Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Thijs Rooimans

"Je hebt helemaal niets aan de FNV"

10 OKT 2012

De FNV-bonden zijn op dit moment bezig een nieuwe vakbeweging te ontwikkelen. Lezer G. den Uil uit Almere is er echter helemaal klaar mee en heeft het lidmaatschap opgezegd.

"Het enige dat ik van de FNV gemerkt heb, is een dom tijdschrift met een puzzel en commerciële adverenties. Verder stonden er vooral veel linkse artikelen over werknemers in andere landen en andere niet-ter-zake-doende artikelen in. Niets strijdbaars, geen nationale solidariteit, niets over opkomen voor de eigen groep."

Den Uil deed na twaalf jaar lidmaatschap een beroep op de juridische ondersteuning vanwege een afvloeiingsregeling. Die ondersteuning stelde echter niet tevreden: "Eerst kreeg ik geen hulp en daarna ongeïnteresseerde en verkeerde adviezen."

Daarom is Den Uil helemaal klaar met de FNV: "In mijn ogen is de vakbeweging een papieren tijger en een elitair zichzelf-onderhoudend groepje van vaag links georiënteerde bureau-intellectuelen, waar de gemiddelde mannelijke werknemer niets aan heeft. Ik ben blij dat ik geen lid meer ben."Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.8 °C
ZW4
Beurs AEX
AEX 522.22
+ / - -0.77%