• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Uitslag Stelling: 'Baas wil meer voor minder'

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

'Nederland moet uit de FIFA'

De arrestatie van enkele corrupte FIFA-leden is volgens lezer Bob Marinus het  zoveelste schandaal rond deze door Blatter met ijzeren hand geregeerde organisatie. Beschaafde voetballanden moeten volgens hem dan ook uit de FIFA stappen.<
 

Kan de Fifa financieel schoon schip maken?


Verstuur

Onzin

Lezer Bert v.d. Veen is diep verontwaardigd over het feit dat minister Ploumen 50 miljoen overmaakt naar Afrika omdat ze gelooft dat er dan minder vluchtelingen naar Europa zullen komen. 'Is er nu niemand die deze onzin een halt kan toeroepen?'  
 

De wereld moet zich schamen

Huub van Veen vindt dat de wereld zich moet schamen: de IS blijft doorgaan met moorden en de wereld nog steeds niet bij machte is om een groep fanatici te kunnen stoppen.  
 

Laten zien wie je bent

Wim Stolk schrijft ons: 'Eén van de kenmerken van democratie zou vrijheid moeten zijn. Maar we kunnen constateren dat in de westerse maatschappij, en ook in de rest van de wereld, die vrijheid ver te zoeken is.' En vrijheid, dat heeft ook te maken met respect voor elkaar. 'Zonder dat daar een boerka of zonnebril tussen zit.'  
 

EU wijst Nederland 1740 asielzoekers toe

Nederland moet van Brussel 1740 asielzoekers opvangen die zich nu in italië en Griekenland bevinden. Zij zijn onderdeel van 40.000 vluchtelingen die Brussel eerlijker over Europa wil verdelen. Vindt u deze verdeling een goed idee of gaat het u te ver?
 

Is het een goed plan om vluchtelingen te verdelen?


Verstuur

Pluis: BEURSGANG

 

Dit vind ik leuk

Ze gaat vier dagen op 'kamp', ons 11-jarig buurmeisje. Natuurlijk moeten er ook souvenirs gekocht worden.  
 
Heeft u ook een leuke foto? Stuur hem naar dagfoto@telegraaf.nl

 

Chaotische en trage bediening op terras

De elektronische apparatuur waarmee het personeel op de terrassen  is uitgerust, kan leiden tot chaotische bediening en lange wachttijden, ervoer Ad Capers. Hij begrijpt nu waarom de prijzen op de terrassen de pan uitrijzen. Hebt u dezelfde ervaring als deze lezer of vindt u de bediening vanwege de moderne communicatiemiddelen juist verbeterd. Graag uw reactie.
 

'Autobranche veel sterkte gewenst'

Richard den Hartog hekelt de aankondiging van de afschaffing van de bpm in 2017. Volgens hem leidt dat tot uitstel van auto-aankopen. Bent u het met deze kritiek eens. We horen graag uw mening.
 

Dierenmishandeling

J. Maassen schrijft verontwaardigd over de mishandeling van geitjes in het Friese Oosterwolde. 'Dieren in een park worden lastig gevallen door jongeren. Opeens moet ik denken aan die kleine kinderen, die achter duiven aanrennen om ze op te jagen en de ouders die dat toelaten. Normaal? Nee.'  
 

'Marktplaats vervangt bieb'

De VVD wil fiks snijden in vestigingen van de openbare bibliotheek. Mensen die een boek willen lezen, kunnen ook terecht op sites als Marktplaats vindt de partij. Bent u het met de VVD eens? Wij horen het graag.
 

Bibliotheek overbodig


Verstuur

Kamer heeft zitten slapen

Lezer R. Schulte schrijft dat men staatssecretaris Van Rijn eerder had moeten corrigeren omtrent de pgb's: 'Weer viert de hypocrisie hoogtij in Den Haag. Honderdvijftig mannen en vrouwen hebben zitten slapen, twitteren, en vergaderen terwijl ze eigenlijk staatssecretaris Van Rijn in de gaten hadden moeten houden inzake de pgb's.'  
 

'Laat brandnetels staan'

'Graag zien we vlinders in onze tuin. De mooie bonte dagvlinder, pauwoog, vosje en atalanta, leggen hun eitjes op de brandnetel', schrijft Els Rooks-van der Beek. Een zeer goede reden dus om niet alle brandnetels weg te halen zegt zij. Want zonder brandnetels hebben de rupsen geen eten en komen er dus geen vlinders.  
 

Oproep: Heeft u iets leuks meegemaakt?

Voor onze rubriek 'Dit vind ik leuk' zijn wij op zoek naar ontroerende, grappige en opmerkelijke ervaringen. Heeft u recent iets bijzonders meegemaakt? Stuur uw verhaal naar wuz@telegraaf.nl.
 

'Steun Volkskrant logisch'

Volgens psycholoog Johan de Korte is het niet meer dan fatsoenlijk dat de Volkskrant het opneemt voor collega-ochtendkrant de Telegraaf. Vindt u dat ook?  
 

Geldautomaat moet blijven

De Duitse econoom Bofinger bepleitte in weekblad Der Spiegel dat contant geld achterhaald is en moet worden afgeschaft. Maar is dat wel zo? Bij RegioBank stellen we dat graag ter discussie, schrijft directievoorzitter van RegioBank NV Hans van den Bor. Kunt u de geldautomaat wel missen of juist niet?  
 

Trouwe lezers

Indien met name De Financiële Telegraaf, decennia lang hét paradepaardje van deze krant, niet meer onder de hoede van een hoofdredacteur mag vallen dan is dat voor hem terecht een brug te ver. Dit schrijft een verontwaardigde Henk Hendriksen ons.  
 

Wat wilt U weten?

Waarom is de bevolking van Paaseiland plotseling gestopt om de beroemde metershoge beelden te maken? En wat zien we eigenlijk als we het noorderlicht zien? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op Wat Wilt U Weten.  
 
15.5 °C
W4
 
files 572
571 km.
Beurs AEX
AEX 503.92
+ / - +1.53%