• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Uitslag Stelling: Beter controle dan niets doen

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

’Wereldburgers bepalen zelf waar ze willen wonen’

Lezer J. Kwibus vindt dat het tijd wordt voor globalisering: wereldburgers mogen zelf bepalen waar ze willen wonen en sterven. "Maar dan wel zónder gratis uitkering, woning en zorg." Mee eens? Wij zijn benieuwd.
 

Angst voor Prinsjesdag

"Mijn oma van 87 ziet Prinsjesdag elk jaar met angst en beven tegemoet", schrijft Anouk Tilburgs. "Want ze weet dat ze daarna nog meer moet inleveren." Vreest u Prinsjesdag ook altijd?  
 

Sissen naar vrouwen beboeten?

Voor veel vrouwen is met 'pssst' nageroepen worden dagelijkse kost. Veel dames vinden dit vervelend, zoniet bedreigend. Het Rotterdamse stadsbestuur wil dit sissen op straat beboeten met 250 euro. Een goed idee?   
 

'Wij willen niet uigezogen worden'

H.J.T. Broekman is een oudere, en wil samenwonen met zijn nieuwe partner die een goedkopere huurwoning heeft. Maar dan zijn ze door regels duurder uit: "Wij laten liever een woning leegstaan dan dat we uitgezogen worden." Vindt u dat de regering financieel coulanter moet zijn tegenover ouderen die willen samenwonen?  
 

Huishoudelijke hulp

Het afgelopen jaar zijn er landelijk meerdere rechtszaken geweest over mensen die gekort zijn op de huishoudelijke hulp, die sinds dit jaar onder het takenpakket van de gemeente valt. Bejaarden krijgen plotseling geen hulp meer, omdat 'zijzelf of hun partner het nog best kunnen'. Denkt u dat veel mensen hun huishouden inderdaad best zelf kunnen doen?  
 

'Consument is hypocriet'

Varkensboeren kunnen steun van de regering wel vergeten (Tel. 27/09). "Wij hebben diervriendelijke huisvesting hoog in het vaandel tot we moeten kiezen tussen een kiloknaller en de prijs van diervriendelijk vlees", schrijft Henk Versteeg. Vindt u dat consumenten er debet aan zijn dat varkensboeren in zwaar weer verkeren?  
 

Spreekuur bij de overheid

De overheid verdiept zich totaal niet in de problematiek van de burger in Nederland vindt Loes Vanenburg-van Putten. "Het zou een goede zaak zijn als er een spreekuur komt bij de overheid én alle gemeenten waar de burgers kunnen aangeven hoe hun leefomgeving is." Een goed idee denkt u?  
 

Beursgang nu onverstandig

 "Is het niet verstandiger als de regering de op hande zijnde beursgang van ABN Amro zou blokkeren, zeker gezien het feit dat ABN Amro momenteel zeer gezonde winsten draait?" schrijft Richard Embregts. Vraagt u zich hetzelfde af?  
 

'Maximumsnelheid op alle snelwegen hetzelfde'

Wat vindt u van het idee van de PvdA dat er een streep gaat door de 130 km per uur, maar dat we dan wel op alle snelwegen 120 km per uur zouden mogen rijden? 
 

Overal 120 in plaats van 130


Verstuur

Dit vind ik leuk

Op een parkeerterrein in Maassluis, waar ook een geldautomaat van de Rabo staat, liep een jonge man woensdag luid roepend achter een oudere heer aan die net weg fietste.  
 

Oproep: Heeft u iets leuks meegemaakt?

Het nieuws is vaak al ellendig genoeg: oorlog, crisis, criminaliteit... Daarom zijn wij op zoek naar leuke gebeurtenissen die uw dag opvrolijkten. Maakte u een bijzondere ontmoeting of voorval mee of werd u verrast door een mooi gebaar, mail het ons: wuz@telegraaf.nl.  
 

Pluis: TOCH NPO HUMOR-TV

 

'Allesbrander wél toestaan is oneerlijk'

Silvya den Otter-Uijthof vindt het ridicuul dat de regering verboden oplegt voor rokers, maar dat haar buren alles mogen stoken wat ze willen in hun allesbrander. "Zodat wij onze ramen en deuren moeten sluiten tegen giftige stoffen." Moet de allesbrander verboden worden?  
 

Studenten-Introductieweken: 'Drankfestijnen'

Lezer Rosalie Stuyts vraagt zich af hoe het ervoor staat met de introductieweken van hogescholen en universiteiten. "Ik lees alleen maar over drankfestijnen. En veel eerstejaars studenten zijn onder de 18." Vindt u dat er in de introductieweken strenger moet worden opgetreden tegen alcoholgebruik onder de minimumleeftijd van 18?
 

Moet 'wensgeneeskunde' aan banden gelegd?

Artsen voeren steeds vaker medische handelingen uit waar geen noodzaak voor is en daar kan hun reguliere werk onder leiden zegt het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG). Vindt u net als het CEG dat cosmetische ingrepen aan banden moeten worden gelegd?
 

Allemaal bureaucratie

Sedert 1972 heeft lezer Martin C. Boer een ruime bungalow in Baarle Nassau. Van alles voorzien en vele malen goedkoper dan zijn appartement. Maar er permanent wonen mag niet. En zo zijn er volgens hem nog vele gepensioneerden met dezelfde situatie. Vindt u dit net als deze lezer onbegrijpelijk?  
 

'Asielzoekers over de EU herverdelen'

Verdeel de vluchtelingen over Europa: dat stelt PvdA-leider Diederik Samsom, die af wil van de Dublin II-verordening (land van binnenkomst = verantwoordelijk voor opvang en procedures). Asielaanvragen moeten overal op dezelfde manier worden behandeld om 'asielshoppen' te voorkomen. Denkt u dat zo'n beleid ontmoedigend werkt?

 

’Mijn hart huilt als ik de beelden zie’

Het hart van lezer Luuk Klinkert huilt als hij de beelden ziet van de vluchtelingen aan de Europese grenzen. "Onmenselijk leed van mensen die in Europa een beter leven verwachten en daarvoor huis en haard hebben achtergelaten." Heeft u net als deze lezer medelijden met de vluchtelingen?
 

Kunstgreep

Dat het budget voor de verbouwing van het Rijksmuseum met naar verluidt ruim 100 miljoen werd overschreden, is weer een signaal dat we bij kunst en cultuur geen enkele maat kennen schrijft lezer L.J.J. Dorrestijn. Vindt u dat er teveel met geld wordt gesmeten bij zaken als kunst of bijvoorbeeld de renovatie van de Gouden Koets?  
 

Sta wonen op campings toe

Lezer Gerhard Kwak denkt een goede oplossing te weten om als senior betaalbaar te blijven wonen: op de camping. Goedkoper, en zo kunnen instromers en asielzoekers sneller aan een woning komen. Lijkt u dit een goed alternatief?  
 

Volksverlakkerij

Lezer M.I. de Boer vindt de 6 euro kostende 'begeleiding nieuw geneesmiddel' die apotheken hanteren overbodig. "Maar toen ik nieuwe medicijnen wilde ophalen die níet werden vergoed kreeg ik géén extra uitleg." Vindt u de handelwijze van de apotheken en zorgverzekeraars net als deze lezer volksverlakkerij?  
 

'Bewijs van goed gedrag voor zorgmedewerkers'

Medewerkers in de zorg zouden verplicht een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) moeten hebben vinden beroepsvereniging van verpleegkundigen en verzorgenden V&VN en patiëntenfederatie NPCF. Vindt u ook dat het tijd wordt voor een verplichte VOG voor zorgmedewerkers?
 

Verboden voor mannen

In de strijd om het leiderschap van het Engelse Labour stelt kanshebber Jeremy Corbyn voor om aparte treincoupés voor vrouwen te maken. Vindt u dit een goed idee voor in de Nederlandse treinen?  
 

Doorgesluisd

Het huizentekort is niet alleen het probleem van vluchtelingen, schrijft lezer H. Bon. "Het probleem is dat als er een sociale huurwoning leeg komt, de huur wordt verhoogd en de woning wordt doorgesluisd naar de vrije sector." Heeft hij een punt denkt u?  
 

'Grenscontroles terug voor auto's en treinen'

Lezer Yvonne Quadflieg Walravens noemt de open grenzen een totale mislukking. "Mijn voorstel is om de grenscontroles weer in te stellen voor auto's en treinen aan onze landsgrenzen." Vindt u dat een goed idee?
 

Hele familie gaat mee

In Dubai pakken ze buitenlandse criminelen anders aan schrijft lezer S. Vermeij. "Heb je een delict begaan dan ga je terug naar je eigen land en met jou je hele familie." Is dit een reëel idee voor Nederland denkt u?  
 

Wel of geen onderscheiding voor redders Thalys?

In tegenstelling tot België en Frankrijk en hun eigen Amerikaanse woonplaats krijgen de mannen die een aanslag in de Thalys van Amsterdam naar Parijs verijdelden, geen Nederlandse onderscheiding. Vindt u dit gepast?
 

Wat wilt U weten?

Waarom is de bevolking van Paaseiland plotseling gestopt om de beroemde metershoge beelden te maken? En wat zien we eigenlijk als we het noorderlicht zien? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op Wat Wilt U Weten.  
 
20.1 °C
ONO3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 445.96
+ / - +0.59%