• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Uitslag Stelling: 'Reclame voor ons land'

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

'Werklozen de politiek in'

Misschien moeten werklozen maar eens de politiek in gaan, filosofeert lezer J. Duppen. "Er is niet zo heel veel voor nodig behalve een gladde babbel, vriendjes kunnen worden met collega politici, geen probleem hebben met halve waarheden en maling hebben aan democratie." Mee eens? Discussieer mee.
 

Politie is publieke boksbal

Al jarenlang wordt onze samenleving geteisterd door linkse politici die het gezag van onze politie volledig hebben weten af te breken, vindt lezer Jan Onderwater. "Bij gebruik van vuurwapens of geweld worden ze op non-actief gezet, op schandalige wijze publiekelijk door de media afgeslacht en door de politiek  in de steek gelaten." Bent u het daarmee eens?
 

Dure hondjes

Een nepadvertentie voor goedkope hondjes die de World Animal Protection plaatste, is jammerlijk nog steeds nodig om mensen te waarschuwen, schrijft lezer Rob Koelewijn. "Puppy`s die je voor een klein bedrag aanschaft lijken interessant, maar op latere leeftijd hebben ze gebreken, kwalen en aandoeningen." Bent u op de hoogte van deze informatie?
 

Misdadig

Lezer F. Sombogaard vraagt zich wanneer de belastingbetaler zijn aandeel terugziet van de winst die de Griekse Troika heeft gemaakt met hun verstrekte leningen aan Griekse banken. "Toen het risico van de banken minimaal was, was er nog geen cent bij het Griekse volk terecht gekomen. Toch ging de Troika door om winst te maken met het nutteloos geld rondpompen tegen weer een forse rente." Lees dit relaas en discussieer mee.  
 

Minder bureaucratie mislukt in de praktijk

Op 30 januari jongstleden overleed de moeder van lezer Jan de Feijter: zij bracht haar laatste maanden in een verpleegtehuisdoor. Na alle administratieve rompslomp te hebben afgehandeld laat de Belastingdienst hem niet met rust. "Hoe is het toch mogelijk dat iedereen het erover eens is dat er minder bureaucratie moet zijn, maar dat dit in de praktijk steeds niet lukt?"  
 

Moeten wij bang zijn voor politie?

Het volgende wil lezer Marlena Blaauw als burger en verontruste moeder en Nederlander met een kleurtje kwijt: "Ik ben getrouwd met een blanke Nederlander en ik kom oorspronkelijk van Curaçao. Ik heb kinderen met een kleurtje. Wat zijn mijn kinderen in het oog van de Nederlandse politie en politiek?" Lees hier haar verhaal.
 

Pluis: FRANSE TOESTANDEN

 
Heeft u ook een leuke foto? Stuur hem naar dagfoto@telegraaf.nl

 

Dit vind ik leuk

Ik kreeg van mijn zoon een stekje, daar kwamen (als het goed is) heel mooie bloemetjes uit.  
 

Betere training

Hoe dient de politie te handelen in geval van een aanhouding of arrestatie? vraagt lezer Jan Pieters zich af. Excessief geweld lost niets op en moet worden tegengegaan, agenten zijn geen wurgslangen. Er moeten veel betere trainingen en instructies komen voor politieagenten in de procedure bij een arrestatie of aanhouding van een verdacht persoon, meent hij. Bent u het daarmee eens?
 

Nederland in brand?

Er wordt van alle kanten gewaarschuwd voor de (gevaarlijke) gevolgen van de hitte. Heeft u al last van de warmte, of valt het voor u wel mee?   
 

Hitte valt zwaar


Verstuur

Kraaktijdperk is voorbij

Het 43 hectare tellende terrein ADM in Amsterdam is inmiddels achttien jaar gekraakt. Enkele honderden mensen maken oneigenlijk gebruik van het gebied terwijl elke andere burger moet betalen voor huisvesting, en dat stoort lezer Niels J. Kooijman uitermate. Kraken is dan ook uit de tijd vindt hij.   
 

Zekerheid

De nieuwe Wet Werk en Zekerheid is per 1 juli in werking getreden maar voor velen is de zekerheid op een baan gelijk verkeken, schrijft lezer R. van Putten. "Nog net voor de valreep snel je personeel ontslaan, het geeft aan hoeveel werkgevers om hun personeel geven." Lees deze brief en discussieer mee.   
 

Jan met de korte broek

Volgens lezers Rob en Gina zit er één groot nadeel aan dit zomerse weer: mannen in korte broeken. "Hebben ze geen spiegel of geen enkel zelfrespect?" Wij horen graag of u het hiermee eens bent. 
 

Oproep: Heeft u iets leuks meegemaakt?

Het nieuws is vaak al ellendig genoeg: oorlog, crisis, criminaliteit... Daarom zijn wij op zoek naar leuke gebeurtenissen die uw dag opvrolijkten. Maakte u een bijzondere ontmoeting of voorval mee of werd u verrast door een mooi gebaar, mail het ons: wuz@telegraaf.nl.  
 

Wat wilt U weten?

Waarom is de bevolking van Paaseiland plotseling gestopt om de beroemde metershoge beelden te maken? En wat zien we eigenlijk als we het noorderlicht zien? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op Wat Wilt U Weten.