• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Uitslag Stelling: ’Geen alcohol in verkeer’

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

Ter informatie

Na 2 februari stoppen we met de lezersblogs. Lees er meer over in onze veelgestelde vragen  
 

'Tweedaagse werkweek'

Schrijver Gerhard Hormann roept mensen in zijn boek 'Omgekeerde werkweek' op uit de ratrace te stappen en zo snel mogelijk hun hypotheek af te lossen zodat ze nog maar twee dagen per week hoeven te werken. "Egoïstisch", vindt Hans Arendse, "want anderen moeten dan weer harder werken om de BV Nederland te steunen". Wat vindt u van zo'n tweedaagse werkweek?     
 

'Foute reclames'

Chris Cats uit Almere heeft een hekel aan reclame op tv, "omdat ik vaak het idee heb dat de makers er van denken dat we hulpbehoevend of seniel zijn". Neem nou die reclame van American Pizza, zegt hij. Wat vindt u een 'foute' reclame?  
 

'Onderwijzend personeel arrogant'

Het pleidooi van o.a. de koepel van basisscholen voor opvangcentra voor álle kinderen van 0 tot 4 jaar vindt M. Haan 'weer een voorbeeld van grenzeloze arrogantie van onderwijzend personeel'. Lees hier wat haar ervaringen zijn met de scholen van haar kinderen en reageer.
 

'Wat is onze vrijheid eigenlijk waard?'

"Zoals D66 ernaar streeft om Nederland politiek in de uitverkoop te doen als het om Europa gaat, zo wil zij Nederland kennelijk ook qua defensie van de hand doen", mailt W.J.R. Stratman. Deelt u zijn visie?
 

PLUIS: Haatimam-lijstje van Opstelten

 

Dit vind ik leuk

Op 24 januari zou ik met de trein naar mijn dochter in Friesland gaan. Helaas reden er geen treinen doordat er ijzel op de bovenleidingen zat. Dat was echt heel jammer, want ik had al een voordelig kaartje bij Kruidvat gekocht.  
 

'Rampenpotje voor huisuitzettingen'

Deurwaarderskantoren worden ervan beticht stelselmatig de kosten te hebben opgekrikt bij ontruimingen van woningen met een huurachterstand. Kees de Vries uit Maasdam pleit voor een rampenpotje, waardoor mensen in hun huis kunnen blijven wonen totdat de problemen zijn opgelost. Goed idee? 
 

'Ouwelullendagen moeten blijven'

Mensen die zeggen dat ouwelullendagen niet meer van deze tijd zijn (DFT 03/03) hebben makkelijk praten, mailt Geesje Visser uit Kampen. "Het ligt er maar net aan wat je beroep is."  Wat vindt u? Moeten ouwelullendagen in stand worden gehouden?
 

'Makkelijker kunnen we het niet maken'

Vanaf dit jaar kun je aangifte inkomstenbelasting/ premie volksverzekeringen doen via de website of een app van de Belastingdienst. Bert Osendarp uit Herten is daar niet zo blij mee. Wat vindt u van deze nieuwe manier van aangifte doen?
 
Heeft u ook een leuke foto? Stuur hem naar dagfoto@telegraaf.nl  

'Gevangenis te huur'

Staatssecretaris Teeven is blij met de komst van Noorse gevangenen naar Veenhuizen. J. Prins uit Sliedrecht niet. Dat er in Nederland cellen vrij zijn, betekent volgens deze lezer zeker niet dat de criminaliteit gezakt is. Hoe kijkt u hier tegenaan?  
 

Wat vindt u leuk?

Voor onze rubriek 'Dit vind ik leuk' zijn wij op zoek naar ontroerende, grappige en opmerkelijke ervaringen. Heeft u recent iets bijzonders meegemaakt? Stuur uw verhaal naar wuz@telegraaf.nl.  
 

'EU-beleid is broddelwerk'

Rutte is een politieke opportunist, inhoudelijk een ’Ratelband’ , betoogt Maarten Koning uit Amsterdam. "Een voorbeeld is de MH17." Ook op Dijsselbloem heeft deze lezer kritiek.  Wat is uw visie op het EU-beleid van deze twee?
 

Zin of geen zin?

Het onderzoek dat minister Opstelten liet uitvoeren naar misstanden en ongelukken onder SM-liefhebbers heeft veel reacties opgeroepen. Van heel cynische en flauwe dubbelzinnige inkoppertjes tot het verwijt dat onze Veiligheidsman aan koudwatervrees lijdt voor het onbekende. Wat vindt u eigenlijk van het onderzoek?  
 

Wat wilt U weten?

Is de Bijbel de enige bron die melding maakt van het bestaan van Christus?En neemt de hoeveelheid poolijs op Antartica jaarlijks met een vast percentage af? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op Wat Wilt U Weten.  
 
5.7 °C
ZW3
 
files 152
102 km.
Beurs AEX
AEX 488.96
+ / - +1.11%