• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Uitslag Stelling: Levenslang stadionverbod

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

'Stop afscheid blauwe envelop'

Een lezer ergert zich aan het voorlichtingsspotje van de Belastingdienst waarin afscheid wordt genomen van de blauwe envelop. “Belastinggeld uitgeven aan spotjes om deze service-beperking aan de burger te verkopen als een verbetering”, gruwelt Martin Kroon. Er zijn wel belangrijker zaken, vindt hij. Ergert u zich ook?  
 

'We zullen Kamp missen'

"Henk Kamp een van onze beste ministers, zoniet de beste in dit kwakkelende kabinet, blinkt uit in correctheid, loyaliteit, doorzettingsvermogen en vooral kennis van zaken", zo jubelt J.E. Smit over Kamp die de politiek gaat verlaten (Tel.7/2). Bent u ook zo enthousiast over minister Kamp of een andere politicus? We horen het graag.
 

‘Puntenaftrek is de oplossing’

Volgens H. Vonhof is er voor de KNVB maar een manier om racisme en andere narigheid rondom het voetbal de kop in te drukken. Puntenaftrek. Als clubs op deze manier gestraft worden voor het gedrag van hun supporters en daardoor degraderen, zullen de raddraaiers zich wel extra bedenken voor ze iets uithalen, denkt deze lezer. Vindt u dit een goed idee?
 

'Supporters bemoei je er niet mee'

Tot grote verbazing van lezer Johan van der Kolk heeft een spelersdelegatie van Ajax een gesprek gevoerd met een afvaardiging van ontevreden supporters (Tel.4/2). “Zij bepalen toch niet hoe er gevoetbald wordt, daar zijn zij helemaal niet voor opgeleid. Ze komen alleen maar rotzooi trappen en staan stijf van de drugs en alcohol”, vindt deze lezer. Denkt u er ook zo over of bent u een andere mening toegedaan?  
 

'Foute keuze bewindsman'

Staatssecretaris Van Dam stelt 750 euro beschikbaar als boeren voor 15 april hun koeien de wei in sturen, weer of geen weer. Het schijnt goed te zijn voor de weidevogels. "Het zou verstandiger zijn om het injecteren van mest in de bodem af te schaffen, omdat dat het bodemleven vernielt. Maar wat kun je verwachten. Hij weet net zoveel van boeren als een koe van zondag ", schrijft M. Nieuweboer. Bent u het met deze lezer eens?  
 

'Overal is wel wat'

Voorspeld wordt dat er steeds meer Nederlanders gaan emigreren waarbij allerlei factoren van negatieve aard een rol spelen, zoals criminaliteit. "Men denkt dat men in het buitenland beter kan leven dan hier. Maar eigenlijk moet men trots zijn op ons eigen land", vindt Rens Kuijten. Bent u het met hem eens?  
 

DIT VIND IK LEUK

Enkele weken geleden wilden we de slaapkamer opknappen. Het verwijderen van onze boxspring was een probleem. De beddenwinkel waar we ze ooit hadden gekocht, verplaatste de bedden naar de woonkamer en zette ze na de klus weer terug. Slaapadviescentrum Kampen, veel dank voor deze geweldige service.  
 

PLUIS: DE JORAN-DEAL

 

'Referendum gaat over meerdere problemen'

De stem van M. van den Berg over het associatieverdrag met Oekraïne wordt mede bepaald door de antwoorden die politici vinden op andere politieke problemen, zoals het Griekse probleem en de vluchtelingenkwestie. Stelt u zich net zo op als deze lezer? We kijken uit naar uw antwoord.
 

'Reclame code commissie, grijp in'

De reclame code commissie zou ervoor moeten zorgen dat het reclamespotje van het erotisch postorderbedrijf Pabo pas na acht uur 's avond op tv wordt vertoond, vindt Mw. Noordzij. Bent u het met haar eens?  We vernemen graag uw reactie.
 

'Laat Joran van der Sloot in Peruaanse cel blijven'

Alle Tamminga vindt dat er geen aandacht moet worden besteed aan het aanbod van Joran van der Sloot om openheid te geven over de verdwijning van Natalee Holloway. Volgen hem moet de wegens moord veroordeelde Nederlander gewoon in zijn Peruaanse cel blijven zitten. Bent u het met deze lezer eens? Reageer gerust.

 

Ze laten ons betalen voor hun fouten

De miljarden die de wereldleiders voor Syrië beloven, komen uit de zak van de belastingbetalers, stelt Gerrit Jan van der Duim. De belastingbetalers draaien volgens hem op deze manier op voor de fouten die de leiders hebben gemaakt in hun Midden-Oostenpolitiek.  Bent u het met deze lezer eens? We kijken uit naar uw mening.
 

Geesteszieke staat alleen

Het komt door de bezuinigingen op de geestelijke gezondheidszorg dat er steeds meer verwarde mensen zoals Bart van U, de verdachte van de moord op Els Borst, op straat lopen, betoogt Jeanne Dijkstra. Als politici geschokt reageren op de bekentenis van Bart van U, is dat volgens deze lezeres hypocriet omdat zij zelf verantwoordelijk zijn voor deze besparingen. Bent u het met Jeanne Dijkstra eens?  We horen graag uw reactie.
 

‘Dit is politiek-correct carnaval’

Brabantse carnavalsorganisaties leggen carnavaltoeristen uit hoe je te gedragen in een folder die verspreid wordt door vvv's en bij asielzoekerscentra. Dit kan niet op ieders steun rekenen.  
 

Claim filmindustrie vanwege piraterij

De Nederlandse staat moet een einde maken aan het straffeloos illegaal downloaden van films, eisen de Nederlandse filmproducenten. Zij lijden door deze 'piraterij' een miljard euro schade. Vindt u dat de overheid het downloaden van rolprenten moet aanpakken? Reageer gerust.
 

Moet overheid illegaal downloaden films aanpakken?


Verstuur

Uitstoottest onhaalbaar

De uitstoottest voor auto's is totaal onuitvoerbaar, meent Ruud Metzelaar. En het verloop van de tests zal volgens hem straks bij de fabrikanten weer volledig bekend zijn zodat zij de auto's weer optimaal kunnen afstellen. Deelt u het standpunt van deze lezer. We zien uw reactie graag tegemoet.
 
 

Scheiden van afval slaat door

Afval laten ophalen of wegbrengen is zo'n ingewikkeld karwei geworden dat D.vd Leede wel begrijpt dat sommige mensen hun troep in de natuur dumpen. Deelt u het standpunt van deze lezer? Geef gerust uw mening.  
 

Grens is nu wel bereikt

Net als in het verleden bij autochtonen dient er nu bij immigranten op aangedrongen te worden aan gezinsplanning te doen, meent C.A van der Niet. Bent u het met deze lezer eens? Wij horen graag uw mening.