• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Stelling: Opstelten moet weg

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

Ter informatie

Na 2 februari stoppen we met de lezersblogs. Lees er meer over in onze veelgestelde vragen  
 

'Onderwijzend personeel arrogant'

Het pleidooi van o.a. de koepel van basisscholen voor opvangcentra voor álle kinderen van 0 tot 4 jaar vindt M. Haan 'weer een voorbeeld van grenzeloze arrogantie van onderwijzend personeel'. Lees hier wat haar ervaringen zijn met de scholen van haar kinderen en reageer.
 

'Wat is onze vrijheid eigenlijk waard?'

"Zoals D66 ernaar streeft om Nederland politiek in de uitverkoop te doen als het om Europa gaat, zo wil zij Nederland kennelijk ook qua defensie van de hand doen", mailt W.J.R. Stratman. Deelt u zijn visie?
 

PLUIS: Haatimam-lijstje van Opstelten

 

Dit vind ik leuk

Op 24 januari zou ik met de trein naar mijn dochter in Friesland gaan. Helaas reden er geen treinen doordat er ijzel op de bovenleidingen zat. Dat was echt heel jammer, want ik had al een voordelig kaartje bij Kruidvat gekocht.  
 

'Rampenpotje voor huisuitzettingen'

Deurwaarderskantoren worden ervan beticht stelselmatig de kosten te hebben opgekrikt bij ontruimingen van woningen met een huurachterstand. Kees de Vries uit Maasdam pleit voor een rampenpotje, waardoor mensen in hun huis kunnen blijven wonen totdat de problemen zijn opgelost. Goed idee? 
 

'Gevangenis te huur'

Staatssecretaris Teeven is blij met de komst van Noorse gevangenen naar Veenhuizen. J. Prins uit Sliedrecht niet. Dat er in Nederland cellen vrij zijn, betekent volgens deze lezer zeker niet dat de criminaliteit gezakt is. Hoe kijkt u hier tegenaan?  
 

'Makkelijker kunnen we het niet maken'

Vanaf dit jaar kun je aangifte inkomstenbelasting/ premie volksverzekeringen doen via de website of een app van de Belastingdienst. Bert Osendarp uit Herten is daar niet zo blij mee. Wat vindt u van deze nieuwe manier van aangifte doen?
 

'Ouwelullendagen moeten blijven'

Mensen die zeggen dat ouwelullendagen niet meer van deze tijd zijn (DFT 03/03) hebben makkelijk praten, mailt Geesje Visser uit Kampen. "Het ligt er maar net aan wat je beroep is."  Wat vindt u? Moeten ouwelullendagen in stand worden gehouden?
 

'EU-beleid is broddelwerk'

Rutte is een politieke opportunist, inhoudelijk een ’Ratelband’ , betoogt Maarten Koning uit Amsterdam. "Een voorbeeld is de MH17." Ook op Dijsselbloem heeft deze lezer kritiek.  Wat is uw visie op het EU-beleid van deze twee?
 

Zin of geen zin?

Het onderzoek dat minister Opstelten liet uitvoeren naar misstanden en ongelukken onder SM-liefhebbers heeft veel reacties opgeroepen. Van heel cynische en flauwe dubbelzinnige inkoppertjes tot het verwijt dat onze Veiligheidsman aan koudwatervrees lijdt voor het onbekende. Wat vindt u eigenlijk van het onderzoek?  
 

Roekeloze rollators

Natuurlijk moeten we ons aan de (verkeers)regels houden. Maar hoe zit dat met de dames en heren die een scootmobiel of rollator besturen? vraagt Bob Boering uit Westzaan zich af. Hij signaleert regelmatig roekeloos 'rijgedrag'. Staat hij hierin alleen? Wat is uw mening?  
 
Heeft u ook een leuke foto? Stuur hem naar dagfoto@telegraaf.nl  

Nederlander is tevreden over veiligheid

Steeds minder Nederlanders voelen zich onveilig. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS. Hecht u geloof aan de cijfers? We horen graag uw mening.
 

Voelt ook u zich veiliger in Nederland dan voorheen?


Verstuur

Watersnoodramp is geen attractie

De plannen om van de Watersnoodramp in Zeeland een soort pretparkachtige attractie te maken stuit op veel weerstand. Ook bij L.J. van Herk-Mol uit Utrecht die de ramp zelf heeft meegemaakt. Vindt ook u dat dit niet mag doorgaan of is het plan om hier een attractie van te maken juist goed voor het historisch besef? Graag horen we uw mening.
 

Geen verlofdagen inleveren

Voormalig stewardess Ping Sterke noemt het een schande dat KLM-cabinepersoneel verlofdagen zou moeten inleveren. Die dagen hebben ze hard nodig om bij te komen en weer alert aan een volgende vlucht te beginnen. Wat vindt u? Heeft ze gelijk of mag het allemaal wel een beetje minder?  
 

'Discipline en gezag vieze woorden'

Jan Lemson uit Heemstede heeft de afgelopen drie generaties heel wat zien veranderen, en niet ten goede. Lees hier zijn relaas en reageer. Was vroeger echt alles beter?  
 

'Veel skiërs doen maar wat'

Het aantal ernstige ongevallen tijdens ski-vakantie stijgt. Skiërs en snowboarders zouden een ski-brevet moeten hebben, betoogt Marcel Brouwer uit Culemborg, zelf een ervaren skiër.  "Men kent de regels niet en heeft nauwelijks enige ervaring." Wat denkt u? Zou een ski-brevet problemen kunnen voorkomen?
 

Wat vindt u leuk?

Voor onze rubriek 'Dit vind ik leuk' zijn wij op zoek naar ontroerende, grappige en opmerkelijke ervaringen. Heeft u recent iets bijzonders meegemaakt? Stuur uw verhaal naar wuz@telegraaf.nl.  
 

Wat wilt U weten?

Is de Bijbel de enige bron die melding maakt van het bestaan van Christus?En neemt de hoeveelheid poolijs op Antartica jaarlijks met een vast percentage af? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op Wat Wilt U Weten.  
 
6.5 °C
W3
 
files 170
100 km.
Beurs AEX
AEX 486.62
+ / - +0.63%

Stelling: Opstelten moet weg

Minister Opstelten (Veiligheid)  heeft volgens de oppositie de Tweede Kamer verkeerd geïnformeerd over een miljoenendeal met een drugscrimineel. Die kreeg meer geld dan de VVD-minister aan de Kamer meldde.  Vindt u dat Opstelten moet opstappen of mag hij van u blijven?