• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Stelling: Nederland op rand morele afgrond

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

’Lintje voor alle hulpverleners’

Toen Max Ruiters met zijn dochter op de EHBO-afdeling van een ziekenhuis belandde, wist hij niet wat hij meemaakte.  Wat een verbale agressie tegen de medewerkers daar. Lees hier zijn verhaal en reageer.
 

'Gun gezinnen hun kiloknaller'

Nog nooit lagen er zoveel kiloknallers in de supermarkten. Wakker Dier en staatssecretaris Dijksma willen de kiloknallers het liefst in de ban doen.  Dit tot grote ergenis van Auke Kroondijk. "Mogen minderbedeelden ook genieten van een stukje vlees?" Wat vindt u van kiloknallers?
 

Pluis: Moslimextremisten

 

Dit vind ik leuk

Ik doe mee aan de BankGiro Loterij en won warempel een prijs. Voor twee personen een dagje wellness. Ik had echter niet op de vervaldatum gelet, dus was de prijs na een half jaar verlopen.  
 

'Naheffing op komst' 

Lezer Kees Hooreman is sceptisch over de voorspelling van Europese onderzoekers die zeggen dat Nederland economische groei vertoont. 'Conform de Europese eisen blijft de Griekse economie achter bij de economische groei, dus krijgt Griekenland extra subsidie. De Nederlandse economie blijkt te stijgen, en dus krijgt Nederland een extra naheffing.' Twijfelt u net zo aan de berichten van de EU?
 

Altijd gezwegen

Olaf Westphal schrijft een brief over zijn moeder, wier ouders bij de NSB waren. Dat we de bevrijding vieren is volgens hem terecht, maar hij vraagt ook begrip voor overlevenden zoals zijn moeder die deze dag andere herinneringen heeft. 'Op bevrijdingsdag werd zij, net 11 jaar oud, opgesloten in een kamp en kaalgeschoren.'  
 

We staan opnieuw met lege handen

Lezer A. Boerema herinnert zich Bevrijdingsdag nog goed: 'Het was 1945 en we waren bevrijd! De Canadezen reden in jeeps over de Heeresingel in Groningen, toegejuicht door hordes blije Groningers.' Ondanks die zonnige herinnering is deze briefschrijver verdrietig dat Nederland 'met lege handen staat' bij een eventuele nieuwe oorlog. 
 

Heeft u ook een leuke foto? Stuur hem naar dagfoto@telegraaf.nl

 

5 mei: Nationale feestdag?

De overheid heeft 5 mei officieel tot feestdag benoemd: het is echter aan de cao´s van de bedrijven of dat ook een vrije dag betekent. Volgens lezer A. Bulten heeft het daarom geen nut om 5 mei een nationale feestdag te blijven noemen. 'Nu het MKB en anderen in het bedrijfsleven niet de intentie hebben om van 5 mei een nationale vrije dag te maken mag deze wat mij betreft dan ook worden afgeschaft.'  
 

Code geel voor Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag zou wel eens in het water kunnen vallen. Morgen wordt het warm, maar er dreigt gevaarlijk weer door overtrekkende onweersbuien. Het KNMI heeft zelfs code geel afgegeven voor een deel van het land.
 

Code geel: Blijft u binnen op Bevrijdingsdag?


Verstuur

Idee voor de Belastingdienst?

Europarlementariërs krijgen een vaste onkostenvergoeding omdat het ondoendlijk is en nog veel duurder zou zijn om alle bonnetjes in alle talen van de Europese Unie te gaan controleren. Kees van den Aardweg vindt het een goed idee om modale belastingplichtigen ook te ontzien: dan kan de Belastingdienst tenminste de grote zaken aanpakken. Goed idee?  
 

Herdenk stille gesneuvelden

De Tweede Wereldoorlog is 70 jaar geleden afgelopen, maar de gevolgen hiervan zijn nog steeds voelbaar bij veel mensen. De pijn, die voortkomt uit zo’n oorlog is onbeschrijfelijk en gaat nooit meer voorbij. Het beïnvloedt het dagelijkse leven en besmet de naaste omgeving.  
 

'Mammoet debacle'

Als 65-jarige heeft lezer Rian van den Berg nog ouderwets onderwijs genoten: ULO en HBS. Tijdens een zakendiner met verschillende nationaliteiten realiseerde ze zich hoe goed het onderwijs van vóór het 'Mammoet debacle' was: 'Twee Franse aanwezigen begonnen in het Frans te kletsen over ons. Eén van de twee zei: pas op, er is een Nederlander bij.'  
 

Zinloze redding koe Janneke

R. Strikwerda vindt het zinloos om de koe Janneke van de slacht te redden (Tel. 30/04). 'De Nederlandse rundveestapel omvat momenteel meer dan vier miljoen dieren,  en zolang Nederland en de rest van de wereld niet veganistisch gaan leven, zal dit aantal eerder toe- dan afnemen. In beide gevallen gaan ze naar de destructor.' Wat vindt u? Wij horen het graag.  
 

'Weinig vertrouwen in hulpactie'

P. Brandhorst vindt het verschrikkelijk wat er in Nepal gebeurt en juicht hulp toe maar heeft zo zijn bedenkingen of het geld van inzamelingsacties wel op de goede plek terecht komt. Wat denkt u?
 

Denkt u dat geld inzamelingsactie goed wordt besteed?


Verstuur

EU goochelt met cijfers

Rob Jansen vindt dat de EU maar heel raar goochelt met cijfers met betrekking tot plastic tasjes. En dit alleen maar om het plan door te drijven plastic tasjes in de ban te doen. Een onnodige actie die toch niet zal helpen, zo denkt deze lezer. Hoe denkt u erover?

 

Tweede Kamer moet zich niet bemoeien met vuurwerk

Vandaag wordt in de Tweede Kamer gesproken over het al dan niet verbieden van vuurwerk. Terecht dat onze volksvertegenwoordigers zich hierover buigen of een zoveelste voorbeeld van ultieme betutteling? Wat vindt u?
 

Moet vuurwerk voor particulieren verboden worden?


Verstuur

Om je dood te schamen!

1065 reacties op het artikel over de naheffing van Brussel. Ed Gijsbers uit Purmerend vraagt zich af wat De Telegraaf daarmee doet. Hij zou graag zien dat er een uitdraai wordt bezorgd bij Dijsselbloem en de 'b.v. Rutte'.  Die zouden zich volgens hem de ogen uit de kop moeten schamen. Discussieer ook mee!  
 

Wat wilt U weten?

Waarom is de bevolking van Paaseiland plotseling gestopt om de beroemde metershoge beelden te maken? En wat zien we eigenlijk als we het noorderlicht zien? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op Wat Wilt U Weten.  
 

Oproep: Heeft u iets leuks meegemaakt?

Voor onze rubriek 'Dit vind ik leuk' zijn wij op zoek naar ontroerende, grappige en opmerkelijke ervaringen. Heeft u recent iets bijzonders meegemaakt? Stuur uw verhaal naar wuz@telegraaf.nl.
 
14.1 °C
ZZW6
 
files 252
164 km.
Beurs AEX
AEX 481.9
+ / - -0.15%

Stelling: Nederland op rand morele afgrond

Diverse hoge militairen hebben een dringend beroep gedaan op de Nederlandse bevolking om meer verdraagzaamheid aan de dag te leggen. Moeten we ons zorgen maken over het morele verval in ons land of valt het allemaal nog wel mee?