• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Uitslag Stelling: ’Laat Grieken lekker gaan’

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

Diep geraakt door hulp van Nederlandse huiddonoren

Tom Chou, ambassadeur van Taipei in Den Haag, wil graag zijn grote waardering en dank uitspreken voor het snelle optreden van de Huidbank in Beverwijk en hun zending van donorhuid aan de slachtoffers van de explosie in het Formosa Water Park Taiwan. ,,Ik ben diep geroerd.''
 

Emoties Griekse bevolking begrijpelijk

John Peters uit Harderwijk is gelukkig met het nee van de Griekse bevolking. ,,Mogelijk opent dit referendum de weg naar een menselijke oplossing. De emotionele reacties in Griekenland uit alle lagen van de bevolking, met uitzondering van de superrijken, zijn begrijpelijk.''
 

'EU-burgers recht op Grexit-referendum'

Een referendum over Grexit, dat wil lezer G. Kuipers ook. "De Grieken hebben zich in een referendum mogen uitspreken voor of tegen de eisen van de EU. Wanneer mag de rest van de burgers van de EU zich uitspreken voor of tegen een Grexit?" Vindt u ook dat de rest van de EU-burgers daar recht op heeft?
 

Scheefwonen in koophuis

In de buurt van lezer John uit Leiden worden momenteel huurhuizen verkocht. "De mensen die de woning kopen betalen 590 euro, maar mensen die huren betalen voor dezelfde woning 650 euro. Maar kopen is voor veel mensen niet mogelijk wegens ziekte, ouderdom en te laag salaris." Het wordt volgens hem tijd dat minister Blok iets aan dit 'scheefwonen' gaat doen. Vindt u dat ook?  
 

Dit vind ik leuk

Donderdagavond reed ik in m’n open Triumph op de A1 bij Amersfoort toen plotseling een wolkbreuk optrad. Het zicht was vrijwel weg. Ik kon vrij snel onder een viaduct stoppen om de kap te sluiten. Wel gevaarlijk...  
 

Medische leeftijdsdiscriminatie

Zou de nieuw benoemde voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens, Adriana van Dooijeweert, iets kunnen doen aan de leeftijdsdiscriminatie op medisch gebied? Dat vraagt lezer M.J. zich af.
 

Pluis: Grieks nee

 

Gezwets van Dione

Als oud-inwoonster van Utrecht keek T.M. Aarsman uit naar de start van de Tour. "Helaas werd het niet het programma wat ik verwachtte. Oeverloos gezwets van Dione de Graaff." Ervoer u dat ook zo?  
 

Oplichters

"Drie jaar geleden hebben Ierse 'klussers' mij voor een behoorlijk bedrag opgelicht", schrijft H. Nieuwskerk. Na aangifte te hebben gedaan bij de politie, kreeg deze lezer te horen dat justitie het niet nodig vond er iets mee te doen.  
 

'Laat Grieken verder sukkelen'

Lezer J.W. Menso denkt de oplossing te hebben voor al het Griekenland-leed. "Laat de Grieken de drachme weer invoeren. Scheld alle schulden kwijt. Geen reden meer om van Rusland te lenen." Lijkt u dat een goed idee? Lees en discussieer mee.
 
Heeft u ook een leuke foto? Stuur hem naar dagfoto@telegraaf.nl

 

Drachme goed voor de Grieken

Grieken en andere Europeanen buitelen nu over elkaar heen in emotie, schrijft E. Boon. "De huidige tragedie kent echter drie nuchter te beredeneren oorzaken." Lees hier welke dat volgens deze lezer zijn.  
 

Oproep: Heeft u iets leuks meegemaakt?

Het nieuws is vaak al ellendig genoeg: oorlog, crisis, criminaliteit... Daarom zijn wij op zoek naar leuke gebeurtenissen die uw dag opvrolijkten. Maakte u een bijzondere ontmoeting of voorval mee of werd u verrast door een mooi gebaar, mail het ons: wuz@telegraaf.nl.  
 

Wat wilt U weten?

Waarom is de bevolking van Paaseiland plotseling gestopt om de beroemde metershoge beelden te maken? En wat zien we eigenlijk als we het noorderlicht zien? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op Wat Wilt U Weten.