Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Peter Schoonen

’Waanvoorstellingen maken Amsterdam zielloos’

Karl Marx-fan en fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad van Amsterdam, Rutger Groot Wassink, wil graag wethouder worden en alle autoverkeer, inclusief touringcars, uit de binnenstad weren (Tel.14/9).

Volgens hem is ook Zwarte Piet niet meer welkom in Amsterdam, moeten schulden van ’armen’ door de gemeente worden afgekocht en hoeven bijstandtrekkers niet verplicht te worden een tegenprestatie te leveren. Alsof dat nog niet genoeg is wil hij het al zo barmhartige asielbeleid van Amsterdam veel verder verruimen. Het huidige beleid in Amsterdam leidt er volgens hem toe dat deze stad zijn ziel verliest.

Zijn waanvoorstellingen, kennelijk gebaseerd op de flowerpowertijd, zullen de stad zielloos maken. De middenstand zal verdwijnen en de binnenstad zal veranderen in een fietsende massa die zich, al dan niet onder invloed, van kroeg naar kroeg of coffeeshop beweegt.

Dit soort opvattingen van Rutger Groot Wassink leken geschiedenis, maar worden helaas door deze man weer nieuw leven ’ingeblazen’. Hopelijk blijft Amsterdam bespaard voor dit soort bestuurders, want anders heeft deze stad niets van de geschiedenis geleerd.

Otto C. Tempelaars, Heemstede

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
9.7 °C
ZZO1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%