• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

LEZERS: POETIN PROVOCEERT, ERDOGAN ONBETROUWBAAR

Uitslag Stelling: ’Zeer gevaarlijk conflict’

De meeste lezers vinden dat Rusland en Turkije de kalmte moeten bewaren. Eerder deze week schoten de Turken een Russische straaljager neer, omdat deze zich boven Turks grondgebied zou hebben bevonden. Nu is Moskou boos op Ankara.

 
 

Lezers houden van planeet maar zijn klimaatdiscussie beu

Uitslag stelling: Oerwoud aan belangen

Het klimaat is letterlijk een gevoelige kwestie. Lezers zijn klaar met de manier waarop het op de agenda wordt gezet. ’Er spelen aan alle kanten van het verhaal te veel belangen.’ Het klimaat is volgens 93 procent vooral big business.

 
 

LEZERS DENKEN DAT ONS LEGER STRIJD OP GROND AANKAN

Uitslag Stelling: ’Als het moet, moet het’

"Helaas is dit nodig." Meer dan de helft van de lezers meent dat Nederland mee moet doen als een internationale coalitie besluit grondtroepen in te zetten tegen IS. Ruim veertig procent vindt deze stap echter te ver gaan.

 
 

LEZERS BETREUREN MOGELIJK MISLOPEN EXTRA EURO’S

Uitslag Stelling: ’Ze moeten woord houden’

"Beloofd is beloofd." De meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag vindt dat de lastenverlichting van 5 miljard euro moet doorgaan. Van twintig procent hoeft het niet. "Het geld wordt oneerlijk verdeeld."

 
 

Lezers achter voorzorgsmaatregelen tegen terreur

Uitslag Stelling:’Controles keihard nodig’

Veruit de meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag vinden het een goed teken dat de veiligheidsdiensten zo alert waren om de voetbalwedstrijd tussen Duitsland en Nederland niet te laten doorgaan.

 
 

Lezers willen hulp NAVO inroepen in strijd tegen IS

Uitslag Stelling: Vechten voor onze vrijheid

Praten helpt niet, geweld is de enige taal die IS begrijpt en kan stoppen, zeggen veel deelnemers aan de Stelling van de Dag. "We moeten deze terroristen bestrijden met dezelfde 'wapens' die zij gebruiken, oog om oog tand om tand."

 
 

Lezers willen voor de zekerheid vluchtelingenstop

Uitslag Stelling: ’De veiligheid gaat voor’

"Goede zaak." De meeste lezers zijn ervoor om de grens voor asielzoekers te sluiten om te voorkomen dat er terroristen in de vluchtelingenstroom ons land binnenkomen. Slechts een kleine minderheid is ertegen: "Het heeft geen nut."

 
 

Lezers: ’Je kunt dit nauwelijks van ouderen verlangen’

Uitslag Stelling: Digitalisering gaat te snel

De snelle digitalisering van bedrijven, tot nu ook de fiscus, geeft ouderen terecht het gevoel buitengesloten te worden in de samenleving. Liefst 71 procent van de lezers stemde ook tegen de stelling dat ouderen maar met hun tijd mee moeten.

 
 

Lezers: overtreding rijverbod nooit te voorkomen

Uitslag Stelling: ’Moeilijk te controleren’

Iemand een rijontzegging opleggen heeft geen zin als je de straf niet kunt handhaven. "Alles valt of staat bij controle, en juist hier ontbreekt het aan". Om die reden vindt bijna de helft van de stellingdeelnemers een rijontzegging een wassen neus.

 
 

Lezers: 'Bijna álle landen gebruiken doping'

Uitslag Stelling: Schandaal geen verrassing

Het IOC moet de medailles afpakken van Russische atleten die ervan worden verdacht een rol te hebben gespeeld in het dopingschandaal dat deze week aan het licht kwam, zo vinden de stemmers op De Stelling van de Dag.

 
 

Stap van sociale huur naar vrije sector is te groot

Uitslag Stelling: ’Geen goede alternatieven’

Het verbaast de deelnemers aan de Stelling helemaal niets dat de inkomensafhankelijke huurverhoging er maar beperkt toe leidt dat scheefwoners doorstromen op de woningmarkt. „De meesten van hen kunnen geen kant op”, verklaart een respondent.

 
 

Meeste lezers geloven in boos opzet bij crash airbus

Uitslag stelling: ’Personeel beter screenen’

Aanslagen zijn nooit helemaal te voorkomen, menen de stellingdeelnemers, maar toch pleit ruim driekwart voor het strenger beveiligen van vliegvelden, nu blijkt dat de Russische Airbus mogelijk door een IS-bom tot ontploffing is gebracht.

 
 

Lezers vinden dat ouders open moeten zijn over drugs

Uitslag Stelling: ’Opvoeden en informeren’

„Blijven praten!” Twee derde van de lezers juicht het toe indien ouders met hun kroost de gevaren van drugsgebruik bespreken. Bijna een derde ziet er daarentegen geen heil in. „Kinderen luisteren niet en worden beïnvloed door hun vriendjes.”

 
 

Meerderheid lezers is enorme sportaanbod op tv beu

Uitslag stelling: 'Veel te veel van hetzelfde'

Voor de meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag hoeft het niet, weer een sportzender erbij. Zij zien nu door de bomen het bos al niet meer. Overdaad schaadt, is hun motto. "Je wordt overvoerd. En dat heeft zijn weerslag, je gaat minder kijken."

 
 

Meerderheid vindt het terecht dat senator opstapt

Uitslag stelling: ’Te veel old boys network’

De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag vinden het terecht dat Loek Hermans is opgestapt als senator. De VVD'er vertrok nadat de rechter oordeelde dat hij mede verantwoordelijk is voor het faillissement van thuiszorginstelling Meavita.

 
 

Lezers: Proefdiervrij onderzoek zal utopie blijven

Uitslag Stelling: ’Een fantastisch streven’

Het kabinet wil dat Nederland over tien jaar wereldwijd koploper is als het gaat om proefdiervrij onderzoek. U bent blij met die ambitie. „Een geweldig streven.” Maar: „Als de regering het zo graag wil, dan moet de regering ook betalen.”

 
 

Lezers breken lans voor deeltijdmilitairen

Uitslag Stelling: ’Ze zijn heel hard nodig’

„Nog even en we hebben helemaal geen militairen meer.” De meerderheid van de lezers denkt dat het stoppen met de trainingen voor reservisten het fundament van de krijgsmacht aantast. „Deze jongens zijn goud waard. ”

 
 

Lezers twijfelen aan onafhankelijkheid rechters

Uitslag Stelling: ’Het is een grote klucht’

 
 

Geen zorgen over extremen in weer of klimaat

Uitslag Stelling: ’Het komt zoals het komt’

Het weer komt zoals het komt. Erg druk maken we ons niet om afwijkende temperaturen voor de tijd van het jaar. Lekker juist, zo'n zonnig toetje laat in oktober, stelt 94 procent van de lezers. „Hoezo opwarming, weerextremen of klimaatverandering? Is het nu echt zo anders dan vroeger”, vragen velen zich af.

 
 

Lezers hekelen regen van rapporten over voedsel

Uitslag stelling: ’Zo kun je niks meer eten’

„Onzin.” Een meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag neemt de onderzoeken naar de gezondheid van voeding niet serieus. Een minderheid doet dat echter wel: „De samenleving is gebaat bij een vitale bevolking.”

 
 

Lezers willen vluchtelingen buiten Europa houden

Uitslag Stelling: Schengen moet op slot

De buitengrenzen van Europa moeten dicht voor vluchtelingen, vinden vrijwel alle deelnemers aan de Stelling van de Dag. Het EU-besluit om 400 man extra bewaking in te zetten aan de grens van het Schengengebied levert volgens hen te weinig op.

 
 

Verdraagzaamheid kent grenzen, vinden de lezers

Uitslag stelling: 'We zijn het allemaal zat"

„Gek hè, met zoveel asielzoekers?” Twee derde van de lezers denkt dat Nederland intoleranter wordt. Daarentegen meent een derde dat het met de onverdraagzaamheid wel meevalt. „De mensen zijn alleen veel mondiger geworden.”

 
 

Slechts minderheid vindt dat 007 moet stoppen

Uitslag Stelling: ’Bond kan nog jaren mee’

„Ze blijven boeien.” De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag vinden James-Bond-films nog steeds top. Ruim een kwart meent echter dat agent 007 een achterhaalde figuur is. „Vergane glorie, een held die niet meer in deze tijd past.”

 
 

Economisch herstel nog lang niet overal voelbaar

Uitslag Stelling: Geen reden tot juichen

Nederland mag licht euforisch zijn over het aanhoudende herstel van onze economie, de deelnemers van de Stelling van de Dag juichen nog even niet mee. Voor 85 procent gaat de broekriem voorlopig geen enkel gaatje losser.

 
 

Meerderheid niet rouwig dat Bijenkorf stopt met DDD

Uitslag stelling: ’Hysterische toestanden’

Koopjesjagers kunnen de komende dagen voor de laatste keer hun slag slaan tijdens de Drie Dwaze Dagen in de Bijenkorf. Na 32 jaar stopt het warenhuis ermee, tot groot verdriet van een derde van de deelnemers aan de Stelling van de Dag.

 
 

Lezers vinden toetredingsbeperkingen hypocriet

Uitslag Stelling: Naïeve knieval van Merkel

"Koehandel waar we niet mee akkoord kunnen gaan." De meeste lezers zijn mordicus tegen de toenadering tussen de EU en Turkije. Slechts een kleine minderheid is voor: "Samenwerking is beter dan tegenover elkaar staan."

 
 

Boodschap voedselorganisatie vindt beperkt gehoor

Uitslag Stelling: Werelddag doet ons weinig

Wereldvoedseldag; speciale dagen om stil te staan bij honger, armoede en een oneerlijke voedselverdeling: u vindt het zinloos. „Hoe zal er ooit iets veranderen in een wereld waarin het ieder voor zich is en waarin alles om geld draait? Doe liever iets aan de overbevolking. Stel een Wereldcondoomdag in!

 
 

Veel ergernis over rare capriolen van scootmobilist

Uitslag Stelling: ’Gevaarlijke rouwdouwers’

"Scootmobielers zijn een gevaar voor zichzelf en voor anderen. Ze kijken niet uit, rijden onverlicht op de weg en in winkels karren ze andere mensen omver. Hoog tijd voor een degelijke rijopleiding en duidelijke verkeersregels voor deze ondingen."

 
 

Lezers willen nieuw elftal dat eenheid uitstraalt

Uitslag stelling: Met schone lei beginnen

"Er moet echt iets veranderen". De meeste lezers menen dat Oranje na het mislopen van het EK de steven volledig moet wenden om te voorkomen dat de kwalificatie voor het WK van 2018 in Rusland ook op een fiasco uitloopt.

 
 

Lezers voor staatsdeelneming in luchtvaartreus

Uitslag Stelling: Red onze kroonjuwelen

"Onze nationale trots is in gevaar en moet worden beschermd." De meeste lezers zouden het toejuichen als Nederland aandelen kocht in Air France KLM. Een derde is er echter tegen om geld in "een stervende zwaan" te steken.

 
 

Deel lezers geeft Moskou schuld van ramp met Boeing

Uitslag stelling: 'Alles gaat in de doofpot'

"Een wassen neus." Een meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag betwijfelt of het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid een antwoord zal geven op alle vragen rond de ramp met de MH17.

 
 

Geen vertrouwen in nationale spelers

Uitslag Stelling: 'Niks te zoeken op het EK'

Pessimisme overheerst over de kansen van Oranje. De overgrote meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag denkt dat het Nederlands elftal dezer dagen wordt uitgeschakeld voor het EK.

 
 

Lezers vinden dat de regering achter de feiten aanloopt

’Ondeskundig en te laks’

Het kabinet groeit de asielzoelersstroom volledig boven het hoofd. Dat vindt de overgrote meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. "Het is de regie compleet kwijt. Amateurisme ten top."

 
 

Lezers tegen extra asielzoekers in dorpje oranje

Uitslag Stelling: ’Dit past in een dictatuur’

Staatssecretaris Dijkhoff moet rekening houden met de bevolking. Een meerderheid van de lezers heeft er totaal geen begrip voor dat de VVD-bewindsman het plaatsje Oranje heeft gedwongen extra asielzoekers op te vangen.

 
 

Merendeel lezers zeer tevreden met 'hun' dokter

Uitslag stelling: ’Verzekeraars te machtig’

Het succesvolle huisartsenprotest moet navolging krijgen onder collega-zorgverleners. Want niet alleen de dokters, ook fysiotherapeuten en kinderpsychologen staan onder druk bij de zorgverzekeraars, menen vrijwel alle stellingdeelnemers.

 
 

Helft lezers wil meer actie tegen partydrug

Uitslag stelling: ’Een ramp voor de jeugd’

"Het is een verboden middel, aanpakken dus." Meer dan de helft van de lezers vindt dat het gebruik van xtc scherper moet worden gecontroleerd. Ruim veertig procent ziet echter niets in strengere controle. "Dat haalt niets uit."

 
 

Twijfel of tv-hit populair wordt op internet

Uitslag Stelling: 'Jeugd kijkt er niet naar’

Bijna de helft van de deelnemers aan de Stelling van de Dag is somber over de haalbaarheid van een doorstart van het televisieprogramma Man bijt hond. Iets minder stemmers zijn optimistisch over de toekomst van het programma.

 
 

Ouderen willen graag plaatsmaken voor jongeren

Uitslag Stelling: ’Waar blijven die banen?’

Doorwerken tot 67 jaar of ouder, het gros van de deelnemers aan de Stelling van de Dag voelt daar helemaal niets voor. Bijna negentig procent ziet de noodzaak er ook niet van in. "Er zijn zoveel werklozen. Waarom ouderen dan laten doorwerken?"

 
 

Meerderheid lezers wil helemaal geen schilderijen

Uitslag stelling:  'Bussemaker is onhandig'

„Typisch Nederlands politiek geklungel.” Dat vinden de meeste lezers van de soap rond de aankoop van de Rembrandt-schilderijen. „Het blijkt voor de zoveelste keer dat het kabinet niet in staat is zoiets tot een goed einde te brengen.”

 
 

Lezers vinden Mansveld ongeschikt voor haar taak

Uitslag Stelling: ’Schultz ook op het matje’

De meeste lezers hebben geen medelijden met staatssecretaris Mansveld maar vinden dat zij niet in haar eentje verantwoordelijk kan worden gehouden voor de chaos bij ProRail. Minister Schultz is dat volgens hen net zo goed.

 
 

Weinig steun onder lezers voor VN-lobby kabinet

’Houd de koning erbuiten’

Als eerste Nederlandse staatshoofd heeft koning Willem-Alexander gesproken tot de Algemene vergadering van de Verenigde Naties. Het optreden van de koning was mede bedoeld om de lobbyvoor een zetel in de Veiligheidsraad kracht bij te zetten.

 
 

'Te veel eilandjes en theoretici die het beleid willen bepalen'

Uitslag Stelling: Liever top weg dan minister

De deelnemers aan de Stelling van de Dag zijn bijna unaniem: de bezem moet door het ministerie van Justitie. Het ministerie stapelt fout op fout, zoals bij de foto van Volkert van der G., maar ook bij de moord op oud-minister Els Borst.

 
 

Uitslag stelling: 'Verhongeren mag niet'

Twee derde van de stemmers op De Stelling van de Dag vindt ingrijpen in de Oostvaardersplassen nodig. Als de winter streng wordt, dan zullen tweeduizend herten de hongerdood sterven in het natuurgebied, zo is de voorspelling.

 
 

Uitslag Stelling: ’Zonder baas werkt ook prima’

Een minderheid van de stemmers op de Stelling van de Dag vindt de baas overbodig. Het aantal managers in Nederland krimpt, zo becijferde het CBS onlangs, en maar liefst 93 procent vindt dat goed nieuws.

 
 

Uitslag Stelling: ’Verstandig eten en bewegen’

In plaats van een dieet te volgen, kunnen mensen beter verleidingen in hun omgeving aanpakken, betoogt prof. Dr. Rudi Westendorp in zijn nieuwste boek over gezond ouder worden. Daar zijn de meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag het mee eens.

 
 

Uitslag Stelling: Pesten verdient alle aandacht

Geen overbodige luxe, al die aandacht voor pesten gedurende de Week tegen het Pesten, vinden de deelnemers aan de Stelling van de Dag. Gisteren begon deze week met kinderprogramma's, lessen op scholen, BN'ers die zich tegen pesten keren.

 
 

Uitslag Stelling: Kleur Piet blijft gevoelig punt

Scholen in Den Haag krijgen een Sinterklaasfeest met een Piet die niet meer helemaal zwart is en Jumbo gaat zijn Sinterklaassnoep ’bleker’ maken. Gaat Nederland toch wennen aan een ’wittere’ Piet? De stemmers op de Stelling van de Dag nog lang niet.

 
 

Geldzorgen van burgers worden niet serieus genomen

Uitslag Stelling: ’Rutte weet niet wat er leeft’

Premier Rutte had beter niet kunnen zeggen dat kinderen bij hun ouders moeten gaan zeuren om speelgoed nu het weer beter gaat met de economie, vinden de deelnemers aan de Stelling van de Dag. De premier maakte de opmerking in het Jeugdjournaal.

 
 

Lezers hekelen trage en slappe EU-beleid

Uitslag Stelling: ’Europese Unie blijkt farce’

Europa loopt achter de feiten aan, zo oordelen de deelnemers aan de Stelling van de Dag over de intensievere grenscontroles die Duitsland en andere EU-landen, waaronder Nederland, laten uitvoeren om de grote vluchtelingenstroom het hoofd te bieden.

 
 

'Erg pijnlijk. De koning zit straks in zijn hemd'

Uitslag Stelling: Troonrede boet in aan belang

Net als in voorgaande jaren zijn de geheime Prinsjesdagstukken al ver van tevoren op straat komen te liggen. De meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag vindt dit een blamage. ,,Voor het land en voor de koning. Een grof schandaal’’.

 
 

Uitslag Stelling: Het doel heiligt de middelen

De meeste stemmers op de Stelling van de Dag denken dat luchtaanvallen op Syrië gaan helpen in de strijd tegen het terreurleger van IS. Ook een Kamermeerderheid is voor het uitbreiden van de bombardementen op Irak naar Syrië.

 
 

Uitslag Stelling: Lezer wil koppen zien rollen

Hoewel veel deelnemers aan de Stelling van de Dag de politiek medeschuldig achten aan de ’onoverzichtelijke puinhoop’ bij de vorming van de Nationale Politie, vindt ruim 80 procent dat de politietop moet opstappen.

 
 

'Het zijn neoliberale salonsocialisten geworden'

Uitslag Stelling: Partij niet meer van deze tijd

Met Samsom gaat de PvdA geheid de afgrond in volgende verkiezingen, denkt 94 procent van de stellingdeelnemers. Een nieuwe leider zal de club evenmin redden, meent driekwart. Want de arbeiderspartij is niet meer, of eigenlijk niet meer van deze tijd.

 
 

'Kinderen..? Hoe zit het eigenlijk met de opvang van ouderen?'

Uitslag Stelling: Geen zaak van de overheid

Kinderopvang is geen zaak van de overheid, maar van ouders. Daar moet niet meer geld in worden geïnvesteerd, stelt tachtig procent van de deelnemers van de Stelling. 29 procent gelooft niet dat toeslagverhoging tot grotere arbeidsparticipatie leidt.

 
 

Uitslag Stelling: Weg met de rekenmachines

De verplichte rekentoets in het voortgezet onderwijs en het mbo verdeelt niet alleen de Tweede Kamer maar ook de deelnemers aan de Stelling van de Dag. Ruim 40 procent ziet niets in zo’n toets, maar de meerderheid vindt het een goed plan.

 
 

Alleen échte vluchteling helpen, en beter uitzetbeleid

Uitslag Stelling: Niet nóg soepeler regels

Er is nauwelijks draagvlak in Nederland voor opvang van meer vluchtelingen. De omvang van het probleem dat heel Europa in de greep houdt, verandert daar niets aan. Drie kwart van de lezers wantrouwen ideeën die de tolerantie moeten verhogen.

 
 

'Kraan niet laten lopen als je tanden poetst'

Uitslag Stelling: Lezer let al op het verbruik

Ruim twee derde van de lezers vindt dat er meer aandacht moet komen voor waterbesparing. Donderdag was het Waterbespaardag. Kinderen laten zien hoeveel water en energie ze besparen als ze vijf minuten douchen in plaats van de gemiddelde negen.

 
 

Lezers willen steun van VS en NAVO

Uitslag Stelling: ’Zonder actie zijn we verloren'
 

„Er is geen andere keus.” Zestig procent van de lezers meent dat het onvermijdelijk is dat Europa en Nederland militair optreden in Syrië. Veertig procent vindt echter dat we daar weg moeten blijven. „We hebben daar niks te zoeken.”

 
 

Volgens lezers heeft asiellobby te veel macht

Uitslag Stelling: ’Migranten sneller wegsturen’

Het Nederlandse uitzetbeleid rammelt aan alle kanten. Dat vindt de overgrote meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. „Eigenlijk is er geen uitzetbeleid, iedereen mag blijven”, aldus een lezer.

 
 

'Spaarder wordt ook in nieuw taksplan bestolen'

Uitslag Stelling: Lezers gekant tegen heffing

De vermogensbelasting wordt herzien. Rijke mensen gaan in verhouding meer belasting betalen dan kleine spaarders. De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag zijn ontevreden over het nieuwe spaartaksplan. Niet eerlijk, zeggen zij.

 
 

Voorkom dat de mensen hierheen komen

Uitslag Stelling: Einde asielprobleem ver weg

Meer dan de helft van de stemmers op de Stelling van de Dag vindt dat de EU haar vluchtelingenbeleid moet aanpassen. De PvdA wil dat asielzoekers worden verspreid over Europa. Nu moeten zij asiel aanvragen in het land van aankomst.

 
 

Minderheid vindt beveiliging treinen zinloos

Uitslag Stelling: Beter controle dan niets doen

„Een goed plan.” De meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag is na de verijdelde aanslag op de Thalys voor veiligheidsmaatregelen op de treinen en stations. „Een noodzakelijk kwaad.”

 
 

Minderheid vindt vermaak zonde van belastinggeld

Uitslag Stelling: ’Zonder vertier wordt het saai ’

Een meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag vindt het prima dat amusement mogelijk blijft op de publieke omroep. Zij zijn ertegen om het vertier te verbannen. „Amusement hoort bij het leven, dus ook bij de publieke omroep.”

 
 

Lezers vinden begunstigen asielzoeker discriminatie

Uitslag Stelling: Gelijke monniken gelijke kappen

"De wereld op zijn kop.” De overgrote meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag is ertegen dat asielzoekers met een verblijfsvergunning een streepje voor hebben bij het krijgen van een sociale huurwoning.

 
 

'Een gek met een geweer komt altijd wel ergens langs'

Uitslag Stelling: Alles beveiligen onmogelijk

Een geluk dat dankzij heldhaftig optreden van vier passagiers een aanslag op de Thalys is voorkomen maar een misser van de inlichtingendiensten", vindt een deelnemer aan de Stelling van de Dag. Bijna drie kwart van de respondenten is het met hem eens.

 
 

Uitslag Stelling: ’Het leven is al duur genoeg’

De stemmers op de Stelling van de Dag denken niet dat het strooien met kortingen de doodsteek zal zijn voor de detailhandel. Gisteren werd bekend dat veertig procent van de omzet bij supermarkt en drogisterij bestaat uit producten met korting.

 
 

Uitslag Stelling: Wettelijke norm riant genoeg

De meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag vindt het ongehoord dat bestuurders aan de top salarissen verdienen die ruim boven een ministersalaris van 178.000 euro liggen, zoals bij netwerkbeheerder Alliander.

 
 

Vreemde in huis die de taal niet spreekt, vinden lezers niets

Uitslag Stelling: Liever de warmte van tehuis

Het mag dan een oplossing zijn voor hulpbehoevende ouderen die steeds langer thuis (moeten) blijven wonen; u vindt het nog niets, een inwonende hulp uit het buitenland. 70 procent van de lezers vindt de opmars van zorg-au pairs geen goede ontwikkeling.

 
 

’Supermooi om al die klassieke schepen te zien varen’

Uitslag Stelling: Prachtig nautisch evenement

„Fantastisch, een stuk historie dat tot leven komt, saamhorigheid en blije gezichten.” Zo vat een van de liefhebbers van Sail het nautische evenement dat tot en met zondag in Amsterdam plaatsvindt, in enkele woorden samen.

 
 


4.7 °C
Z4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 472.24
+ / - +0.89%