• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Uitslag Stelling: Euroscepsis diepgeworteld

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

EU wijst Nederland 1740 asielzoekers toe

Nederland moet van Brussel 1740 asielzoekers opvangen die zich nu in italië en Griekenland bevinden. Zij zijn onderdeel van 40.000 vluchtelingen die Brussel eerlijker over Europa wil verdelen. Vindt u deze verdeling een goed idee of gaat het u te ver?
 

Is het een goed plan om vluchtelingen te verdelen?


Verstuur

'Dijsselbloem houdt meer van EU dan van Nederland'

Minister Dijsselbloem vindt Europa belangrijker dan Nederland, meent Jan Groeneveld. Deze lezer wijst erop dat de minister steeds haantje de voorste is om miljoenenafdrachten naar Brussel over te maken terwijl hij keihard bezuinigt op de voorzieningen in Nederland. Bent u het met dit stanpunt eens? Graag uw reactie.
 

Chaotische en trage bediening op terras

De elektronische apparatuur waarmee het personeel op de terrassen  is uitgerust, kan leiden tot chaotische bediening en lange wachttijden, ervoer Ad Capers. Hij begrijpt nu waarom de prijzen op de terrassen de pan uitrijzen. Hebt u dezelfde ervaring als deze lezer of vindt u de bediening vanwege de moderne communicatiemiddelen juist verbeterd. Graag uw reactie.
 

Dit vind ik leuk

In Connexxion-bus 120 van Utrecht naar Amsterdam-Zuidoost trof ik gisteren een allervriendelijkste buschauffeur.  
 

'Autobranche veel sterkte gewenst'

Richard den Hartog hekelt de aankondiging van de afschaffing van de bpm in 2017. Volgens hem leidt dat tot uitstel van auto-aankopen. Bent u het met deze kritiek eens. We horen graag uw mening.
 

Pluis: (Op) directieniveau

 

'Hulde voor de SVB'

Bert Severijn heeft groot respect voor de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Hij is kwaad dat de regering de SVB niet meer tijd heeft gegeven om het uitbetalen van de PGB goed te laten verlopen. 'Dat kan de SVB, aangezien ze al vele jaren op uitstekende wijze iedere maand de AOW betalen aan de rechthebbenden. Hulde.'   
 
Heeft u ook een leuke foto? Stuur hem naar dagfoto@telegraaf.nl

 

Dierenmishandeling

J. Maassen schrijft verontwaardigd over de mishandeling van geitjes in het Friese Oosterwolde. 'Dieren in een park worden lastig gevallen door jongeren. Opeens moet ik denken aan die kleine kinderen, die achter duiven aanrennen om ze op te jagen en de ouders die dat toelaten. Normaal? Nee.'  
 

'Marktplaats vervangt bieb'

De VVD wil fiks snijden in vestigingen van de openbare bibliotheek. Mensen die een boek willen lezen, kunnen ook terecht op sites als Marktplaats vindt de partij. Bent u het met de VVD eens? Wij horen het graag.
 

Bibliotheek overbodig


Verstuur

Kamer heeft zitten slapen

Lezer R. Schulte schrijft dat men staatssecretaris Van Rijn eerder had moeten corrigeren omtrent de pgb's: 'Weer viert de hypocrisie hoogtij in Den Haag. Honderdvijftig mannen en vrouwen hebben zitten slapen, twitteren, en vergaderen terwijl ze eigenlijk staatssecretaris Van Rijn in de gaten hadden moeten houden inzake de pgb's.'  
 

Nog meer chaos op terras?

Lang moeten wachten op je biertje, klungelige serveersters en struikelen over stoelen. Dit horrorscenario wordt zeer waarschijnlijk, door de nieuwe flexwet die ook in de horeca zal gelden vanaf 1 juli. Ervaren seizoenspersoneel wordt vervangen door onervaren werknemers. En dat komt de kwaliteit van horecapersoneel niet ten goede, zo stelt FNV Horeca.  
 

Flexwet ramp voor horeca


Verstuur

'Laat brandnetels staan'

'Graag zien we vlinders in onze tuin. De mooie bonte dagvlinder, pauwoog, vosje en atalanta, leggen hun eitjes op de brandnetel', schrijft Els Rooks-van der Beek. Een zeer goede reden dus om niet alle brandnetels weg te halen zegt zij. Want zonder brandnetels hebben de rupsen geen eten en komen er dus geen vlinders.  
 

Oproep: Heeft u iets leuks meegemaakt?

Voor onze rubriek 'Dit vind ik leuk' zijn wij op zoek naar ontroerende, grappige en opmerkelijke ervaringen. Heeft u recent iets bijzonders meegemaakt? Stuur uw verhaal naar wuz@telegraaf.nl.
 

Rampzalige ondertiteling

Een ramp, dat vindt Bert de Jong van de hedendaagse ondertiteling op televisie. Als slechthorende heeft hij erg veel last van onduidelijke ondertiteling en de kwaliteit wordt volgens hem alleen maar slechter. Hoe denkt u hierover?  
 

'Steun Volkskrant logisch'

Volgens psycholoog Johan de Korte is het niet meer dan fatsoenlijk dat de Volkskrant het opneemt voor collega-ochtendkrant de Telegraaf. Vindt u dat ook?  
 

Geldautomaat moet blijven

De Duitse econoom Bofinger bepleitte in weekblad Der Spiegel dat contant geld achterhaald is en moet worden afgeschaft. Maar is dat wel zo? Bij RegioBank stellen we dat graag ter discussie, schrijft directievoorzitter van RegioBank NV Hans van den Bor. Kunt u de geldautomaat wel missen of juist niet?  
 

'Vrijheid van meningsuiting'

Als 88-jarige verbaast lezer E.A. Leenders zich erover hoe ver de vrijheid van meningsuiting vandaag de dag gaat. 'Het schijnt tegenwoordig zo te zijn dat je iemand de grofste beledigingen naar het hoofd mag slingeren.' Respect is in dit land volgens deze lezer ver te zoeken, waar zelfs de koning openlijk wordt beledigd.
 

Trouwe lezers

Indien met name De Financiële Telegraaf, decennia lang hét paradepaardje van deze krant, niet meer onder de hoede van een hoofdredacteur mag vallen dan is dat voor hem terecht een brug te ver. Dit schrijft een verontwaardigde Henk Hendriksen ons.  
 

Symptoombestrijding

De voedingsindustrie, dáár zou de regering zich op moeten richten om de kosten in de gezondheidszorg terug te dringen vindt mw. J.A. de Flart-Kolijn. Met al zijn ongezonde producten zorgt deze voor ernstige ziekten, meent deze lezer. 'Wat de regering nu doet is een soort symptoombestrijding.' Mee eens?
 

Patiënten in woonwijk

L. Kraaijenbrink maakt zich zorgen over het toenemend aantal verwarde mensen in de maatschappij als gevolg van de bezuinigingen in de GGZ. 'Cliënten worden steeds vaker in woonwijken ondergebracht. Ze kunnen dan weer integreren in de 'normale' samenleving.' Maar deze lezer denkt dat dit veel problemen gaat opleveren. Vreest u dit ook?
 

Selectieve boosheid

Wim Everwijn merkt op dat er in de media en onder politici een rare selectieve verontwaardiging heerst wat betreft de ellende van de bootvluchtelingen. 'Voor politici is verdrinken tijdens de vlucht kennelijk erger op de schaal van overlijden dan een bom op je kop krijgen of in de vuurlinie terechtkomen', schrijft hij.  
 

Wat wilt U weten?

Waarom is de bevolking van Paaseiland plotseling gestopt om de beroemde metershoge beelden te maken? En wat zien we eigenlijk als we het noorderlicht zien? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op Wat Wilt U Weten.