• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Uitslag Stelling: ’Als het moet, moet het’

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

Kinderen in de bijstand

Kinderen die geen cadeaus vinden in hun schoen of die niet aan sport doen omdat daar simpelweg geen geld voor is. Meer kinderen groeien op in een gezin dat van de bijstand leeft. "Landelijk gezien hebben we het over 223.000 kinderen." Een zorgelijke ontwikkeling, vindt Kor Bonthuis. "Wanneer ziet de politiek eindelijk in dat kinderen onze toekomst zijn?" Maakt u zich ook zorgen?
 

Hoogste recht op leven

Volgens Geert-Jan Knoops mag een terrorist die met een mitrailleur op straat loopt alleen worden aangehouden en pas worden uitgeschakeld na zijn eerste schot Tel. 20/11). Volgens Willem Heijster, militair psycholoog b.d., is het de hoogste tijd om die rechtsregel te wijzigen. "Het recht moet er zijn om burgers te beschermen en niet de terroristen." Bent u het met deze lezer eens?
 

Ouderen altijd de zondebok

Volgens Joke van Leeuwen wordt ouderen vaak de schuld in de schoenen geschoven. Oorzaak van de drukte op de weg? De oudjes. "Ze blijven niet meer achter de geraniums zitten." Wie is er debet aan de stijgende ziektekosten? Weer de oudjes. "We leven langer, en je wordt een grote onkostenpost." Bent u het met deze lezer eens? We zijn benieuwd naar uw mening.
 

Hoezo te oud?

Een lezer en ex-politieman die na zijn 65e solliciteert als beveiliger krijgt te horen dat er een leeftijdsgrens geldt van 18 tot 65. 'Dat is zo geregeld binnen de veiligheidsafspraken'. "Hoe kan dat?", vraagt deze lezer zich af. "Mijn vrouw, ook werkzaam bij de politie, moet door tot haar 67e jaar. Dat is kennelijk wel veilig genoeg." Wat vindt u?
 

Ons land een democratie?

Als er nu verkiezingen gehouden worden zal de PVV volgens de peilingen de grootste partij worden. Het CDA, de PvdA, maar ook de VVD en andere partijen hebben al gezegd dat ze niet met de club van Wilders willen regeren. "Hoe democratisch zijn deze partijen?", vraagt J. Muijsers zich af. Ze willen het land in chaos storten zonder te hebben onderzocht of ze samen met de PVV uit kunnen komen."
 

DIT VIND IK LEUK

Ik had per ongeluk mijn dubbelwandige theepot op een hete ondergrond gezet. Dom van mij. Pootjes gesmolten.  
 

Oproep: Heeft u iets leuks meegemaakt?

Het nieuws is vaak al ellendig genoeg: oorlog, crisis, criminaliteit... Daarom zijn wij op zoek naar leuke gebeurtenissen die uw dag opvrolijkten. Maakte u een bijzondere ontmoeting of voorval mee of werd u verrast door een mooi gebaar, mail het ons: wuz@telegraaf.nl  
 

DE EUROPESE HOOFDSTAD

 

'Wat doet de VS nu eigenlijk voor de vluchtelingen?'

Thomas van Beem heeft flink wat kritiek op de rol van de VS in de gehele vluchtelingenproblematiek en de aanslagen in Parijs. "Is Amerika niet ergens verantwoordelijk voor het ontstaan van IS en de radicalisering van moslims?", vraagt deze lezer zich af. Wat vindt u van die zienswijze? Terecht? Discussieer mee.  
 

Brief 'lachwekkende tips voor solliciterende 50-plusser'

'Wie neemt hier nu wie in de maling?'

Dirk-Jan van Beek reageert op de uitspraken die zaterdag in De Telegraaf werden gedaan door Pieter Molijn over 50-plussers die solliciteren. Cynisch: "Als het cv maar genoeg ambitie, ervaring en flexibiliteit uitstraalt, komt het met de leeftijdproblematiek wel goed, stelt dit detacheringsbureau? Gewoon je geboortedatum onderaan zetten? Ja hoor!"  Deelt u het cynisme van deze lezer? Wat zijn uw ervaringen?
 

Hoezo Merkel de hemel in prijzen?

Bert Osendarp uit Herten heeft zich flink geërgerd aan alle lofzangen die Angela Merkel afgelopen week ten deel vielen rond haar tienjarig regeringsjubileum. "De machtigste vrouw ter wereld? Haar optreden in de EU is toch allesbehalve prijzenswaardig te noemen", schrijft deze lezer. Bent u het met hem eens? Of verdient Merkel wel degelijk alle eer? Reageer!  
 

'Scooter op de weg is gevaarlijk'

In Amsterdam worden alle snorscooters naar de openbare weg verbannen. Gevaarlijk, vindt M .v.d.Haak. "Helmpje op en probleem opgelost. We kiezen weer voor de makkelijke weg." Wat vindt u van het snorscooterplan van Amsterdam?  
 

Straf voor ziek zijn

"Deze week ontving ik een leuke verrassing van mijn zorgverzekeraar. De premie voor 2016 gaat, voor twee personen, slechts 9,90 euro per maand duurder worden. Ook het eigen risico gaat 10 euro omhoog", schrijft Henk Weggen. Onder het mom van 'het kan altijd erger'; wat vindt u van deze 'meevaller'?
 

Snorscooterdilemma

Amsterdam gaat snorscooters van het fietspad bannen en bestuurders met helmplicht de rijweg op sturen. Johan Lodewijks' snorscooter gaat 25 km/u. "Moet ik hem laten opvoeren om mee te kunnen komen met het verkeer? Maar bij Zaanstad moet ik weer het fietspad op en dan ben ik in overtreding." Wat vindt u van dit scooterdilemma?
 

Vrouwenquotum: 'wonderlijk'

Op dit moment wordt 1 op de 10 topfuncties ingevuld door een vrouw. Het kabinet wil dat straks verplicht naar 1 op de 3 brengen. "Een op z'n zachtst gezegd wonderlijk streven", vindt Theo C.A. Hoogland die denkt dat het niet haalbaar is om bedrijven zoiets op te leggen. Wat vindt u?  
 

'Geen vuurwerk dit jaar'

Het eind van het jaar nadert met rasse schreden. Vaak het moment om terug te blikken op gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Met de vluchtelingencrisis en de aanslagen in Parijs nog vers in het geheugen, vraagt Kor Bonthuis zich af of het wel gepast is om vuurwerk te knallen met Oud en Nieuw. Kunnen we Oud en Nieuw beter zonder vuurwerk vieren dit jaar? Wat vindt u?
 

Geen bonus meer bij ABN

"Particulier aast op aandelen ABN Amro (Tel.19/11). De beursgang van deze bank zal waarschijnlijk een verlies opleveren van 6 miljard euro. Deze bank laat diezelfde particulieren voor dat verlies opdraaien", mailt J. de Vreede.  
 

'Oorlogspremier'

"Vergeet Rutte en stel Aboutaleb aan als premier!", oppert Kees Hooreman. Volgens deze lezer heeft Nederland nu een 'oorlogspremier' nodig. Wat denkt u? Laat het ons weten in een reactie.  
 

'Geef spelplezier terug'

"In de jaren tachtig was ik jeugdtrainer en elftalbegeleider bij een van de plaatselijke voetbalverenigingen", schrijft Paul Cüppers. "Natuurlijk speelden we voor de winst, maar teamgeest, sportiviteit, respect en plezier waren de pijlers onder het elftal."
 

'We helpen verkeerde mensen'

"Van politici snap ik steeds minder, als het om de vluchtelingen gaat. We halen mensen binnen onze grenzen die criminelen geld hebben betaald voor een overtocht over de Middellandse zee. Maar zij waren toch al in veiligheid toen ze in de boot stapten? En die mensen gaan we in Europa opvangen." De wereld op z'n kop, vindt G. Ravens. Wat vindt u?
 

Zuurverdiende centen kwijt

Het was voor Ed de Heij wel even schrikken toen hij het overzicht zag van de tien grootste beursgangen in De Financiële Telegraaf zag. "Hoe onafhankelijk en eerlijk zijn de banken bij het naar de beurs brengen van dit soort bedrijven", vraagt deze lezer, zijn zuurverdiende spaarcenten kwijtraakte, zich af.  Wat vindt u?  
 

'Verplicht sporten voor pubers' 

Sportkoepel NOC NSF bracht verontrustende cijfers naar buiten over onze jeugd en het sportveld. Pubers haken massaal af. Om het tij te keren heeft W. de Brouwer een oplossing. "Stel drie keer per week 1,5 uur sport op de middelbare school verplicht." Wat vindt u van dit idee? Laat het weten in een reactie.  
 

'Het wemelt van de terreurdeskundigen'

Met de zogenaamde en zelfbenoemde terreurdeskundigen en het huidige beleid kunnen we, volgens L.J.J. Dorrestijn, de 'oorlog' niet winnen. "Het beleid is van een onvoorstelbare naïviteit, gebaseerd op onwetendheid en op paniek." Deelt u de mening van deze lezer?
 
 
 
 
6.5 °C
W3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 461.29
+ / - -1.05%