• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Uitslag Stelling: ’Gemeente doet toch niks’

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

‘Waaghalzenpremie voor wintersporters’

Veel wintersporters gaan ongetraind of slecht voorbereid naar de jaarlijkse sneeuwvakantie. “In veel gevallen eindigt de plezierreis in een drama. Een stevige verzekeringspremie en een aanzienlijk eigen risico zal de waaghalzen mogelijk wat voorzichtiger maken”, schrijft lezer Theo Hoogland. Is dat zo, denkt u? Zou het helpen?
 

'Prijspuzzel is lokkertje’

Een lezer wilde met een puzzel van de postcodeloterij kans maken op 2500 euro. Om mee te dingen naar de prijs, moest de oplossing telefonisch worden doorgegeven via een gratis nummer. „Kijk uit”, waarschuwt W.A. Romani. “Voordat je je oplossing kunt geven probeert een dwingende telefoniste je uit alle macht lid te maken.” Heeft u ook een dergelijke ervaring of wilt u uw mening kwijt? Laat het ons weten.
 

'Laat Qatar zijn grens open doen'

"Dat de vluchtelingen niet anders kunnen dan met een gammele boot de Middellandse zee naar Italië of Griekenland oversteken, is niet de schuld van Europa, maar de schuld van zeven landen in het Midden-Oosten die, ondanks dat ze ook rijk en veilig zijn, de grenzen voor vluchtelingen op slot gooien", schrijft Ard Michielsen. Bent u dat met hem eens? We kijken uit naar uw reactie.
 

Stijlergernis: 'Nederlanders kleden zich als daklozen'

"Wat lopen veel mensen er onverzorgd bij, dames en heren weten niet hoe ze zich moeten kleden als ze voor de televisie of elders in het openbaar verschijnen. Ze lopen erbij als daklozen", vindt Gerard Lefeber. Vindt u dat Nederlanders meer aandacht zouden moeten besteden aan hun kledingstijl?  
 

'Dieren dupe van hebzucht'

"Wildstroperij en handel in zeldzame reptielen en vogels leveren miljarden op." Frans Boomer vreest dat de hebzucht van de mens ervoor zorgt dat we "onze (klein)kinderen straks een planeet nalaten, verstoken van enig dierenleven." Bent u hier ook bang voor of zal het zo'n vaart niet lopen? We horen graag uw mening.
 

‘Provider faciliteert sms-crimineel’

De schoonvader van lezer Ro Priem is 94 en heeft zich per abuis geabonneerd op een betaalde sms-dienst à 60 euro per maand. Priem belde de provider die vertelde dat er een knopje op de telefoon op uit gezet moest worden. “Waarom zetten ze dat knopje voor betaalde sms-diensten niet standaard op uit? Nu, faciliteren de providers deze criminaliteit”, vindt Priem. Vindt u dat providers hun klanten beter moeten beschermen?  
 

’Asscher, laat het gaan’

Vice-premier Asscher is de beledigingen aan zijn adres zo zat, dat hij in de pen is geklommen en er op Facebook uitgebreid op ingaat ( Tel.9/2). “Dat hij tijd heeft om zich daar druk over te maken en een tegenaanval inzet”, verbaast Berna van der Tol zich. “Zo laat je zien dat het je raakt en komt er een vervolg, daar kan hij op wachten. Niet slim.” Is negeren beter denkt u?
 

DIT VIND IK LEUK

Je staat even stil om naar de ooievaar te kijken. Dan start ineens je auto niet meer. Daar sta je dan. Maar wat gebeurt er? Daar is Bart met zijn rode autootje. Op weg naar een ander panneslachtoffer. Eén klap met de hamer op de startmotor en hij doet het weer! Wat ben je dan blij met je garage!  
 

PLUIS: STRIJDBARE 70-JARIGE

 

Asscher: 'Laat je dochter je controleren'

Lodewijk Asscher slaat terug naar mensen die hem online uitschelden. Wij spraken andere politici hierover en polste wat men er online van vindt in Wat U Zegt.  
 

'Stop afscheid blauwe envelop'

Een lezer ergert zich aan het voorlichtingsspotje van de Belastingdienst waarin afscheid wordt genomen van de blauwe envelop. “Belastinggeld uitgeven aan spotjes om deze service-beperking aan de burger te verkopen als een verbetering”, gruwelt Martin Kroon. Er zijn wel belangrijker zaken, vindt hij. Ergert u zich ook?  
 

'We zullen Kamp missen'

"Henk Kamp een van onze beste ministers, zoniet de beste in dit kwakkelende kabinet, blinkt uit in correctheid, loyaliteit, doorzettingsvermogen en vooral kennis van zaken", zo jubelt J.E. Smit over Kamp die de politiek gaat verlaten (Tel.7/2). Bent u ook zo enthousiast over minister Kamp of een andere politicus? We horen het graag.
 

‘Puntenaftrek is de oplossing’

Volgens H. Vonhof is er voor de KNVB maar een manier om racisme en andere narigheid rondom het voetbal de kop in te drukken. Puntenaftrek. Als clubs op deze manier gestraft worden voor het gedrag van hun supporters en daardoor degraderen, zullen de raddraaiers zich wel extra bedenken voor ze iets uithalen, denkt deze lezer. Vindt u dit een goed idee?
 

'Supporters bemoei je er niet mee'

Tot grote verbazing van lezer Johan van der Kolk heeft een spelersdelegatie van Ajax een gesprek gevoerd met een afvaardiging van ontevreden supporters (Tel.4/2). “Zij bepalen toch niet hoe er gevoetbald wordt, daar zijn zij helemaal niet voor opgeleid. Ze komen alleen maar rotzooi trappen en staan stijf van de drugs en alcohol”, vindt deze lezer. Denkt u er ook zo over of bent u een andere mening toegedaan?  
 

'Foute keuze bewindsman'

Staatssecretaris Van Dam stelt 750 euro beschikbaar als boeren voor 15 april hun koeien de wei in sturen, weer of geen weer. Het schijnt goed te zijn voor de weidevogels. "Het zou verstandiger zijn om het injecteren van mest in de bodem af te schaffen, omdat dat het bodemleven vernielt. Maar wat kun je verwachten. Hij weet net zoveel van boeren als een koe van zondag ", schrijft M. Nieuweboer. Bent u het met deze lezer eens?  
 

'Overal is wel wat'

Voorspeld wordt dat er steeds meer Nederlanders gaan emigreren waarbij allerlei factoren van negatieve aard een rol spelen, zoals criminaliteit. "Men denkt dat men in het buitenland beter kan leven dan hier. Maar eigenlijk moet men trots zijn op ons eigen land", vindt Rens Kuijten. Bent u het met hem eens?  
 

'Referendum gaat over meerdere problemen'

De stem van M. van den Berg over het associatieverdrag met Oekraïne wordt mede bepaald door de antwoorden die politici vinden op andere politieke problemen, zoals het Griekse probleem en de vluchtelingenkwestie. Stelt u zich net zo op als deze lezer? We kijken uit naar uw antwoord.
 
 

'Reclame code commissie, grijp in'

De reclame code commissie zou ervoor moeten zorgen dat het reclamespotje van het erotisch postorderbedrijf Pabo pas na acht uur 's avond op tv wordt vertoond, vindt Mw. Noordzij. Bent u het met haar eens?  We vernemen graag uw reactie.
 

'Laat Joran van der Sloot in Peruaanse cel blijven'

Alle Tamminga vindt dat er geen aandacht moet worden besteed aan het aanbod van Joran van der Sloot om openheid te geven over de verdwijning van Natalee Holloway. Volgen hem moet de wegens moord veroordeelde Nederlander gewoon in zijn Peruaanse cel blijven zitten. Bent u het met deze lezer eens? Reageer gerust.

 

Ze laten ons betalen voor hun fouten

De miljarden die de wereldleiders voor Syrië beloven, komen uit de zak van de belastingbetalers, stelt Gerrit Jan van der Duim. De belastingbetalers draaien volgens hem op deze manier op voor de fouten die de leiders hebben gemaakt in hun Midden-Oostenpolitiek.  Bent u het met deze lezer eens? We kijken uit naar uw mening.