• Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: Dijkstra B.V.
do 06 dec 2012, 10:58

WUZmail: Volwaardige hulp

Ongehoord vind ik het dat de regering – mensen die achter een bureau zitten in een verwarmd kantoor – de thuishulp (huishoudelijke hulp) afdoen als ’mensen die een beetje ramen lappen’.

De huishoudelijke hulp is een volwaardige hulp, die signaleert, die er desnoods anderen bij haalt als er iets niet pluis is. Vaak is hij of zij de enige die bij de klant komt, een stukje sociaal contact. Ze doen de was, doen boodschappen, zorgen dat de omgeving van de klant niet vervuilt. Dankzij deze hulp kan de klant in zijn vertrouwde omgeving blijven wonen.

De regering moet zich bedenken dat de mantelzorger van de klant, als hij deze al heeft, een dochter of zoon is, vaak ook al 50+, en zijn/haar eigen ongemakken gaat krijgen. Iemand met een luxe graaisalaris kan straks met zijn pensioen makkelijk een particuliere hulp betalen en een taxi om ergens te komen, maar iemand met alleen aow en een klein pensioentje, alleen op de wereld, is blij met zijn hulp en contact met de buitenwereld.

Wordt het niet tijd dat mensen met een dusdanig pensioen (€50.000 of meer) geen aow meer krijgen? Wat we zo besparen, kunnen we aan de ’arme’ oudere geven.

Marion Creemers


12.6 °C
WZW6
 
files 157
110 km.
Beurs AEX
AEX 422.34
+ / - +0.95%

Stelling: Het wordt tijd dat de PVV gaat regeren

De crisis rond het zorgplan heeft het kabinet geen goed gedaan. Bij verkiezingen zou de PVV volgens peilingen van Maurice de Hond nu met dertig zetels de grootste worden; groter dan regeringspartijen VVD en PvdA samen. Wilders als minister-president: goede ontwikkeling of zit u hierop niet te wachten?