• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Uitslag Stelling: 'Hou je kind in de gaten'

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

Alle remmen los voor Nederlandse jeugd in Turkije

De Turkse rivièra is momenteel afgeladen met drinkende en feestende jongeren die er de zomermaanden 'één grote verhitte paringsdans' houden (Reportage in De Telegraaf, 30 juli). Dat jongeren flink kunnen feesten in het buitenland is niets nieuws, maar in Turkije maken ze het wel heel bont. Ook klimmen in palen, zingen over drank en drugs en het tatoeëren van tenen horen bij het pakket. Wat vindt u van de losbandigheid van deze jongeren?
 

Diep onder de indruk van Obama

Ook bij de beelden van het bezoek van de Amerikaanse president aan Kenia viel het lezer Jan Pronk weer op: "Het overweldigende charisma van Barack Obama." Alleen al bij het voorkomen van de Amerikaanse president raakt deze lezer diep onder de indruk. Bent u ook zo'n fan van president Obama? Wij zijn benieuwd.
 

'Oplossing rioolprobleem is heel simpel'

Lezer Rien Bos reageert op een artikel uit De Telegraaf van 29 juli, waarin de steeds grotere problemen met het riool worden beschreven. Het overschot aan regenwater wordt als oorzaak aangewezen voor verstopte riolen, waarbij betegelde tuinen dit probleem verergeren."Een oplossing voor het probleem is veel simpeler (en goedkoper): zuig regelmatig de straatkolken schoon." Lijkt u dit een aannemelijke oplossing? Laat u horen.
 

De drijvende badkuip: boycotten of verwelkomen?

De Hot Tug, dobberende badkuipen met half ontblote passagiers, vaart binnenkort door de Amsterdamse grachten. De Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad (VVAB) hebben boos een rechtszaak aangespannen, want volgens hen is het al veel te druk op de grachten. Bovendien vinden ze het geen gezicht en vormen de vaak luidruchtige inzittenden een grote last. Wat vindt u, moet de Hot Tug worden tegengehouden of zou u zelf wel aan boord van zo'n drijvende badkuip willen stappen? 
 

'Verstedelijking is de oorzaak van overstromingen'

Niet de (soms) heftige regen van de laatste jaren, die namelijk niet méér is dan vroeger, maar de verstedelijking is de oorzaak van de overstromingen in de bebouwde kom schrijft lezer Guido Bramervaer. Denkt u dit ook? Wij horen het graag van u.
 

Zorgproducten over? Geef aan hospice!

Lezer Marijke de Grood heeft de oplossing voor lezer M. van Schijndel ('Dus daarom is de zorg zo duur') die vertelt hoe het ziekenhuis en de thuiszorg overgebleven pakken sondevoeding niet wilden terugnemen. Na het overlijden van haar man gaf zij de overvloed aan voeding en andere hulpmiddelen die overbleven aan een hospice: die was daar erg blij mee. Heeft u nog tips om overgebleven, maar bruikbare zorgproducten een tweede leven te geven? Wij horen het graag van u!
 

Dus daarom is zorg zo duur

Lezer M. van Schijndel spreekt schande van de verspilling in de zorg, doordat thuiszorg en ziekenhuizen bruikbare zorgproducten moeten weggooien. "Daarvan geef ik u graag een schrijnend voorbeeld." Lees hier zijn trieste verhaal en reageer.
 

Zonnepaneel bederft uitzicht

Naast de vele hoge windmolens komen er steeds meer zonnepanelen in ons land, schrijft F. Maasen uit Amstelveen. "Op de daken van stallen en bedrijfsgebouwen is hier niets mis mee, maar ondertussen worden de daken van huizen in veel straten (deels) vol gehangen met die panelen." En dit bederft veelal het uitzicht voor de buren. Hij pleit voor kernenergie: dan heb je dergelijke uitzichtvervuilers niet meer nodig. Mee eens?  
 
Heeft u ook een leuke foto? Stuur hem naar dagfoto@telegraaf.nl

 

Dit vind ik leuk

Dankzij een stel zeer aardige achterneven en fraai gelukte achternichtjes woonde ik afgelopen donderdag en vrijdag voor de allereerste keer de Zwarte Cross bij in de mooie Achterhoek!  
 

Ruim baan voor intolerantie

We leven in een tijd van het maatschappelijke kortetermijndenken, vindt lezer O. Schulski. "Massa's jonge mensen uit het Midden-Oosten verkiezen de vlucht naar de rijke landen in West-Europa boven het verzet tegen de terroristische regimes. Ook ons land biedt ruimhartig opvang in centra die al zo vol zijn dat zelfs markthallen ingeruimd moeten worden om de stroom te kunnen verwerken."  
 

Niet eerlijk

Hij is vanaf het begin lid van Stichting Loterijverlies, en lezer A.J.M Jongerius Eemnes moet iets van het hart. "In het begin van de stichting hebben zich duizenden mensen (waaronder ikzelf) tegen betaling ingeschreven bij deze stichting. Toen bleek dat de stichting bij de rechter 'gelijk' kreeg over misleiding bij de Staatsloterij werden ineens nog veel meer mensen lid. Dat vind ik tegenover de eerste groep mensen die lid was niet eerlijk." Begrijpt u dat?  
 

Tegels in de tuin

Mieke de Vries uit Amsterdam reageert op de uitspraak van Rioned-directeur Hugo Gastkemper in de Telegraaf van 29 juli: burgers hebben een groot aandeel in de rioolproblemen door tegels in de tuin te hebben. Hierdoor zou regenwater de grond niet inkunnen. "Die rotburgers die hebben het weer gedaan, volgens Gastkemper." Lees haar verhaal en discussieer mee.  
 

'Eén op vijf jonge vrouwen verkracht'

Eén op de vijf jonge vrouwen met seksuele ervaring is wel eens verkracht, blijkt uit onderzoek van GGD Zuid-Limburg en de Universiteit Maastricht. Het op zeer jonge leeftijd beginnen met seks, gebruik van drank en drugs of via het web bezig zijn met seks zijn risicofactoren. Verbazen de statistieken u? Wij horen het graag.  
 

'Folders van mensensmokkelaars berusten op waarheid'

Lezer Kees Hooreman schrijft: "Mensensmokkelaars verschaffen Syrische vluchtelingen folders waarin Nederland terecht als 'een waar paradijs' wordt omschreven. "De opvang, de zorg, huisvesting, inboedel, scholing, uitkering e.d. zijn in Nederland allemaal prima geregeld en alles is gratis… als je vluchteling bent, tenminste." Lees hier zijn relaas en discussieer mee.
 

Breng de vossen naar Friesland

In de duin- en bollenstreek is een jachtvergunning afgegeven voor het afschieten van vossen. Deze vossen zouden schade brengen aan het gewas, waaronder een wortelveld. "Het lijkt mij erg verstandig dat de eigenaren van die landerijen eerst eens gaan praten met de agrariërs in Friesland", schrijft Rob Koelewijn. "Daar worden ze al enkele jaren geplaagd door een overschot aan muizen die hun akkers kaalvreten." En dat komt volgens hem juist doordat er te weinig vossen zijn.  
 

Typisch links gewauwel

De toestroom van asielzoekers is goed voor de werkgelegenheid. Sinds het voorjaar 2014 kwamen er duizend fulltime arbeidsplaatsen bij (Tel. 25/7). "Maar weeg dat even af tegen de kosten. Haha, dan denk ik dat het goedkoper is die paar honderd mensen een uitkering te geven", schrijft Elena Santos de Ribera.   
 

Vervalste kleding blijkt een dure grap

Het kopen van voordelige namaakkleding kost Nederland bakken met geld: rond de 1 miljard euro. Dat blijkt uit een recent verschenen rapport van het Europese merkenbureau OHIM. Heeft u wel eens nep-merkkleding gekocht?
 

Ik heb wel eens nep-merkkleding gekocht


Verstuur

Oproep: Heeft u iets leuks meegemaakt?

Het nieuws is vaak al ellendig genoeg: oorlog, crisis, criminaliteit... Daarom zijn wij op zoek naar leuke gebeurtenissen die uw dag opvrolijkten. Maakte u een bijzondere ontmoeting of voorval mee of werd u verrast door een mooi gebaar, mail het ons: wuz@telegraaf.nl.  
 

Wat wilt U weten?

Waarom is de bevolking van Paaseiland plotseling gestopt om de beroemde metershoge beelden te maken? En wat zien we eigenlijk als we het noorderlicht zien? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op Wat Wilt U Weten.