• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Uitslag Stelling: Lezers gekant tegen heffing

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

'Sintsnoep rijkelijk vroeg'

Janna Strub uit Uithoorn ging de eerste dag van september even boodschappen doen bij AH "en wie schetst mijn verbazing: op een aparte stelling in de entree naast het middenpad staan alweer de Sint Nicolaas-versnaperingen. Banketstaven, pepernoten, speculaas, al dan niet gevuld, enz." Wat vindt u ervan dat het Sinterklaassnoepgoed nu al in de winkel ligt?
 

'Tuig'

"'Tuig van de Richel' (naam van z'n band)  dekt precies de lading zoals rapper Lil Kleine zich in de talkshow van Humberto Tan uitte richting burgemeester Broertjes van Hilversum", vindt lezer H.J.Lammerts.  Zijn gedrag tartte ieder besef van normen en waarden, meent deze lezer. Wat vond u van de uitzending?
 

'Seizoenkaart voor het leven'

"Het zal wel aan mij liggen dat ik niet eens verbaasd ben dat de man die zijn mond vol heeft van solidariteit nu niet thuis geeft", schrijft Joost Prins uit Hilversum nu blijkt dat PvdA-voorzitter Hans Spekman weigert zijn voor het leven gekregen seizoenkaart van FC Utrecht terug te geven.  
 

'Nederland racistisch?'

"Volgens onderzoek is Nederland racistischer geworden". mailt J.C. Reinders uit De Kwakel. Hij vindt het een schandelijke aantijging. "Totaal gebrek aan respect voor andermans leven, denken en welzijn is pas racisme in zijn meest heldere vorm en staat haaks op wat in Nederland gebeurt."
 

Pluis: Keiharde aanpak racisme

 

Dit vind ik leuk

Mijn man en ik (71) maakten een fietstochtje in Gelderland toen ik opeens in een gat reed en tegen de grond klapte. Knie kapot, elleboog open, ribben gekneusd.  
 

Oproep: Heeft u iets leuks meegemaakt?

Het nieuws is vaak al ellendig genoeg: oorlog, crisis, criminaliteit... Daarom zijn wij op zoek naar leuke gebeurtenissen die uw dag opvrolijkten. Maakte u een bijzondere ontmoeting of voorval mee of werd u verrast door een mooi gebaar, mail het ons: wuz@telegraaf.nl.  
 

Dieren pesten barbaars

Theo C.A Hoogland vindt  het schandallig dat in Spanje stierenvechten nog niet is verboden. Bent u het met hem eens? We horen graag uw mening.
 

Schiet herten gewoon in Nederland af

Er is niets mis mee om in Nederland damherten, die met zo veel zijn dat ze de hongerdood dreigen te sterven, af te schieten," betoogt Dorothy Beynes-Heijmeijer van Heemstede. Ze vindt het hypocriet om de dieren naar Bulgarije te transporteren waar jagers ze wel op de korrel mogen nemen. Bent u met deze lezeres eens? We horen graag hoe u erover denkt.
 
 

OV verdient aan onoplettende reiziger

De openbaarvervoerbedrijven 'verdienen' jaarlijks miljoenen aan reizigers die vergeten uit te checken. Bent u ook zo iemand die na het uitstappen regelmatig na laat om zich af te melden? We zijn benieuwd naar uw reactie.
 

Vergeet u vaak uit te checken?


Verstuur

VN vindt Zwarte Piet belangrijker dan vluchtelingen

Hoe triest is het dat de VN, die zich druk behoort te maken over mondiale problemen als de gigantische vluchtelingenstroom, zich bezighoudt met Zwarte Piet, meent K. van der Bos. Deelt u de mening van deze lezer?  We zijn benieuwd naar uw reactie.
 

'Blij met dode mus'

JOE van den Heuvel betwijfelt of ouderen er volgend jaar op vooruitgaan, aangezien de zorgpremie, de huren, energiekosten etc stijgen. Bent u het met deze lezer eens? Graag uw reactie.
 

’Wereldburgers bepalen zelf waar ze willen wonen’

Lezer J. Kwibus vindt dat het tijd wordt voor globalisering: wereldburgers mogen zelf bepalen waar ze willen wonen en sterven. "Maar dan wel zónder gratis uitkering, woning en zorg." Mee eens? Wij zijn benieuwd.
 

Angst voor Prinsjesdag

"Mijn oma van 87 ziet Prinsjesdag elk jaar met angst en beven tegemoet", schrijft Anouk Tilburgs. "Want ze weet dat ze daarna nog meer moet inleveren." Vreest u Prinsjesdag ook altijd?  
 

Sissen naar vrouwen beboeten?

Voor veel vrouwen is met 'pssst' nageroepen worden dagelijkse kost. Veel dames vinden dit vervelend, zoniet bedreigend. Het Rotterdamse stadsbestuur wil dit sissen op straat beboeten met 250 euro. Een goed idee?   
 

'Wij willen niet uitgezogen worden'

H.J.T. Broekman is een oudere, en wil samenwonen met zijn nieuwe partner die een goedkopere huurwoning heeft. Maar dan zijn ze door regels duurder uit: "Wij laten liever een woning leegstaan dan dat we uitgezogen worden." Vindt u dat de regering financieel coulanter moet zijn tegenover ouderen die willen samenwonen?  
 

Huishoudelijke hulp

Het afgelopen jaar zijn er landelijk meerdere rechtszaken geweest over mensen die gekort zijn op de huishoudelijke hulp, die sinds dit jaar onder het takenpakket van de gemeente valt. Bejaarden krijgen plotseling geen hulp meer, omdat 'zijzelf of hun partner het nog best kunnen'. Denkt u dat veel mensen hun huishouden inderdaad best zelf kunnen doen?  
 
12.7 °C
WZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 433.53
+ / - -2.58%