• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Ombudsman: Duur misverstand om verloren pas

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

Dit vind ik leuk

Op een zaterdag reden we met onze caravan richting Leekstermeer. In Leek werden wij er op geattendeerd dat de elektriciteitskabel van de caravan er los bij bungelde.  
 

Groene stroom

"Rijdend langs de Afsluitdijk had ik een idee voor het winnen van groene stroom in Nederland en daarbij toch niet allerlei kleine landelijke dorpjes, badplaatsen met vergezichten in zee, landerijen en weilanden te belasten."  
 

Oproep: Heeft u iets leuks meegemaakt?

Het nieuws is vaak al ellendig genoeg: oorlog, crisis, criminaliteit... Daarom zijn wij op zoek naar leuke gebeurtenissen die uw dag opvrolijkten. Maakte u een bijzondere ontmoeting of voorval mee of werd u verrast door een mooi gebaar, mail het ons: wuz@telegraaf.nl
 

Verplicht Engels en computeronderwijs

Engelse taal en leren programmeren voor kleuters verplicht stellen in het onderwijs, gaat voor Hans de Jong uit Nieuw-Vennep echt te ver. "Laat ze lekker met zand en blokken spelen."  
 

Langer doorwerken logisch

"Nee, helemaal niet logisch. Zelfs belachelijk", vindt J. Heijninck-Wessels. "Kijk naar het aantal jaren dat iemand zich heeft ingezet op de arbeidmarkt en voor deze maatschappij. Laat mensen die zich 40 jaar of langer hebben ingezet vrij om te gaan."  
 

Hoezo te oud?

Toen Pamela Heerding vijftien jaar was vond ze mensen van boven de veertig of vijftig oud. Nu ze zelf de veertig gepasseerd is, denkt ze daar anders over. "Ik voel me niet oud", zegt Heerding. Maar bij het zoeken van een baan ondervindt ze toch problemen.  
 

'Help vluchteling aan huis'

John Street draagt een oplossing aan voor het probleem van definitieve huisvesting van nieuwe Nederlanders.  
 

Vuist

"Ouderen zijn en worden de laatste jaren en de komende jaren financieel gekort op hun pensioen. Natuurlijk kunnen we hier wel wat aan doen. Laten we om te beginnen een dag in de week gaan stoppen met vrijwilligerswerk. Kijken hoe dat uitpakt", schrijft Dick.  
 

Dierenverwendag

"Naast alle ellende die we iedere dag via de media over ons heen krijgen gestort, zou je bijna de leuke dingen in het leven vergeten. Voor ons is zondag 4 oktober zo'n bijzondere dag, namelijk dierendag."  
 

'Schiet vos af om grutto te behouden'

Mieke de Vries heeft vanuit haar huis in Amsterdam zicht op de Wilmkebreekpolder waar zij altijd genoot van de vele grutto's. Ze maakt zich zorgen nu om het voorbestaan van de soort. Volgens haar zijn de vossen, die moeten zorgen voor natuurlijk evenwicht, de boosdoener.  
 

Kennis islam bedroevend

"Ik maak mij in toenemende mate boos en bezorgd over het gehalte aan kennis van onze politici, ministeries, ambtenaren enz. over het Midden-Oosten en de islam."  
 

Pluis: Werk aan de winkel

 

Bond weet niet van ophouden

Daniel Craig heeft de smaak van James Bond spelen te pakken. Hij piekert er voorlopig niet over om te stoppen met deze rol. Na de nieuwste Bondfilm Spectre, die in november in première gaat, heeft hij nog een contract voor één film als 007. Maar hij sluit niet uit dat hij ook daarna weer in de huid van 's werelds bekendste geheim agent kruipt. Ziet u graag dat de acteur doorgaat met James Bond spelen of mag hij er wat u betreft mee ophouden. We zijn benieuwd naar uw mening.  
 

Gaat FNV terecht door met juridische strijd?

 De FNV heeft bot gevangen bij de rechter in haar verzet tegen het loonakkoord voor ambtenaren dat het kabinet heeft gesloten met drie andere bonden. Volgens de rechter is het akkoord met de drie kleinere bonden geldig. De FNV, die het akkoord niet goed genoeg vindt, gaat nu in hoger beroep. Vindt u het terecht dat de vakbond niet opgeeft of meent u dat zij nu haar strijd moet staken. We kijken uit naar uw reactie.
 

Is vertrek korpschef goed voor politie?

Politiebaas Gerard Bouman stapt op. Volgens hem is zijn vertrek vrijwillig en staat het los van de grote problemen met de reorganisatie van de nationale politie. Boumans opstappen is voor zijn directe omgeving echter geen verrassing. Het viel hem de laatste tijd steeds zwaarder te vechten tegen de weerstand vanuit zijn eigen organisatie en de machtige politievakbonden tegen zijn beleid. Denkt u dat het goed is voor de politie dat de korpschef zijn biezen pakt? We zijn nieuwsgierig naar uw mening.
 

Al Engels in groep 1

Volgens een commissie van experts moeten kinderen al vanaf groep 1 Engels leren. Bent u het met dit plan eens of vindt u het veel te vroeg om al in groep 1 met Engels te beginnen en meent u dat scholen zich beter op de goede beheersing van de Nederlandse taal kunnen richten.? We zijn benieuwd naar uw reactie.  
 

Is het goed om kleuters al Engels te leren?


Verstuur
 

'Hetze tegen volkswagen krankzinnig'

"Volkswagen zit diep in de problemen door gesjoemel met zogenaamde emissiewaarden, oftewel de dieselvariant zou meer roetdeeltjes uitstoten dan aanvankelijk werd aangetoond. Wat nu?"  
 

Kleuters leren programmeren

Als het aan staatssecretaris Dekker ligt krijgen kinderen binnenkort op de kleuterschool al informaticalessen. Willem Heijster heeft er echter een hard hoofd in als onderwijzers het programma niet eerst goed onder de knie hebben. Vindt u ook dat kinderen eerder moeten leren programmeren en niet wachten tot de middelbare school? Laat het ons weten.  
 

Kleuters moeten leren programmeren


Verstuur

‘Wie beschermt pubers tegen zichzelf’?

Onlangs sprak minister Van der Steur uit dat het de taak van ouders is om pubers te beschermen tegen de gevaren van sexting. "Opvoeding is een proces waarin kinderen worden gevormd volgens de waarden en normen van de ouders/verzorgers", vindt ook Stephanie Moser. "En daar hoort omgaan met social media ook bij."
 

'Graaizucht staat voorop'

"Dat de staat zwart geld op Zwitserse banken probeert te achterhalen om zo belastingontduikers op te sporen is te rechtvaardigen. Immers, de eerlijke belastingbetalers zijn uiteindelijke de dupe van belastingontduiking, omdat zij dan extra gepakt worden."  
 

Klantvriendelijk

Gemeenten zouden moeten bijspringen om ontmoetingsplaatsen te creëren om vereenzaming onder ouderen tegen te gaan, zo vindt Marijke Uittenboogaard uit Berkel en Rodenrijs. Vindt u ook dat gemeenten hier zouden moeten bijspringen? We zijn benieuwd naar uw reactie.  
 

Creëer ontmoetingsplek voor ouderen in winkelcentra?


Verstuur

Dieselschandaal Volkswagen

Johan van de Put uit Roelofarendsveen maakt zich zorgen om Volkswagen. "Natuurlijk klopt het niet dat met de technische gegevens van de auto’s is gesjoemeld. De maatregelen die nu worden getroffen zijn echter zwaar overtroffen."  
 

Vertekend beeld

Bert van der Wal uit Groningen maakt zich zorgen over de waarde van de Televizier-Ring. Volgens van der Wal onstaat er een vertekend beeld doordat veel ouderen niet weten hoe ze via internet hun stem uit moeten brengen. De winnende programma's zijn dus vooral de keus van de jongere kijkers.  
 

'Lucht was nooit eerder zo schoon'

"Het zal allemaal wel waar zijn van dat fijnstof in de lucht, maar de lucht die we tegenwoordig inademen is vele malen schoner dan die van mijn jeugd in de jaren dertig", zegt P. Kremer.  
 

Dierenleed in nepnatuur

Het beleid inzake de Oostvaardersplassen zal voorlopig niet veranderd worden. Dit betekent afschot van verzwakte dieren zodra er te weinig voedsel is voor de te grote populatie. Verder wordt onderzocht of het beheer over kan gaan naar de Provincie Flevoland en of de 'prikpil' ingezet kan worden.  
 

Anti-tabaksclub jaagt rokers van balkon

 Anti-tabaksclub Clean Air wil een rookverbod afdwingen in tuinen en op balkons. Otto C. Tempelaars verwacht dat straks ook gerookte paling en open haarden uit den boze zullen zijn. Wat vindt u van een  rookverbod op het balkon en in de tuin?  Een goed idee of gaat de maatregel u veel te ver. We zijn benieuwd naar uw reactie.
 

Bent u voor een rookverbod op het balkon?


Verstuur

Vroegtijdig de stekker eruit

Overstappen naar een andere provider? Voor Nanda Peerdeman is het de eerste en tevens laatste keer geweest. KPN trok vroegtijdig de stekker eruit. "Nu heb ik geen telefoon, t.v. en internet meer.  
 

Stil als het gaat om ouderen

Christelijke en andere sociale organisaties demonstreren graag hoe solidair zij zijn met de arriverende asielzoekers. "Helaas werd van deze organisaties niets vernomen toen onze eigen bejaarden werden gedeporteerd vanuit verzorgingshuizen met de meest schrijnende gevolgen", zegt Vick de Caluwé.  
 
10.1 °C
Z2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 422.58
+ / - +0.9%