• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Uitslag Stelling: 'Moskou heeft lak aan wereld'

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

'Boodschappen doen anno 2015 doen is onpersoonlijk'

Lezer R. van Putten kan zich de  dagen van vroeger nog goed herinneren, met moeders mee boodschappen halen in de buurt. "De melkboer op de hoek van onze straat, de sigarenwinkel, de bakker die morgens vroeg heerlijk rook naar vers brood." Kleine middenstanders zijn er tegenwoordig nog nauwelijks, en dat vindt deze lezer erg jammer en onpersoonlijk. 
 

Homo-emancipatie

Heel Amsterdam staat dit weekend weer op z'n kop: de Gay Parade barst weer los. Terwijl de hoofdstad vrolijk roze kleurt, durft de helft van de homo's nog altijd niet hand in hand met zijn of haar geliefde over straat blijkt uit een enquête van Een Vandaag onder 1700 homo's. Volgens één op de vier is het negatieve gedrag het afgelopen jaar toegenomen. Denkt u ook dat het momenteel slecht gesteld is met de homo-emancipatie in Nederland?  
 

Een shampoovrij leven

Lezers Sylvia van Telegraafmagazine 'Vrouw' wil graag reageren op het artikel waarin een redactiestagiaire twee maanden haar haar niet waste, om te kijken wat er gebeurde. Volgens deze lezer is het niet wassen van de haardos weldadig voor je haar. "Ik ben een vrouw van 68 en heb mijn haar tot mijn middel. Tussen mijn verfbeurten bij de kapper door was ik mijn haar nooit. En ik heb een prachtige bos haar." Gelooft u dat een shampoovrij leven een weldaad is voor het kapsel?  
 

'65-plussers doen steeds vaker aan internetdaten'

65-plussers maken steeds vaker gebruik van websites en apps om een nieuwe relatie of vriend(in) te vinden. Datingsite Relatieplanet.nl laat weten dat van de mannen en vrouwen die ingeschreven staan 10 procent 65-plusser is. Kent of bent u iemand die nieuwe contacten opdoet via internet?
 
Heeft u ook een leuke foto? Stuur hem naar dagfoto@telegraaf.nl

 

'Politiek en liegen horen bij elkaar'

Klaas Zwaan uit Egmond aan de Hoef vindt het maar triest: "Een staatssecretaris (Klijnsma) die gepensioneerden adviseert een volkstuin te nemen om hun pensioentekort aan te vullen." Volgens deze lezer denken politici kennelijk dat ze met dorpsidioten te maken hebben.
 

Als een leeuw

Oud-vice-premier Rudolf de Korte schrijft: "Leon de Winter heeft makkelijk praten. Tijdens de finale Eurotop van 12 en 13 juli vocht onze minister-president Rutte als een Nederlandse leeuw. Hij stelde zich harder op dan zijn Duitse collega Merkel." Rutte verdient daarom een groot compliment, en geen harde kritiek vindt hij. Vindt u dat ook?  
 

Oh, oh Den Haag...

Samen met zoon en schoondochter gingen R.A. Hardorff en zijn vrouw vorig jaar september met hun rolstoelbus naar de Haagse Markt. "Voor mij als ex-Hagenees toch weer een blij weerzien." Helaas verliep dat weerzien niet geheel vlekkeloos. Dankzij behulpzame jongeren uit de Schilderswijk werd zijn dag echter toch goedgemaakt. De negatieve berichtgeving over jongeren in deze wijk is hij daarom zat. U ook?  
 

Pas op met rioolwater op straat

Lezer Michiel Bosch schrijft: "Het wordt weer warm! Massaal zoeken we verkoeling bij het water. Soms komt die verkoeling naar ons toe met korte onweersbuien en grote wolkbreuken. Goed voor de tuin!" Maar ga in water dat blijft liggen vooral niet spelen of pootje baden, adviseert hij. Het bevat volgens hem erg veel ziekteverwekkende bacterieën. Was u hiervan op de hoogte?
 

Dit vind ik leuk

Een oude alleenstaande vriendin was al tien dagen niet bereikbaar en daar maakten we ons zorgen over. De telefoon ging over of was in gesprek. Ten einde raad belden we de politie Amsterdam.  
 

Pluis: INTERNATIONAAL RECHT

 

Alle remmen los voor Nederlandse jeugd in Turkije

De Turkse rivièra is momenteel afgeladen met drinkende en feestende jongeren die er de zomermaanden 'één grote verhitte paringsdans' houden (Reportage in De Telegraaf, 30 juli). Dat jongeren flink kunnen feesten in het buitenland is niets nieuws, maar in Turkije maken ze het wel heel bont. Ook klimmen in palen, zingen over drank en drugs en het tatoeëren van tenen horen bij het pakket. Wat vindt u van de losbandigheid van deze jongeren?
 

Diep onder de indruk van Obama

Ook bij de beelden van het bezoek van de Amerikaanse president aan Kenia viel het lezer Jan Pronk weer op: "Het overweldigende charisma van Barack Obama." Alleen al bij het voorkomen van de Amerikaanse president raakt deze lezer diep onder de indruk. Bent u ook zo'n fan van president Obama? Wij zijn benieuwd.
 

'Oplossing rioolprobleem is heel simpel'

Lezer Rien Bos reageert op een artikel uit De Telegraaf van 29 juli, waarin de steeds grotere problemen met het riool worden beschreven. Het overschot aan regenwater wordt als oorzaak aangewezen voor verstopte riolen, waarbij betegelde tuinen dit probleem verergeren."Een oplossing voor het probleem is veel simpeler (en goedkoper): zuig regelmatig de straatkolken schoon." Lijkt u dit een aannemelijke oplossing? Laat u horen.
 

De drijvende badkuip: boycotten of verwelkomen?

De Hot Tug, dobberende badkuipen met half ontblote passagiers, vaart binnenkort door de Amsterdamse grachten. De Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad (VVAB) hebben boos een rechtszaak aangespannen, want volgens hen is het al veel te druk op de grachten. Bovendien vinden ze het geen gezicht en vormen de vaak luidruchtige inzittenden een grote last. Wat vindt u, moet de Hot Tug worden tegengehouden of zou u zelf wel aan boord van zo'n drijvende badkuip willen stappen? 
 

'Verstedelijking is de oorzaak van overstromingen'

Niet de (soms) heftige regen van de laatste jaren, die namelijk niet méér is dan vroeger, maar de verstedelijking is de oorzaak van de overstromingen in de bebouwde kom schrijft lezer Guido Bramervaer. Denkt u dit ook? Wij horen het graag van u.
 

Zorgproducten over? Geef aan hospice!

Lezer Marijke de Grood heeft de oplossing voor lezer M. van Schijndel ('Dus daarom is de zorg zo duur') die vertelt hoe het ziekenhuis en de thuiszorg overgebleven pakken sondevoeding niet wilden terugnemen. Na het overlijden van haar man gaf zij de overvloed aan voeding en andere hulpmiddelen die overbleven aan een hospice: die was daar erg blij mee. Heeft u nog tips om overgebleven, maar bruikbare zorgproducten een tweede leven te geven? Wij horen het graag van u!
 

Dus daarom is zorg zo duur

Lezer M. van Schijndel spreekt schande van de verspilling in de zorg, doordat thuiszorg en ziekenhuizen bruikbare zorgproducten moeten weggooien. "Daarvan geef ik u graag een schrijnend voorbeeld." Lees hier zijn trieste verhaal en reageer.
 

Zonnepaneel bederft uitzicht

Naast de vele hoge windmolens komen er steeds meer zonnepanelen in ons land, schrijft F. Maasen uit Amstelveen. "Op de daken van stallen en bedrijfsgebouwen is hier niets mis mee, maar ondertussen worden de daken van huizen in veel straten (deels) vol gehangen met die panelen." En dit bederft veelal het uitzicht voor de buren. Hij pleit voor kernenergie: dan heb je dergelijke uitzichtvervuilers niet meer nodig. Mee eens?  
 

Ruim baan voor intolerantie

We leven in een tijd van het maatschappelijke kortetermijndenken, vindt lezer O. Schulski. "Massa's jonge mensen uit het Midden-Oosten verkiezen de vlucht naar de rijke landen in West-Europa boven het verzet tegen de terroristische regimes. Ook ons land biedt ruimhartig opvang in centra die al zo vol zijn dat zelfs markthallen ingeruimd moeten worden om de stroom te kunnen verwerken."  
 

Niet eerlijk

Hij is vanaf het begin lid van Stichting Loterijverlies, en lezer A.J.M Jongerius Eemnes moet iets van het hart. "In het begin van de stichting hebben zich duizenden mensen (waaronder ikzelf) tegen betaling ingeschreven bij deze stichting. Toen bleek dat de stichting bij de rechter 'gelijk' kreeg over misleiding bij de Staatsloterij werden ineens nog veel meer mensen lid. Dat vind ik tegenover de eerste groep mensen die lid was niet eerlijk." Begrijpt u dat?  
 

Tegels in de tuin

Mieke de Vries uit Amsterdam reageert op de uitspraak van Rioned-directeur Hugo Gastkemper in de Telegraaf van 29 juli: burgers hebben een groot aandeel in de rioolproblemen door tegels in de tuin te hebben. Hierdoor zou regenwater de grond niet inkunnen. "Die rotburgers die hebben het weer gedaan, volgens Gastkemper." Lees haar verhaal en discussieer mee.  
 

'Eén op vijf jonge vrouwen verkracht'

Eén op de vijf jonge vrouwen met seksuele ervaring is wel eens verkracht, blijkt uit onderzoek van GGD Zuid-Limburg en de Universiteit Maastricht. Het op zeer jonge leeftijd beginnen met seks, gebruik van drank en drugs of via het web bezig zijn met seks zijn risicofactoren. Verbazen de statistieken u? Wij horen het graag.  
 

Oproep: Heeft u iets leuks meegemaakt?

Het nieuws is vaak al ellendig genoeg: oorlog, crisis, criminaliteit... Daarom zijn wij op zoek naar leuke gebeurtenissen die uw dag opvrolijkten. Maakte u een bijzondere ontmoeting of voorval mee of werd u verrast door een mooi gebaar, mail het ons: wuz@telegraaf.nl.  
 

Wat wilt U weten?

Waarom is de bevolking van Paaseiland plotseling gestopt om de beroemde metershoge beelden te maken? En wat zien we eigenlijk als we het noorderlicht zien? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op Wat Wilt U Weten.