• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Uitslag Stelling: 'Zuinig zijn op onze boeren'

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

Ter informatie

Na 2 februari stoppen we met de lezersblogs. Lees er meer over in onze veelgestelde vragen  
 

'Voorkomen beter dan genezen'

Marcel Brouwer uit Culemborg vindt dat vrachtautochauffeurs met storm niet met een lege truck de weg op moeten gaan. Bent u het met deze lezer eens? Graag uw reactie.  
 

'Afschaffing taaltoets had steun verdiend'

Henk Versteeg uit Nunspeet meent dat de Tweede Kamer het voorstel van politiebaas Gerard Bouman om de taaltoets voor autochtone leerling-agenten af te schaffen, had moeten steunen in plaats van afwijzen. Bent u het met deze lezer eens? Graag uw reactie.  
 

Is afschaffing taaltoets goed idee?


Verstuur
Heeft u ook een leuke foto? Stuur hem naar dagfoto@telegraaf.nl  

Gratis kaartje voor Schotten

NS-dochter Abellio geeft in Schotland voor 1,5 miljoen euro aan gratis kaartjes weg om te vieren dat het bedrijf sinds woensdag de baas is over het Schotse spoor. Vindt u het terecht dat de Schotten met Nederlands belastinggeld worden gefêteerd?
 

Is het goed dat er gratis treinkaartjes worden weggeven van Nederlands belastinggeld?


Verstuur

Gratis Formule 1 kijken

Nu met Max Verstappen weer een racetalent  is opgestaan, moeten de Formule 1-wedstrijden niet achter de decoder zijn verstopt maar voor alle Nederlanders gratis op tv te zien zijn, meent Rob Lucas. Wat vindt u van het idee van deze lezer? Graag uw reactie.
 

Simpel rooster, beter product

Jan de Jong vindt dat het treinpersoneel zich moet neerleggen bij een simpele dienstregeling en een eenvoudig dienstrooster omdat alleen op die manier snel kan worden gereageerd op storingen en calamiteiten. Bent u het met deze lezer eens? Graag uw reactie.
 

Dit vind ik leuk

Op 13 februari hebben wij een lamp gekocht bij Ballisimo in Wormerveer.  
 

'Trouwe supporters worden weggejaagd'

Ajaxsupporter Bart Visser (vak 119) dacht dat de verhoging van de seizoenkaarten een 1-april grap betrof, maar "het is nog waar ook!" De prijs van zijn kaart gaat van 507 naar 650 euro, een verhoging van 143 euro per jaar. "Een schande, trouwe supporters worden zo weggejaagd", zegt hij. Hoe denkt u erover?
 

Pluis: Koning der dieren

 

'VVD is uit op breuk'

Het begint er sterk op te lijken dat de VVD er op uit is een breuk te forceren met de PvdA, mailt R. Schulte uit Helvoirt. "En dan ligt de schuld van het stukgaan van de samenwerking bij die partij." Lees hier zijn betoog en reageer.
 

'Eenzame konijnen'

M. Fennema uit Hilversum overvalt een misselijk- makend schuldgevoel nu ze overal wervende paasadvertenties ziet verschijnen van tuincentra met aanbiedingen van schatjes van wollige konijntjes en leuke hokjes. "Bezint eer ge begint", zegt ze, "het leven in een hok is echt niet zo leuk". Wat vindt u?
 

'Kwaliteit kost geld'

Als ABN Amro zijn top niet riant kan belonen dan loopt de bank gevaar in de toekomst geen bestuurders van hoge kwaliteit te vinden, meent Jan de Kip. Vindt u dat ook? Graag uw reactie.  
 

' Treinpersoneel op vast traject'

Het op vaste trajecten inzetten van treinmachinisten maakt het opvangen van storingen eenvoudiger en bespaart op jaarbasis 200 miljoen euro," stelt Dick Pelle. Het is volgens hem dan ook onzin om, zoals nu, het personeel door het hele land te laten reizen. Bent u het met deze lezer eens? Graag uw reactie.
 

' Eén telefoontje was genoeg geweest.'

Als de arts zijn werkgever had gemeld dat hij co-piloot Andreas Lubitz een vliegverbod had gegeven, had de dood van 150 mensen voorkomen kunnen worden, meent Wouter Holzer. Denkt u er ook zo over? Graag uw mening.
 

'Aan avontuurlijk reizen kleeft risico'

Twee Nederlandse backpackers worden vermist in Nieuw-Zeeland en Panama. In dat laatste land kwamen vorig voorjaar de jonge Nederlandse vrouwen Lisanne Froon en Kris Kremers om. Aan het rondtrekken over andere continenten kleven grote risico's. Zou u het goed vinden als uw kind wilde gaan backpacken? Graag uw reactie.
 

Vindt u het goed dat uw kind gaat backpacken?


Verstuur

'Taalonderwijs nekt techneut'

Volgens lezer Leo Meester zouden we veel meer techneuten kunnen opleiden als ze de lessen Engels zouden mogen overslaan. Technisch ingestelde leerlingen zijn nu eenmaal vaak slecht in talen. Daardoor belanden ze op een veel te laag schoolniveau. Hoe kijkt u hier tegenaan?  
 

Autisme ongeneeslijk

Mensen met autisme kunnen niet zonder begeleiding, meent Niels Aussems. In plaats van hun aanvraag voor een uitkering of jobcoaching af te wijzen in de veronderstelling dat autisten zelfstandig kunnen werken, moet de overheid hun volgens deze lezer een aangepast dienstverband bieden of hun uitkering laten behouden. Bent u het met hem eens? Graag uw reactie.  
 

Oproep: Heeft u iets leuks meegemaakt?

Voor onze rubriek 'Dit vind ik leuk' zijn wij op zoek naar ontroerende, grappige en opmerkelijke ervaringen. Heeft u recent iets bijzonders meegemaakt? Stuur uw verhaal naar wuz@telegraaf.nl.
 

Nederlanders laten geld weer rollen.

Nederlanders spenderen weer meer geld. In januari gaven zij 1,8 % meer uit aan goederen en diensten dan in januari 2014. Het is de grootste stijging in vier jaar. Geeft u ook meer geld uit of bent u nog voorzichtig? Graag uw mening.
 

Geeft u ook meer geld uit?


Verstuur

Wat wilt U weten?

Hoe kan een kameleon van kleur veranderen? En hoe komt het dat voetballers 'gebogen benen' hebben? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op Wat Wilt U Weten.  
 
5.7 °C
NW5
 
files 592
802 km.
Beurs AEX
AEX 490.04
+ / - 0.0%