Zoeken
  Zoeken met  
11.0 °C
ZO2
 
files 168
143 km.
euro95
diesel
1,809
1,491
 
 

Wat Wilt U Weten?

Stuur uw vraag naar wwuw@telegraaf.nl. Alleen gepubliceerde vragen worden beantwoord.
 
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
ma 05 nov 2012, 15:24

Toiletblok

Als je in het vliegtuig naar het toilet gaat, wat gebeurt er dan na het doortrekken?

Veel mensen denken dat urine en uitwerpselen de lucht in worden gezogen als zij in een vliegtuig de wc doortrekken. Dat zou echter niet hygiënisch zijn. Vliegtuigen hebben een speciale cassette of tank waar de toiletafvoer naartoe loopt. Hierin wordt alles opgevangen en chemisch afgebroken. Na landing wordt de cassette geleegd en gereinigd.

Toch treffen mensen wel eens een gelige ijsklomp in hun achtertuin aan. Een paar keer per jaar komt ergens ter wereld zo*n klomp op de grond terecht. Als de klep van de tank niet goed sluit, kan lekkende urine aan het vliegtuig vastvriezen. Als het vliegtuig daalt en de temperatuur stijgt, kan zo*n homp ijs loslaten, soms met schade als gevolg.


Stelling: Zorgverzekeraar krijgt te veel macht

De Zorgverzekeringswet wordt mogelijk dusdanig aangepast dat patiënten niet meer zelf kunnen bepalen naar welke arts ze gaan. Ze mogen alleen naar hulpverleners die onder contract staan bij zorgverzekeraars. Is het terecht dat de verzekeraars een vinger in de pap willen hebben om zo de kosten van de zorg in de hand te houden of mag de keuzevrijheid van de patiënt niet worden beperkt?