• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt
Vice-Premier Lodewijk Asscher.

Uitslag Stelling: ’Alleen maar loze praatjes’

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

Contactloos betalen

ING-klanten met een Android-smartphone kunnen contactloos betalen met hun mobiel. Lily de Vries ziet hier niets in. "Nu is het nog gratis maar straks vragen de banken er geld voor", reageert ze op Facebook op de stelling: banken beteren hun leven. Bent u het met haar eens? We zijn benieuwd naar uw mening.
 

Wiet niet, alcohol wel?

Lezer R. Olijhoek kan er niet bij dat mensen moeilijk doen over hasj en wiet en niet over alcohol. "Een tevreden roker is geen onruststoker. Alcohol is veel verslavender en bezorgt de maatschappij  meer problemen en kosten." Wat vindt u?  
 

'Jeugd heeft kasboek niet op orde'

Lezer Kitty grootgebracht met het bijhouden van een kasboek. Je kunt niet meer uitgeven dan er binnenkomt. "Tegenwoordig wil de jeugd elke week feesten, ze letten niet meer op hun uitgaven." Deze lezer gunt de jeugd hun vertier, maar dat kan toch ook 'soberder'?  Vindt u ook dat de jeugd van tegenwoordig te gemakkelijk geld uitgeeft? We horen graag uw mening.
 

'Kap met redden betaalde voetbalclubs'

FC Twente wacht in spanning af of de gemeenteraad van Enschede akkoord gaat met een reddingsplan (Tel. 01/12) "Te gek voor woorden", vindt lezer Jan Holland. "Kappen met het redden van de betaalde voetbalclubs. Het is algemeen belastinggeld en behoort niet aan een verloederend spelletje uitgegeven te worden." Deelt u de mening van deze lezer? We zien uw reactie graag tegemoet.
 

'Topillusionist Timmermans'

De EU heeft een ´migratiepact´ met Turkije gesloten (Tel. 30/11). De EU betaalt drie miljard voor verwaarloosde Syrische vluchtelingen in de steden zonder bed, bad of brood. "Van enig realisme is bij onze wanhopige EU-politici niets meer te bespeuren. Hun credo luidt: niet de oorzaak van het vluchtelingenprobleem aanpakken maar alleen de gevolgen ervan bestrijden", vindt lezer Jacques Ponjee. Deelt u deze mening? We horen graag hoe u hierover denkt.  
 

Hij komt, hij komt

Het heerlijk avondje komt eraan. Reden voor Inge Steltenpool om haar gereedschapskoffer vast klaar te zetten. "Het speelgoed zit allemaal muurvast verzegeld in de verpakking." Ergert u zich ook aan speelgoedverpakkingen? Laat het ons weten in een reactie.  
 

'Tabaksaccijns naar longkankermedicijn'

Een nieuw, werkzaam longkankermedicijn blijkt te duur en wordt daarom niet aan doodzieke patiënten verstrekt. "Te gek om los te lopen", vindt J.T. van der Veen. De de opbrengst van de tabaksaccijns zou volgens deze lezer moeten worden gebuikt om dit medicijn beschikbaar te maken. Ook de tabaksindustrie zou moeten worden verplicht het middel te sponsoren. Zij 'produceren' tenslotte longkankerpatiënten. Bent u het met deze lezer eens? We horen graag uw mening.
 

DIT VIND IK LEUK

Ik reed 's avonds over de snelweg naar huis. Ik hoorde wat aan de auto, zette de feestverlichting aan en stopte op de pechstrook.  
 

Oproep: Heeft u iets leuks meegemaakt?

Het nieuws is vaak al ellendig genoeg: oorlog, crisis, criminaliteit... Daarom zijn wij op zoek naar leuke gebeurtenissen die uw dag opvrolijkten. Maakte u een bijzondere ontmoeting of voorval mee of werd u verrast door een mooi gebaar, mail het ons: wuz@telegraaf.nl  
 

EU-BUITENGRENS BEWAKING

 

De schuld van Sinterklaas

Ondanks dat veel Nederlandse huishoudens in financiële problemen verkeren, wordt er dit jaar toch weer meer uitgegeven aan het Sinterklaasfeest. Vroeger hield de vader des huizes, volgens lezer Mario Verhees, de financiën nauwlettend in de gaten. "Geef nooit twee gulden uit als je er maar één te besteden hebt." Denkt u dat de Sint het financieel wat rustiger aan zou moeten doen? We kijken uit naar uw reactie.
 

Zorg: geen woorden voor

Veel namen en uitdrukkingen kunnen volgens lezer F.H.Janssen uit het Nederlands woordenboek geschrapt worden. "Het verpleeghuis en het armenhuis bestaan niet meer en ook de bejaardenzorg verdwijnt." Janssen maakt zich zorgen. En u? We zijn benieuwd naar uw reactie.  
 

Slecht zicht onder de douche

Lezer Ammy de Wolf ondervindt problemen bij het gebruik van haar verzorgingsproducten voor onder de douche. Want, wat is nou wat?, vraagt zij zich vaak af. De kleine letters zijn lastig leesbaar voor iemand die graag zonder leesbril doucht. Herkent u dit probleem of heeft u een oplossing. we zijn benieuwd naar uw reactie.  
 

Geen geld, geen excuus

Met verbazing las Philip Elsinga dat er bij  ProRail Honderden miljoenen op de plank blijven liggen. "Ik woon achter een van de honderd onbewaakte overwegen in Nederland. Ieder jaar vallen hier weer dodelijke slachtoffers." Geen geld is nu geen excuus meer voor ProRail, vindt deze lezer. Tijd dus om dit probleem nu aan te pakken. Bent u het met deze lezer eens? we zijn benieuwd naar uw mening.
 

Verplicht of vrijwillig?

Lezer G. van der Bilt merkt dat het onder 65-plussers erg belangrijk gevonden wordt om je aan te bieden als vrijwilliger. Van der Bilt voelt zich niet geroepen. "Wanneer iemand hulp nodig heeft, help ik zonder twijfel en zonder mijzelf 'vrijwilliger' te noemen." Om klaar te staan voor een ander is het helemaal niet nodig je aan te melden als vrijwilliger. Eens of Oneens? We zijn benieuwd naar uw mening.
 

WUZ-discussie: ProRail laat miljoenen liggen

ProRail heeft honderden miljoenen euro’s, bedoeld voor vervanging van het spoor, op de plank laten liggen. En dat terwijl de spoorbeheerder juist steeds in het nieuws was vanwege grote tekorten. De Tweede Kamer is inmiddels van de nieuwe ontwikkelingen op de hoogte. Hoewel het spoor al vervangen had moeten zijn, is de veiligheid van treinpassagiers volgens het departement niet in gevaar. Gelooft u dit? Discussieer mee.  
 

AOW-leeftijd weer omlaag

Het zou dit beste kabinet sieren als het de AOW-leeftijd terug zou brengen naar 65 jaar, zegt lezer A. de Waele. Nederland telt 600.000 werklozen en, zo voorziet De Waele,  "de instroom van asielzoekers op de arbeidsmarkt zal dit aantal niet ten goede komen." Bent u het met deze lezer eens? We kijken uit naar uw reactie.  
 

'In de tang van verzekeraar'

Huisartsen krijgen van de verzekeraar een limiet voor het aantal huisbezoeken. Specialisten staan op  ’op stukloon’. "Zijn de ziekenhuizen met de meeste ingrepen dan de beste?", vraagt  lezer Joke van Leeuwen zich af. Zij is bang dat de kwantiteit het wint van de kwaliteit. Wat denkt u hiervan? We horen graag uw mening.
 

'Straling niet voldoende onderzocht'

De OESO adviseert Nederland om rekeningrijden in te voeren. De CO2-uitstoot zou dan verder omlaag gaan. "De OESO is zeer bezorgd om onze gezondheid en het wel en wee van onze aarde." Lezer J. de Rooij zet daar vraagtekens bij. "Ontkenning van enig verband tussen de alsmaar toenemende straling waaraan wij blootstaan en het krijgen van kanker ligt voor de hand, de belangen zijn immers gigantisch groot." Bent u het met deze lezer eens? We zijn benieuwd naar uw mening.  
 

'Thanksgiving lenen'

Om positiviteit in tijden vol ellendig nieuws te brengen, stelt lezer Hanneke Bruggink voor om de Amerikaanse traditie Thanksgiving 'even te lenen'. "Vandaag is het Thanksgiving. Dat betekent dat je deze dag dankbaar bent voor alles wat je ooit kreeg of meemaakte. Als we met z'n allen een heel klein beetje vriendelijk en aardig doen geeft dat al een beter gevoel." Wat vindt u van het idee om Thanksgiving te lenen? We zijn benieuwd naar uw reactie.
 

Grote mbo's opsplitsen

Mbo-scholen moeten kleinschaliger worden. Volgens het plan van minister Bussemaker (Onderwijs) moeten scholen met meer dan 5000 leerlingen opsplitsen om de onderwijskwaliteit te verbeteren. W. de Brouwer maakt zich boos."Er is destijds al gewaarschuwd, maar het werd er toch doorgedrukt. En nu willen ze het weer terugdraaien. Wanneer leren politici naar vakmensen te luisteren en stoppen ze met alles klakkeloos door te drukken?" Wat vindt u van het plan van Bussemaker? We zijn benieuwd naar uw mening.  
 

'Goed beheer moet Grutto redden'

De grutto is door het Nederlandse publiek verkozen tot Nationale Vogel. "Prachtig natuurlijk", zegt M.J. Venema die het een misser van de overheid noemt dat boeren verplicht hun grond met mest moeten injecteren. "Bodemleven wordt hierdoor vernield en is mede de oorzaak van de achteruitgang van de gruttostand. Beheer is nog de enige kans om biodiversiteit te herstellen." Bent u het met deze lezer eens? We zijn benieuwd naar uw mening.
 

Felicitatieflater

50Plus-politicus Henk Krol heeft tot tweemaal toe iemand via Facebook gefeliciteerd die niet meer leefde. "Een voorgeprogrammeerde instelling van een machine is geen excuus", vindt Elly Kettlitz-Borgdorff die na drie jaar nog steeds wel eens felicitaties voor haar overleden man krijgt. Deelt u de mening van deze lezer? We horen graag hoe u hierover denkt.
 

Import van werkloosheid

De werkloosheid onder ervaren en hoogopgeleide ouderen (40+) neemt toe. "Een gevolg van faillisementen, reorganisaties en leeftijdsdiscriminatie. Waar je niemand over hoort is de invloed van de open grenzen in combinatie met de regeling voor kennismigranten." Wat denkt u hiervan?
 

Geboortebeperking effectief en spotgoedkoop

Er moet iets worden gedaan aan de enorme bevolkingsgroei want die is de oorzaak van de toename van de CO2- en de methaanuitstoot, stelt Henk Baron.
 

Gekleurde Piet wordt schoolkinderen opgelegd

De dochter van P. Mulder mag op school kiezen hoe zij wil worden geschminkt als Piet. Tot zijn ergernis zijn er echter maar twee keuzemogelijkheden: gekleurde Piet of vegen Piet. P. Mulder vindt dit geen vrije keuze en meent dat de kinderen dus iets wordt opgelegd. Bent u het met deze lezer eens. Wij kijken uit naar uw reactie.
 
 
 
11.0 °C
ZW4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 467.32
+ / - -0.47%