• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt
Burgemeester Van Zanen van Utrecht.

Uitslag Stelling: Het is vragen om problemen

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

Ter informatie

Na 2 februari stoppen we met de lezersblogs. Lees er meer over in onze veelgestelde vragen  
 

'Veel skiërs doen maar wat'

Het aantal ernstige ongevallen tijdens ski-vakantie stijgt. Skiërs en snowboarders zouden een ski-brevet moeten hebben, betoogt Marcel Brouwer uit Culemborg, zelf een ervaren skiër.  "Men kent de regels niet en heeft nauwelijks enige ervaring." Wat denkt u? Zou een ski-brevet problemen kunnen voorkomen?
 

Plastic tasjesverbod effectief?

Staatssecretaris Mansveld voert per 1 januari 2016 een verbod op plastic tasjes in. Henk Versteeg uit Nunspeet denkt dat zo'n verbod weinig zoden aan de dijk zet. Bent u blij met de maatregel en denkt u dat een verbod helpt de grote hoeveelheid plastic dat in de natuur terechtkomt, terug te brengen?  
 

Saban B. Turkse cel in

Saban B. is in Turkije veroordeeld tot ruim 7 jaar celstraf. De rechter ging hiermee in op het verzoek van Nederland om het Nederlandse strafvonnis over te nemen. Sabans advocaten gaan in hoger beroep. Verwacht u dat Saban B. achter de Turkse tralies verdwijnt?
 

Positief verrast door uitspraak Turkije?


Verstuur

'Lage huren brengen ’vreemde’ buren'

Ursula Kierzek woonde altijd tot volle tevredenheid in een huurwoning in een multiculturele straat in Amsterdam. Maar sinds er steeds meer 'probleemgevallen', zoals (ex)verslaafden, ex-gedetineerden en psychiatrische patiënten, werden gehuisvest, niet meer. "Verhuizen kan ik niet, want ik ben aangewezen op een goedkope huurwoning en die zijn er haast niet." Hoe kijkt u hier tegenaan?
 

'Heer in het verkeer'

’Heer in het verkeer’, dat geldt ook voor voetgangers, fietsers en brommers, vindt Corry Schippers uit Nunspeet. Helaas laat het langzame verkeer het wat dit betreft nogal eens afweten, zo is haar ervaring. Hoe zit dat bij u?  
 

PLUIS: GEEN GREXIT

 

Dit vind ik leuk

Al jaren kopen we bijna alles voor onze katten bij Zooplus. Vorige week kreeg ik een aanbieding voor een speeltje, dat ik toen besteld heb samen met andere speeltjes. Toen het pakje was bezorgd, bleek dat we een van de speeltjes al hadden.  
 

Regering staat buiten de werkelijkheid

Het voltallige kabinet is iedere band met de maatschappij kwijt. Dat vindt althans G. Kuipers uit Heerlen. Valt het wat u betreft allemaal wel mee of onderschrijft u deze visie? We horen graag uw mening.
 

'Slachtoffers voetbalgeweld in de steek gelaten'

Enkele politici willen betalen voor de schade die hooligans hebben aangericht in Rome. Maar als willkeurige Nederlanders schade hebben geleden door voetbalgeweld, wordt niet thuis gegeven. Dat is de ervaring van Th. Wisniewski. Lees hier het trieste verhaal over de zoon en geef uw visie.
 

Scheuren op motor gevaarlijk

'Scheuren op de motor weer in' (Tel.26/02). Niet doen, waarschuwt Johan Arentshorst. Dat levert alleen maar meer dodelijke ongelukken op. Heeft u er vertrouwen in dat motorrijders het voorzichtig aandoen of maakt u zich ook zorgen dat de stijgende verkoop van motors betekent dat het aantal ongevallen zal toenemen?  
 

'Alleen kleine landjes worden door EU geringeloord'

 Bert Osendarp ergert zich er aan dat een klein land als Nederland op last van Brussel braaf extra heeft bezuinigd toen zijn begrotingstekort te groot was maar dat grote landen die hun begroting niet op orde hebben, zoals Frankrijk, door datzelfde Brussel worden ontzien. Osendarp vindt dat ons land zich had moeten verzetten. Bent u het met hem eens? Graag uw reactie.  
 

Vindt u dat Nederland te braaf heeft bezuinigd?


Verstuur

Wat vindt u leuk?

Voor onze rubriek 'Dit vind ik leuk' zijn wij op zoek naar ontroerende, grappige en opmerkelijke ervaringen. Heeft u recent iets bijzonders meegemaakt? Stuur uw verhaal naar wuz@telegraaf.nl.  
 

Flinke boete opleggen

Nederland moet een voorbeeld nemen aan Portugal waar flinke boetes worden opgelegd als automobilisten geen voorang geven aan overstekende voetgangers op een zebrapad. Zeker als het gaat om blinden of slechtzienden. Dat stelt Jeanne Dijkstra. Een goed idee?  
 

Eerlijke kans voor scholieren

Er is onrust ontstaan over de schooladviezen voor leerlingen die naar het middelbaar onderwijs gaan. Velen zijn bang dat scholen het laagste advies als leidraad gaan nemen. I. Schmitz en H. Meurs hebben hun bedenkingen. Hoe kijkt u aan tegen deze problematiek? We horen graag uw mening.
 

Beter ten halve gekeerd...

Theo Hoogland vindt dat er alsnog een streep moet door het WK in Qatar. Het is er te warm en uitstel tot het najaar leidt tot onderbreking van de Europese competities. Bent u het hiermee eens? We horen graag uw mening.
 

Moet het WK in Qatar doorgaan?


Verstuur

Ga stemmen, juist nu!

Bert Wienk roept de kiezers op te gaan stemmen want als zij thuis blijven, veranderen de politici hun beleid niet. Bent u het met deze lezer eens? Wij horen graag uw mening.  
 

Wat wilt U weten?

Is de Bijbel de enige bron die melding maakt van het bestaan van Christus?En neemt de hoeveelheid poolijs op Antartica jaarlijks met een vast percentage af? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op Wat Wilt U Weten.  
 
7.8 °C
ZZW6
 
files 134
119 km.
Beurs AEX
AEX 483.93
+ / - +0.3%