Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

’Economische vooruitzichten zijn zonnig’

In geen tien jaar hebben de onderhandelaars voor een nieuw kabinet de beschikking gehad over zoveel geld. Voor 2021 aan het einde van de kabinetsperiode, wordt er een begrotingsoverschot voorspeld van 13 miljard euro. Bovendien zijn de economische vooruitzichten zonnig te noemen. Plezierig want deze miljarden zijn hard nodig.

Alle vier formerende partijen deden grote beloftes aan hun kiezers. Van belastingverlagingen tot meer geld voor de zorg, defensie en onderwijs. Na jaren van bezuinigingen verwachten de burgers dan ook eindelijk dat ze gaan merken dat het beter gaat. Maar we kunnen de 13 miljard niet zomaar uitdelen zeggen de betrokken partijen nu. De eisen zijn dan ook veelzeggend, het eigen risico moet omlaag, de lerarensalarissen juist omhoog en zowel defensie als politie hebben dringend een investering nodig.

En dan is er natuurlijk nog de zorg,waar veel te veel is bezuinigd. Hier moet zeker een paar miljard naar toe. Maar inmiddels kunnen we wel stellen dat de houdbaarheidsdatum van deze formatie is overschreden.

Lucas Meijer, Nieuwe Pekela

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.7 °C
O3
Beurs AEX
AEX 528.96
+ / - +0.18%