• Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Wat Wilt U Weten?

Stuur uw vraag naar wwuw@telegraaf.nl. Alleen gepubliceerde vragen worden beantwoord.
 
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
ma 05 nov 2012, 15:24

Toiletblok

Als je in het vliegtuig naar het toilet gaat, wat gebeurt er dan na het doortrekken?

Veel mensen denken dat urine en uitwerpselen de lucht in worden gezogen als zij in een vliegtuig de wc doortrekken. Dat zou echter niet hygiënisch zijn. Vliegtuigen hebben een speciale cassette of tank waar de toiletafvoer naartoe loopt. Hierin wordt alles opgevangen en chemisch afgebroken. Na landing wordt de cassette geleegd en gereinigd.

Toch treffen mensen wel eens een gelige ijsklomp in hun achtertuin aan. Een paar keer per jaar komt ergens ter wereld zo*n klomp op de grond terecht. Als de klep van de tank niet goed sluit, kan lekkende urine aan het vliegtuig vastvriezen. Als het vliegtuig daalt en de temperatuur stijgt, kan zo*n homp ijs loslaten, soms met schade als gevolg.


15.8 °C
W5
 
files 198
129 km.
Beurs AEX
AEX 382.58
+ / - -1.16%

Stelling: Er zijn veel te veel overheidsregels

Negen gemeenten, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Breda, gaan kijken of ze de regeldruk kunnen verminderen. Volgens Platform31, dat het project begeleidt, hebben burgers en ondernemers veel last gemeentelijke regels. Ervaart u dat ook zo? Zou de Rijksoverheid een voorbeeld moeten nemen aan het initiatief van de gemeenten of zijn regels nu eenmaal noodzakelijk?