• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Uitslag Stelling: 'Met de klas naar museum'

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

Idee voor de Belastingdienst?

Europarlementariërs krijgen een vaste onkostenvergoeding omdat het ondoendlijk is en nog veel duurder zou zijn om alle bonnetjes in alle talen van de Europese Unie te gaan controleren. Kees van den Aardweg vindt het een goed idee om modale belastingplichtigen ook te ontzien: dan kan de Belastingdienst tenminste de grote zaken aanpakken. Goed idee?  
 

Herdenk stille gesneuvelden

De Tweede Wereldoorlog is 70 jaar geleden afgelopen, maar de gevolgen hiervan zijn nog steeds voelbaar bij veel mensen. De pijn, die voortkomt uit zo’n oorlog is onbeschrijfelijk en gaat nooit meer voorbij. Het beïnvloedt het dagelijkse leven en besmet de naaste omgeving.  
 

'Mammoet debacle'

Als 65-jarige heeft lezer Rian van den Berg nog ouderwets onderwijs genoten: ULO en HBS. Tijdens een zakendiner met verschillende nationaliteiten realiseerde ze zich hoe goed het onderwijs van vóór het 'Mammoet debacle' was: 'Twee Franse aanwezigen begonnen in het Frans te kletsen over ons. Eén van de twee zei: pas op, er is een Nederlander bij.'  
 

Zinloze redding koe Janneke

R. Strikwerda vindt het zinloos om de koe Janneke van de slacht te redden (Tel. 30/04). 'De Nederlandse rundveestapel omvat momenteel meer dan vier miljoen dieren,  en zolang Nederland en de rest van de wereld niet veganistisch gaan leven, zal dit aantal eerder toe- dan afnemen. In beide gevallen gaan ze naar de destructor.' Wat vindt u? Wij horen het graag.  
 

Pluis: Breed laten hangen

 

Dit vind ik leuk

Anderhalf jaar geleden kocht ik een Tefal anti-aanbak koekenpan, maar na enige tijd bleek hij dus wel erg aan te bakken.  
 

Heeft u ook een leuke foto? Stuur hem naar dagfoto@telegraaf.nl

 

'Weinig vertrouwen in hulpactie'

P. Brandhorst vindt het verschrikkelijk wat er in Nepal gebeurt en juicht hulp toe maar heeft zo zijn bedenkingen of het geld van inzamelingsacties wel op de goede plek terecht komt. Wat denkt u?
 

Denkt u dat geld inzamelingsactie goed wordt besteed?


Verstuur

EU goochelt met cijfers

Rob Jansen vindt dat de EU maar heel raar goochelt met cijfers met betrekking tot plastic tasjes. En dit alleen maar om het plan door te drijven plastic tasjes in de ban te doen. Een onnodige actie die toch niet zal helpen, zo denkt deze lezer. Hoe denkt u erover?

 

Tweede Kamer moet zich niet bemoeien met vuurwerk

Vandaag wordt in de Tweede Kamer gesproken over het al dan niet verbieden van vuurwerk. Terecht dat onze volksvertegenwoordigers zich hierover buigen of een zoveelste voorbeeld van ultieme betutteling? Wat vindt u?
 

Moet vuurwerk voor particulieren verboden worden?


Verstuur

Om je dood te schamen!

1065 reacties op het artikel over de naheffing van Brussel. Ed Gijsbers uit Purmerend vraagt zich af wat De Telegraaf daarmee doet. Hij zou graag zien dat er een uitdraai wordt bezorgd bij Dijsselbloem en de 'b.v. Rutte'.  Die zouden zich volgens hem de ogen uit de kop moeten schamen. Discussieer ook mee!  
 

Gevoelloze schrokoppen

Een gotspe noemt Rob Joustra de rol en houding van de ziektekosten-verzekeraars. ,,Gisteren plofte er een enveloppe op de mat, een acceptgiro van € 316 en een beetje. Een stuk van de eigen bijdrage en of ik dit bedrag maar in één keer wilde betalen. Geen waarschuwing vooraf, niks.'' Begrijpt u de reactie van Joustra? Discussieer mee.  
 

Euro maakt niet gelukkig

Dat er liefst vier landen die geen lid zijn van de Europese Unie of euro tot de gelukkigste landen ter wereld behoren, bewijst volgens Maarten Koning dat een EU-lidmaatschap niet zaligmakend is. Bent u het met deze lezer eens? Graag uw reactie.  
 

'Laat supporters 2,50 betalen'

Ronald Kranenburg stelt voor dat de Feyenoord-supporters via een collecte de boete van een ton betalen die hun club mogelijk van de UEFA krijgt vanwege ongeregeldheden in de thuiswedstrijd tegen AS Roma. Vindt u dit een goed idee? Graag uw reactie.  
 

Hoge BTW-tarief voor snoep

In de strijd tegen overgewicht overweegt de Duitse coalitie de btw op snoep te verhogen. Vindt u dit een idee dat navolging verdient in Nederland?
 

BTW op snoep omhoog?


Verstuur

'Wegwerkers, steek hand in eigen boezem'

Wegwerkers hebben volgens John Beek boter op hun hoofd. Zij roepen om het hardst dat automobilisten meer rekening met hen moeten houden maar bewegen zichzelf op onbeschofte wijze door het verkeer. John Beek meent daarom dat wegwerkers de hand in eigen boezem moeten steken als ze willen dat verkeersdeelnemers zich netjes ten opzichte van hen gedragen. Bent u het met deze lezer eens? Graag uw reactie.
 

'Bekeuringen nivelleren'

Grootverdieners zouden een hogere boete moeten betalen voor een verkeersovertreding dan een armoedzaaier, meent A. W. de Haas. Op die manier wordt iedereen volgens deze lezer gelijkmatig getroffen in zijn portemonnee. Bent u met deze opvatting eens? Graag uw reactie.
 

Boete naar inkomen?


Verstuur

Koenders moet kritisch blijven

Als minister Koenders (Buitenlandse Zaken) naar Cuba gaat, moet hij daar behalve met de machthebbers ook met de democratische oppositie gaan praten, meent Kees van Kortenhof. Bent u het met deze opvatting eens? We horen graag uw mening.
 

Wat wilt U weten?

Waarom is de bevolking van Paaseiland plotseling gestopt om de beroemde metershoge beelden te maken? En wat zien we eigenlijk als we het noorderlicht zien? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op Wat Wilt U Weten.  
 

Oproep: Heeft u iets leuks meegemaakt?

Voor onze rubriek 'Dit vind ik leuk' zijn wij op zoek naar ontroerende, grappige en opmerkelijke ervaringen. Heeft u recent iets bijzonders meegemaakt? Stuur uw verhaal naar wuz@telegraaf.nl.
 
14.4 °C
ZZW4
 
files 239
129 km.
Beurs AEX
AEX 487.85
+ / - -0.29%