• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

Minderheid lezers vindt cijfers overbevolking aangedikt

Uitslag Stelling: 'Stuur Afrika condooms'

"Een gevaar voor de wereld." De overgrote meerderheid van de lezers is zeer bezorgd over de ongebreidelde groei van de wereldbevolking die in 2050 tot voedselschaarste zal leiden.

 
 

Minderheid lezers vindt ophef over Russisch 'njet' hypocriet

Uitslag Stelling: 'Moskou heeft lak aan wereld'

"Het grote Rusland lacht het piepkleine Nederland gewoon uit." Bijna twee derde van de lezers vindt dat de Russen ons land hebben geschoffeerd door het VN-tribunaal voor de berechting van de verantwoordelijken voor de MH17-ramp te torpederen.

 
 

Lezers vinden meeste ouders te naïef

Uitslag Stelling: 'Hou je kind in de gaten'

Kunnen kinderen beschermd worden tegen kinderlokkers op internet, ook wel 'groomers' genoemd? Goede voorlichting zou al helpen, denkt driekwart van de stellingdeelnemers, maar dit soort praktijken helemaal voorkomen is onmogelijk.

 
 

Nederland heeft zoveel moois te bieden

Uitslag Stelling: We nemen graag de gok

Nederland heeft genoeg moois te bieden als vakantieland. Daarover is 82 procent van de stellingdeelnemers het eens. Ons wisselvallige zomerweer is voor twee derde van de lezers geen reden naar het buitenland uit te wijken. Zestig procent neemt graag het risico.

 
 

'Consument moet toch betalen, linksom of rechtsom'

Uitslag Stelling: Weinig nachtelijke wasjes

Consumenten kunnen veel slimmer met hun stroom omgaan, zegt de Autoriteit Consument en Markt. 's Nachts wassen bijvoorbeeld. De slimme meter kan helpen de goedkoopste uren te bepalen. U denkt echter niet dat u dit gaat terugzien in de portemonnee.

 
 

'Onbegrijpelijk dat politie de blokkades ongemoeid liet'

Uitslag Stelling: Frankrijk, tweede Griekenland

De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag hebben weinig waardering voor de acties van de Franse boeren, maar er zijn er ook die er met begrip naar hebben gekeken. "De wegblokkades waren onverantwoord, maar ik snap hun woede wel."

 
 

Minderheid vindt dat Dijsselbloem spel rond naheffing slim heeft gespeeld

Uitslag Stelling: 'Minister bedriegt het volk'

"Hij houdt iedereen voor de gek." De overgrote meerderheid van de lezers meent dat minister Dijsselbloem de boel heeft misleid toen hij deed alsof hij verrast was over de hoogte van de naheffing van 643 miljoen euro uit Brussel. "Eén toneelspel."

 
 

'Wij kunnen toch nooit de enigen zijn in het heelal'

Uitslag Stelling: Speuren naar E.T.'s spannend

De vraag of onderzoek naar buitenaards leven zinvol is, verdeelt de stellingdeelnemers. Goed dat een Russische miljardair 100 miljoen dollar uittrekt om de ruimte intensief af te speuren, maar 52 procent vindt de zoektocht naar 'E.T's' kosten noch moeite waard.

 
 

'130 rijden juist goed voor het milieu en veiligheid'

Uitslag Stelling: Plankgas op de snelweg!

Overal 130. Dat vindt twee derde van de lezers. Zij reageren op de bekendmaking van drie nieuwe stukken snelweg waarop binnenkort maximaal 130 kilometer per uur mag worden gereden. Hierdoor kan op de helft van het Nederlandse wegennet het gaspedaal tot die snelheid worden ingedrukt.

 
 

Uitslag Stellling: Lezers verdeeld over krassen

Een verslavingsdeskundige heeft de noodklok geluid over krasloten. De verkoop moet aan banden worden gelegd want steeds meer mensen raken eraan verslaafd. Bijna de helft van de stemmers op de Stelling is het met expert Trubendorffer eens.

 
 

Opdoeken politieposten treft volgens lezers vooral platteland

Uitslag Stelling: 'Misdaad gaat meer lonen'

"Criminelen zullen dit geweldig vinden." De overgrote meerderheid van de lezers voelt zich stukken onveiliger, doordat steeds meer politiebureaus worden opgeheven of tijdens de zomervakantie tijdelijk zijn gesloten.

 
 

 'Een mooie manier om contact te houden met familie en de wereld'

Uitslag Stelling: Niemand te oud om te leren

Senioren zijn geen buitenaardse wezens omdat ze wat ouder zijn, zo reageert een deelnemer beledigd op de Stelling van de Dag over 85-plussers op het internet. "Zo moeilijk is het niet. Het heeft niets te maken met leeftijd maar met desinteresse."

 
 

Lezers willen ook paspoort jihadist intrekken

Uitslag Stelling: 'Alles van hen afpakken'

De overgrote meerderheid van de lezers vindt het een goede zaak dat het kabinet de uitkering of studiefinanciering wil stopzetten van jihadstrijders die naar Syrië en Irak reizen om zich bij IS aan te sluiten.

 
 

Uitslag Stelling: ’Afremmen deze stroom’

De overgrote meerderheid van de lezers vindt het prima dat Hongarije een hek neerzet bij de grens met Servië. De EU-lidstaat zegt overspoeld te worden met vluchtelingen uit Irak, Syrië en Afghanistan en hoopt zo de stroom in te dammen.

 
 

’Strenge eisen logisch gezien eerdere geschonden afspraken’

Uitslag Stelling: Geen geloof in goede afloop

Griekenland moet aan keiharde voorwaarden voldoen, wil het land nieuwe miljardensteun krijgen. Volkomen terecht, vinden de stellingdeelnemers, die het vertrouwen in de Grieken kwijt zijn. „Het is de enige manier om ze te laten zien dat het ernst is.”

 
 

Overheid laks na rapport politiegeweld Ombudsman

Uitslag stelling: Liever meer training politie

De vraag of de nekklem - die sinds de dood van Mitch Henriquez weer ter discussie staat - verboden moet worden, verdeelt de deelnemers van De Stelling. Een kleine meerderheid vindt van niet. Ruim tweederde denkt dat incidenten voorkomen kunnen worden door (meer geld voor) betere trainingen bij de politie.

 
 

'Vooraf toestemming voor publicatie online'

Uitslag Stelling: Filmpjes voor de goede orde

Een krappe meerderheid van de stemmers van De Stelling vindt dat filmen op straat niet aan banden moet worden gelegd. Filmen en fotograferen in de openbare ruimte, dat mag namelijk gewoon, al plukken sommigen daar de wrange vruchten van.

 
 

'Strak en kundig in Europa, maar gladjes in eigen land'

Uitslag Stelling: 'Wie had het beter gedaan'

Kundig, onverstoorbaar en standvastig. Als voorzitter van de eurogroep kan Jeroen Dijsselbloem nog op mooie woorden rekenen. Toch verdient de PvdA’er volgens 70 procent van de stellingdeelnemers geen lof. Vooral door missers in eigen land.

 
 

'Acties politie, douane en ambulance maken weinig indruk'

Uitslag Stelling: 'Dupeer je baas, niet de burger'

Medewerkers van publieke diensten moeten burgers buiten hun arbeidsconflict laten. De (dreigende) acties van politie, douane en ambulances halen weinig meer uit dan irritatie bij de verkeerde partij, vindt een meerderheid van de Stellingdeelnemers.

 
 

'Grexit schaadt alleen ego's in Brussel'

Uitslag Stelling: ’Laat Grieken lekker gaan’

Als het aan de deelnemers van de Stelling ligt, verlaat Griekenland vandaag nog de eurozone. Ruim tachtig procent vindt dat iedere basis ontbreekt om het land, dat ’nee’ zei tegen het Europese ’reddingsplan’, nog langer binnenboord te houden.

 
 

Vijfde van lezers wil onderzoek discriminatie door politie

Uitslag Stelling: 'Het zijn beroepsvandalen'

De onlusten in de Haagse Schilderswijk hebben niets met het overlijden van Mitch Henriquez te maken. Dat vinden vrijwel alle lezers. De amokmakers grijpen de tragische gebeurtenis slechts aan om vernielingen aan te richten.

 
 

Lezers vinden wel dat start te veel geld kost

Uitslag Stelling: 'Reclame voor ons land'

De Grand Départ in Utrecht wordt morgen een geweldig evenement. Dat denkt een meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag.

 
 

Lezers vinden afschaffing roaming- kosten veel te laat

Uitslag Stelling: 'Telefoongebruiker melkkoe'

Over twee jaar kunnen vakantiegangers zonder extra kosten hun mobieltje gebruiken vanaf hun buitenlandse camping. Vrijwel alle lezers vrezen echter dat dit voordeeltje teniet wordt gedaan doordat telecombedrijven dan de abonnementsprijzen verhogen.

 
 

Lezers vinden alleen adviezen voor ouderen nuttig

Uitslag Stelling: 'Laat mensen zelf nadenken'

Zijn de weergoden ons eens goedgezind, treedt er meteen een Nationaal Hitteplan in werking. Bijna twee derde van de deelnemers aan de Stelling van de Dag vindt het dan ook onnodig.

 
 

Lezer vindt dat er genoeg is onderhandeld

Uitslag Stelling: 'Grexit is beste voor allen'

"Zo snel mogelijk afscheid nemen van Griekenland.” Bijna driekwart van de lezers vindt dat de Grieken na het klappen van de onderhandelingen uit de euro moeten stappen.

 
 

Volgens lezers speelt kabinet groepen tegen elkaar uit

Uitslag Stelling: 'Meevaller ook voor ouderen'

Maar een kwart van de lezers vindt het goed dat het kabinet de lastenverlichting van vijf miljard euro alleen aan de werkenden wil toebedelen. Velen vinden dat met name ook gepensioneerden moeten meeprofiteren

 
 

Lezers vinden verstoren wielerfeest ongepast

Uitslag Stelling: 'Nederland slaat flater'

'Verbieden deze onsympathieke acties.' Twee derde van de lezers vindt dat minister Van der Steur naar de rechter moet stappen om de plannen van de politiebonden om de Tour de France in Nederland te verstoren, in de kiem te smoren.

 
 

Lezers vinden voorspelling over stijging zeespiegel overdreven

Uitslag Stelling: 'Nederland houdt het droog'

Wetenschappers van de TU Delft voorspellen dat de zeespiegel nog meer gaat stijgen dan gedacht. Bijna driekwart van de deelnemers aan de Stelling van de Dag denkt echter niet dat we daarom bang hoeven te zijn voor natte voeten.

 
 

'Je kunt ook prima thuis uitrusten'

Uitslag Stelling: Weekje weg is groot goed

"Een mens kan niet zonder." Bijna twee derde van de deelnemers aan de Stelling van de Dag vindt het belangrijk om met vakantie te gaan. Ruim dertig procent vindt het echter helemaal niet nodig: "Het is pure luxe en heeft geen nut."

 
 

'Meteen zien hoeveel vlucht kost, zodat je eerlijk kunt vergelijken'

Uitslag Stelling: Lezers willen transparantie

"Denk je goedkoop uit te zijn, komen er allerlei toeslagen bij. Hoezo goedkoop?" foetert een deelnemer aan de Stelling van de Dag. Hij behoort tot de 90 procent die vindt dat vliegmaatschappijen reizigers voor de gek houden met hun lage ticketprijzen.

 
 

'Hulp om aan werk te komen of psychische bijstand ok'

Uitslag Stelling: Extraatjes zijn niet nodig

Op initiatief van enkele oud-blauwhelmen is een voordeelactie voor veteranen gelanceerd onder de naam Onbekende Helden. De helft van de deelnemers aan de Stelling van de Dag is er niet zo'n voorstander van dat deze groep allerlei voordeeltjes krijgt.

 
 

'Griekenland heeft te lang op te grote voet geleefd'

Uitslag Stelling: Eigen schuld, dikke bult

De Grieken kunnen best nog meer bezuinigen, vindt 57 procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. Ondanks de beroerde financiële situatie hebben de stemmers geen medelijden met de Grieken. "Dat hebben ze aan zichzelf te danken."

 
 

'De grote schuldige is de EU die maar geen maatregelen neemt'

Uitslag Stelling: Een gezamenlijk probleem

De EU-landen moeten het vluchtelingenprobleem samen aanpakken en niet een paar landen er voor laten opdraaien. Begrijpelijk dat Italië, waar de meeste migranten binnenkomen, zich in de steek gelaten voelt, vindt 61 procent van de stellingdeelnemers.

 
 

Lezers: Ook accu's zijn vervuilend voor het milieu

Uitslag Stelling: 'Waterstof is de oplossing'

Elektrisch rijden over twintig jaar is geen noodzaak, oordeelt het merendeel van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. Energie Centrum Nederland (ECN) vindt dat in 2035 alle nieuw verkochte auto's elektrisch aangedreven zouden moeten zijn.

 
 

'Gebrek aan transparantie ondermijnt democratie'

Uitslag Stelling: Kabinet moet meer uitleggen

Het kabinet is onvoldoende transparant, zeggen veruit de meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag. Zij vinden dat zij, de burgers, te weinig informatie en uitleg krijgen. Neem de MH17-ramp, de naheffing voor Europa en de belastingplannen van de coalitie. "Het ondermijnt de democratie."

 
 

Monstertruck is veel te gevaarlijk voor shows

Uitslag Stelling: Evenementen moeten veiliger

Het is volledig terecht dat gemeenten de veiligheidseisen rond evenementen aanscherpen na het monstertruckdrama in Haaksbergen. Extra veiligheidsmaatregelen zijn juist hard nodig, vindt de meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag.

 
 

'Zonder artikel 5 heeft de alliantie geen zin'

Uitslag Stelling: Allen voor één: dure plicht

De NAVO staat of valt met solidariteit. Dat vindt bijna tachtig procent van de lezers. Zij vinden dat de andere NAVO-lidstaten, en dus ook Nederland, een mede-NAVO-lidstaat te hulp moeten schieten als die wordt aangevallen door Rusland.

 
 

Uitslag Stelling: Herstel in sector nog broos

Het is geen goed idee om het lage btw-tarief in de bouw per 1 juli te verhogen naar 21 procent, vinden de meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag. „De bouw is enorm getroffen door de crisis. Laat de sector eerst maar eens aansterken.”

 
 

Ruim helft van de lezers twijfelt aan nut G7-top

Uitslag Stelling: Klimaatmiljarden verspild

Ruim 70 procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag vindt de 90 miljard euro die de G7, de club grootste industrielanden ter wereld, wil uittrekken om groene energie te bevorderen een belachelijk hoog bedrag.

 
 

Uitslag Stelling: Vrijheid niet vanzelfsprekend

Uit de Voorjaarsnota blijkt dat Defensie minder heeft uitgegeven, terwijl was aangekondigd dat de krijgsmacht dit jaar ruimer in z’n jas zou komen te zitten. De deelnemers aan de Stelling van de Dag vinden dat de Tweede Kamer beter moet opletten.

 
 

'Veel zon is gezond en goed voor botten'

Uitslag Stelling:  Effect smeeractie betwijfeld

Zijn de waarschuwingen tegen te veel zonneschijn overdreven? Zo ongeveer de helft van de deelnemers aan de Stelling van de Dag vindt van niet. Zij staan positief tegenover de aansporingen van KWF Kankerbestrijding om vaker te smeren.

 
 

Lezers vinden dat er nu wel genoeg is onderhandeld

Uitslag Stelling: 'Klaar met Griekenland'

'Het heeft geen enkele zin'. Ruim negentig procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag vindt het tijdverspilling van de EU om te proberen Griekenland binnenboord te houden.

 
 

Uitslag Stelling: Eerste stap in goede richting

Opgeruimd staat netjes, zeggen de deelnemers aan de Stelling van de Dag over het aftreden van Sepp Blatter. Zij zijn opgelucht dat de FIFA-baas opstapt, maar of dat een einde zal maken aan de corruptie binnen de wereldvoetbalbond, betwijfelen ze.

 
 

'Obama moet zijn eigen boontjes doppen'

Uitslag Stelling: Guantanamo probleem VS

De VS hebben Nederland gevraagd twee gedetineerden uit Guantanamo Bay die voor vrijlating in aanmerking komen, op te nemen. De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag willen daar niets van horen. "Lekker makkelijk, dan zijn zij ervan af."

 
 

Bedrijven kunnen met gedragscode ook bijdrage leveren tegen gepest

Uitslag Stelling: Getreiter op werk bestraffen

"Een heel goed plan." Bijna driekwart van de deelnemers aan de Stelling van de Dag is er voor om pesten op de werkvloer strafbaar te stellen. "Keihard aanpakken, want het ruïneert iemands leven."

 
 

'Hij is zo slim om uit de wind te blijven'

Lezers zijn FIFA-baas beu

Vrijwel alle deelnemers aan de Stelling van de Dag vinden dat FIFA-voorzitter Sepp Blatter moet vertrekken nu er zeven kopstukken van zijn organisatie zijn gearresteerd op verdenking van corruptie. „Hij had al veel eerder moeten opstappen.”

 
 

Minderheid lezers vindt Eerste Kamer echter overbodig

Uitslag Stelling: 'Zonder senaat ben je nergens'

De Eerste Kamer is een nuttig instituut en moet niet worden afgeschaft, meent de meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. Een forse minderheid van ruim veertig procent vindt echter dat de senaat een achterhaalde instelling is die best mag verdwijnen. "Voegt niks toe", aldus een lezer.

 
 

Lezers: Niet tornen aan rechten van werknemers

Uitslag Stelling: 'Baas wil meer voor minder'

Werkgevers willen modernisering van de cao maar twee derde van de deelnemers aan de Stelling van de Dag lijkt dat niet nodig. Zij vertrouwen het niet. "Waakzaamheid is geboden. Werkgevers zijn er op uit om rechten van werknemers af te schaffen."

 
 

'Duitsland zal tolstrijd met EU winnen'

Uitslag Stelling: Euroscepsis diepgeworteld

Dat de Europese Commissie gekant is tegen een hogere tol voor buitenlanders op de Duitse wegen, zorgt niet voor een betere reputatie van de EU bij de deelnemers aan de Stelling van de Dag.

 
 

'Meevaller uit de portemonnee van de verzekerden'

Uitslag Stelling: Broekzak-vestzakverhaal

Minister Schippers heeft een meevaller van 2 miljard op de zorg. Betekent dit dat ze goed bezig is? De deelnemers aan de Stelling van de Dag vinden zeer zeker van niet. "Makkelijk om geld over te houden, de zorg voor mensen is uitgekleed. Zo lust ik er nog wel een paar", foetert een respondent.

 
 

'Erg jammer dat Trijntje niet door mag'

Uitslag Stelling: Weinig animo voor finale

Nu Nederland niet meer meedoet, vinden de meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag het Songfestival niet interessant meer. Trijntje Oosterhuis haalde de finale niet. Iets meer dan de helft van de stemmers vindt dat terecht.

 
 

Spotprenten profeet horen niet in een overheids- gebouw

Uitslag Stelling: 'Wilders onnodig provocerend'

Ruim de helft van de deelnemers aan de Stelling van de Dag is tegen het plan van Geert Wilders om spotprenten van de profeet Mohammed tentoon te stellen in de Tweede Kamer. "Een expositie als deze dient geen enkel nut behalve provocatie."

 
 

'Anonieme betalingen moeten mogelijk blijven'

Uitslag Stelling: Contant geld is onmisbaar

Topeconomen pleiten voor het afschaffen van contant geld. Witwassen en andere financiële misdrijven zouden daarmee verdwijnen. De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag vinden echter dat we niet zonder cash kunnen.

 
 

'Geheugen zal hun wel weer in de steek laten'

Uitslag Stelling: Geen fiducie in onderzoek

De schuldigen aan het Fyra-debacle moeten boeten, daar zijn de deelnemers aan de Stelling van de Dag heel duidelijk in. Zij hebben er echter niet veel vertrouwen in dat de onderste steen over het fiasco boven zal komen.

 
 

Reserves over succes nieuwe voorman GroenLinks

Uitslag Stelling: 'Te jong en te zelfverzekerd'

Jesse Klaver, de nieuwe voorman van GroenLinks, trekt naar de smaak van veel deelnemers aan de Stelling van de Dag een te grote broek aan. Hij kondigt aan Nederland te zullen veranderen, maar "hij is 29 en komt net kijken", zegt u. En bovendien: "Met weinig zetels heb je weinig in te brengen."

 
 

Angst voor onrust door privileges voor vrouwen

Uitslag Stelling: 'Onderzeeër is voor mannen'

Zijn vrouwen op een onderzeeër een aanwinst? Nee, vindt een meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. Het 'zwakke geslacht' zal behalve van ongewenste intimiteiten ook last krijgen van ander vrouwonvriendelijk gedrag.
 

 
 

'Als eindexamen wordt afgeschaft, daalt het peil van ons onderwijs'

Uitslag Stelling: Toets is belangrijk

Eindexamens zijn hard nodig. Het is de enige manier om een goede mentaliteit te kweken onder leerlingen. Dat is de mening van driekwart van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. "Het is een proeve van bekwaamheid en dus belangrijk", zegt iemand.

 
 

'Met minder agenten is veiligheid bij de wedstrijd niet te waarborgen'

Uitslag Stelling: Begrip voor uitstel 

De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag vinden dat de politie binnen de perken blijft met haar acties voor een betere cao. Veel lezers vinden het juist goed dat de politie eindelijk haar tanden laat zien.

 
 

Ongeluk attractie schrikt meesten niet af

Uitslag Stelling: 'Een superleuk evenement'

De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag gaan ondanks het ongeluk met de Speed Booster in Didam nog steeds met een gerust hart naar de kermis. Bijna zestig procent vindt het jaarlijkse volksfeest niet gevaarlijk.

 
 

Uitslag Stelling: Er is geen respect meer

De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag maken zich grote zorgen over het morele verval in Nederland. Ze leggen de schuld bij de overheid. "Als de overheid eindelijk een voorbeeldfunctie gaat vervullen, zijn we een eind op de goede weg."

 
 

'verbouwen is goedkoper dan leegstand'

Uitslag Stelling: Steun voor kantoorwoningen

„Nood breekt wet, doen dus.” Ruim driekwart van de deelnemers aan de Stelling van de Dag juicht het plan van minister Blok (Wonen) toe om meer leegstaande kantoren te verbouwen tot huurappartementen.

 
 

'Hoe meer ze snijden in de GGZ hoe meer ellende'

Uitslag Stelling: Zwakken in de steek gelaten

De politie moet steeds vaker uitrukken voor verwarde mensen die gewelddadig zijn of overlast veroorzaken. Een zorgelijke ontwikkeling, vinden de deelnemers aan de Stelling van de Dag. "Er is geen goede opvang meer: deze mensen worden aan hun lot overgelaten."

 
 

'Ondernemers hebben geen geld om nieuwe auto te kopen'

Uitslag Stelling: 'Boycot diesels is discriminatie'

Driekwart van de stemmers op de Stelling van de Dag meent dat een verbod op oude diesels in grote steden als Rotterdam en Utrecht totaal niet helpt het milieu te verbeteren. Ze denken dat het een vorm is van 'symboolpolitiek'.

 
 

Meer les over '40-'45 nodig

Uitslag Stelling: 'Met de klas naar museum'

Scholen moeten meer aandacht aan de Tweede Wereldoorlog besteden. Dat vindt bijna driekwart van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. Zij vinden het onderwijs over deze donkere periode 'onder de maat'.

 
 

Meer controle op klevers, bellers en andere wegpriraten

Uitslag Stelling: Pakkans moet omhoog

Het nieuws dat de snelwegpolitie terugkeert, wordt door driekwart van de deelnemers aan de Stelling van de Dag met instemming begroet. "De pakkans voor verkeershufters is nu te klein. Goed dat die vergroot wordt."

 
 

Politici blijven maar doorgaan met bezuinigen

Luister naar zorgdeskundigen

Er wordt alleen bezuinigd en niet gekeken naar de gevolgen. Dat is uw korte maar krachtige oordeel over het zorgbeleid van de regering. „Het lot van de hulpbehoevenden zal ze een zorg zijn”, concludeert een deelnemer aan de Stelling van de Dag.

 
 

Jeugd krijgt nog genoeg te maken met het wereldleed

Uitslag Stelling: 'Laat kinderen hun plezier'

De oproep van SOS Kinderdorpen aan kinderen om hun op de vrijmarkt verdiende centjes aan Nepal te schenken, is bij de deelnemers aan de Stelling van de Dag verkeerd gevallen. "Laat onze kinderen gewoon kinderplezier hebben", verzucht 93 procent.

 
 

De mensen eten toch wat ze willen

Uitslag Stelling: Stop met betutteling

"Totale verspilling." De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag vinden het zonde van het geld dat de overheid voorlichtingscampagnes voor gezond eten subsidieert.

 
 


16.0 °C
ZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 500.02
+ / - -0.08%