• Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt
Zoeken
  Zoeken met  
18.2 °C
ONO2
 
files 192
128 km.
euro95
diesel
1,821
1,499
 
 

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: ANP
wo 12 dec 2012, 10:56

WUZmail: Graaiers bij pensioenfondsen

"Ze blijven maar graaien bij de pensioenfondsen. Nee, niet de gepensioneerden, maar de bestuurslaag," mailt Rens Kuijten uit Nuenen. "En de genpensioneerden hebben het nakijken." Wat vindt u hiervan?

Rens Kuijten uit Nuenen:

Ze blijven maar graaien bij de pensioenfondsen. Nee, niet de gepensioneerden, maar de bestuurslaag. Uit de jaarverslagen van de twintig grootste pensioenfondsen blijkt namelijk dat de bestuurskosten  in de afgelopen vier jaar met maar liefst 61 % gestegen zijn, oftewel van 3,2 naar 6,2 miljoen euro.

Schandelijk, nietwaar, dat er nog steeds een exorbitante graaicultuur bij de bestuurders van deze fondsen bestaat. En de gepensioneerden? Die hebben het nakijken: afgelopen vier jaar geen indexering, hetgeen neerkomt op ongeveer  10 % inleveren en het vooruitzicht dat met ingang van komend jaar een extra korting op het pensioen  kan oplopen van 0,5 tot 7 %.

En dat terwijl de gemiddelde dekkingsgraad van de fondsen gemiddeld 103% bedraagt. Derhalve staan  de fondsen er weer beter voor en kunnen ze ruimschoots aan hun verplichtingen voldoen.

 


Stelling: Zorgwet tot mislukken gedoemd

De Tweede Kamer praat momenteel over de Zorgwet. Hierin wordt onder meer geregeld dat vanaf volgend jaar de verantwoordelijkheid voor de langdurige zorg naar de gemeenten gaat. Diverse instanties roepen op de wet een jaar uit te stellen omdat sprake is van haastwerk maar verantwoordelijk staatssecretaris Van Rijn is dit niet van plan. Wat vindt u? Heeft hij gelijk of bent u van mening dat de wet beter meteen helemaal van tafel kan?