• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Lezers zijn FIFA-baas beu

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

Economie gebaat bij rust

Overal kun je horen: 'Het gaat beter met de economie'. Dat geldt voor de export en voor grote bedrijven. Maar het mkb heeft het nog steeds moeilijk. Niet zo gek: consumenten horen telkens nieuwe plannen en adviezen, stelt R. Schulte uit Helvoirt. De economie heeft volgens hem vooral rust nodig. Wat denkt u?  
 

Dit vind ik leuk

We waren met de auto verdwaald in een dorp dat deels was opgebroken door werkzaamheden. Onze tomtom sloeg steeds op tilt. We vroegen de weg aan een man die in een gestreepte pyjama iets uit zijn auto haalde.  
 
Heeft u ook een leuke foto? Stuur hem naar dagfoto@telegraaf.nl

 

'Onrechtvaardig boetebeleid'

Het idee van de PvdA om boetes geleidelijk te laten oplopen naargelang je er meer krijgt vindt lezer J. Verniers op zich een prima idee: het is rechtvaardig voor degene die vrijwel nooit een overtreding begaat. 'Maar het is toch belachelijk dat het meest onrechtvaardige feit in het boetebeleid steeds omzeild wordt. Namelijk het feit dat voor iedereen de hoogte van de boete gelijk is.'
 

Kleine bazen

Een ondernemer uit Den Haag schrijft ons een wanhopige brief over de regelgeving voor werkgevers: 'In de discussie over werknemers, bazen en bonden gaat het vrijwel altijd over de gróte werkgevers, die zelf geen enkel risico lopen. Zelf ben ik een baas met geweldige werknemers. Maar mijn hemel, wat wordt het je moeilijk gemaakt als kleine werkgever.'  
 

WK Oranjewaardig na FIFA-schandaal?

De golf van arrestaties bij wereldvoetbalbond FIFA is nog maar het begin van de verdere jacht op corruptie en afpersing binnen de organisatie. Wereldwijde verontwaardiging heerst, en de smet op de FIFA lijkt definitief. Zou Nederland nog mee moeten doen met WK's die (mede) door de FIFA zijn georganiseerd? Wij horen graag uw mening. 
 

Oranje moet niet meer meedoen aan WK's


Verstuur

Pluis: Motorkluppie

 

Een idee voor de politie

Lezer L. Boonstra heeft een gouden tip voor de Nationale Politie: zet een jongerenafdeling op. 'Jongeren als de 6-jarige Lev die een sollicitatiebrief vol spelfouten schreef ('ik ben sterek') moet de politie eigenlijk aan zich weten te binden.' Zulk enthousiasme, van 16-plussers, moet volgens deze briefschrijver beloond worden door een jongerenafdeling op te zetten, net zoals de Brandweer heeft.   
 

Partijen niet progressief

Lezer E. van Gelderen vindt het bijzonder storend dat op de tv en in de media vaak wordt gesproken over de progressieve partijen als de PvdA, SP of GroenLinks bedoeld wordt: 'Progressie betekent vooruitgang of verbetering, en dat is nu juist waar deze partijen al vele jaren in tekortschieten.' Bent u het hiermee eens?   
 

'Nederland moet uit de FIFA'

De arrestatie van enkele corrupte FIFA-leden is volgens lezer Bob Marinus het  zoveelste schandaal rond deze door Blatter met ijzeren hand geregeerde organisatie. Beschaafde voetballanden moeten volgens hem dan ook uit de FIFA stappen.
 

De Fed gaat in september rente verhogen:


Verstuur

Dit vind ik leuk

Ik had een zadelkruk bij Xafi Medical besteld (online). Bij aflevering de kruk in elkaar gezet maar het ding was niet wat ik zocht.  
 

De wereld moet zich schamen

Huub van Veen vindt dat de wereld zich moet schamen: de IS blijft doorgaan met moorden en de wereld nog steeds niet bij machte is om een groep fanatici te kunnen stoppen.  
 

Laten zien wie je bent

Wim Stolk schrijft ons: 'Eén van de kenmerken van democratie zou vrijheid moeten zijn. Maar we kunnen constateren dat in de westerse maatschappij, en ook in de rest van de wereld, die vrijheid ver te zoeken is.' En vrijheid, dat heeft ook te maken met respect voor elkaar. 'Zonder dat daar een boerka of zonnebril tussen zit.'  
 

Chaotische en trage bediening op terras

De elektronische apparatuur waarmee het personeel op de terrassen  is uitgerust, kan leiden tot chaotische bediening en lange wachttijden, ervoer Ad Caspers. Hij begrijpt nu waarom de prijzen op de terrassen de pan uitrijzen. Hebt u dezelfde ervaring als deze lezer of vindt u de bediening vanwege de moderne communicatiemiddelen juist verbeterd. Graag uw reactie.
 

Oproep: Heeft u iets leuks meegemaakt?

Voor onze rubriek 'Dit vind ik leuk' zijn wij op zoek naar ontroerende, grappige en opmerkelijke ervaringen. Heeft u recent iets bijzonders meegemaakt? Stuur uw verhaal naar wuz@telegraaf.nl.
 

Wat wilt U weten?

Waarom is de bevolking van Paaseiland plotseling gestopt om de beroemde metershoge beelden te maken? En wat zien we eigenlijk als we het noorderlicht zien? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op Wat Wilt U Weten.  
 
13.1 °C
ZW5
 
files 707
908 km.
Beurs AEX
AEX 493.56
+ / - -1.73%