• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Luisteren naar de kiezers

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

Ter informatie

Na 2 februari stoppen we met de lezersblogs. Lees er meer over in onze veelgestelde vragen  
 

Moeilijker kunnen we het niet maken

L. Dorrestijn uit Waalwijk ondervindt veel problemen met het doen van belastingaangifte via zijn computer. Dan toch maar weer gewoon op papier, zo vraagt hij zich af. Wat zijn uw ervaringen? Lees hier verder en geef uw mening.
 

Watersnoodramp is geen attractie

De plannen om van de Watersnoodramp in Zeeland een soort pretparkachtige attractie te maken stuit op veel weerstand. Ook bij L.J. van Herk-Mol uit Utrecht die de ramp zelf heeft meegemaakt. Vindt ook u dat dit niet mag doorgaan of is het plan om hier een attractie van te maken juist goed voor het historisch besef? Graag horen we uw mening.
 
Heeft u ook een leuke foto? Stuur hem naar dagfoto@telegraaf.nl  

Nederlander is tevreden over veiligheid

Steeds minder Nederlanders voelen zich onveilig. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS. Hecht u geloof aan de cijfers? We horen graag uw mening.
 

Voelt ook u zich veiliger in Nederland dan voorheen?


Verstuur

Geen verlofdagen inleveren

Voormalig stewardess Ping Sterke noemt het een schande dat KLM-cabinepersoneel verlofdagen zou moeten inleveren. Die dagen hebben ze hard nodig om bij te komen en weer alert aan een volgende vlucht te beginnen. Wat vindt u? Heeft ze gelijk of mag het allemaal wel een beetje minder?  
 

'Discipline en gezag vieze woorden'

Jan Lemson uit Heemstede heeft de afgelopen drie generaties heel wat zien veranderen, en niet ten goede. Lees hier zijn relaas en reageer. Was vroeger echt alles beter?  
 

Dit vind ik leuk

Vrijdag 30 januari moest ik met spoed worden opgenomen in het ziekenhuis in Zwolle. De arts belde een ambulance, die binnen twee minuten ter plaatse was.  
 

PLUIS: WATERSCHAPSVERKIEZINGEN

 

'Veel skiërs doen maar wat'

Het aantal ernstige ongevallen tijdens ski-vakantie stijgt. Skiërs en snowboarders zouden een ski-brevet moeten hebben, betoogt Marcel Brouwer uit Culemborg, zelf een ervaren skiër.  "Men kent de regels niet en heeft nauwelijks enige ervaring." Wat denkt u? Zou een ski-brevet problemen kunnen voorkomen?
 

Plastic tasjesverbod effectief?

Staatssecretaris Mansveld voert per 1 januari 2016 een verbod op plastic tasjes in. Henk Versteeg uit Nunspeet denkt dat zo'n verbod weinig zoden aan de dijk zet. Bent u blij met de maatregel en denkt u dat een verbod helpt de grote hoeveelheid plastic dat in de natuur terechtkomt, terug te brengen?  
 

Saban B. Turkse cel in

Saban B. is in Turkije veroordeeld tot ruim 7 jaar celstraf. De rechter ging hiermee in op het verzoek van Nederland om het Nederlandse strafvonnis over te nemen. Sabans advocaten gaan in hoger beroep. Verwacht u dat Saban B. achter de Turkse tralies verdwijnt?
 

Positief verrast door uitspraak Turkije?


Verstuur

'Lage huren brengen ’vreemde’ buren'

Ursula Kierzek woonde altijd tot volle tevredenheid in een huurwoning in een multiculturele straat in Amsterdam. Maar sinds er steeds meer 'probleemgevallen', zoals (ex)verslaafden, ex-gedetineerden en psychiatrische patiënten, werden gehuisvest, niet meer. "Verhuizen kan ik niet, want ik ben aangewezen op een goedkope huurwoning en die zijn er haast niet." Hoe kijkt u hier tegenaan?
 

'Heer in het verkeer'

’Heer in het verkeer’, dat geldt ook voor voetgangers, fietsers en brommers, vindt Corry Schippers uit Nunspeet. Helaas laat het langzame verkeer het wat dit betreft nogal eens afweten, zo is haar ervaring. Hoe zit dat bij u?  
 

Regering staat buiten de werkelijkheid

Het voltallige kabinet is iedere band met de maatschappij kwijt. Dat vindt althans G. Kuipers uit Heerlen. Valt het wat u betreft allemaal wel mee of onderschrijft u deze visie? We horen graag uw mening.
 

'Slachtoffers voetbalgeweld in de steek gelaten'

Enkele politici willen betalen voor de schade die hooligans hebben aangericht in Rome. Maar als willkeurige Nederlanders schade hebben geleden door voetbalgeweld, wordt niet thuis gegeven. Dat is de ervaring van Th. Wisniewski. Lees hier het trieste verhaal over de zoon en geef uw visie.
 

Scheuren op motor gevaarlijk

'Scheuren op de motor weer in' (Tel.26/02). Niet doen, waarschuwt Johan Arentshorst. Dat levert alleen maar meer dodelijke ongelukken op. Heeft u er vertrouwen in dat motorrijders het voorzichtig aandoen of maakt u zich ook zorgen dat de stijgende verkoop van motors betekent dat het aantal ongevallen zal toenemen?  
 

'Alleen kleine landjes worden door EU geringeloord'

 Bert Osendarp ergert zich er aan dat een klein land als Nederland op last van Brussel braaf extra heeft bezuinigd toen zijn begrotingstekort te groot was maar dat grote landen die hun begroting niet op orde hebben, zoals Frankrijk, door datzelfde Brussel worden ontzien. Osendarp vindt dat ons land zich had moeten verzetten. Bent u het met hem eens? Graag uw reactie.  
 

Vindt u dat Nederland te braaf heeft bezuinigd?


Verstuur

Wat vindt u leuk?

Voor onze rubriek 'Dit vind ik leuk' zijn wij op zoek naar ontroerende, grappige en opmerkelijke ervaringen. Heeft u recent iets bijzonders meegemaakt? Stuur uw verhaal naar wuz@telegraaf.nl.  
 

Flinke boete opleggen

Nederland moet een voorbeeld nemen aan Portugal waar flinke boetes worden opgelegd als automobilisten geen voorang geven aan overstekende voetgangers op een zebrapad. Zeker als het gaat om blinden of slechtzienden. Dat stelt Jeanne Dijkstra. Een goed idee?  
 

Eerlijke kans voor scholieren

Er is onrust ontstaan over de schooladviezen voor leerlingen die naar het middelbaar onderwijs gaan. Velen zijn bang dat scholen het laagste advies als leidraad gaan nemen. I. Schmitz en H. Meurs hebben hun bedenkingen. Hoe kijkt u aan tegen deze problematiek? We horen graag uw mening.
 

Ga stemmen, juist nu!

Bert Wienk roept de kiezers op te gaan stemmen want als zij thuis blijven, veranderen de politici hun beleid niet. Bent u het met deze lezer eens? Wij horen graag uw mening.  
 

Wat wilt U weten?

Is de Bijbel de enige bron die melding maakt van het bestaan van Christus?En neemt de hoeveelheid poolijs op Antartica jaarlijks met een vast percentage af? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op Wat Wilt U Weten.  
 
6.1 °C
ZW5
 
files 195
126 km.
Beurs AEX
AEX 482.85
+ / - -0.62%