• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Uitslag Stelling: 'Laat kinderen hun plezier'

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

Uur U voor Grieken

Komt het goed met Griekenland? De onderhandelingen tussen het land en Europa verlopen nog altijd moeizaam. De schatkist is nagenoeg leeg, maar de andere eurolanden willen niet opnieuw te hulp schieten zolang de Grieken weigeren te hervormen. Komen Europa en Griekenland er samen uit? Of zijn er drastischer maatregelen nodig, zoals de Grieken uit de euro zetten?
 

Griekenland uit de euro?


Verstuur

'Laat supporters 2,50 betalen'

Ronald Kranenburg stelt voor dat de Feyenoord-supporters via een collecte de boete van een ton betalen die hun club mogelijk van de UEFA krijgt vanwege ongeregeldheden in de thuiswedstrijd tegen AS Roma. Vindt u dit een goed idee? Graag uw reactie.
 

Hoge BTW-tarief voor snoep

In de strijd tegen overgewicht overweegt de Duitse coalitie de btw op snoep te verhogen. Vindt u dit een idee dat navolging verdient in Nederland?
 

BTW op snoep omhoog?


Verstuur

'Wegwerkers, steek hand in eigen boezem'

Wegwerkers hebben volgens John Beek boter op hun hoofd. Zij roepen om het hardst dat automobilisten meer rekening met hen moeten houden maar bewegen zichzelf op onbeschofte wijze door het verkeer. John Beek meent daarom dat wegwerkers de hand in eigen boezem moeten steken als ze willen dat verkeersdeelnemers zich netjes ten opzichte van hen gedragen. Bent u het met deze lezer eens? Graag uw reactie.
 

'Bekeuringen nivelleren'

Grootverdieners zouden een hogere boete moeten betalen voor een verkeersovertreding dan een armoedzaaier, meent A. W. de Haas. Op die manier wordt iedereen volgens deze lezer gelijkmatig getroffen in zijn portemonnee. Bent u met deze opvatting eens? Graag uw reactie.
 

Boete naar inkomen?


Verstuur

Koenders moet kritisch blijven

Als minister Koenders (Buitenlandse Zaken) naar Cuba gaat, moet hij daar behalve met de machthebbers ook met de democratische oppositie gaan praten, meent Kees van Kortenhof. Bent u het met deze opvatting eens? We horen graag uw mening.
 

Euro maakt niet gelukkig

Dat er liefst vier landen die geen lid zijn van de Europese Unie of euro tot de gelukkigste landen ter wereld behoren, bewijst volgens Maarten Koning dat een EU-lidmaatschap niet zaligmakend is. Bent u het met deze lezer eens? Graag uw reactie.  
 

Slecht commentaar NOS of mooie uitzending?

Niet iedereen was gecharmeerd van de manier waarop de NOS verslag heeft gedaan van Koningsdag in Dordrecht. Slecht commentaar en keiharde muziek, zo luiden enkele klachten. Overdreven en heeft u juist wel genoten? Lees hier verder wat enkele lezers ervan vinden en geef uw mening.
 

Pluis: Consumentenonderzoek

 

Dit vind ik leuk

Wij logeerden in hotel de Rosep, midden in de bossen van Oisterwijk. Op een avond wilden wij gaan eten bij Restaurant de Swaen, met onze hond Banyan, een grote Rhodesian ridgeback.  
 
Heeft u ook een leuke foto? Stuur hem naar dagfoto@telegraaf.nl  

'Statiegeld moet blijven'

Volgens een onderzoek zou de Nederlander af willen van het statiegeld. Lezer M. Rompelman denkt dat er met de resultaten van de studie is gerommeld en pleit voor behoud van statiegeld. Wat vindt u?  
 

Tevreden met Koningsdag

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben bij de viering van Koningsdag gekozen voor een nieuwe stijl. Ze hebben hun bezoek aan Dordrecht begin van de middag afgesloten. Hoe vond u het? Heeft u genoten?
 

Vindt u nieuwe Koningsdag een groot succes?


Verstuur

Koningsfoto's

Het is toch een zonnige dag geworden. Alle reden voor u om ons mooie foto's te sturen. Heeft u ook een leuk plaatje? Stuur uw foto naar dagfoto@telegraaf.nl.  
 

'VVD-PvdA kabinet kent alleen verliezers'

Zelden een kabinet gezien dat zoveel beslissingen niet nam, en als ze al iets besloot was de motivatie niets anders dan partijpolitiek, zegt Andre Hof uit Helmond. "Op geen enkele manier is er ooit aan het landsbelang gedacht of gedaan. Nooit." Lees hier zijn hele betoog en reageer.
 

'Recreëren is voor iedereen'

Een lezer die klaagt dat de mooiste surfplek van Europa, Kabbelaarsbank, verloren gaat door de bouw van een vakantiepark, krijgt de wind van voren van Cees  Boeser uit Alkmaar. "Hoe een egotripper kun je zijn door een stuk water te claimen voor je eigen hobby? Of er al niet genoeg water is voor die (kite-)surfers?" Wordt er te weinig rekening met elkaar gehouden?
 

'Fatsoenlijk rijgedrag het belangrijkst'

Wie jarenlang rijdt, heeft echt de regels niet meer paraat, aldus Melanie Hooiveld uit Wervershoof. "Het kennen van verkeersregels is ook niet het voornaamste", vindt zij, "fatsoenlijk rijgedrag is vele malen belangrijker." Hoe denkt u erover?
 

'Kankerpatiënt nog steeds een nummer'

Lenie Pekman uit Oude Pekela hoorde donderdag bij RTL Late Night het verhaal van uitbehandelde kankerpatient Mark Bos en werd daar even stil van. "Niet zolang meer te leven en toch strijdbaar voor degene die na hem hetzelfde lot wacht." Zij is het met Bos eens dat kankerpatiënten als nummer worden behandeld en dat het persoonlijke wordt vergeten. Wat is uw ervaring?
 

'Ik schaam me ...'

M.Zerbst uit Amstelveen schaamt zich de Nederlandse nationaliteit te bezitten. "Onze Nederlandse regering heeft in al haar wijsheid besloten diverse beslissingen te nemen inzake de (boot-)vluchtelingen vanuit Afrika waar een verschrikkelijke onmenselijke oorlog aan de gang is…". Lees hier zijn betoog en reageer.
 

'Dikke plus is mooipraterij'

Alleen maar mooipraterij al die verhalen over opleving van de economie, vindt Kees de Vries uit Maasdam. "Mooie praatjes om ons geld uit de zak te kloppen: kopen, kopen, kopen." Ziet u wél lichtpuntjes?
 

'Kan wegverbreding niet sneller?'

John Gelaudie rijdt dagelijks vanuit Almere richting Schiphol en verbaast zich erover dat er alleen op kantoortijden aan de verbreding van de weg lijkt te worden gewerkt. "Blijkbaar is het duurder om buiten de reguliere tijden mensen aan het werk te zetten dan om al die materialen en werktuigen ongebruikt te laten staan."
 

Te weinig vis, fruit en groente

Nederlanders eten te weinig vis, fruit en groente. De norm is om twee keer per week vis te eten, anderhalf á twee stuks fruit per dag en tussende 100 en 200 gram groente per dag. Vindt u dit een haalbare hoeveelheid of gaat het veel te ver?
 

Gaat norm voor hoeveelheid groente, fruit en vis te ver?


Verstuur

'Onze beschaving gaat ten onder'

De westerse beschaving wordt vernietigd door de vluchtelingenstromen die IS bewust onze kant opstuurt, maar de Europese poltici willen het niet zien, waarschuwt Hens van Enst. Bent u het met deze opvatting eens? We vernemen graag uw reactie.  
 

Bezem door politietop

De bezem moet door de top van de politie worden gehaald  in plaats van door de werkvloer, waar hardwerkende dienders zich dagelijks inspannen voor een betere veiligheid voor de burgerij, meent J. Verkaik. Bent u het met deze lezer eens? Graag uw reactie.
 

Wat wilt U weten?

Waarom is de bevolking van Paaseiland plotseling gestopt om de beroemde metershoge beelden te maken? En wat zien we eigenlijk als we het noorderlicht zien? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op Wat Wilt U Weten.  
 

Oproep: Heeft u iets leuks meegemaakt?

Voor onze rubriek 'Dit vind ik leuk' zijn wij op zoek naar ontroerende, grappige en opmerkelijke ervaringen. Heeft u recent iets bijzonders meegemaakt? Stuur uw verhaal naar wuz@telegraaf.nl.
 
8.0 °C
WZW4
 
files 199
112 km.
Beurs AEX
AEX 501.66
+ / - -1.49%