• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Uitslag Stelling: ’Dit past in een dictatuur’

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

Rekenwonders in wachtkamer

De discussie over het al dan niet afschaffen van de rekentoets op het voortgezet onderwijs is weer gaande. Of je aan een rekenmachientje genoeg hebt, betwijfelt Marco Weeland uit Lage Zwaluwe. Helemaal na een fraai staaltje rekenkunde dat zich voltrok in de wachtkamer van een ziekenhuis.  
 

Nederland Googelen

Vluchtelingen zouden volgens Loekie de Vries betere informatie over Nederland moeten krijgen voordat ze hier komen. Via Google, advertenties en tv-spotjes zou duidelijk gemaakt kunnen worden dat er niet meteen een huis en 1500 euro per maand beschikbaar is.  
 

Plastic tasjes

De Engelsen betalen sinds vorige week vijf penny’s voor een plastic tasje. In Nederland worden gratis plastic tassen per1 januari 2016 in winkels verboden. Wat vindt u ervan dat we voor plastic tasjes moeten gaan betalen?  
 

Fiscus kan slecht beeld bijstellen

"Dat de Belastingdienst beslag heeft gelegd op de goederen van Circus Herman Renz is terecht en dat gebeurt dagelijks ook bij anderen. Dat de Belastingdienst hierbij echter de goederen heeft afgevoerd om reden van vermoede verduistering, is bot en onnadenkend!" Wat vindt u?
 

Buik vol van brilreclames

"Herhaling is de kracht van de reclame. Het lijkt er sterk op, dat de verkopers van brillen en gehoorapparaten daar heilig in geloven", verzucht Peter J. Hoevenaars uit Hellevoetsluis, die zich ergert aan de reclamespotjes van brillenwinkels.  
 

'Trump niet wijs'

Bert de Jong uit Ermelo maakt zich zorgen om Donald Trump die vindt dat iedereen een wapen moet hebben. Om zichzelf te kunnen beschermen welteverstaan. Omgekeerde wereld of niet? Wat vindt u?  
 

‘Achterdeur’ staat open

"In de Brusselse burelen hebben ze het licht gezien. Er komt een overeenkomst met Turkije over door de EU gefinancierde tijdelijke opvang voor migranten."  
 

Dit vind ik leuk

Graag wil ik de twee jongemannen van TEC entertainment hartelijk bedanken dat we bij hen mochten zitten tijdens de Elvisshow in Ahoy. Op mijn eigen plaats kreeg ik erge last van hoogtevrees.  
 

Oproep: Heeft u iets leuks meegemaakt?

Het nieuws is vaak al ellendig genoeg: oorlog, crisis, criminaliteit... Daarom zijn wij op zoek naar leuke gebeurtenissen die uw dag opvrolijkten. Maakte u een bijzondere ontmoeting of voorval mee of werd u verrast door een mooi gebaar, mail het ons: wuz@telegraaf.nl
 

Pluis: Nieuw voor de Dikke van Dale

 
 

'Onleefbaar Eindhoven'

Volgens Lodewijk Hof uit Eindhoven lijkt het alsof zijn stad zich op de kaart wil zetten als 'meest onleefbare stad van Nederland. Heeft u ook last van achterstalling onderhoud in uw gemeente?  
 

'Ongerustheid Oranje terecht'

"In het dorp Oranje, ongeveer 150 inwoners, komen bovenop de huidige 700 asielzoekers nog eens 700 asielzoekers. De bewoners, gemeente en provincie zijn tegen. Zoals in veel plaatsen in Nederland zijn mensen boos, ongerust en vooral bang voor ontwrichting van hun leefgemeenschap." Terecht, vindt Harma de Vrieze.  
 

Politiek stelt verkeerde prioriteiten

H. van Zanten vindt dat sportschutters ten onrechte worden lastiggevallen met onzinnige maatregelen. De politie zou de tijd beter kunnen besteden aan de jacht op illegaal wapenbezit.  
 

Circus de nek omgedraaid

"Het is triest om te zien hoe Circus Renz door de Belastingdienst om zeep wordt geholpen vanwege een belastingschuld van 130.000 euro, terwijl er 10 miljard euro wordt ontdoken door brievenbusfirma's."
 

Red het circus

Angeline van Riel vind het heel jammer als Circus Renz verdwijnt. Ze roept de Staat der Nederlanden op om een uitzondering te maken en het zo mogelijk te maken Circus Renz te laten voortbestaan.
 

Circus niet meer van deze tijd


Verstuur

'Zitten politici te slapen?'

"De streng islamitische president Recep Tayyip Erdogan van Turkije  bezoekt Europa met het doel om steun van Europa te krijgen voor de strijd tegen de Koerden." D. Zuyderduyn uit Katwijk maakt zich boos om de politieke spelletjes van de Turkse president.  
 

Liever Moskou dan Kiev

R. Strikwerda uit Meppel ziet niets in een associatieverdrag met Oekraïne en denkt dat het de verhouding met land Rusland alleen maar verder op scherp zet.  
 

Hond op bezoek

"In de VS trekken hondjes in bejaardenhuizen van kamer naar kamer. Ook in Nederland gebeurt dit."  
 

Wilders kijkt lachend toe

"De PVV van Geert Wilders spint garen bij de negatieve berichtgeving in de media inzake asielzoekers in Nederland."  
 
 
10.4 °C
O1
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 442.08
+ / - +0.34%