• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Uitslag stelling: ’Verzekeraars te machtig’

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

'Ongerustheid Oranje terecht'

"In het dorp Oranje, ongeveer 150 inwoners, komen bovenop de huidige 700 asielzoekers nog eens 700 asielzoekers. De bewoners, gemeente en provincie zijn tegen. Zoals in veel plaatsen in Nederland zijn mensen boos, ongerust en vooral bang voor ontwrichting van hun leefgemeenschap." Terecht, vindt Harma de Vrieze.  
 

Politiek stelt verkeerde prioriteiten

H. van Zanten vindt dat sportschutters ten onrechte worden lastiggevallen met onzinnige maatregelen. De politie zou de tijd beter kunnen besteden aan de jacht op illegaal wapenbezit.  
 

Circus de nek omgedraaid

"Het is triest om te zien hoe Circus Renz door de Belastingdienst om zeep wordt geholpen vanwege een belastingschuld van 130.000 euro, terwijl er 10 miljard euro wordt ontdoken door brievenbusfirma's."
 

Dit vind ik leuk

Afgelopen zondag moesten we drieëneenhalf uur wachten op de ANWB in verband met een sleutel in een afgesloten auto.  
 

Oproep: Heeft u iets leuks meegemaakt?

Het nieuws is vaak al ellendig genoeg: oorlog, crisis, criminaliteit... Daarom zijn wij op zoek naar leuke gebeurtenissen die uw dag opvrolijkten. Maakte u een bijzondere ontmoeting of voorval mee of werd u verrast door een mooi gebaar, mail het ons: wuz@telegraaf.nl
 

Pluis: Fusiepartners

 
 

Red het circus

Angeline van Riel vind het heel jammer als Circus Renz verdwijnt. Ze roept de Staat der Nederlanden op om een uitzondering te maken en het zo mogelijk te maken Circus Renz te laten voortbestaan.
 

Circus niet meer van deze tijd


Verstuur

'Zitten politici te slapen?'

"De streng islamitische president Recep Tayyip Erdogan van Turkije  bezoekt Europa met het doel om steun van Europa te krijgen voor de strijd tegen de Koerden." D. Zuyderduyn uit Katwijk maakt zich boos om de politieke spelletjes van de Turkse president.  
 

Liever Moskou dan Kiev

R. Strikwerda uit Meppel ziet niets in een associatieverdrag met Oekraïne en denkt dat het de verhouding met land Rusland alleen maar verder op scherp zet.  
 

Hond op bezoek

"In de VS trekken hondjes in bejaardenhuizen van kamer naar kamer. Ook in Nederland gebeurt dit."  
 

Goedkope huisarts onmogelijk

Volgens Jacques Ponjee, oud-huisarts, uit Ochten is het onmogelijk om huisartsen van nu terug te veranderen in de 'goedkope alleskunner van vroeger'.  
 

Wilders kijkt lachend toe

"De PVV van Geert Wilders spint garen bij de negatieve berichtgeving in de media inzake asielzoekers in Nederland."  
 

'Hoezo vierdaagse werkweek PvdA?'

,,Nu het conomisch beter gaat... moeten we denken aan een vierdaagse werkweek? Zijn ze bij de PvdA gek geworden?!" vraagt Mieke de Vries zich verbouwereerd af.  Vier dagen werken, maar dan zeker tot je 86e? Laat ze dan de aow-leeftijd weer verlagen, of die uitkering verhogen." Bent u het met mevrouw de Vries eens? Wat vindt u van de PvdA-uitlatingen?
 
 

Groene stroom

"Rijdend langs de Afsluitdijk had ik een idee voor het winnen van groene stroom in Nederland en daarbij toch niet allerlei kleine landelijke dorpjes, badplaatsen met vergezichten in zee, landerijen en weilanden te belasten."  
 

Verplicht Engels en computeronderwijs

Engelse taal en leren programmeren voor kleuters verplicht stellen in het onderwijs, gaat voor Hans de Jong uit Nieuw-Vennep echt te ver. "Laat ze lekker met zand en blokken spelen."  
 

Langer doorwerken logisch

"Nee, helemaal niet logisch. Zelfs belachelijk", vindt J. Heijninck-Wessels. "Kijk naar het aantal jaren dat iemand zich heeft ingezet op de arbeidmarkt en voor deze maatschappij. Laat mensen die zich 40 jaar of langer hebben ingezet vrij om te gaan."  
 

Hoezo te oud?

Toen Pamela Heerding vijftien jaar was vond ze mensen van boven de veertig of vijftig oud. Nu ze zelf de veertig gepasseerd is, denkt ze daar anders over. "Ik voel me niet oud", zegt Heerding. Maar bij het zoeken van een baan ondervindt ze toch problemen.  
 

'Help vluchteling aan huis'

John Street draagt een oplossing aan voor het probleem van definitieve huisvesting van nieuwe Nederlanders.  
 

Vuist

"Ouderen zijn en worden de laatste jaren en de komende jaren financieel gekort op hun pensioen. Natuurlijk kunnen we hier wel wat aan doen. Laten we om te beginnen een dag in de week gaan stoppen met vrijwilligerswerk. Kijken hoe dat uitpakt", schrijft Dick.  
 

Dierenverwendag

"Naast alle ellende die we iedere dag via de media over ons heen krijgen gestort, zou je bijna de leuke dingen in het leven vergeten. Voor ons is zondag 4 oktober zo'n bijzondere dag, namelijk dierendag."  
 

'Schiet vos af om grutto te behouden'

Mieke de Vries heeft vanuit haar huis in Amsterdam zicht op de Wilmkebreekpolder waar zij altijd genoot van de vele grutto's. Ze maakt zich zorgen nu om het voorbestaan van de soort. Volgens haar zijn de vossen, die moeten zorgen voor natuurlijk evenwicht, de boosdoener.  
 

Kennis islam bedroevend

"Ik maak mij in toenemende mate boos en bezorgd over het gehalte aan kennis van onze politici, ministeries, ambtenaren enz. over het Midden-Oosten en de islam."  
 

Bond weet niet van ophouden

Daniel Craig heeft de smaak van James Bond spelen te pakken. Hij piekert er voorlopig niet over om te stoppen met deze rol. Na de nieuwste Bondfilm Spectre, die in november in première gaat, heeft hij nog een contract voor één film als 007. Maar hij sluit niet uit dat hij ook daarna weer in de huid van 's werelds bekendste geheim agent kruipt. Ziet u graag dat de acteur doorgaat met James Bond spelen of mag hij er wat u betreft mee ophouden. We zijn benieuwd naar uw mening.  
 

Gaat FNV terecht door met juridische strijd?

 De FNV heeft bot gevangen bij de rechter in haar verzet tegen het loonakkoord voor ambtenaren dat het kabinet heeft gesloten met drie andere bonden. Volgens de rechter is het akkoord met de drie kleinere bonden geldig. De FNV, die het akkoord niet goed genoeg vindt, gaat nu in hoger beroep. Vindt u het terecht dat de vakbond niet opgeeft of meent u dat zij nu haar strijd moet staken. We kijken uit naar uw reactie.
 

Is vertrek korpschef goed voor politie?

Politiebaas Gerard Bouman stapt op. Volgens hem is zijn vertrek vrijwillig en staat het los van de grote problemen met de reorganisatie van de nationale politie. Boumans opstappen is voor zijn directe omgeving echter geen verrassing. Het viel hem de laatste tijd steeds zwaarder te vechten tegen de weerstand vanuit zijn eigen organisatie en de machtige politievakbonden tegen zijn beleid. Denkt u dat het goed is voor de politie dat de korpschef zijn biezen pakt? We zijn nieuwsgierig naar uw mening.
 

Al Engels in groep 1

Volgens een commissie van experts moeten kinderen al vanaf groep 1 Engels leren. Bent u het met dit plan eens of vindt u het veel te vroeg om al in groep 1 met Engels te beginnen en meent u dat scholen zich beter op de goede beheersing van de Nederlandse taal kunnen richten.? We zijn benieuwd naar uw reactie.  
 

Is het goed om kleuters al Engels te leren?


Verstuur

'Hetze tegen volkswagen krankzinnig'

"Volkswagen zit diep in de problemen door gesjoemel met zogenaamde emissiewaarden, oftewel de dieselvariant zou meer roetdeeltjes uitstoten dan aanvankelijk werd aangetoond. Wat nu?"