• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Stelling: Toestand krijgsmacht zorgwekkend

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

'Blaastest nodig in vliegtuigen'

De overlast in vliegtuigen door met name dronken passagiers neemt volgens lezer Jan Pronk uit Beverwijk hand over hand toe. "Wellicht is het een idee om elke reiziger een blaastest af te nemen, heb je teveel gedronken dan ga je gewoon niet mee." Heeft u wel eens last gehad van dronken medepassagiers in het vliegtuig? Wij vernemen het zeer graag van u!
 

Werkenden gesponsord

Fijn dat het kabinet besloten heeft om, bij het uitdelen van de meevaller van 5 miljard, vooral rekening te houden met de werkenden in de maatschappij schrijft lezer L. Kraaijenbrink. Een groot deel van de bevolking wordt simpelweg overgeslagen zegt hij. Lees hier het vervolg van zijn cynische relaas en laat horen of u ook vindt dat er velen overgeslagen worden door de overheid.  
 

Ook atletiek moet op dopingjacht

Lezer Jacob de Weijze schrijft: "Tijdens een onderzoek is duidelijk geworden dat er hoogstwaarschijnlijk op grote schaal doping wordt gebruikt in atletiek, met name op de langere loopafstanden. Door de grote bonden (IAAF en nationale) wordt (werd) hier echter niet of nauwelijks tegen opgetreden, zo is gebleken." Ook de atletiek moet strenger gecontroleerd worden op doping vindt hij. Vindt u dat ook? 
 

'Daluren'? Flutverhaal

Lezer B. Klaver vindt het je reinste onzin. "De Autoriteit Consument en Markt (ACM) wil dat we meer gebruik gaan maken van de daluren van de stroomvoorziening. Op internet las ik al talloze reacties met als inhoud: waar bemoeien ze zich mee, dat regelen we zelf wel!" Deze lezer heeft zelf nauwelijks voordeel van dubbele meter. Vindt u een dubbele meter ook zinloos?  
 

Dit vind ik leuk

Wij kochten twee nieuwe fietsen bij onze fietsenmaker Roossien in Annen. De fiets van mijn vrouw is een superfiets maar die van mij was niet goed, er mankeerde van alles aan.  
 

Pluis: Genieten aan de Noordzeekust

 

'Dienstverlening politie door bezuinigingen versoberd'

De politie komt door de stakingen voor een betere cao alleen nog in actie bij spoedgevallen. "Wat is dan het verschil met de normale situatie", vraagt lezer Gerrit Bijsterbosch zich af bij het lezen van dat bericht. Volgens hem is het politieapparaat door de bezuinigingen dusdanig uitgekleed dat er toch al geen ruimte meer is voor goede dienstverlening. Bent u het daarmee eens? Laat u horen. 
 

Het Bloemen- en Fruitcorso in Monster

Kees de Vries uit Maasdam maakte deze prachtige foto's van het Bloemen- en Fruitcorso in Monster op zaterdag 1 augustus. "Een aanrader voor de toekomst. Zestig boten, de een nog mooier uitgedost dan de andere, vaarde voorbij. Kosten noch moeite waren gespaard."

 

Probleem gameverslaving onderschat?

Steeds meer jongeren lijden aan een gameverslaving, en komen daarvoor in een afkickkliniek terecht meldt het Algemeen Dagblad. Omdat goede informatie over gameverslaving ontbreekt, lanceert het Trimbos-instituut dit jaar een speciale informatielijn. Bezorgde ouders bellen nu nog vaak de alcohol- of drugsinformatielijn, omdat ze niet weten waar ze anders terecht kunnen. Wordt gameverslaving nog steeds onderschat denkt u?
 

Vermomde E-nummers

Producenten van voedingsmiddelen vermelden steeds minder vaak E-nummers op de verpakkingen, stelt consumentenwaakhond Foodwatch. Door de etiketten zo natuurlijk mogelijk te laten ogen, door E-nummers antioxidanten of gistextracten te noemen, wordt de consument voor de gek gehouden. Die hebben tenslotte steeds meer het gevoel dat E-nummers (door Europa goedgekeurde hulpstoffen zoals kleurstoffen) ongezond zijn. Voelt u zich bekocht door voedselproducenten als het gaat om E-nummers?  
 

'Gesubsidieerde zorg is te ingewikkeld'

Lezer Cecilia wil graag reageren op de brief 'Veel te veel zorgaanbieders' van 25 juli. "Er zijn inderdaad veel te veel zorgaanbieders. Ik ben nu 71 jaar en heb huishoudelijke hulp nodig. Ik heb weinig inkomen dus het moet wel met subsidie van de overheid. Ik vind het allemaal erg ingewikkeld met alle verschillende telefoontjes die ik moet plegen." Lees hier haar suggestie hoe de zorg beter geregeld kan worden.
 

Huiselijk geweld

Lezer Aldo van Diesen wil graag reageren op de column van de Ombudsman over huiselijk geweld van zaterdag 1 augustus. "De heer Van Zutphen schrijft in zijn column dat de politie na een melding van huiselijk geweld niet naar binnen mocht gaan. Het is goed dat ze dat wel hebben gedaan!" Want als de situatie geëscaleerd blijkt, heeft de politie het weer gedaan vindt deze lezer. Vindt u dat de politie bij melding van huiselijk geweld altijd toegang tot het huis mag verkrijgen, desnoods met intrappen van de deur?  
 

Wel een Gay Pride-boot, maar kogels, ho maar

Lezer Cees Dekker schrijft uit Nieuw-Zeeland dat het tijd wordt dat Nederland door een militair wordt geleid. "Nederland wordt geleid door een geschiedenisleraar. Maar leren van de geschiedenis… Ho maar! Defensie mei '40: tekort aan bijna van alles. Defensie Srebrenica: inferieure bewapening. En nu?"  Een door Defensie bemenste Gay Pride-boot waar wél geld voor is, dat gaat er bij deze lezer echt niet in. Wat vindt u van de Gay Pride-boot van Defensie?
 

Gesloopt en afgedankt

"Ik ben een vrouw van 63 jaar en heb 45 jaar gewerkt. Nu ben ik twee jaar terug in de Ziektewet terechtgekomen met rugklachten door roofbouw op mijn lichaam door de jaren heen." Lees hier de rest van lezer J.G.C. van de Kerkhof's trieste verhaal en laat horen wat u ervan vindt.  
 

'Boodschappen doen anno 2015 doen is onpersoonlijk'

Lezer R. van Putten kan zich de  dagen van vroeger nog goed herinneren, met moeders mee boodschappen halen in de buurt. "De melkboer op de hoek van onze straat, de sigarenwinkel, de bakker die morgens vroeg heerlijk rook naar vers brood." Kleine middenstanders zijn er tegenwoordig nog nauwelijks, en dat vindt deze lezer erg jammer en onpersoonlijk. 
 

De JSF ten dode opgeschreven

Het wordt steeds meer duidelijk dat de opvolger van de F-16 een totale miskoop is, schrijft lezer Oane Jansen. "Recent verscheen een verslag van een testpiloot van de JSF waaruit blijkt dat een luchtgevecht met een oude F-16 door de JSF jammerlijk wordt verloren." De bestelling van gevechtsvliegtuig JSF moet dan ook geannuleerd worden, stelt deze lezer. Bent u het daarmee eens?
 

Homo-emancipatie

Heel Amsterdam staat dit weekend weer op z'n kop: de Gay Parade barst weer los. Terwijl de hoofdstad vrolijk roze kleurt, durft de helft van de homo's nog altijd niet hand in hand met zijn of haar geliefde over straat blijkt uit een enquête van Een Vandaag onder 1700 homo's. Volgens één op de vier is het negatieve gedrag het afgelopen jaar toegenomen. Denkt u ook dat het momenteel slecht gesteld is met de homo-emancipatie in Nederland?  
 

Een shampoovrij leven

Lezeres Sylvia van Telegraafmagazine 'Vrouw' wil graag reageren op het artikel waarin een redactiestagiaire twee maanden haar haar niet waste, om te kijken wat er gebeurde. Volgens deze lezer is het niet wassen van de haardos weldadig voor je haar. "Ik ben een vrouw van 68 en heb mijn haar tot mijn middel. Tussen mijn verfbeurten bij de kapper door was ik mijn haar nooit. En ik heb een prachtige bos haar." Gelooft u dat een shampoovrij leven een weldaad is voor het kapsel?  
 
Heeft u ook een leuke foto? Stuur hem naar dagfoto@telegraaf.nl

 

'Politiek en liegen horen bij elkaar'

Klaas Zwaan uit Egmond aan de Hoef vindt het maar triest: "Een staatssecretaris (Klijnsma) die gepensioneerden adviseert een volkstuin te nemen om hun pensioentekort aan te vullen." Volgens deze lezer denken politici kennelijk dat ze met dorpsidioten te maken hebben.
 

'Oplossing rioolprobleem is heel simpel'

Lezer Rien Bos reageert op een artikel uit De Telegraaf van 29 juli, waarin de steeds grotere problemen met het riool worden beschreven. Het overschot aan regenwater wordt als oorzaak aangewezen voor verstopte riolen, waarbij betegelde tuinen dit probleem verergeren."Een oplossing voor het probleem is veel simpeler (en goedkoper): zuig regelmatig de straatkolken schoon." Lijkt u dit een aannemelijke oplossing? Laat u horen.
 

Veel te veel zorgaanbieders

Lezer Peter Sweerman woont in Oldenzaal, een plaats met zo'n 35.000 inwoners. "Ik ben 72 en heb bij de gemeente huishoudelijke hulp aangevraagd. Bij het keukentafelgesprek mocht ik kiezen uit drieëntwintig zorgaanbieders waar de gemeente een contract mee heeft."
 

Oproep: Heeft u iets leuks meegemaakt?

Het nieuws is vaak al ellendig genoeg: oorlog, crisis, criminaliteit... Daarom zijn wij op zoek naar leuke gebeurtenissen die uw dag opvrolijkten. Maakte u een bijzondere ontmoeting of voorval mee of werd u verrast door een mooi gebaar, mail het ons: wuz@telegraaf.nl.  
 

Wat wilt U weten?

Waarom is de bevolking van Paaseiland plotseling gestopt om de beroemde metershoge beelden te maken? En wat zien we eigenlijk als we het noorderlicht zien? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op Wat Wilt U Weten.  
 
18.8 °C
W4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 500.08
+ / - -0.07%

Stelling: Toestand krijgsmacht zorgwekkend

Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp slaat alarm over het tekort aan personeel en materieel in de krijgsmacht. Volgens hem moet het fundament van het leger worden verstevigd. Maakt u zich zorgen over de staat van het leger of denkt u dat de commandant overdrijft? De Stelling van de Dag luidt: Toestand krijgsmacht zorgwekkend.