• Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Wat Wilt U Weten?

Stuur uw vraag naar wwuw@telegraaf.nl. Alleen gepubliceerde vragen worden beantwoord.
 
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
ma 05 nov 2012, 15:24

Toiletblok

Als je in het vliegtuig naar het toilet gaat, wat gebeurt er dan na het doortrekken?

Veel mensen denken dat urine en uitwerpselen de lucht in worden gezogen als zij in een vliegtuig de wc doortrekken. Dat zou echter niet hygiënisch zijn. Vliegtuigen hebben een speciale cassette of tank waar de toiletafvoer naartoe loopt. Hierin wordt alles opgevangen en chemisch afgebroken. Na landing wordt de cassette geleegd en gereinigd.

Toch treffen mensen wel eens een gelige ijsklomp in hun achtertuin aan. Een paar keer per jaar komt ergens ter wereld zo*n klomp op de grond terecht. Als de klep van de tank niet goed sluit, kan lekkende urine aan het vliegtuig vastvriezen. Als het vliegtuig daalt en de temperatuur stijgt, kan zo*n homp ijs loslaten, soms met schade als gevolg.


4.6 °C
O4
 
files 161
131 km.
Beurs AEX
AEX 424.95
+ / - +0.42%

Stelling: Nederlandse rechters volkomen de weg kwijt

Een automobilist die in beschonken toestand twee meisjes heeft doodgereden, krijgt zijn rijbewijs tijdelijk terug omdat zijn vrouw terminaal ziek is. Onlangs kreeg een Pool een werkstraf van 120 uur voor het doodrijden van twee grootouders en hun kleinkind. Heeft u respect voor de oordelen van de rechters of bent u verbijsterd?