• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Stelling: Onrust politie gevaarlijk

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

'Geen ruimte voor Moszkowicz'

Voormalig advocaat Bram Moszkowicz heeft zich dinsdag in Den Haag gepresenteerd als voorman van de nieuwe politieke partij VoorNederland (VNL). "Hij past op zich prima in het profiel van deze splinterpartij. Ook Moszkowicz is namelijk  boos, rancuneus en voelt zich onbegrepen", schrijft Henk Versteeg ironisch.  
 

'Weggegooid geld'

Lezer L. Bos denkt dat het onmogelijk is om de al geleden (aardgas)schade aan woningen en monumenten in Groningen te repareren. "Het gaat over zoveel woningen en monumenten dat het repareren en restaureren bijna ondoenlijk is."  
 

Zwerfafval moet aangepakt worden

Veel lezers prijzen organisaties zoals de Plastic Soup Foundation, die korte metten wil maken met rondzwervend afval en mensen bewust wil maken van het probleem. Juicht u dergelijke stichtingen ook toe, of vindt u dat mensen elkaar moeten wijzen op de prullenbak? Graag uw mening.
 

Zegt u er iets van als iemand afval op straat gooit?


Verstuur

Pluis: Migratiestroom

 

Niets mis met echte rashond

Lezer J. Offereins-Snoek irriteert zich aan instanties die rashonden wegzetten als doodzieke honden: "De Stichting Dier&Recht hekelt 'ongezonde' rashonden (Tel. 19/04), maar vergeet te vermelden dat het niet de rashonden zijn die problemen opleveren, maar de lookalikes."  
 
Heeft u ook een leuke foto? Stuur hem naar dagfoto@telegraaf.nl  

Dit vind ik leuk

Ik woon in het verzorgingstehuis Hof van Smeden in Emmeloord en ben 92 jaar.  
 

'Verkeersovertreders gelijk behandelen'

G. den Uil ergert zich eraan dat de politie in het programma 'Wegmisbruikers' van afgelopen zondagavond schuldbewuste verkeersovertreders keihad aanpakt maar zich laat aftroeven door zondaars met een grote mond. Bent u het met deze lezer eens? Graag uw reactie.
 

Fons de Poel stopt met Brandpunt

Fons de Poel stapt op als presentator van het actualiteitenprgramma Brandpunt. Aanleiding is de ophef die ontstond in de uitzending van vorige week, waarin hij GroenLinks-kamerlid Jesse Klaver 'snotneus' noemde. Vindt u dat  De Poel terecht stopt of had hij wat u betreft kunnen blijven?  Graag uw mening.
 

Gaat Fons de Poel terecht weg bij Brandpunt?


Verstuur

Illegalen krijgen valse hoop

Door illegalen bed, bad en brood (BBB) te geven krijgen zij valse hoop want uiteindelijk moeten zij toch weg, betoogt M.v.d Heuvel.  Deelt u de mening van deze lezer? We horen graag uw reactie.
 

Goed nieuws werkt averechts

Steeds goed nieuws brengen over de economie werkt averechts als veel burgers, zoals gepensioneerden,  hiervan niets merken in hun portemonnee, meent Frits W. van Dijk. Bent u het met deze lezer eens. Graag uw reactie.
 

'Help oudere thuishulp te vinden'

I. Muller pleit voor hulp van de overheid bij het vinden van betrouwbare en betaalbare huishoudelijke hulp, in plaats van torenhoge eigen bijdrages te vragen. "Laat de ouderen in hun waarde: het regelen is niet het probleem, maar het vinden van de weg naar de voorzieningen die men nodig heeft." Bent u het hiermee eens?  
 

'Ver van huis'

Reacties op de discussie rondom de illegalenopvang blijven binnenstromen. Hier een kleine selectie: wij horen ook graag uw visie op de bed-, bad- en brooddiscussie die wel eens de val van het kabinet zou kunnen betekenen.   
 

Pretfoto winnaar lentecompetitie

De foto van de schaterende Sylvie tussen haar stenen vriendjes heeft met voorsprong onze driemaandelijkse dagfotocompetitie gewonnen. De fam. Stoop, die de foto maakte, wint 300 euro.<
 

'Henk Kamp is de weg kwijt'

"Kamp (en zijn partij) zijn volledig de weg kwijt", vindt Leo de Lange. 25 miljard euro belastinggeld steken in windmolens die nooit rendabel zullen zijn en omwaaien op de Noordzee is volgens deze lezer te zot voor woorden.<  
 

Cantatax

De populariteit van de kleine Canta groeit in Nederland. Maar om de rekening daarvan bij de maatschappij neer te leggen, gaat lezer Jan Pronk te ver. "Premies worden nu eenmaal verhoogd als deze ontoereikend zijn om schades en diefstal te kunnen vergoeden." Wat vindt u?  
 

'Uitnodiging naar Nederland te komen'

Volgens P. Kremer is het gedoogbeleid van het kabinet een uitnodiging aan economische vluchtlingen om naar Nederland af te reizen. Bent u het met deze lezer eens? Graag uw reactie.
 

Trekt kabinetsbeleid asielzoekers aan?


Verstuur

Wat wilt U weten?

Waarom is de bevolking van Paaseiland plotseling gestopt om de beroemde metershoge beelden te maken? En wat zien we eigenlijk als we het noorderlicht zien? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op Wat Wilt U Weten.  
 

Oproep: Heeft u iets leuks meegemaakt?

Voor onze rubriek 'Dit vind ik leuk' zijn wij op zoek naar ontroerende, grappige en opmerkelijke ervaringen. Heeft u recent iets bijzonders meegemaakt? Stuur uw verhaal naar wuz@telegraaf.nl.
 
15.6 °C
N4
 
files 304
185 km.
Beurs AEX
AEX 505.94
+ / - +1.04%

Stelling: Onrust politie gevaarlijk

De politietop en de gewone dienders liggen met elkaar overhoop over de cao en de reorganisatie van het politieapparaat. De bonden dreigen het vertrouwen in de top op te zeggen. Vreest u dat de onrust gevaarlijk is omdat die de slagkracht van de politie ondermijnt of heeft u nog vertrouwen in de politie? De Stelling van de Dag is: Onrust politie gevaarlijk.