• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Uitslag Stelling: Geen tijd voor opvoeden

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

'Help oudere thuishulp te vinden'

I. Muller pleit voor hulp van de overheid bij het vinden van betrouwbare en betaalbare huishoudelijke hulp, in plaats van torenhoge eigen bijdrages te vragen. "Laat de ouderen in hun waarde: het regelen is niet het probleem, maar het vinden van de weg naar de voorzieningen die men nodig heeft." Bent u het hiermee eens?  
 

'Ver van huis'

Reacties op de discussie rondom de illegalenopvang blijven binnenstromen. Hier een kleine selectie: wij horen ook graag uw visie op de bed-, bad- en brooddiscussie die wel eens de val van het kabinet zou kunnen betekenen.   
 

Pretfoto winnaar lentecompetitie

De foto van de schaterende Sylvie tussen haar stenen vriendjes heeft met voorsprong onze driemaandelijkse dagfotocompetitie gewonnen. De fam. Stoop, die de foto maakte, wint 300 euro.<
 

'Henk Kamp is de weg kwijt'

"Kamp (en zijn partij) zijn volledig de weg kwijt", vindt Leo de Lange. 25 miljard euro belastinggeld steken in windmolens die nooit rendabel zullen zijn en omwaaien op de Noordzee is volgens deze lezer te zot voor woorden.<  
 

Cantatax

De populariteit van de kleine Canta groeit in Nederland. Maar om de rekening daarvan bij de maatschappij neer te leggen, gaat lezer Jan Pronk te ver. "Premies worden nu eenmaal verhoogd als deze ontoereikend zijn om schades en diefstal te kunnen vergoeden." Wat vindt u?  
 

Pluis: Coalitiecompromis

 

Dit vind ik leuk

De tank van mijn geliefde Tomosje was leeg. De pomp waar ik gewoonlijk tank was defect.  
 
Heeft u ook een leuke foto? Stuur hem naar dagfoto@telegraaf.nl  

'Uitnodiging naar Nederland te komen'

Volgens P. Kremer is het gedoogbeleid van het kabinet een uitnodiging aan economische vluchtlingen om naar Nederland af te reizen. Bent u het met deze lezer eens? Graag uw reactie.
 

Trekt kabinetsbeleid asielzoekers aan?


Verstuur

'Cijfers werkloosheid geven verkeerd beeld'

De berichten over de dalende werkloosheid zijn vertekend omdat de mensen in de bijstand niet in de cijfers zijn opgenomen, stelt Cees Sneek. Bent u het met deze lezer eens? Graag uw mening.
 

Braafste jongetje van de klas

De regels voor de dekkingsgraad van de pensioenfondsen in Nederland zijn veel te streng en gaan ten koste van grote groepen mensen,  vindt K. Zwaan. Bent u het met deze lezer eens? We willen graag uw reactie.
 

Onduidelijkheid over lyme

Het onderzoek dat deze week is begonnen naar de zieke van Lyme is niet genoeg, meent M. Duteweerd. Er moet volgens deze lezer meer gebeuren omdat er nog veel te veel onduidelijkheid is over deze ziekte. Bent u het met deze bewering eens? Graag uw reactie.
 

'ABP zet senioren in de kou'

"Het ABP laat er nu al maar vast geen twijfel over bestaan : De pensioenen worden nu, in 2016 en waarschijnlijk ook de volgende jaren niet gecompenseerd", stelt Otto A. Schulski verbolgen vast. Een aardig gebaar zoals een kleine compensatie van ´s lands grootste pensoenfonds zou dan ook op z´n plaats zijn meent hij. Vindt u dat ook? Wij horen graag uw mening.   
 

Rochdale biedt vluchtelingen onderdak

Woningbouwvereniging Rochdale in Amsterdam wil vluchtelingen zonder verblijfsvergunning tijdelijk huisvesten. Het gaat vooral om de uitgeprocedeerde asielzoekers, die onlangs een voormalige Amsterdamse parkeergarage zijn uitgezet. Vindt u het de taak van een woningcorporatie om vluchtelingen op te vangen?
 

Is asielopvang door wooncorporatie goed idee?


Verstuur

Wat wilt U weten?

Waarom is de bevolking van Paaseiland plotseling gestopt om de beroemde metershoge beelden te maken? En wat zien we eigenlijk als we het noorderlicht zien? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op Wat Wilt U Weten.  
 

Oproep: Heeft u iets leuks meegemaakt?

Voor onze rubriek 'Dit vind ik leuk' zijn wij op zoek naar ontroerende, grappige en opmerkelijke ervaringen. Heeft u recent iets bijzonders meegemaakt? Stuur uw verhaal naar wuz@telegraaf.nl.
 
4.3 °C
N2
 
files 243
182 km.
Beurs AEX
AEX 495.03
+ / - -1.85%