• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Stelling: Economie belangrijker dan milieu

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

Ter informatie

Na 2 februari stoppen we met de lezersblogs. Lees er meer over in onze veelgestelde vragen  
 

'Films sporen aan tot geweld'

Wij vragen ons af waarom jongens en meisjes gaan vechten in Syrië of zich aansluiten bij IS, zegt Rami de Liem uit Amsterdam. Hij weet het antwoord na een avondje bioscoop: het komt door al die gewelddadige films. Heeft hij gelijk?   
 

'VVD is uit op breuk'

Het begint er sterk op te lijken dat de VVD er op uit is een breuk te forceren met de PvdA, mailt R. Schulte uit Helvoirt. "En dan ligt de schuld van het stukgaan van de samenwerking bij die partij." Lees hier zijn betoog en reageer.
 

'Eenzame konijnen'

M. Fennema uit Hilversum overvalt een misselijk- makend schuldgevoel nu ze overal wervende paasadvertenties ziet verschijnen van tuincentra met aanbiedingen van schatjes van wollige konijntjes en leuke hokjes. "Bezint eer ge begint", zegt ze, "het leven in een hok is echt niet zo leuk". Wat vindt u?
 

Pluis: Beursgang toch ingezet

 

Dit vind ik leuk

Nadat ik van het ziekenhuis een sms-bericht had gehad om even langs te komen over de uitslag van een scanonderzoek, zette ik een beetje zenuwachtig mijn bril op en prompt brak een poot af. Ik ben naar Specsavers in Lisse gegaan.  
 

'Kwaliteit kost geld'

Als ABN Amro zijn top niet riant kan belonen dan loopt de bank gevaar in de toekomst geen bestuurders van hoge kwaliteit te vinden, meent Jan de Kip. Vindt u dat ook? Graag uw reactie.  
 

' Treinpersoneel op vast traject'

Het op vaste trajecten inzetten van treinmachinisten maakt het opvangen van storingen eenvoudiger en bespaart op jaarbasis 200 miljoen euro," stelt Dick Pelle. Het is volgens hem dan ook onzin om, zoals nu, het personeel door het hele land te laten reizen. Bent u het met deze lezer eens? Graag uw reactie.
 

' Eén telefoontje was genoeg geweest.'

Als de arts zijn werkgever had gemeld dat hij co-piloot Andreas Lubitz een vliegverbod had gegeven, had de dood van 150 mensen voorkomen kunnen worden, meent Wouter Holzer. Denkt u er ook zo over? Graag uw mening.
 

'Aan avontuurlijk reizen kleeft risico'

Twee Nederlandse backpackers worden vermist in Nieuw-Zeeland en Panama. In dat laatste land kwamen vorig voorjaar de jonge Nederlandse vrouwen Lisanne Froon en Kris Kremers om. Aan het rondtrekken over andere continenten kleven grote risico's. Zou u het goed vinden als uw kind wilde gaan backpacken? Graag uw reactie.
 

Vindt u het goed dat uw kind gaat backpacken?


Verstuur

'Taalonderwijs nekt techneut'

Volgens lezer Leo Meester zouden we veel meer techneuten kunnen opleiden als ze de lessen Engels zouden mogen overslaan. Technisch ingestelde leerlingen zijn nu eenmaal vaak slecht in talen. Daardoor belanden ze op een veel te laag schoolniveau. Hoe kijkt u hier tegenaan?  
 
Heeft u ook een leuke foto? Stuur hem naar dagfoto@telegraaf.nl  

Autisme ongeneeslijk

Mensen met autisme kunnen niet zonder begeleiding, meent Niels Aussems. In plaats van hun aanvraag voor een uitkering of jobcoaching af te wijzen in de veronderstelling dat autisten zelfstandig kunnen werken, moet de overheid hun volgens deze lezer een aangepast dienstverband bieden of hun uitkering laten behouden. Bent u het met hem eens? Graag uw reactie.  
 

Oproep: Heeft u iets leuks meegemaakt?

Voor onze rubriek 'Dit vind ik leuk' zijn wij op zoek naar ontroerende, grappige en opmerkelijke ervaringen. Heeft u recent iets bijzonders meegemaakt? Stuur uw verhaal naar wuz@telegraaf.nl.
 

Nederlanders laten geld weer rollen.

Nederlanders spenderen weer meer geld. In januari gaven zij 1,8 % meer uit aan goederen en diensten dan in januari 2014. Het is de grootste stijging in vier jaar. Geeft u ook meer geld uit of bent u nog voorzichtig? Graag uw mening.
 

Geeft u ook meer geld uit?


Verstuur

Wat wilt U weten?

Hoe kan een kameleon van kleur veranderen? En hoe komt het dat voetballers 'gebogen benen' hebben? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op Wat Wilt U Weten.  
 
8.4 °C
W7
 
files 237
186 km.
Beurs AEX
AEX 493.85
+ / - -0.17%

Stelling: Economie belangrijker dan milieu

Morgen komt na 31 jaar een einde aan de melkquota. Zonder deze productiebeperkingen kunnen boeren veel meer melk produceren. Dit is goed voor de export en de werkgelegenheid maar slecht voor het milieu. Wat vindt u belangrijker het economische voordeel of de belasting van het milieu?