• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Uitslag Stelling: ’Migranten sneller wegsturen’

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

Zuiniger met water

In ons land staat men gemiddeld negen minuten onder de douche. Dat is slecht voor het milieu en kan een stuk korter, is één van de thema's op WaterSpaardersDag die donderdag plaatsvindt. Vindt u dat men zuiniger met water moet omgaan?  
 

Vrouwen in het kabinet

Frankrijk heeft voor het eerst meer vrouwelijke ministers dan mannelijke: van de zestien bewindslieden zijn er nu negen vrouw. In Nederland bestaat het kabinet uit vijf vrouwen tegenover negen mannen. Vindt u dat dit aantal omhoog moet? Graag uw mening.  
 

Nooit meer frisdrank?

Na een congres hebben nu ook de Europese cardiologen besloten: limonade met suiker vergroot niet alleen de kans op overgewicht en diabetes maar is ook vergif voor het hart. En de lightversies zijn al even slecht voor de gezondheid. Is dit een reden voor u om geen frisdrank (meer) te drinken?  
 

Herrie in de nacht

Het is niet het reguliere verkeer wat Peter Heeres 's nachts aan zijn drukke straat hindert, maar de luid ronkende motoren met hoog toerental die door zijn woonwijk razen. Zónder dat politie er iets aan doet. Vindt u dat geluidsoverlast veroorzakende motoren in woonwijken aan banden gelegd moeten worden?  
 

'Storend lawaai tijdens De Wereld Draait Door'

"Ik heb Dafne Schippers naar die geweldige gouden medaille zien rennen", schrijft lezer Idzo Jansen. Zijn teleurstelling was groot toen beelden van Schippers bij De Wereld Draait Door door een 'storende' trommelsolo vergezeld werd. Ergert u zich ook aan het lawaai tijdens deze talkshow ?
 

De heibel om e-nummers in voedsel

Lezer Frans Krook hekelt alle heibel rondom e-nummers in voedsel, vooral nu de grote supermarkten zwichten voor 'gelobby' van Foodwatch en bepaald voedsel gaan weren uit hun assortiment. Door deze actie ontnemen ze anderen de mogelijkheid om zelf te kiezen vindt hij. Vindt u de actie van de supermarkten overdreven?
 

Traditioneel televisie kijken neemt af

Nederlanders kijken relatief steeds minder naar tv-programma's op het moment dat ze worden uitgezonden. In plaats daarvan kijken we filmpjes via het internet, Netflix of we kijken op een later tijdstip een programma terug. Kijkt u nog steeds tv op de 'traditionele' manier?
 

Alle peuters straks naar de opvang?

Alle peuters in Nederland moeten enkele uren per week naar de kinderopvang kunnen, ongeacht of de ouders werken of niet. Het kabinet wil hiervoor 60 miljoen euro uittrekken. Wat vindt u van dit plan?
 

Peuteropvang goed
voor de ontwikkeling


Verstuur

'Allerhandedoos geen goedkoopje'

Lezer P. Mulder schrijft dat de thuisbezorgdbox van de Allerhande 40% duurder is dan wanneer de klant de onderdelen los koopt. "Niet bepaald een goedkoopje". Maakt u wel eens gebruik van thuisbezorgdboxen? En bent u bereid hier meer voor te betalen?
 

Staat remt snelle havoscholier af

Door hard studeren op de havo is de dochter van Kenneth van der Vlugt met 16 jaar geslaagd. Ze wil een hbo-opleiding volgen, maar omdat ze nog geen 18 is heeft ze geen recht op studiefinanciering. "Het alternatief is dat onze dochter maar een baan moet zoeken."
 

Rechtspraak beter centraal

De president van de rechtbank Noord-Holland en drie teamvoorzitters uit Assen stappen op uit protest tegen bezuinigingen. "Maar laten ze zich eerst eens druk maken om de rechterafhankelijke straffen", schrijft lezers Dirk Rieuwers. Vindt u het kwalijk dat de ene rechter anders straft dan de andere?  
 

Dit vind ik leuk

Met het mooie weer heb ik altijd de ramen open. Op een morgen liep de krantenbezorger langs mijn raam. Ik vroeg hem of ik De Telegraaf in ontvangst kon nemen door het raam.  
 

Oproep: Heeft u iets leuks meegemaakt?

Het nieuws is vaak al ellendig genoeg: oorlog, crisis, criminaliteit... Daarom zijn wij op zoek naar leuke gebeurtenissen die uw dag opvrolijkten. Maakte u een bijzondere ontmoeting of voorval mee of werd u verrast door een mooi gebaar, mail het ons: wuz@telegraaf.nl.  
 

Pluis: EEN LIL' KLEINE

 

'Tuig'

"'Tuig van de Richel' (naam van z'n band)  dekt precies de lading zoals rapper Lil Kleine zich in de talkshow van Humberto Tan uitte richting burgemeester Broertjes van Hilversum", vindt lezer H.J.Lammerts. Zijn gedrag tartte ieder besef van normen en waarden, meent deze lezer. Wat vond u van de uitzending?
 

'Seizoenkaart voor het leven'

"Het zal wel aan mij liggen dat ik niet eens verbaasd ben dat de man die zijn mond vol heeft van solidariteit nu niet thuis geeft", schrijft Joost Prins uit Hilversum nu blijkt dat PvdA-voorzitter Hans Spekman weigert zijn voor het leven gekregen seizoenkaart van FC Utrecht terug te geven.  
 

'Nederland racistisch?'

"Volgens onderzoek is Nederland racistischer geworden". mailt J.C. Reinders uit De Kwakel. Hij vindt het een schandelijke aantijging. "Totaal gebrek aan respect voor andermans leven, denken en welzijn is pas racisme in zijn meest heldere vorm en staat haaks op wat in Nederland gebeurt."
 

Dieren pesten barbaars

Theo C.A Hoogland vindt  het schandallig dat in Spanje stierenvechten nog niet is verboden. Bent u het met hem eens? We horen graag uw mening.
 

Schiet herten gewoon in Nederland af

Er is niets mis mee om in Nederland damherten, die met zo veel zijn dat ze de hongerdood dreigen te sterven, af te schieten," betoogt Dorothy Beynes-Heijmeijer van Heemstede. Ze vindt het hypocriet om de dieren naar Bulgarije te transporteren waar jagers ze wel op de korrel mogen nemen. Bent u met deze lezeres eens? We horen graag hoe u erover denkt.
 
 

OV verdient aan onoplettende reiziger

De openbaarvervoerbedrijven 'verdienen' jaarlijks miljoenen aan reizigers die vergeten uit te checken. Bent u ook zo iemand die na het uitstappen regelmatig na laat om zich af te melden? We zijn benieuwd naar uw reactie.
 

Vergeet u vaak uit te checken?


Verstuur

VN vindt Zwarte Piet belangrijker dan vluchtelingen

Hoe triest is het dat de VN, die zich druk behoort te maken over mondiale problemen als de gigantische vluchtelingenstroom, zich bezighoudt met Zwarte Piet, meent K. van der Bos. Deelt u de mening van deze lezer?  We zijn benieuwd naar uw reactie.
 

’Wereldburgers bepalen zelf waar ze willen wonen’

Lezer J. Kwibus vindt dat het tijd wordt voor globalisering: wereldburgers mogen zelf bepalen waar ze willen wonen en sterven. "Maar dan wel zónder gratis uitkering, woning en zorg." Mee eens? Wij zijn benieuwd.
 

Angst voor Prinsjesdag

"Mijn oma van 87 ziet Prinsjesdag elk jaar met angst en beven tegemoet", schrijft Anouk Tilburgs. "Want ze weet dat ze daarna nog meer moet inleveren." Vreest u Prinsjesdag ook altijd?  
 
16.2 °C
W3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 433.56
+ / - +0.01%