Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

’Bijzonder onderwijs afschaffen’

De Stichting Islamitisch Onderwijs in Amsterdam probeert op allerlei mogelijke manieren toestemming te verkrijgen voor het opzetten van een nog niet bestaande school voor specifiek Islamitisch Onderwijs.

De school tracht leerlingen voor zich te winnen door hen na inschrijving te laten kiezen uit een elektrische fiets of een laptop.

Het hoofd van genoemde SIO , Soner Atadoy, beweert dat hij deze giften uit eigen middelen betaalt en dat de school daar niet voor opdraait.

De politiek had aan een dergelijke opstelling al lang wettelijk iets moeten doen en bijvoorbeeld de wet zodanig moeten aanpassen, dat het bijzonder onderwijs afgeschaft wordt en uitsluitend openbare scholen geaccepteerd gaan worden. Dan komen wij van deze al jarenlang durende problemen voor eens en altijd af en krijgt elk kind dat zich in Nederland bevindt het onderwijs dat het toekomt.

Uiteraard is er dan geen godsdienstonderwijs meer. Het zal de hoogste tijd zijn om deze angel uit de grondwet te halen en kinderen met een ’open mind’ de maatschappij te laten ingaan.

Godsdienst behoort alwaar het thuishoort namelijk thuis of in het gebedshuis.

Ted van Barneveld

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!