• Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: AFP
ma 25 feb 2013, 15:07

WUZmail: Liever Berlusconi

Neelie Kroes kan nog zo hard roepen dat een Italiaanse herverkiezing van Berlusconi een horrorscenario is, Kees Dankers denkt daar heel anders over. "Die laat zich in elk geval niet ringeloren door de Europese regenten." Wat vindt u?

Kees Dankers schrijft:

In Italië is het verkiezingstijd en Eurocommissaris Neelie Kroes breekt een lans voor oud-Eurocommissaris Mario Monti.

De Italianen zelf zijn Mario Monti, de vazal van de EU en zijn exorbitante belastingverhogingen, juist helemaal beu. Zij zien ook dat belastingverhoging averechts werkt op de economie. Zij zien ook dat de enorme verspillingen in de overheidsuitgaven niet worden aangepakt. Zij zien ook dat hun goede geld naar kwaad geld wordt gegooid door de absurde subsidies die Europa rondstrooit. Bijvoorbeeld miljarden voor het europroof maken van Turkije.

Maar Neelie leeft nog in de tijd van de regenten.

Als het Berlusconi niet wordt, dan wordt het de communist Bersani. Dan ben je pas echt in de aap gelogeerd.

Berlusconi laat zich in ieder geval niet ringeloren door Europa of Angela Merkel. Ik denk dat hij daardoor door een groot deel van de Italiaanse bevolking wordt gekozen.


17.3 °C
N1
 
files 172
122 km.
euro95
diesel
1,823
1,499
 
 

Stelling: Zwarte lijst diplomaten slecht voor ons aanzien

Minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) wil diplomatieke organisaties waarvan medewerkers verkeersboetes niet betalen, of betrokken zijn bij ernstige strafrechtelijke incidenten, voortaan publiekelijk aan de schandpaal nagelen. Met een jaarlijkse 'zwarte lijst' wil de minister voorkomen dat ambassadepersoneel te vaak een beroep doet op de internationaal afgesproken diplomatieke onschendbaarheid. Een goede zaak, of worden we het lachertje van het diplomatieke toneel?