Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Donatie van clubs voor grasvelden

Feyenoord haalt volgend seizoen miljoenen euro’s binnen door deelname aan de Champions League. Ook voor Ajax lonkt dit miljoenen opleverende voetbalspektakel.

Meedoen in Europa is goed voor het Nederlandse voetbal wordt er altijd beweerd. Door zich te plaatsen zien Ajax en Feyenoord hun begroting met minimaal 20 tot 25 miljoen euro stijgen. Met die miljoenen kunnen deze clubs leuke dingen doen en naar hartelust investeren. In spelers, opleiding, trainers of in velden. Deze twee clubs struikelen namelijk ook over de kunstgrasvelden van de hoofdzakelijk kleine clubs in de Eredivisie.

Ajax-directeur Overmars wil zelfs dat de KNVB pas een licentie uitgeeft aan een club als ze beschikken over een echt grasveld. Dit kunnen kleine clubs zoals een ADO Den Haag met hun minimale begroting nooit financieren.

Ajax en Feyenoord zouden met hun miljoenen kleine clubs een echt grasveld kunnen doneren. Dan speelt de Eredivisie binnen twee seizoenen weer op echt gras, en dan is deelnemen in Europa pas echt goed voor heel het Nederlandse voetbal.

Rob Koelewijn,

Lisse

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.4 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%