• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Ombudsman: Proef op de som

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

Annie Schreijer verdient bijval

CDA-europarlementariër Annie Schreijer-Pierik hoort steun te krijgen van invloedrijke Nederlanders voor haar verzet tegen de sancties tegen Rusland, meent A. Beek. Deelt u het standpunt van deze lezer. Wij kijken uit naar uw reactie.  
 

Zondag is het Valentijnsdag. Gaat u iets speciaal doen in het kader van deze dag van de geliefden of laat u hem geruisloos aan u voorbij gaan? Reageer gerust.  
 

Stuurt u iemand een kaartje voor Valentijnsdag?


Verstuur

Kraamhok beschermt kalfje juist

De Tweede Kamer wil dat kalfjes na de geboorte langer bij de moeder blijven. Annemieke Schinkel wijst erop dat veehouders de jonge diertjes juist bij de moederkoe weghalen om hen te beschermen. Volgens haar begrijpen politici niet hoe hard boeren werken aan gezonde en tevreden melkoeien en kalfjes. Bent u het met deze lezeres eens? We kijken uit naar uw mening.  
 

DIT VIND IK LEUK

Wij vonden het leuk om met de zegels van AH voor onze kleinkinderen een bestekje te sparen. Nadat we twee doosjes kinderbestek hadden opgehaald, verloor ik er onderweg een.

 
 

Pluis: Zeemansaanzoek

 

Scheefwoner tegen mijn wil

De doorstroming van huurders uit sociale woningen naar de vrije sector komt niet van de grond omdat minister Blok de lage noch de hogere inkomens een alternatief huis kan bieden, meent Tuky de Winter. Hij is daardoor zelf 'scheefwoner' tegen wil en dank. Wat vindt u van deze kwestie?  We horen graag uw mening.

 
 

‘Wil Den Haag van veehouders af?’

De Kamer heeft ingestemd met een motie van Marianne Thieme (PvdD) die erin voorziet dat een kalfje langer bij de moeder blijft. “Mevrouw Thieme heeft geen idee hoe het er op een boerderij aan toe gaat. Als je in de buurt komt van het kalf, komt die koe achter je aan met alle gevolgen van dien”, schrijft een lezer. Vindt u het voorstel van Thieme ook een onzalig plan? We horen graag uw mening.
 

‘Geen onbezonnen uitspraak’

“De verwensingen van de voorzitter van de PvdA uit Katwijk aan het adres van Wilders tonen maar weer eens aan hoe het denkniveau is bij de PvdA”, reageert een H. de Greef op de Tweet waarin de PvdA’er Wilders dood wenst (Tel.11/2). “Geen onbezonnen uitspraak”, oordeelt de lezer. Wat vindt u?  
 

‘Asielzoekers horen te klagen'

Volgens het college voor de Rechten van de Mens is het kommer en kwel in noodopvang Heumensoord. Lang niet iedereen is het hiermee eens. In Wat U Zegt zetten we de reacties online voor u op een rij.  
 

'Reclame van de fiscus is misplaatst'

"De blauwe enveloppe gaat verdwijnen en dat zullen we weten ook. Het wordt in een volkomen misplaatste reclamecampagne afgedaan als een dienstmededeling.Voor de zoveelste keer worden vooral oudere burgers, die geen behoefte of mogelijkheid hebben om via het internet te communiceren, over het hoofd gezien", schrijft Nico Perk. Vindt u dat de blauwe enveloppe moet blijven?  
 

‘Scholen opgezadeld met probleemkind’

Het kabinet wil dat leerplichtambtenaren jacht maken op scholen die weigeren kinderen met zware handicaps of andere ernstige problemen in de klas op te nemen. “Maar het ligt niet aan de scholen", vindt een lezer. “Door bezuinigingen is het onderwijs voor kinderen met gebreken en moeilijk lerende kinderen zo goed als verdwenen. En scholen met toch al overvolle klassen worden ermee opgezadeld.” Heeft deze lezer gelijk denkt u?
 

‘Twan en Mark, Nooit meer doen’

Gisteren werd voor de eerste keer in Nederland het Correspondents' Dinner georganiseerd, waarbij premier Rutte de parlementaire pers op de hak nam. “Ieder land zijn tradities. Dit is niet Nederlands”, vindt een lezer die de heren Twan en Mark (of een volgende Minister-President) wil adviseren het bij deze ene keer te laten. “We hebben andere prioriteiten.” Eens, maar nooit meer? We horen graag uw mening.
 

'Laat zien wat u gaat doen'

"Vele automobilisten geven soms, in verschillende situaties, anderen zelfs helemaal nooit, richting aan. De reden daarvoor is mij een groot raadsel", schrijft P.M. van der Veer, motorrijder, die zijn verhaal bijna niet had kunnen navertellen. "Ik weet niet waarom u het niet doet, maar laat ik het zo stellen: het is geen goede reden." Bent u het met deze lezer eens?
 

‘Waaghalzenpremie voor wintersporters’

Veel wintersporters gaan ongetraind of slecht voorbereid naar de jaarlijkse sneeuwvakantie. “In veel gevallen eindigt de plezierreis in een drama. Een stevige verzekeringspremie en een aanzienlijk eigen risico zal de waaghalzen mogelijk wat voorzichtiger maken”, schrijft lezer Theo Hoogland. Is dat zo, denkt u? Zou het helpen?
 

'Prijspuzzel is lokkertje’

Een lezer wilde met een puzzel van de postcodeloterij kans maken op 2500 euro. Om mee te dingen naar de prijs, moest de oplossing telefonisch worden doorgegeven via een gratis nummer. „Kijk uit”, waarschuwt W.A. Romani. “Voordat je je oplossing kunt geven probeert een dwingende telefoniste je uit alle macht lid te maken.” Heeft u ook een dergelijke ervaring of wilt u uw mening kwijt? Laat het ons weten.
 

'Laat Qatar zijn grens open doen'

"Dat de vluchtelingen niet anders kunnen dan met een gammele boot de Middellandse zee naar Italië of Griekenland oversteken, is niet de schuld van Europa, maar de schuld van zeven landen in het Midden-Oosten die, ondanks dat ze ook rijk en veilig zijn, de grenzen voor vluchtelingen op slot gooien", schrijft Ard Michielsen. Bent u dat met hem eens? We kijken uit naar uw reactie.
 

'Dieren dupe van hebzucht'

"Wildstroperij en handel in zeldzame reptielen en vogels leveren miljarden op." Frans Boomer vreest dat de hebzucht van de mens ervoor zorgt dat we "onze (klein)kinderen straks een planeet nalaten, verstoken van enig dierenleven." Bent u hier ook bang voor of zal het zo'n vaart niet lopen? We horen graag uw mening.
 

‘Provider faciliteert sms-crimineel’

De schoonvader van lezer Ro Priem is 94 en heeft zich per abuis geabonneerd op een betaalde sms-dienst à 60 euro per maand. Priem belde de provider die vertelde dat er een knopje op de telefoon op uit gezet moest worden. “Waarom zetten ze dat knopje voor betaalde sms-diensten niet standaard op uit? Nu, faciliteren de providers deze criminaliteit”, vindt Priem. Vindt u dat providers hun klanten beter moeten beschermen?  
 

’Asscher, laat het gaan’

Vice-premier Asscher is de beledigingen aan zijn adres zo zat, dat hij in de pen is geklommen en er op Facebook uitgebreid op ingaat ( Tel.9/2). “Dat hij tijd heeft om zich daar druk over te maken en een tegenaanval inzet”, verbaast Berna van der Tol zich. “Zo laat je zien dat het je raakt en komt er een vervolg, daar kan hij op wachten. Niet slim.” Is negeren beter denkt u?
 

Asscher: 'Laat je dochter je controleren'

Lodewijk Asscher slaat terug naar mensen die hem online uitschelden. Wij spraken andere politici hierover en polste wat men er online van vindt in Wat U Zegt.  
 

'We zullen Kamp missen'

"Henk Kamp een van onze beste ministers, zoniet de beste in dit kwakkelende kabinet, blinkt uit in correctheid, loyaliteit, doorzettingsvermogen en vooral kennis van zaken", zo jubelt J.E. Smit over Kamp die de politiek gaat verlaten (Tel.7/2). Bent u ook zo enthousiast over minister Kamp of een andere politicus? We horen het graag.
 

‘Puntenaftrek is de oplossing’

Volgens H. Vonhof is er voor de KNVB maar een manier om racisme en andere narigheid rondom het voetbal de kop in te drukken. Puntenaftrek. Als clubs op deze manier gestraft worden voor het gedrag van hun supporters en daardoor degraderen, zullen de raddraaiers zich wel extra bedenken voor ze iets uithalen, denkt deze lezer. Vindt u dit een goed idee?
 

'Supporters bemoei je er niet mee'

Tot grote verbazing van lezer Johan van der Kolk heeft een spelersdelegatie van Ajax een gesprek gevoerd met een afvaardiging van ontevreden supporters (Tel.4/2). “Zij bepalen toch niet hoe er gevoetbald wordt, daar zijn zij helemaal niet voor opgeleid. Ze komen alleen maar rotzooi trappen en staan stijf van de drugs en alcohol”, vindt deze lezer. Denkt u er ook zo over of bent u een andere mening toegedaan?  
 

'Foute keuze bewindsman'

Staatssecretaris Van Dam stelt 750 euro beschikbaar als boeren voor 15 april hun koeien de wei in sturen, weer of geen weer. Het schijnt goed te zijn voor de weidevogels. "Het zou verstandiger zijn om het injecteren van mest in de bodem af te schaffen, omdat dat het bodemleven vernielt. Maar wat kun je verwachten. Hij weet net zoveel van boeren als een koe van zondag ", schrijft M. Nieuweboer. Bent u het met deze lezer eens?  
 

'Overal is wel wat'

Voorspeld wordt dat er steeds meer Nederlanders gaan emigreren waarbij allerlei factoren van negatieve aard een rol spelen, zoals criminaliteit. "Men denkt dat men in het buitenland beter kan leven dan hier. Maar eigenlijk moet men trots zijn op ons eigen land", vindt Rens Kuijten. Bent u het met hem eens?  
 
 
2.3 °C
NO4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 391.86
+ / - +2.42%