van de hedendaagse ondertiteling op televisie. Als slechthorende heeft hij erg veel last van onduidelijke ondertiteling en de kwaliteit wordt volgens hem alleen maar slechter. Hoe denkt u hierover?  
 

'Steun Volkskrant logisch'

Volgens psycholoog Johan de Korte is het niet meer dan fatsoenlijk dat de Volkskrant het opneemt voor collega-ochtendkrant de Telegraaf. Vindt u dat ook?  
 

Geldautomaat moet blijven

De Duitse econoom Bofinger bepleitte in weekblad Der Spiegel dat contant geld achterhaald is en moet worden afgeschaft. Maar is dat wel zo? Bij RegioBank stellen we dat graag ter discussie, schrijft directievoorzitter van RegioBank NV Hans van den Bor. Kunt u de geldautomaat wel missen of juist niet?  
 

'Vrijheid van meningsuiting'

Als 88-jarige verbaast lezer E.A. Leenders zich erover hoe ver de vrijheid van meningsuiting vandaag de dag gaat. 'Het schijnt tegenwoordig zo te zijn dat je iemand de grofste beledigingen naar het hoofd mag slingeren.' Respect is in dit land volgens deze lezer ver te zoeken, waar zelfs de koning openlijk wordt beledigd.
 

Trouwe lezers

Indien met name De Financiële Telegraaf, decennia lang hét paradepaardje van deze krant, niet meer onder de hoede van een hoofdredacteur mag vallen dan is dat voor hem terecht een brug te ver. Dit schrijft een verontwaardigde Henk Hendriksen ons.  
 

Symptoombestrijding

De voedingsindustrie, dáár zou de regering zich op moeten richten om de kosten in de gezondheidszorg terug te dringen vindt mw. J.A. de Flart-Kolijn. Met al zijn ongezonde producten zorgt deze voor ernstige ziekten, meent deze lezer. 'Wat de regering nu doet is een soort symptoombestrijding.' Mee eens?
 

Patiënten in woonwijk

L. Kraaijenbrink maakt zich zorgen over het toenemend aantal verwarde mensen in de maatschappij als gevolg van de bezuinigingen in de GGZ. 'Cliënten worden steeds vaker in woonwijken ondergebracht. Ze kunnen dan weer integreren in de 'normale' samenleving.' Maar deze lezer denkt dat dit veel problemen gaat opleveren. Vreest u dit ook?
 

Selectieve boosheid

Wim Everwijn merkt op dat er in de media en onder politici een rare selectieve verontwaardiging heerst wat betreft de ellende van de bootvluchtelingen. 'Voor politici is verdrinken tijdens de vlucht kennelijk erger op de schaal van overlijden dan een bom op je kop krijgen of in de vuurlinie terechtkomen', schrijft hij.  
 
Heeft u ook een leuke foto? Stuur hem naar dagfoto@telegraaf.nl

 

Ernstige zorgen

Tim Kollee maakt zich als vrachtwagenchauffeur ernstige zorgen over de vele niet-Europeanen die op of onder de vrachtwagens kruipen en zo op illegale wijze het Kanaal oversteken en Engeland binnenkomen. Waarvan de chauffeurs vervolgens de schuld krijgen. Hij richt het woord aan minister Schultz: 'Dit is een politiek probleem wat over de rug van ons, de chauffeurs, wordt uitgevochten.'   
 

Belachelijk

Renato David vindt het oneerlijk dat fietsers mogen blijven bellen op de fiets. 'Automobilisten hebben al gauw een dikke prent aan hun broek als ze een mobieltje alleen maar vasthouden onder het rijden.' Vindt u het ook oneerlijk dat fietsers hun mobieltje mogen blijven gebruiken?  
 

Graaicultuur

Sinds de managers hun intrede hebben gedaan in onze maatschappij is het gezonde verstand en de empathie verdwenen en de graaicultuur geboren, betuigt lezer Marianne. 'Het enige dat telt bij deze mensen zijn de cijfertjes achter de komma.' En op de werkvloer zijn zij nauwelijks te zien, meent zij. Mee eens? Wij horen graag uw mening.  
 

'Vakbond moet eisen bijstellen'

Willy Kayser schrijft dat ook de vakbonden moeten inbinden in tijden van minder arbeidsplekken: 'In de decennia dat er een overschot aan arbeidsplaatsen was, hebben de vakbonden jaar na jaar hogere eisen gesteld over beloning en arbeidsomstandigheden. Er werd in geen enkel jaar daarop iets teruggedraaid of verzacht.'  
 

Angst en beven

Hebben de regeringsleiders in Den Haag wel eens mensen geestelijk en/of lichamelijk zien lijden en aftakelen? Dit vraagt Wil van Riet-v.d. Voort zich af. 'Zij willen uit het leven stappen maar kunnen en mogen niet.' Een referendum over een soepelere euthanasiewet bespaart veel mensen angst voor de ouderdom. Volgens u ook? Graag uw mening.  
 

Referendum soepelere euthanasiewet nodig


Verstuur

Wat wilt U weten?

Waarom is de bevolking van Paaseiland plotseling gestopt om de beroemde metershoge beelden te maken? En wat zien we eigenlijk als we het noorderlicht zien? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op Wat Wilt U Weten.  
 
12.2 °C
WZW2
 
files 221
131 km.
Beurs AEX
AEX 501.89
+ / - -0.03%