• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Uitslag stelling: Oerwoud aan belangen

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

Geboortebeperking effectief en spotgoedkoop

Er moet iets worden gedaan aan de enorme bevolkingsgroei want die is de oorzaak van de toename van de CO2- en de methaanuitstoot, stelt Henk Baron.
 

Nog steeds hoogste dreigingsniveau in Brussel

Vanwege de acute dreiging van aanslagen lopen in Brussel gewapende politieagenten en militairen op straat. Veel Brusselaars stellen dat zij zich door deze maatregel veiliger voelen. Mocht deze rigoreuze maatregel in Nederlandse steden nodig zijn, zou u zich dan ook beter beschermd voelen? Of geven al die soldaten op straat u juist een onveilig gevoel? Wij horen graag uw mening.  
 

Geven gewapende militairen op straat u gevoel van veiligheid?


Verstuur

Gekleurde Piet wordt schoolkinderen opgelegd

De dochter van P. Mulder mag op school kiezen hoe zij wil worden geschminkt als Piet. Tot zijn ergernis zijn er echter maar twee keuzemogelijkheden: gekleurde Piet of vegen Piet. P. Mulder vindt dit geen vrije keuze en meent dat de kinderen dus iets wordt opgelegd. Bent u het met deze lezer eens. Wij kijken uit naar uw reactie.
 

Logica bij fiscus ver te zoeken

Th.G. Putters begrijpt er niets van dat de Nederlanders een terugvordering krijgen als het Belastingplan 2016 niet doorgaat. Volgens hem moeten de computersystemen van de fiscus een eventuele streep door de plannen moeiteloos kunnen verwerken zodat er geen naheffing nodig is.  Deelt u de verbazing van deze lezer. We zijn benieuwd naar uw reactie.
 

DIT VIND IK LEUK

Op vakantie op Texel ging mijn man op zijn 40 jaar oude Ray Ban-bril zitten. Bij opticien Leijdekkers in Den Burg gevraagd of hij deze ’gouwe ouwe’ nog kon maken.  
 

Oproep: Heeft u iets leuks meegemaakt?

Het nieuws is vaak al ellendig genoeg: oorlog, crisis, criminaliteit... Daarom zijn wij op zoek naar leuke gebeurtenissen die uw dag opvrolijkten. Maakte u een bijzondere ontmoeting of voorval mee of werd u verrast door een mooi gebaar, mail het ons: wuz@telegraaf.nl  
 
 

Denk aan armoede in eigen land

Laat het kabinet liever aandacht besteden aan bijstandsgezinnen, werklozen, zieken en ouderen in ons eigen land in plaats van arme oorden elders op de wereld gouden bergen te beloven, betoogt G. Franken. Deelt u de mening van deze lezer? We horen graag hoe u erover denkt.

 

Ouderen altijd de zondebok

Volgens Joke van Leeuwen wordt ouderen vaak de schuld in de schoenen geschoven. Oorzaak van de drukte op de weg? De oudjes. "Ze blijven niet meer achter de geraniums zitten." Wie is er debet aan de stijgende ziektekosten? Weer de oudjes. "We leven langer, en je wordt een grote onkostenpost." Bent u het met deze lezer eens? We zijn benieuwd naar uw mening.
 

Pluis: Klimatologie

 

Hoogste recht op leven

Volgens Geert-Jan Knoops mag een terrorist die met een mitrailleur op straat loopt alleen worden aangehouden en pas worden uitgeschakeld na zijn eerste schot Tel. 20/11). Volgens Willem Heijster, militair psycholoog b.d., is het de hoogste tijd om die rechtsregel te wijzigen. "Het recht moet er zijn om burgers te beschermen en niet de terroristen." Bent u het met deze lezer eens?
 

Kinderen in de bijstand

Kinderen die geen cadeaus vinden in hun schoen of die niet aan sport doen omdat daar simpelweg geen geld voor is. Meer kinderen groeien op in een gezin dat van de bijstand leeft. "Landelijk gezien hebben we het over 223.000 kinderen." Een zorgelijke ontwikkeling, vindt Kor Bonthuis. "Wanneer ziet de politiek eindelijk in dat kinderen onze toekomst zijn?" Maakt u zich ook zorgen?
 

Hoezo te oud?

Een lezer en ex-politieman die na zijn 65e solliciteert als beveiliger krijgt te horen dat er een leeftijdsgrens geldt van 18 tot 65. 'Dat is zo geregeld binnen de veiligheidsafspraken'. "Hoe kan dat?", vraagt deze lezer zich af. "Mijn vrouw, ook werkzaam bij de politie, moet door tot haar 67e jaar. Dat is kennelijk wel veilig genoeg." Wat vindt u?
 

Ons land een democratie?

Als er nu verkiezingen gehouden worden zal de PVV volgens de peilingen de grootste partij worden. Het CDA, de PvdA, maar ook de VVD en andere partijen hebben al gezegd dat ze niet met de club van Wilders willen regeren. "Hoe democratisch zijn deze partijen?", vraagt J. Muijsers zich af. Ze willen het land in chaos storten zonder te hebben onderzocht of ze samen met de PVV uit kunnen komen."
 

'Wat doet de VS nu eigenlijk voor de vluchtelingen?'

Thomas van Beem heeft flink wat kritiek op de rol van de VS in de gehele vluchtelingenproblematiek en de aanslagen in Parijs. "Is Amerika niet ergens verantwoordelijk voor het ontstaan van IS en de radicalisering van moslims?", vraagt deze lezer zich af. Wat vindt u van die zienswijze? Terecht? Discussieer mee.  
 

Hoezo Merkel de hemel in prijzen?

Bert Osendarp uit Herten heeft zich flink geërgerd aan alle lofzangen die Angela Merkel afgelopen week ten deel vielen rond haar tienjarig regeringsjubileum. "De machtigste vrouw ter wereld? Haar optreden in de EU is toch allesbehalve prijzenswaardig te noemen", schrijft deze lezer. Bent u het met hem eens? Of verdient Merkel wel degelijk alle eer? Reageer!  
 

'Scooter op de weg is gevaarlijk'

In Amsterdam worden alle snorscooters naar de openbare weg verbannen. Gevaarlijk, vindt M .v.d.Haak. "Helmpje op en probleem opgelost. We kiezen weer voor de makkelijke weg." Wat vindt u van het snorscooterplan van Amsterdam?  
 

Straf voor ziek zijn

"Deze week ontving ik een leuke verrassing van mijn zorgverzekeraar. De premie voor 2016 gaat, voor twee personen, slechts 9,90 euro per maand duurder worden. Ook het eigen risico gaat 10 euro omhoog", schrijft Henk Weggen. Onder het mom van 'het kan altijd erger'; wat vindt u van deze 'meevaller'?
 

Vrouwenquotum: 'wonderlijk'

Op dit moment wordt 1 op de 10 topfuncties ingevuld door een vrouw. Het kabinet wil dat straks verplicht naar 1 op de 3 brengen. "Een op z'n zachtst gezegd wonderlijk streven", vindt Theo C.A. Hoogland die denkt dat het niet haalbaar is om bedrijven zoiets op te leggen. Wat vindt u?  
 

'Geen vuurwerk dit jaar'

Het eind van het jaar nadert met rasse schreden. Vaak het moment om terug te blikken op gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Met de vluchtelingencrisis en de aanslagen in Parijs nog vers in het geheugen, vraagt Kor Bonthuis zich af of het wel gepast is om vuurwerk te knallen met Oud en Nieuw. Kunnen we Oud en Nieuw beter zonder vuurwerk vieren dit jaar? Wat vindt u?
 

Geen bonus meer bij ABN

"Particulier aast op aandelen ABN Amro (Tel.19/11). De beursgang van deze bank zal waarschijnlijk een verlies opleveren van 6 miljard euro. Deze bank laat diezelfde particulieren voor dat verlies opdraaien", mailt J. de Vreede.  
 
 

'Oorlogspremier'

"Vergeet Rutte en stel Aboutaleb aan als premier!", oppert Kees Hooreman. Volgens deze lezer heeft Nederland nu een 'oorlogspremier' nodig. Wat denkt u? Laat het ons weten in een reactie.