• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Uitslag Stelling: ’Kiesdrempel moet omhoog’

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

'VVD-PvdA kabinet kent alleen verliezers'

Zelden een kabinet gezien dat zoveel beslissingen niet nam, en als ze al iets besloot was de motivatie niets anders dan partijpolitiek, zegt Andre Hof uit Helmond. "Op geen enkele manier is er ooit aan het landsbelang gedacht of gedaan. Nooit." Lees hier zijn hele betoog en reageer.
 

'Recreëren is voor iedereen'

Een lezer die klaagt dat de mooiste surfplek van Europa, Kabbelaarsbank, verloren gaat door de bouw van een vakantiepark, krijgt de wind van voren van Cees  Boeser uit Alkmaar. "Hoe een egotripper kun je zijn door een stuk water te claimen voor je eigen hobby? Of er al niet genoeg water is voor die (kite-)surfers?" Wordt er te weinig rekening met elkaar gehouden?
 

'Fatsoenlijk rijgedrag het belangrijkst'

Wie jarenlang rijdt, heeft echt de regels niet meer paraat, aldus Melanie Hooiveld uit Wervershoof. "Het kennen van verkeersregels is ook niet het voornaamste", vindt zij, "fatsoenlijk rijgedrag is vele malen belangrijker." Hoe denkt u erover?
 

'Kankerpatiënt nog steeds een nummer'

Lenie Pekman uit Oude Pekela hoorde donderdag bij RTL Late Night het verhaal van uitbehandelde kankerpatient Mark Bos en werd daar even stil van. "Niet zolang meer te leven en toch strijdbaar voor degene die na hem hetzelfde lot wacht." Zij is het met Bos eens dat kankerpatiënten als nummer worden behandeld en dat het persoonlijke wordt vergeten. Wat is uw ervaring?
 

'Ik schaam me ...'

M.Zerbst uit Amstelveen schaamt zich de Nederlandse nationaliteit te bezitten. "Onze Nederlandse regering heeft in al haar wijsheid besloten diverse beslissingen te nemen inzake de (boot-)vluchtelingen vanuit Afrika waar een verschrikkelijke onmenselijke oorlog aan de gang is…". Lees hier zijn betoog en reageer.
 

'Dikke plus is mooipraterij'

Alleen maar mooipraterij al die verhalen over opleving van de economie, vindt Kees de Vries uit Maasdam. "Mooie praatjes om ons geld uit de zak te kloppen: kopen, kopen, kopen." Ziet u wél lichtpuntjes?
 

'Kan wegverbreding niet sneller?'

John Gelaudie rijdt dagelijks vanuit Almere richting Schiphol en verbaast zich erover dat er alleen op kantoortijden aan de verbreding van de weg lijkt te worden gewerkt. "Blijkbaar is het duurder om buiten de reguliere tijden mensen aan het werk te zetten dan om al die materialen en werktuigen ongebruikt te laten staan."
 

Pluis: Hogere wiskunde

 

Dit vind ik leuk

In een tijd dat winkels op papegaaienkooien lijken – overal hoor je als begroeting ’hallo’, koppie krauw ontbreekt nog – hebben wij bij onze AH in Drachten nog een vriendelijke winkelchef, Artuur. Hij sprak mijn vrouw aan en vroeg hoe het met mij ging.  
 

Te weinig vis, fruit en groente

Nederlanders eten te weinig vis, fruit en groente. De norm is om twee keer per week vis te eten, anderhalf á twee stuks fruit per dag en tussende 100 en 200 gram groente per dag. Vindt u dit een haalbare hoeveelheid of gaat het veel te ver?
 

Gaat norm voor hoeveelheid groente, fruit en vis te ver?


Verstuur

'Onze beschaving gaat ten onder'

De westerse beschaving wordt vernietigd door de vluchtelingenstromen die IS bewust onze kant opstuurt, maar de Europese poltici willen het niet zien, waarschuwt Hens van Enst. Bent u het met deze opvatting eens? We vernemen graag uw reactie.  
 

Bezem door politietop

De bezem moet door de top van de politie worden gehaald  in plaats van door de werkvloer, waar hardwerkende dienders zich dagelijks inspannen voor een betere veiligheid voor de burgerij, meent J. Verkaik. Bent u het met deze lezer eens? Graag uw reactie.
 

'Jeugdloon afschaffen'

A.J Abels uit Hoofddorp keek dinsdagavond naar de uitzending van PAUW over het uitbetalen van jeugdloon aan minderjarigen. Hij ergerde zich aan de redenering van de twee ondernemers die er bij zaten. "Ze praten gewoon zoals het hun uitkomt, het jeugdloon is schandalig laag. "  
 
Heeft u ook een leuke foto? Stuur hem naar dagfoto@telegraaf.nl  

'Ouderen gevaar op de weg'

Veilig Verkeer Nederland vindt dat oudere automobilisten op cursus moeten omdat zij niet op de hoogte zijn van de nieuwe verkeersregels en daardoor een gevaar op de weg kunnen zijn. C. Rietveld uit Amstelveen is het daar helemaal niet mee eens. Lees hier zijn betoog en reageer.
 

Cursus nodig voor oudere automobilist?


Verstuur

'Ajax verliest zijn gezicht'

"Ajax komt steeds verder van de supporters af te staan", constateert Roland Roovers nu blijkt dat het oude logo de komende jaren niet terugkeert op het shirt van Ajax.  Hij noemt het een stuitende vorm van arrogantie en zelfingenomenheid dat Ajax niet luistert naar zijn supporters. Hoe kijkt u hier tegenaan?
 

'Alleen oog voor eigen belang'

Het kabinet heeft bepaald dat alle hulpmiddelen om in de woning te kunnen blijven wonen vanaf 2014 niet meer van de belasting kunnen worden afgetrokken. Belachelijk, vindt L. Belzer uit Woudrichem. "En dat terwijl de overheid wil dat ouderen zo lang mogelijk thuis moeten blijven wonen."
 

Wat wilt U weten?

Waarom is de bevolking van Paaseiland plotseling gestopt om de beroemde metershoge beelden te maken? En wat zien we eigenlijk als we het noorderlicht zien? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op Wat Wilt U Weten.  
 

Oproep: Heeft u iets leuks meegemaakt?

Voor onze rubriek 'Dit vind ik leuk' zijn wij op zoek naar ontroerende, grappige en opmerkelijke ervaringen. Heeft u recent iets bijzonders meegemaakt? Stuur uw verhaal naar wuz@telegraaf.nl.
 
10.6 °C
WNW3
 
files 218
164 km.
Beurs AEX
AEX 504.01
+ / - +0.2%