Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: AFP

’Schaf de handdoek af bij tennis’

Vorige week tijdens de US Open hebben we weer veel staaltjes van de ’tennishanddoek’ kunnen zien. Ergerlijk hoe vaak een speler de ballenjongen commandeert om zijn handdoek aan te geven.

Even het gezicht, de armen enz. afvegen en vervolgens wordt die vieze handdoek weer richting het arme jochie gegooid. Ooit gezien bij enige andere sport? Bij hockey, voetbal, rugby, enz. is de inspanning groter en wordt er echt meer getranspireerd. En deden Björn Borg, John McEnroe, Andre Agassi, Pete Sampras, enz. dat ook?

Bij het wisselen van speelhelft hebben de spelers alle tijd zich te verzorgen en af te drogen. Laten ze het daarbij houden. Stop met de handdoek mee de baan op te nemen.

Ook dat ’keuren’ van een aantal ballen voor de service moet eens over zijn. Ze staan die ballen te bekijken alsof ze nog nooit een bal van dichtbij hebben gezien. Pak er gewoon twee aan. Geen gezeur, de ballen worden maximaal negen games gebruikt. Zoveel onderling verschil kan er niet zijn.

In het verleden deed geen enkele speler dit, de meeste vrouwen gelukkig ook niet. Schaf de ’handdoek’ en dat ’keuren’ af en het spel krijgt weer vaart en wordt het kijken weer waard.

Jaap van Eijk, De Bilt

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.2 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.81
+ / - +0.06%