Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Brief 3:

’Kloof wordt onoverbrugbaar’

28 JUL 2017

De vrijheid van onderwijs in Nederland wordt hoogstwaarschijnlijk misbruikt door een stichting, die een islamitisch middelbare school wil oprichten. Het sterke vermoeden bestaat dat de stichting met de rug naar de Nederlandse samenleving staat en er alleen op uit is met de koran in de hand leerlingen te indoctrineren en ze los te weken van de in hun ogen verdorven westerse normen en waarden.

In moskeeën worden leerlingen geworven via inschrijfformulieren en de stichting zelf biedt aankomende leerlingen elektrische fietsen en lap tops als lokkertjes aan. En als klap op de vuurpijl wordt met gemeenschapsgeld 6900 euro per leerling gefourneerd. Dit alles leidt ertoe dat de al bestaande kloof tussen christenen en moslims nog breder zal worden, totdat deze onoverbrugbaar is en de tweespalt in de samenleving een voldongen feit is.

In plaats van open te staan voor elkaars standpunten en zich volledig te conformeren aan de Nederlandse rechtsstaat, wordt de heilloze weg naar polarisatie ingeslagen.

Frans Boomer, Nieuwegein

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.4 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 517.66
+ / - -0.38%