• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Ombudsman: Gestolen sieraden

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

Ter informatie

Na 2 februari stoppen we met de lezersblogs. Lees er meer over in onze veelgestelde vragen  
 

'Taalonderwijs nekt techneut'

Volgens lezer Leo Meester zouden we veel meer techneuten kunnen opleiden als ze de lessen Engels zouden mogen overslaan. Technisch ingestelde leerlingen zijn nu eenmaal vaak slecht in talen. Daardoor belanden ze op een veel te laag schoolniveau. Hoe kijkt u hier tegenaan?  
 

RTL moet voorbeeld BBC volgen

Ondanks de aangekondigde vervolging van Dave Roelvink voor diefstal en heling is zijn reality-soap nog steeds op tv te zien. Moet RTL het voorbeeld volgen van de BBC die presentator Clarkson van de buis heeft gehaald? J. Muijsers lijkt dat niet meer dan logisch. Wat vindt u?
 

Moet realitysoap Dave Roelvink stoppen?


Verstuur

Pluis: Podiumbeest

 

Dit vind ik leuk

Ik kocht enige tijd geleden bij de Marskramer een Curver duopedaalemmer. Op een gegeven moment brak het kleine bakje in tweeën.  
 
Heeft u ook een leuke foto? Stuur hem naar dagfoto@telegraaf.nl  

Nederlanders laten geld weer rollen.

Nederlanders spenderen weer meer geld. In januari gaven zij 1,8 % meer uit aan goederen en diensten dan in januari 2014. Het is de grootste stijging in vier jaar. Geeft u ook meer geld uit of bent u nog voorzichtig? Graag uw mening.
 

Geeft u ook meer geld uit?


Verstuur

Weerwoord op negatieve recensies

Ondernemers in de horeca moeten meer ruimte krijgen om te reageren op negatieve recensies over hun restaurant, meent Niels Kooijman. Bent u het met hem eens? Graag uw reactie.  
 

Traag OV

R. Sardaro gaat weer met de auto naar zijn werk omdat hij met het OV steeds te laat kwam. Heeft u dezelfde ervaring of zweert u nog steeds bij trein, tram of bus. Graag uw mening.  
 

Zieken worden uitgeknepen

Ron Hempenius meent dat zieken worden uitgebuit gezien de hoge bijdragen die ze moeten betalen voor thuishulp. Bent u het met hem eens? Graag uw reactie.
 

'Goedkopere hulp een lachertje'

De hulp in de huishouding wordt goedkoper (Tel. 24/03). Kees de Vries uit Maasdam wordt er niet blij van. "Eigen bijdrage 5 euro per uur. Dat is voor 3 uur, 15 euro, per maand 60 euro. Dat hebben de meeste bejaarden niet." Moeten mensen soms met hun rollator gaan stofzuigen en ramen zemen, vraagt hij zich af. Hoe denkt u hierover?
 

Autisme ongeneeslijk

Mensen met autisme kunnen niet zonder begeleiding, meent Niels Aussems. In plaats van hun aanvraag voor een uitkering of jobcoaching af te wijzen in de veronderstelling dat autisten zelfstandig kunnen werken, moet de overheid hun volgens deze lezer een aangepast dienstverband bieden of hun uitkering laten behouden. Bent u het met hem eens? Graag uw reactie.  
 

'Geldtekort geen excuus'

Als oud-ziekenverzorgster en verpleegkundige schaamt A.H. van der Zee-van Bergeijk zich dat sommige collega’s zo hun beroep te grabbel gooien. "Het is ongelooflijk dat mensen niet worden gewassen of gedoucht, in wasbakken plassen of vervuild rondlopen (Tel. 21/03)." Gedltekort is geen excuus, vindt ze. Lees hier haar betoog en reageer.
 

'Ieder voor zich en God voor ons allen'

Tachtig procent van de ouderen denkt dat hun kinderen niet zullen helpen met boodschappen als ze hulpbehoevend zijn. Slechts 15% verwacht hulp bij een klusje (Tel. 23/03). Als dit werkelijk zo is, zegt mevr. T. Rood uit Stede Broec, ziet het er op sociaal gebied niet best uit in onze maatschappij. Zij vindt dat ouders gewoon op hulp van hun kinderen moeten kunnen rekenen? U ook?
 

Wat wilt U weten?

Hoe kan een kameleon van kleur veranderen? En hoe komt het dat voetballers 'gebogen benen' hebben? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op Wat Wilt U Weten.  
 

Oproep: Heeft u iets leuks meegemaakt?

Voor onze rubriek 'Dit vind ik leuk' zijn wij op zoek naar ontroerende, grappige en opmerkelijke ervaringen. Heeft u recent iets bijzonders meegemaakt? Stuur uw verhaal naar wuz@telegraaf.nl.
 
6.3 °C
W6
 
files 195
107 km.
Beurs AEX
AEX 485.73
+ / - -0.13%