• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Uitslag Stelling: We nemen graag de gok

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

Niet eerlijk

Hij is vanaf het begin lid van Stichting Loterijverlies, en lezer A.J.M Jongerius Eemnes moet iets van het hart. "In het begin van de stichting hebben zich duizenden mensen (waaronder ikzelf) tegen betaling ingeschreven bij deze stichting. Toen bleek dat de stichting bij de rechter 'gelijk' kreeg over misleiding bij de Staatsloterij werden ineens nog veel meer mensen lid. Dat vind ik tegenover de eerste groep mensen die lid was niet eerlijk." Begrijpt u dat?  
 

Tegels in de tuin

Mieke de Vries uit Amsterdam reageert op de uitspraak van Rioned-directeur Hugo Gastkemper in de Telegraaf van 29 juli: burgers hebben een groot aandeel in de rioolproblemen door tegels in de tuin te hebben. Hierdoor zou regenwater de grond niet inkunnen. "Die rotburgers die hebben het weer gedaan, volgens Gastkemper." Lees haar verhaal en discussieer mee.  
 

'Eén op vijf jonge vrouwen verkracht'

Eén op de vijf jonge vrouwen met seksuele ervaring is wel eens verkracht, blijkt uit onderzoek van GGD Zuid-Limburg en de Universiteit Maastricht. Het op zeer jonge leeftijd beginnen met seks, gebruik van drank en drugs of via het web bezig zijn met seks zijn risicofactoren. Verbazen de statistieken u? Wij horen het graag.  
 

'Folders van mensensmokkelaars berusten op waarheid'

Lezer Kees Hooreman schrijft: "Mensensmokkelaars verschaffen Syrische vluchtelingen folders waarin Nederland terecht als 'een waar paradijs' wordt omschreven. "De opvang, de zorg, huisvesting, inboedel, scholing, uitkering e.d. zijn in Nederland allemaal prima geregeld en alles is gratis… als je vluchteling bent, tenminste." Lees hier zijn relaas en discussieer mee.
 

Breng de vossen naar Friesland

In de duin- en bollenstreek is een jachtvergunning afgegeven voor het afschieten van vossen. Deze vossen zouden schade brengen aan het gewas, waaronder een wortelveld. "Het lijkt mij erg verstandig dat de eigenaren van die landerijen eerst eens gaan praten met de agrariërs in Friesland", schrijft Rob Koelewijn. "Daar worden ze al enkele jaren geplaagd door een overschot aan muizen die hun akkers kaalvreten." En dat komt volgens hem juist doordat er te weinig vossen zijn.  
 

Typisch links gewauwel

De toestroom van asielzoekers is goed voor de werkgelegenheid. Sinds het voorjaar 2014 kwamen er duizend fulltime arbeidsplaatsen bij (Tel. 25/7). "Maar weeg dat even af tegen de kosten. Haha, dan denk ik dat het goedkoper is die paar honderd mensen een uitkering te geven", schrijft Elena Santos de Ribera.   
 
Heeft u ook een leuke foto? Stuur hem naar dagfoto@telegraaf.nl

 

Dit vind ik leuk

Wij, zeven vriendinnen en oud-collega's, gingen 23 juli een dagje naar Utrecht. Overdag lekker winkelen en uit eten en 's avonds naar de musical Moeder ik wil bij de revue. Wij overhandigden de plaatsbewijzen maar tot onze grote schrik waren die voor 30 juli bestemd.  
 

Vervalste kleding blijkt een dure grap

Het kopen van voordelige namaakkleding kost Nederland bakken met geld: rond de 1 miljard euro. Dat blijkt uit een recent verschenen rapport van het Europese merkenbureau OHIM. Heeft u wel eens nep-merkkleding gekocht?
 

Ik heb wel eens nep-merkkleding gekocht


Verstuur

'Juist minder stormen'

Volgens Prof. Dr. Ir. J.F. Holtrop zijn de berichten dat er een tendens is naar meer en zwaardere stormen onzin. "Kijk je dan in de KNMI-lijst van de zwaarste stormen in Nederland sinds 1910, dan zie je dat er gedurende de eerste helft van de periode sinds 1910 één storm meer was dan in de tweede helft." Lees hier zijn verdere bevindingen.  
 

Zwichten voor de e-bike

Volgens de Bovag fietsen we steeds meer. Vooral de populariteit van de elektrische fiets is hier de oorzaak van, die een steeds beter alternatief blijkt voor het woon-werkverkeer. Ook kunnen mensen door de e-bike vaker en verder fietsen. Bent u al gezwicht voor de e-bike? Wij horen het graag!  
 

Belegger, gebruik je gezond verstand

Ondernemers die het voor elkaar krijgen om grote leningen bij banken af te afsluiten zijn niet de eerste de beste, vindt lezer Wim Everwijn. "Kleine kans dus dat men dan zo'n belangrijke clausule over opslagrente of anderszins in de overeenkomst met de bank over het hoofd ziet." Ondernemers en beleggers moeten volgens hem dan ook niet klagen als het misgaat met aandelen of rente.
 

Dus daarom is zorg zo duur

Lezer M. van Schijndel spreekt schande van de verspilling in de zorg, doordat thuiszorg en ziekenhuizen bruikbare zorgproducten moeten weggooien. "Daarvan geef ik u graag een schrijnend voorbeeld." Lees hier zijn trieste verhaal en reageer.  
 

Oproep: Heeft u iets leuks meegemaakt?

Het nieuws is vaak al ellendig genoeg: oorlog, crisis, criminaliteit... Daarom zijn wij op zoek naar leuke gebeurtenissen die uw dag opvrolijkten. Maakte u een bijzondere ontmoeting of voorval mee of werd u verrast door een mooi gebaar, mail het ons: wuz@telegraaf.nl.  
 

Uitsterven Seniorendagen goed voor arbeidsmarkt?

De Seniorendagen, extra vakantiedagen voor vijftigplussers, sterven langzaam uit, blijkt uit onderzoek. In een eenderde van 25 nieuwe cao's die onderzocht zijn zijn Seniorendagen versoberd of verdwenen, en verwacht wordt dat dit een trend is die zich blijft voortzetten. Seniorendagen worden gezien als te duur, die werkgevers ervan weerhoudt ouderen aan te nemen. Denkt u dat er door het verdwijnen van de Seniorendagen meer kansen op de arbeidsmarkt komen voor ouderen? Graag uw mening.
 

Wat wilt U weten?

Waarom is de bevolking van Paaseiland plotseling gestopt om de beroemde metershoge beelden te maken? En wat zien we eigenlijk als we het noorderlicht zien? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op Wat Wilt U Weten.  
 
15.6 °C
W5
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 489.29
+ / - +0.72%