• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

'Zijn ICT-problemen nu opgelost?'

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

Ter informatie

Na 2 februari stoppen we met de lezersblogs. Lees er meer over in onze veelgestelde vragen  
 

Regering staat buiten de werkelijkheid

Het voltallige kabinet is iedere band met de maatschappij kwijt. Dat vindt althans G. Kuipers uit Heerlen. Valt het wat u betreft allemaal wel mee of onderschrijft u deze visie? We horen graag uw mening.
 

'Slachtoffers voetbalgeweld in de steek gelaten'

Enkele politici willen betalen voor de schade die hooligans hebben aangericht in Rome. Maar als willkeurige Nederlanders schade hebben geleden door voetbalgeweld, wordt niet thuis gegeven. Dat is de ervaring van Th. Wisniewski. Lees hier het trieste verhaal over de zoon en geef uw visie.
 

Scheuren op motor gevaarlijk

'Scheuren op de motor weer in' (Tel.26/02). Niet doen, waarschuwt Johan Arentshorst. Dat levert alleen maar meer dodelijke ongelukken op. Heeft u er vertrouwen in dat motorrijders het voorzichtig aandoen of maakt u zich ook zorgen dat de stijgende verkoop van motors betekent dat het aantal ongevallen zal toenemen?  
 
Heeft u ook een leuke dagfoto? Stuur hem naar dagfoto@telegraaf.nl.  

'Alleen kleine landjes worden door EU geringeloord'

 Bert Osendarp ergert zich er aan dat een klein land als Nederland op last van Brussel braaf extra heeft bezuinigd toen zijn begrotingstekort te groot was maar dat grote landen die hun begroting niet op orde hebben, zoals Frankrijk, door datzelfde Brussel worden ontzien. Osendarp vindt dat ons land zich had moeten verzetten. Bent u het met hem eens? Graag uw reactie.  
 

Vindt u dat Nederland te braaf heeft bezuinigd?


Verstuur

Flinke boete opleggen

Nederland moet een voorbeeld nemen aan Portugal waar flinke boetes worden opgelegd als automobilisten geen voorang geven aan overstekende voetgangers op een zebrapad. Zeker als het gaat om blinden of slechtzienden. Dat stelt Jeanne Dijkstra. Een goed idee?  
 

Eerlijke kans voor scholieren

Er is onrust ontstaan over de schooladviezen voor leerlingen die naar het middelbaar onderwijs gaan. Velen zijn bang dat scholen het laagste advies als leidraad gaan nemen. I. Schmitz en H. Meurs hebben hun bedenkingen. Hoe kijkt u aan tegen deze problematiek? We horen graag uw mening.
 

PLUIS: WIETTEELT HARDER AANGEPAKT

 

Beter ten halve gekeerd...

Theo Hoogland vindt dat er alsnog een streep moet door het WK in Qatar. Het is er te warm en uitstel tot het najaar leidt tot onderbreking van de Europese competities. Bent u het hiermee eens? We horen graag uw mening.
 

Moet het WK in Qatar doorgaan?


Verstuur

Ga stemmen, juist nu!

Bert Wienk roept de kiezers op te gaan stemmen want als zij thuis blijven, veranderen de politici hun beleid niet. Bent u het met deze lezer eens? Wij horen graag uw mening.  
 

Gratis meeliften met de vakbondsleden

Als medewerkers geen lid zijn van een vakbond moeten zij er ook geen profijt van hebben, meent Astrid Biesheuvel. Bent u het met haar eens? Graag uw reactie.  
 

Schrijnend hoe ouderen de dupe worden

Jan Pronk noemt het ten hemelschreiend dat veel ouderen enorme bedragen van hun pensioen moeten inleveren. Tot wel 16 procent. Mee eens, of kunnen ouderen wel wat missen en hebben ze het financieel over het algemeen prima voor elkaar? Lees hier verder en geef uw reactie.
 

Oudere werkloze wordt vergeten

Er is veel geld beschikbaar om de jeugdwerkloosheid op te lossen maar de oudere werknemers zonder baan worden vergeten.  Dat vindt R. Labrijn. Vindt u het logisch dat eerst aan de jeugd wordt gedacht door onze regering? Lees hier verder en geef uw mening.
 

Terecht dat veel geld gaat naar bestrijden jeugd- werkloosheid?


Verstuur

Dit vind ik leuk

Als modelspoorliefhebber bestelde ik via internet bij Digikeijs meerdere decoders. Van één decoderkastje was duidelijk te zien dat deze was opengemaakt.  
 

'Maak van Soestdijk mooi museum'

Mevrouw Brugman vindt dat de Postcode Loterij over de brug moet komen met geld om zo paleis Soestdijk voor het grote publiek te behouden. Een goed idee? We horen graag uw mening.
 

Moet wat u betreft paleis Soestdijk zo snel mogelijk verkocht worden?


Verstuur

Verkiezingsdebat aanfluiting

W. Huisman vond het eerste verkiezingsdebat op televisie een aanfluiting. Het toonde volgens hem aan dat de politiek volledig is vastgelopen in oude verhoudingen. Tijd voor een nieuwe lichting. Mee eens? We zijn benieuwd naar uw reactie.  
 

In de wolken

Tom Giesbergen is tegen het plan van D66 om softdrugs te legaliseren omdat de drugshandel volgens hem niet te reguleren valt. Bent u het met  deze lezer eens?  Graag uw reactie .  
 

Wat vindt u leuk?

Voor onze rubriek 'Dit vind ik leuk' zijn wij op zoek naar ontroerende, grappige en opmerkelijke ervaringen. Heeft u recent iets bijzonders meegemaakt? Stuur uw verhaal naar wuz@telegraaf.nl.  
 

Wat wilt U weten?

Is de Bijbel de enige bron die melding maakt van het bestaan van Christus?En neemt de hoeveelheid poolijs op Antartica jaarlijks met een vast percentage af? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op Wat Wilt U Weten.  
 
4.6 °C
NNW3
 
files 152
93 km.
Beurs AEX
AEX 482.47
+ / - 0.0%