• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Uitslag Stelling: 'Veilige scholen zijn utopie'

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

Ter informatie

Na 2 februari stoppen we met de lezersblogs. Lees er meer over in onze veelgestelde vragen  
 

'Ga eindelijk eens regeren'

Het wordt tijd dat onze regering nu eens gaat regeren! Ze maken er nu een rotzooitje van. Dat zegt T. Tempels uit Geldermalsen. Lees hier een opsomming van wat er allemaal misgaat. Vindt u dat allemaal wat overdreven en gaat er ook heus veel goed? Wat is uw visie?  
 

Wat vindt u leuk?

Voor onze rubriek 'Dit vind ik leuk' zijn wij op zoek naar ontroerende, grappige en opmerkelijke ervaringen. Heeft u recent iets bijzonders meegemaakt? Stuur uw verhaal naar wuz@telegraaf.nl.  
 

Nette burger vogelvrij

Ook ik ben slachtoffer van de bende bij justitie (WUZ 29/01). Dat vertelt J. van der Veen uit Amersfoort. Lees hier verder zijn bizarre verhaal . Heeft ook u vervelende ervaringen of valt het allemaal nog wel mee? We zijn benieuwd naar uw reactie.  
 

'Drie blunders'

L.J.J. Dorrestijn uit Waalwijk verbaast zich over de blunders die zijn begaan met betrekking tot het bomalarm op het station Leiden. "Terroristen, als u dit land wilt ontregelen, ga dan werken bij de NS, de meldkamer of de politie."  
 

Pluis: Man met een missie

 

'Weeralarm roept onnodig stress op'

Dick Timmerman uit Dronten wordt een beetje moe van al die waarschuwingen voor gladheid bij het minste vlokje sneeuw. "Mensen hebben best wel een eigen verantwoordelijkheidsgevoel." Hij wil juist waarschuwen voor het negatieve effect van deze weerwaarschuwingen.
 

'Verziekte mentaliteit'

Er gaat vrijwel geen dag voorbij of er komt weer een of ander financieel schandaal aan het licht, verzucht  Bert Osendarp uit Herten. "Je kunt geen andere conclusie trekken dan dat de mentaliteit bij overheids en semi-overheids instellingen totaal verziekt is." Denkt u er ook zo over?  
 

Bijscholing

Het lijkt erop dat de ECB met de absurd lage rente spaarders en pensioenfondsen wil manipuleren hun geld ’anders’ te gaan beheren, vindtL.J.J. Dorrestijn uit Waalwijk. "Waarom is niet helemaal duidelijk, want de meeste leken hebben intussen leergeld betaald met de ’aantrekkelijke’ voorstellen van banken en verzekeraars."
 

'De rekentoets: een lachertje'

Ir. H.J.W. Holterman uit Delden, oud-docent economie havo-vwo, vindt het onbegrijpelijk dat de rekentoets, ondanks alle protesten toch wordt ingevoerd. "Ik ga voorbij aan de aard van de toets, maar het gaat me hier om de waarde ervan volgens de te hanteren waardering om te slagen."  
 

Dit vind ik leuk

Ik bestelde namens onze vereniging KBO-Brouwhuis twee banieren bij drukwerkdeal.nl.  
 

Iedereen 1.000 euro

André van Amstel uit Portugal rekent voor dat het goed voor de economie zou zijn om iedere burger in Europa 1.000 te geven. ,,De kosten zullen net zo hoog zijn als die van het voorstel van de ECB om voor 1.140 miljard staatsobligaties op te kopen.'' Wat vindt u hiervan?  Reageer!   
 

Irritatie OV-chipkaart

Dagelijks reist Niels Aussems uit Waalwijk met het openbaar vervoer. Hij is niet content met het 'nieuwe' automatische incasseren via de OV-chipknip. Want bij zakelijke gebruikers is het wél mogelijk aan het eind van de maand te betalen. Wat vindt u?  
 

Friese muizen te lang los

Het is volgens Corry Schippers naïef van het Friese waterschap om pas in maart de door de muizenplaag aangetast dijken te herstellen. Bent u het met haar eens?  
 
Heeft u ook een leuke dagfoto? Stuur hem naar dagfoto@telegraaf.nl.  

Dna- afstaan tast privacy aan

Veel leed kan voorkomen worden als iedere volwassene verplicht dna moet afstaan. Of tast dit de privacy te veel aan? H.J. Bunschoten is voorstander van een  dna-databank. We horen graag uw mening.
 

Moet dna afstaan verplicht worden voor iedere volwassene?


Verstuur

Energielabel nieuwe geldbron

Jan Paulusse loopt vast in de vragen op de overheidswebpagina over het energielablel. Hij vraag zich af of dit te wijten is aan de site, die slecht is gemaakt, of dat hij het slachtoffer is van een truc van de overheid om hem extra geld te ontfutselen. Wat denkt u dat er aan de hand is?  Wij horen graag uw mening.  
 

Maastricht zit niet te wachten op Maria van der Hoeven

Volgens mevr. H van Gelderen zou Maastricht niet blij moeten zijn met een eventueel burgemeesterschap van Maria van der Hoeven, die als minister van Onderwijs omstreden ideeën had zoals de afschaffing van schoolzwemmen. Wat vindt u? Graag uw reactie. 
 

Wat wilt U weten?

Waarom hebben koeien maar twee kleuren, terwijl katten meerdere kleuren kunnen hebben? En waarom zien veel materialen er nat donkerder uit dan wanneer ze droog zijn? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op Wat Wilt U Weten.  
 
2.5 °C
WZW3
 
files 192
216 km.
Beurs AEX
AEX 452.03
+ / - -0.1%

Stelling: Nederland moet de mediabedrijven beter beschermen

De burgemeester van Hilversum heeft na de bizarre actie van Tarik Z. in het NOS-gebouw gezegd dat de beveiliging van het gebouw 'blijkbaar niet deugde'. De aanslag in Parijs op de redactie van het blad Charlie Hebdo ligt nog vers in het geheugen. Vindt u dat Nederland meer werk moet maken van de beveiliging van zijn mediabedrijven, of vindt u dat overdreven?