Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Dijkstra BV

WUZmail: Den Haag-Brussel

07 DEC 2012

Terecht is er veel te doen over het feit dat Den Haag geen hsl-verbinding heeft, mailt Hans Louwman uit Zoetermeer. Hij ziet een oplossing in het nieuwe station Bleizo. Goed plan?

Hans Louwman uit Zoetermeer:

Terecht is er veel te doen over het feit dat Den Haag, nota bene als regeringsstad met belangrijke internationale instanties, geen snelle verbinding heeft met o.a. Brussel.

Het realiseren van een snelle verbinding zal echter hoge investeringen met zich meebrengen, nog afgezien van de logistieke en organisatorische consequenties. Veel eerder had Den Haag als vanzelfsprekend meegenomen moeten worden bij de planning en aanleg van de hsl-verbinding naar Brussel en Parijs.

Om tot een realistische oplossing van dit probleem te komen kan beter gekeken worden naar de regio Haaglanden dan uitsluitend naar de stad Den Haag. Binnen de regio Haaglanden wordt steeds serieuzer gedacht over een nieuw te bouwen station Bleizo ter hoogte van de kruising A12 (en spoorlijn Den Haag - Utrecht) en de hslverbinding. Niet alleen voor toekomstig ’outletcenter’ en/of innovatief, multifunctioneel sportcentrum zal dit station dienst gaan doen, maar het kan dan tevens voor de noodzakelijke snelle verbinding per hsl ingezet worden.

De verbinding Bleizo - Den Haag - Utrecht -Brussel - Schiphol e.d. is dan een feit en de investeringen zullen tot een toch nieuw te bouwen station beperkt blijven. Nog afgezien van de crisis kan het financieel en logistiek gezien niet waar zijn dat B & W’s zich beperken tot uitsluitend belangen binnen de traditionele stadsgrenzen, maar ruimer denken in tenminste regio’s met gebruikmaking zo veel mogelijk bestaande infrastructuur.

Reageren op dit en andere onderwerpen doet u op www.wuz.nl

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.3 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 523.71
+ / - -0.41%