• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Uitslag Stelling: 'Grexit is beste voor allen'

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

'Houd uw dier koel'

Zorg voor genoeg drinkwater voor dieren in deze hitte, roept de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op. Ook moeten er voldoende schaduwplekken en ventilatie in stallen zijn: controleurs van de NVWA zijn de komende tijd extra alert op deze zaken, met boetebonnen op zak. Heeft u al voorzorgsmaatregelen genomen voor uw viervoeter of vindt u dat overdreven?
 

'Overdosis tv-programma's over ziekten'

In de afgelopen jaren hebben de omroepbazen volgens lezer Marcel Souman concurrentie met elkaar om zoveel mogelijk programma's te maken over ziekten. "Hoeveel van deze programma’s moeten nog verplicht worden ondergaan door de tv-kijker? Het is om er doodziek van te worden." Lees dit relaas en discussieer mee.
 

Worstelen met de NS

Lezer Betty Stolker is de afgelopen dagen meerdere malen teleurgesteld door de NS. Met haar visite uit het buitenland, die Europese betaalpassen hebben, was het een ware worsteling om op een normale manier met de OV-chipkaart te reizen. Heeft u soortgelijke ervaringen? Laat u horen!
 

'Olympische Spelen verliest lokale kleuring'

De Olympische Spelen worden vanaf 2018 niet langer door de publieke omroep uitgezonden. Het commerciële Eurosport heeft de uitzendrechten gekocht: waardoor de lokale kleuring volgens NOS-baas Jan de Jong teloor gaat. Denkt u ook dat hierdoor de kwaliteit van de uitzendingen van de Olympische Spelen achteruit zal gaan of denkt u dat dit wel meevalt?
 

Goed dat Eurosport Olympische Spelen krijgt


Verstuur

Ontsla falende ambtenaren

Lezer John Muijsers vraagt zich af hoe het komt dat politie en justitie "regelmatig, of moet ik zeggen voortdurend, miskleunen bij de misdaadbestrijding?" Te weinig mankracht is volgens hem niet het probleem: bij kleine incidenten ziet hij altijd tientallen agenten afkomen. Reageer en discussieer mee.
 

Duidelijkheid is belangrijk

"Eindelijk. Zijn we nu werkelijk verlost van het Griekse probleem, of gaat Europa op het laatste moment toch nog door de knieën?" schrijft lezer Henk Weggen ons.  
 

Pluis: HET LAATSTE GAATJE

 

Dit vind ik leuk

Zo kan het ook. Ik rijd met mijn scootmobiel op het fietspad, een wielrenner komt mij voorbij en roept vriendelijk 'goedemorgen'.  
 
Heeft u ook een leuke foto? Stuur hem naar dagfoto@telegraaf.nl

 

Boete zwartrijden verdubbeld

De boete voor zwartrijders moet zo snel mogelijk omhoog van 35 naar 70 euro, vindt staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu). Hiermee wil zij twee vliegen in één klap slaan: het aantal notoire zwartrijders terugdringen en de veiligheid verbeteren. Denkt u dat de verhoogde boete zwartrijders afschrikt?

 

Verdubbelde boete schrikt zwartrijder af


Verstuur

Verslaafd aan suiker

Lezer M. van Velzen schrijft: "Ik heb een lijf dat teveel insuline aanmaakt waardoor ik dus een zeer streng dieet volg. Realiseert u zich wel dat zelfs in vlees en vleeswaren suiker zit en wel om de eenvoudige reden dat het dan langer houdbaar is?" Lees het relaas van deze lezer en discussieer mee.  
 

'Koop bij het mkb!'

De kille en berekenende multinationals verrijken alleen zichzelf, schrijft lezer Stef Bouwhuis. Volgens hem moeten we dan ook voor midden- en kleinbedrijf kiezen als het gaat om onze aankopen.  
 

'Schietschijf' van de straat?

Criminelen die doelwit dreigen te worden van liquidaties, moeten net als verwarde mensen tijdelijk van de straat kunnen worden gehouden. Dat vindt de politie in Amsterdam. Denkt u dat dit een (reële) oplossing is voor een veiliger omgeving?
 

'Slaap lekker burgers'

Vreselijk die aanslagen zoals in Frankrijk, vindt Viola Post-Van de Bilt. "En weer is het Binnenhof geschokt. Vooral doorgaan met leven zoals we gewend zijn, roept onze premier." Vindt u dat net als deze lezer een verkeerde reactie van het Binnenhof?  
 

Te duur om leven te redden

Onlangs kwam aan het licht dat ziekenhuizen om financiële redenen niet altijd de beste behandeling mogen voorschrijven, schrijft lezer Mario Verhees. "Zo kreeg de helft van de darmkankerpatiënten het dure geneesmiddel 'Avastin' niet, omdat er simpelweg geen geld meer voor was." Vindt u het begrijpelijk dat er een grens gesteld wordt aan het geven van 'dure' behandelingen?
 

Geef ons maar de fiets

Hoewel er mensen zijn die betwijfelen dat fietsers langer leven, blijven lezer N. Molenaar en haar man voorstanders van het fietsen, want het staat voor hen als een paal boven water dat regelmatig fietsen fit maakt. "Mijn echtgenoot en ik zijn respectievelijk 81 en 75 jaar. Als het even kan verdient de fiets de voorkeur."
 

'Stop die onzin'

Lezers reageren veelvuldig op de klimaatzaak, waarbij klimaatorganisatie Urgenda via de rechter een beperking van de uitstoot van het broeikasgas CO2 wist af te dwingen bij de regering. "In plaats van vijf miljard lastenverlichting kunnen we dat geld beter direct gebruiken om een omslag op energiegebied te bewerkstelligen", vindt bijvoorbeeld Stef Bouwhuis.  
 

Oproep: Heeft u iets leuks meegemaakt?

Het nieuws is vaak al ellendig genoeg: oorlog, crisis, criminaliteit... Daarom zijn wij op zoek naar leuke gebeurtenissen die uw dag opvrolijkten. Maakte u een bijzondere ontmoeting of voorval mee of werd u verrast door een mooi gebaar, mail het ons: wuz@telegraaf.nl.  
 

Wat wilt U weten?

Waarom is de bevolking van Paaseiland plotseling gestopt om de beroemde metershoge beelden te maken? En wat zien we eigenlijk als we het noorderlicht zien? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op Wat Wilt U Weten.  
 
22.1 °C
O3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 472.58
+ / - 0.0%