• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

Ter informatie

Na 2 februari stoppen we met de lezersblogs. Lees er meer over in onze veelgestelde vragen  
 
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: ANP
vr 07 dec 2012, 09:43

WUZmail: Handen thuis, ook in GGZ

Ook in de GGZ komt geweld voor tegen hulpverleners, alleen wordt dat vaak onder de pet gehouden. Twee GGZ-verpleegkundigen pleiten voor meer openheid. Lees hier hun pleidooi en reageer.

Mathilde Bos, Coen Schaap, psychiatrisch verpleegkundigen:

Iedereen is het erover eens dat geweld tegen hulpverleners keihard aangepakt moet worden. Behalve in de GGZ, daar wordt nog altijd van hulpverleners verwacht dat ze zich zonder klagen professioneel in elkaar laten slaan. Zonder dat iemand erachter komt.

We hebben als GGZ-verpleegkundigen gesproken met werkgevers, vakbonden en andere verantwoordelijken, maar iedereen wil de incidenten onder de pet houden, terwijl het openbaar maken van incidenten (en genomen veiligheidsmaatregelen) het enige is dat zal gaan werken.

Onze enige hoop is nu de minister. Als zij de beslissing tot openbaarheid durft te nemen dan zal er ook voor hulpverleners in de GGZ eindelijk iets kunnen veranderen.

Reageren op dit en andere onderwerpen doet u op www.wuz.nl


8.5 °C
WZW4
 
files 201
114 km.
Beurs AEX
AEX 490.36
+ / - +0.29%

Stelling: Ingrijpen overheid nodig bij verspilling in zorg

In Nederlandse verpleeghuizen wordt van het totaalbudget van 5,3 miljard euro ruim 1 miljard verspild. Het geld verdampt door te hoge kosten energiekosten, weggooien van eten, te dure inkoop van spullen en bureaucratie. Tijd dat de overheid hard ingrijpt?