• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Uitslag Stelling: Weinig nachtelijke wasjes

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

'Geen winst bij wassen in daluren'

Jaren heeft lezer Peter J. Hoevenaars een meter met dubbel telwerk voor goedkope en wat duurdere stroom gehad. "Dat ging lang goed. Maar langzamerhand werd het verschil tussen het hoge en lage tarief steeds kleiner, terwijl ook het aantal daluren verminderde." Inmiddels is hij acuut met het dubbele telwerk gestopt, want de winst voor stroomverbruik in de daluren bleek schrikbarend laag. Terwijl Autoriteit Comsument en Markt (ACM) juist adviseert om zo'n slimme meter aan te schaffen, omdat stroom gebruiken in de daluren veel geld zou besparen.
 

Een kikker in de sla

Lezer Marriët Cheddie - de Graaf nam net een lekker grote hap van haar zelfgemaakte salade, toen zij iets taais en bitters proefde. Wat ze vervolgens uitspuugde zal ze niet snel vergeten. "Ik heb mij niet meer zo naar gevoeld als op dat moment. Ik wist niet hoe ik het had en dacht dat ik gek zou worden." Nieuwsgierig geworden? Lees hier haar drama.  
 

Vervalste kleding blijkt een dure grap

Het kopen van voordelige namaakkleding kost Nederland bakken met geld: rond de 1 miljard euro. Dat blijkt uit een recent verschenen rapport van het Europese merkenbureau OHIM. Heeft u wel eens nep-merkkleding gekocht?
 

Ik heb wel eens nep-merkkleding gekocht


Verstuur

'Juist minder stormen'

Volgens Prof. Dr. Ir. J.F. Holtrop zijn de berichten dat er een tendens is naar meer en zwaardere stormen onzin. "Kijk je dan in de KNMI-lijst van de zwaarste stormen in Nederland sinds 1910, dan zie je dat er gedurende de eerste helft van de periode sinds 1910 één storm meer was dan in de tweede helft." Lees hier zijn verdere bevindingen.  
 

Zwichten voor de e-bike

Volgens de Bovag fietsen we steeds meer. Vooral de populariteit van de elektrische fiets is hier de oorzaak van, die een steeds beter alternatief blijkt voor het woon-werkverkeer. Ook kunnen mensen door de e-bike vaker en verder fietsen. Bent u al gezwicht voor de e-bike? Wij horen het graag!  
 

Belegger, gebruik je gezond verstand

Ondernemers die het voor elkaar krijgen om grote leningen bij banken af te afsluiten zijn niet de eerste de beste, vindt lezer Wim Everwijn. "Kleine kans dus dat men dan zo'n belangrijke clausule over opslagrente of anderszins in de overeenkomst met de bank over het hoofd ziet." Ondernemers en beleggers moeten volgens hem dan ook niet klagen als het misgaat met aandelen of rente.
 

Dus daarom is zorg zo duur

Lezer M. van Schijndel spreekt schande van de verspilling in de zorg, doordat thuiszorg en ziekenhuizen bruikbare zorgproducten moeten weggooien. "Daarvan geef ik u graag een schrijnend voorbeeld." Lees hier zijn trieste verhaal en reageer.  
 
Heeft u ook een leuke foto? Stuur hem naar dagfoto@telegraaf.nl

 

Dit vind ik leuk

We waren met een groep vrienden bij de Vierdaagse in Nijmegen. We stonden op het Koningsplein. Aan de zijkant stond een grote toiletwagen. Ik rekende voor drie personen af en liep door.  
 

Oproep: Heeft u iets leuks meegemaakt?

Het nieuws is vaak al ellendig genoeg: oorlog, crisis, criminaliteit... Daarom zijn wij op zoek naar leuke gebeurtenissen die uw dag opvrolijkten. Maakte u een bijzondere ontmoeting of voorval mee of werd u verrast door een mooi gebaar, mail het ons: wuz@telegraaf.nl.  
 

Programma over islam-bekeerlingen nuttig?

Er is veel ophef rondom een nieuw tv-programma van Arie Boomsma, waarin hij tot islam bekeerde jongeren interviewt en de hierdoor verslechterde relatie met hun ouders aan de kaak stelt. Critici zoals journalist Harald Doornbos verzuchten echter dat er in Nederland inmiddels meer wordt gepraat over de islam dan in Pakistan. Presentator Boomsma snapt niets van de kritiek, want 'Het programma gaat slechts over ouders en kinderen die elkaar niet meer begrijpen'. Ziet u het nut in deze tv-show?
 

'Samsom en Klaver afgedwaald van realiteit'

De mond van lezer H.S. Poortvliet viel zaterdag 25 juli prompt open, toen zij Nieuwsuur keek. "Om te zien hoe Jesse Klaver van GroenLinks duidelijk te horen uitleggen waarom immigratie goed is voor Europa Maar ik was wel op tijd om Diederik Samsom (PvdA) hetzelfde te horen verklaren." Weten ze dan niets van de huidige werkloosheid, vraagt hij zich verontwaardigd af.
 

Term loverboys is misplaatst

De vader van het inmiddels gevonden 13-jarige meisje Lisa was bang voor ’loverboys’, schrijft Rob Lelieveld uit Rijswijk. "Ik zou de media met klem willen vragen deze vermaledijde omschrijving nooit meer te gebruiken. Jonge pooiertjes zijn het." Vindt u de term loverboys ook misplaatst? Laat u horen.
 

Onrust politie geen wonder

Als gepensioneerd politieman denkt Henk Timmer na veertig jaar te weten waar hem de schoen wringt binnen de organisatie. "Kijk alleen al naar het begin, als je bij de politie wilt komen. Tegenwoordig krijg je een uniform aangemeten, je krijgt een map met theorie en voor drie maanden opdrachten mee en je kunt vervolgens zo mee de straat op." Denkt u dat politiemensen vroeger beter getraind waren? Graag uw mening.
 

Veel te veel zorgaanbieders

Lezer Peter Sweerman woont in Oldenzaal, een plaats met zo'n 35.000 inwoners. "Ik ben 72 en heb bij de gemeente huishoudelijke hulp aangevraagd. Bij het keukentafelgesprek mocht ik kiezen uit drieëntwintig zorgaanbieders waar de gemeente een contract mee heeft." En dat zijn er volgens de lezer echt veel te veel.  
 

Last van de hangman?

Amsterdam heeft 60.000 euro gespendeerd aan een onderzoek naar 'hangmannen' in Amsterdam Zuidoost. De hangman, veelal met een exotische achtergrond, fluit vrouwen na, urineert in parkeergarages en gooit zijn bierblikjes op straat. Wat blijkt? De hangman is zo lastig niet, want uit het onderzoek blijkt dat 'sommige hangmannen gewoon een baan hebben en na werk willen socializen'. De echte lastpakken wil bestuurder Urwin Vyent aanpakken, maar de exemplaren die in groepjes 'chillen' horen nu eenmaal bij Zuidoost zegt hij. Heeft u last van dergelijke hangmannen in uw woonplaats? Laat u horen.  
 

Lekker goedkoop is de verkeerde keuze

Lezer Carla Isselman wijt het aan het reizigerspubliek dat veel vliegers zich opnieuw moeten laten testen. "Omdat bij hun medische keuring bij een instelling in Gilze-Rijen fouten zijn gemaakt. De grote vliegmaatschappijen laten hun keuringen elders doen en zijn hierdoor niet getroffen. Natuurlijk weten wij allemaal dat we lekker goedkoop met personeel vliegen waar andere keuringen voor zijn dan voor de grote maatschappijen."
 

Uitsterven Seniorendagen goed voor arbeidsmarkt?

De Seniorendagen, extra vakantiedagen voor vijftigplussers, sterven langzaam uit, blijkt uit onderzoek. In een eenderde van 25 nieuwe cao's die onderzocht zijn zijn Seniorendagen versoberd of verdwenen, en verwacht wordt dat dit een trend is die zich blijft voortzetten. Seniorendagen worden gezien als te duur, die werkgevers ervan weerhoudt ouderen aan te nemen. Denkt u dat er door het verdwijnen van de Seniorendagen meer kansen op de arbeidsmarkt komen voor ouderen? Graag uw mening.
 

Vierdaagse is traditie

De Vierdaagse bestaat volgens lezer L.J.J. Dorrestijn uit traditie, sfeer, muziek, echte mensen en een geweldige (vrijwilligers)organisatie. "Waarom dan de vertrouwde stempelkaarten vervangen door elektronica, die bovendien niet goed werkt?" Vraagt u zich hetzelfde af? Discussieer mee!  
 

Schippers pontveer; bedankt!

"Al drie jaar ben ik elke dag met het veer heen en weer gegaan naar school", schrijft Yasmin aan de schippers van het Spaarneveer-Haarlem. "Ik ben dus al zo'n 1200 keer met het pontje naar de overkant geweest." En daarvoor wil ze de schippers hartelijk bedanken. Want ze zal hen missen nu ze geslaagd is voor de HAVO, en dus niet zo vaak meer met het pontje zal meevaren.  
 

Tips om de file op Route du Soleil door te komen?

Met de horrorfile op de Route du Soleil richting de Middellandse Zee start de vakantie voor velen op zijn zachtst gezegd niet plezant. De boze Franse boeren die alle wegen blokkeren blijven zeker tot morgen bezig. Ondertussen zijn er initiatieven gaande van onder andere een Nederlandse dame die koffie uitdeelt aan verhitte reizigers die in de file staan. Heeft u tips voor mensen die zitten te balen in hun auto? Wij horen het graag!
 

Wat wilt U weten?

Waarom is de bevolking van Paaseiland plotseling gestopt om de beroemde metershoge beelden te maken? En wat zien we eigenlijk als we het noorderlicht zien? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op Wat Wilt U Weten.  
 
17.2 °C
WZW6
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 485.07
+ / - +0.74%