• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Uitslag Stelling: 'Telefoongebruiker melkkoe'

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

Bagger op tv

Er is werkelijk alleen maar bagger op de televisiezenders te zien deze zomer, schrijft lezer Sophie van Dijk. "Eindeloze herhalingen, hersenloze comedy's: Onbegrijpelijk dat iedereen dat maar accepteert." Deelt u deze mening, of vindt u de kwaliteit van de zomerprogramma's prima?  
 

Betere training

Hoe dient de politie te handelen in geval van een aanhouding of arrestatie? vraagt lezer Jan Pieters zich af. Excessief geweld lost niets op en moet worden tegengegaan, agenten zijn geen wurgslangen. Er moeten veel betere trainingen en instructies komen voor politieagenten in de procedure bij een arrestatie of aanhouding van een verdacht persoon, meent hij. Bent u het daarmee eens?
 

Nederland in brand?

Er wordt van alle kanten gewaarschuwd voor de (gevaarlijke) gevolgen van de hitte. Heeft u al last van de warmte, of valt het voor u wel mee?   
 

Hitte valt zwaar


Verstuur

Kraaktijdperk is voorbij

Het 43 hectare tellende terrein ADM in Amsterdam is inmiddels achttien jaar gekraakt. Enkele honderden mensen maken oneigenlijk gebruik van het gebied terwijl elke andere burger moet betalen voor huisvesting, en dat stoort lezer Niels J. Kooijman uitermate. Kraken is dan ook uit de tijd vindt hij.   
 

Let op de ouderen

Vochttekort is geen grapje: uremie is een sluipmoordenaar, schrijft lezer Wim van Putten. "Bij opstapeling van ureum komen we in een uremie met grote kans op sufheid, verwardheid, kans op vallen en bewusteloosheid." Let een beetje op of je oudere naaste genoeg drinkt, vindt hij. Vindt u dat ook?  
 
Heeft u ook een leuke foto? Stuur hem naar dagfoto@telegraaf.nl

 

Blauwe brief

Bij thuiskomst van vakantie lag er weer een blauwe brief van de Belastingdienst, schrijft lezer Louis Hofman. "Of ik alvast maar de aanslag wil betalen over 2014, terwijl ik nog niet zo lang geleden de toegestuurde voorlopige aanslag voor 2015 al heb betaald."  
 

Zekerheid

De nieuwe Wet Werk en Zekerheid is per 1 juli in werking getreden maar voor velen is de zekerheid op een baan gelijk verkeken, schrijft lezer R. van Putten. "Nog net voor de valreep snel je personeel ontslaan, het geeft aan hoeveel werkgevers om hun personeel geven." Lees deze brief en discussieer mee.   
 

Pluis: HITTEGOLF

 

Dit vind ik leuk

Tijdens onze vakantie brachten wij een bezoekje aan Nijverdal. Na een uur winkelen had ik blaren op mijn voeten en deed van ellende mijn schoenen uit in de winkel 'Mijn tafel'.  
 

Jan met de korte broek

Volgens lezers Rob en Gina zit er één groot nadeel aan dit zomerse weer: mannen in korte broeken. "Hebben ze geen spiegel of geen enkel zelfrespect?" Wij horen graag of u het hiermee eens bent. 
 

Zoals in China

Lezer D. van Eck denkt dat we in Nederland Chinese toestanden kunnen verwachten als het gaat om bejaarden: "Chinezen zijn verplicht hun ouders te verzorgen als ze bejaard zijn. Ze in huis te nemen of verplicht te bezoeken en verzorgen." Bejaardentehuizen zijn daar veel te duur en ook China vergrijst.
 

Oproep: Heeft u iets leuks meegemaakt?

Het nieuws is vaak al ellendig genoeg: oorlog, crisis, criminaliteit... Daarom zijn wij op zoek naar leuke gebeurtenissen die uw dag opvrolijkten. Maakte u een bijzondere ontmoeting of voorval mee of werd u verrast door een mooi gebaar, mail het ons: wuz@telegraaf.nl.  
 

Worstelen met de NS

Lezer Betty Stolker is de afgelopen dagen meerdere malen teleurgesteld door de NS. Met haar visite uit het buitenland, die Europese betaalpassen hebben, was het een ware worsteling om op een normale manier met de OV-chipkaart te reizen. Heeft u soortgelijke ervaringen? Laat u horen!
 

'Olympische Spelen verliest lokale kleuring'

De Olympische Spelen worden vanaf 2018 niet langer door de publieke omroep uitgezonden. Het commerciële Eurosport heeft de uitzendrechten gekocht: waardoor de lokale kleuring volgens NOS-baas Jan de Jong teloor gaat. Denkt u ook dat hierdoor de kwaliteit van de uitzendingen van de Olympische Spelen achteruit zal gaan of denkt u dat dit wel meevalt?
 

Goed dat Eurosport Olympische Spelen krijgt


Verstuur

Wat wilt U weten?

Waarom is de bevolking van Paaseiland plotseling gestopt om de beroemde metershoge beelden te maken? En wat zien we eigenlijk als we het noorderlicht zien? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op Wat Wilt U Weten.