• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

'Meevaller uit de portemonnee van de verzekerden'

Uitslag Stelling: Broekzak-vestzakverhaal

Minister Schippers heeft een meevaller van 2 miljard op de zorg. Betekent dit dat ze goed bezig is? De deelnemers aan de Stelling van de Dag vinden zeer zeker van niet. "Makkelijk om geld over te houden, de zorg voor mensen is uitgekleed. Zo lust ik er nog wel een paar", foetert een respondent.

 
 

'Erg jammer dat Trijntje niet door mag'

Uitslag Stelling: Weinig animo voor finale

Nu Nederland niet meer meedoet, vinden de meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag het Songfestival niet interessant meer. Trijntje Oosterhuis haalde de finale niet. Iets meer dan de helft van de stemmers vindt dat terecht.

 
 

Spotprenten profeet horen niet in een overheids- gebouw

Uitslag Stelling: 'Wilders onnodig provocerend'

Ruim de helft van de deelnemers aan de Stelling van de Dag is tegen het plan van Geert Wilders om spotprenten van de profeet Mohammed tentoon te stellen in de Tweede Kamer. "Een expositie als deze dient geen enkel nut behalve provocatie."

 
 

'Anonieme betalingen moeten mogelijk blijven'

Uitslag Stelling: Contant geld is onmisbaar

Topeconomen pleiten voor het afschaffen van contant geld. Witwassen en andere financiële misdrijven zouden daarmee verdwijnen. De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag vinden echter dat we niet zonder cash kunnen.

 
 

'Geheugen zal hun wel weer in de steek laten'

Uitslag Stelling: Geen fiducie in onderzoek

De schuldigen aan het Fyra-debacle moeten boeten, daar zijn de deelnemers aan de Stelling van de Dag heel duidelijk in. Zij hebben er echter niet veel vertrouwen in dat de onderste steen over het fiasco boven zal komen.

 
 

Reserves over succes nieuwe voorman GroenLinks

Uitslag Stelling: 'Te jong en te zelfverzekerd'

Jesse Klaver, de nieuwe voorman van GroenLinks, trekt naar de smaak van veel deelnemers aan de Stelling van de Dag een te grote broek aan. Hij kondigt aan Nederland te zullen veranderen, maar "hij is 29 en komt net kijken", zegt u. En bovendien: "Met weinig zetels heb je weinig in te brengen."

 
 

Angst voor onrust door privileges voor vrouwen

Uitslag Stelling: 'Onderzeeër is voor mannen'

Zijn vrouwen op een onderzeeër een aanwinst? Nee, vindt een meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. Het 'zwakke geslacht' zal behalve van ongewenste intimiteiten ook last krijgen van ander vrouwonvriendelijk gedrag.
 

 
 

'Als eindexamen wordt afgeschaft, daalt het peil van ons onderwijs'

Uitslag Stelling: Toets is belangrijk

Eindexamens zijn hard nodig. Het is de enige manier om een goede mentaliteit te kweken onder leerlingen. Dat is de mening van driekwart van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. "Het is een proeve van bekwaamheid en dus belangrijk", zegt iemand.

 
 

'Met minder agenten is veiligheid bij de wedstrijd niet te waarborgen'

Uitslag Stelling: Begrip voor uitstel 

De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag vinden dat de politie binnen de perken blijft met haar acties voor een betere cao. Veel lezers vinden het juist goed dat de politie eindelijk haar tanden laat zien.

 
 

Ongeluk attractie schrikt meesten niet af

Uitslag Stelling: 'Een superleuk evenement'

De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag gaan ondanks het ongeluk met de Speed Booster in Didam nog steeds met een gerust hart naar de kermis. Bijna zestig procent vindt het jaarlijkse volksfeest niet gevaarlijk.

 
 

Uitslag Stelling: Er is geen respect meer

De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag maken zich grote zorgen over het morele verval in Nederland. Ze leggen de schuld bij de overheid. "Als de overheid eindelijk een voorbeeldfunctie gaat vervullen, zijn we een eind op de goede weg."

 
 

'verbouwen is goedkoper dan leegstand'

Uitslag Stelling: Steun voor kantoorwoningen

„Nood breekt wet, doen dus.” Ruim driekwart van de deelnemers aan de Stelling van de Dag juicht het plan van minister Blok (Wonen) toe om meer leegstaande kantoren te verbouwen tot huurappartementen.

 
 

'Hoe meer ze snijden in de GGZ hoe meer ellende'

Uitslag Stelling: Zwakken in de steek gelaten

De politie moet steeds vaker uitrukken voor verwarde mensen die gewelddadig zijn of overlast veroorzaken. Een zorgelijke ontwikkeling, vinden de deelnemers aan de Stelling van de Dag. "Er is geen goede opvang meer: deze mensen worden aan hun lot overgelaten."

 
 

'Ondernemers hebben geen geld om nieuwe auto te kopen'

Uitslag Stelling: 'Boycot diesels is discriminatie'

Driekwart van de stemmers op de Stelling van de Dag meent dat een verbod op oude diesels in grote steden als Rotterdam en Utrecht totaal niet helpt het milieu te verbeteren. Ze denken dat het een vorm is van 'symboolpolitiek'.

 
 

Meer les over '40-'45 nodig

Uitslag Stelling: 'Met de klas naar museum'

Scholen moeten meer aandacht aan de Tweede Wereldoorlog besteden. Dat vindt bijna driekwart van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. Zij vinden het onderwijs over deze donkere periode 'onder de maat'.

 
 

Meer controle op klevers, bellers en andere wegpriraten

Uitslag Stelling: Pakkans moet omhoog

Het nieuws dat de snelwegpolitie terugkeert, wordt door driekwart van de deelnemers aan de Stelling van de Dag met instemming begroet. "De pakkans voor verkeershufters is nu te klein. Goed dat die vergroot wordt."

 
 

Politici blijven maar doorgaan met bezuinigen

Luister naar zorgdeskundigen

Er wordt alleen bezuinigd en niet gekeken naar de gevolgen. Dat is uw korte maar krachtige oordeel over het zorgbeleid van de regering. „Het lot van de hulpbehoevenden zal ze een zorg zijn”, concludeert een deelnemer aan de Stelling van de Dag.

 
 

Jeugd krijgt nog genoeg te maken met het wereldleed

Uitslag Stelling: 'Laat kinderen hun plezier'

De oproep van SOS Kinderdorpen aan kinderen om hun op de vrijmarkt verdiende centjes aan Nepal te schenken, is bij de deelnemers aan de Stelling van de Dag verkeerd gevallen. "Laat onze kinderen gewoon kinderplezier hebben", verzucht 93 procent.

 
 

De mensen eten toch wat ze willen

Uitslag Stelling: Stop met betutteling

"Totale verspilling." De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag vinden het zonde van het geld dat de overheid voorlichtingscampagnes voor gezond eten subsidieert.

 
 

Uitslag Stelling: ’Kiesdrempel moet omhoog’

Nederland is weer een partij rijker: Ondernemend Nederland van Hero Brinkman. Daarnaast presenteerde Bram Moszkowicz zich als partijleider van VoorNederland (VNL). De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag zien niets in deze nieuwkomers.

 
 

Lezers delen optimisme van CPB en ING niet

Uitslag Stelling:  'Groei is een sprookje'

Ondanks dat de consument volgens deskundigen de motor is van de economische groei, gelooft maar zeven procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag dat zijzelf hiervan ook gaan profiteren.

 
 

Uitslag Stelling: 'Openbare orde in geding'

De onrust bij de politie over haar cao en reorganisatie baart de meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag grote zorgen. Zij vinden dat gevaarlijk. Volgens hen tast het gedoe het functioneren van de politie aan.

 
 

'Vluchteling opvangen in eigen regio, desnoods met onze militaire steun'

Uitslag Stelling: Weinig vertrouwen in EU

Na de ramp met de vluchtelingenboot op de Middellandse Zee heeft de Europese Unie allerlei overlegrondes belegd. De deelnemers aan de Stelling van de Dag zijn er niet van onder de indruk. Ruim driekwart van hen zegt: Niet praten, maar ingrijpen.

 
 

' Bed, bad, brood moet stoppen, koste wat kost'

Uitslag Stelling: Lezers zijn regering beu

De opvang van illegalen is een prima breekpunt voor de coalitie. PvdA en VVD zochten gisteren koortsachtig naar een oplossing voor hun conflict over deze kwestie maar voor de meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag is dat helemaal niet nodig: de stekker kan wat hen betreft uit Rutte II.

 
 

´Je kind corrigeren? Nooit van gehoord.´

Uitslag Stelling: Geen tijd voor opvoeden

Opvoeden is een kwestie van regeltjes voorleven. Maar in de praktijk gaat het regelmatig mis. Zo blijkt uit onderzoek dat ouders hun kinderen in het verkeer vaak het slechte voorbeeld geven. Gemakzucht, vinden de stellingdeelnemers.

 
 

'Nederland is te laks en denkt dat het wel zal meevallen'

Uitslag Stelling: Zorgen over cyberterreur

De meeste lezers van de Stelling van de Dag zijn ongerust over de kwetsbaarheid van de Nederlandse computernetwerken. Bijna negentig procent vreest dat ons land het gevaar loopt compleet te worden ontwricht door een 'cyberaanslag' van terroristen of criminelen op bijvoorbeeld de computersystemen van sluizen en bruggen.

 
 

'Combinatie arbeid en privé moet makkelijker worden'

Uitslag Stelling: Onderling afspraken maken

Een wet die werknemers meer mogelijkheden biedt om zelf hun werktijden te regelen en thuis te werken is niet nodig, vindt ruim twee derde van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. Dat kunnen werkgevers en werknemers prima zelf regelen.

 
 

Stemmen staken over verplichte inenting peuters

Uitslag Stelling: Oneens over kinderprik

Vaccineren zou geen vrije keuze moeten zijn, zo vindt de helft van de stemmers op De Stelling van de Dag. De Australische premier Abbott wil ouders korten op kinderbijslag en gezinstoelagen als zij hun kinderen niet laten inenten.

 
 

'Meer variatie nodig zodat consument steeds weer gaat kijken'

Uitslag stelling: 'Allemaal eenheidsworsten'

De Nederlandse winkelketens moeten dringend vernieuwen en hun imago verbeteren. Anders komen er na Miss Etam nog meer winkelbedrijven in de financiële problemen. Dat menen de meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag.

 
 

Vrees voor nog meer ontslagen door soepeler ontslagrecht

Uitslag Stelling: Gegoochel met cijfers

De voorzichtig positieve berichten over de aantrekkende arbeidsmarkt zijn aan dovemansoren gericht, zo blijkt uit de reacties op de Stelling van de Dag. Die berichten zijn onbetrouwbaar, meent ruim 80 procent van de deelnemers. "In je omgeving zie je hoe slecht het is gesteld met de werkgelegenheid."

 
 

Geen kwaliteit als geen coördinatie plaatsvindt

Uitslag Stelling: Nieuwe jeugdzorg gewenst

De jeugdzorg in Nederland is veel te verdeeld over verschillende organisaties. Dat vinden de meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag. "Van kwaliteit kan geen sprake zijn als er tussen de instanties geen coördinatie plaatsvindt", zegt een respondent.

 
 

Garanties dat opgeslagen gegevens juist worden gebruikt

Uitslag Stelling: Big brother aan banden

Er zijn grenzen aan de technieken die de overheid mag gebruiken om de burger te controleren. Dat vindt zeventig procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. U meent dat de controle met waarborgen moet worden omgeven.

 
 

Uitslag Stelling: Kwestie van opvoeding

U vindt het schrikbarend dat een op de vijf mbo-scholieren een gemiddelde schuld heeft van zo’n 3800 euro. Ruim 90 procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag wijt dit aan het feit dat jongeren vaak te makkelijk met geld omgaan.

 
 

'Niet zeuren over overlast, het levert werk op'

Uitslag Stelling: Koester buitenlandse gast

Toerisme is een zegen voor de Nederlandse economie. De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag juichen de toename van het aantal buitenlandse bezoekers aan ons land dan ook toe: "Dat is goed voor inkomsten en banen."

 
 

Dijsselbloem had veel harder moeten ingrijpen bij ABN Amro

Uitslag Stelling: Onrust zwaar onderschat

Veel vertrouwen heeft u niet meer in minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën). "Ik vond hem tot nu zeer kundig maar zijn handelen bij de naheffing opgelegd door de EU en nu weer bij de ABN Amro laat zien dat hij denkt dat het volk achterlijk is", zo zegt een deelnemer aan de Stelling van de Dag.

 
 

' Uitbreiding zuivelsector kan ook duurzaam gebeuren'

Uitslag Stelling: 'Zuinig zijn op onze boeren'

De economie gaat voor." Ruim 60 procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag vindt dat het milieu ondergeschikt is aan economische groei. Slechts een derde vindt het milieu belangrijker: "Het nageslacht moet ook leven op deze planeet."

 
 

'Alleen dan is er controle op die dwaze salarissen'

Uitslag Stelling: Laat bank in staatshanden

Het feit dat de top van ABN Amro afziet van de omstreden loonsverhoging, is voor 80 procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag geen reden om het licht voor een gang naar de beurs op groen te zetten. Zij willen dat de bank in staatshanden blijft.

 
 

'Niemand meer alleen in de cockpit'

Uitslag Stelling: Risico's blijven er altijd

Een verschrikkelijke ramp en een tragedie voor de nabestaanden, zeggen de deelnemers aan de Stelling van de Dag over de crash van Germanwings vlucht 9525 in de Franse Alpen, maar ruim 70 procent blijft vliegen de veiligste manier van reizen vinden.

 
 

Uitslag Stelling: Beter naar patiënt luisteren

Artsen moeten meer tijd nemen om met patiënten te praten en te luisteren in plaats van op de klok te kijken. Dat zeggen veel deelnemers aan de Stelling van de Dag. Een grote meerderheid vindt dat patiënten prima in staat zijn mee te beslissen.

 
 

Hoe moet dat bij rampen als de stroom is uitgevallen?

Uitslag Stelling: Geen vertrouwen in NL-Alert

Driekwart van de stemmers op De Stelling van de Dag vindt het geen goed idee als de sirenes die nu nog iedere eerste maandag van de maand te horen zijn, worden afgeschaft. In geval van nood wordt straks gewaarschuwd via radio, tv en NL-Alert.

 
 

'Goede opleiding van de jeugd enige dat nationale team kan redden'

Uitslag Stelling: Somber over Oranje

Het Nederlands elftal verliest van Turkije en daardoor komt deelname aan het EK van volgend jaar in gevaar. Hiervoor vrezen de meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag. "Dit Oranje is over."

 
 

Uitslag Stelling: Vluchtelingenplan omarmd

Verreweg de meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag staan vierkant achter de ideeën van de VVD over het asielzoekersbeleid. Europa moet haar grenzen voor vluchtelingen sluiten. "Prima, eindelijk realiteitszin", prijst een lezer het plan.

 
 

Eén zwaluw maakt nog geen zomer

Uitslag Stelling: Optimisme ver te zoeken

De beurzen gaan omhoog, de bouw trekt aan en het consumentenvertrouwen stijgt weer. Het lijkt erop dat de crisis voorbij is. Toch vinden de deelnemers aan De Stelling van de Dag niet dat de crisis voorbij is.

 
 

'Rutte kan maar beter zijn ontslag aanbieden'

Uitslag Stelling: Onwerkbare politieke situatie

Ruim driekwart van de stemmers op De Stelling van de Dag denkt dat het kabinet weinig meer kan uitrichten, nu VVD, PvdA en de drie gedoogpartners geen meerderheid meer hebben in de Eerste Kamer. Ze vinden de situatie nu zelfs zo onwerkbaar, dat de premier zijn ontslag maar moet aanbieden. aanbieden en opnieuw verkiezingen voor de Tweede Kamer moet uitschrijven.

 
 

De overheid houdt prijzen van taxiritten kunstmatig hoog

Uitslag Stelling: Uber moet blijven

De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag kunnen zich voorstellen dat de chauffeurs van reguliere taxibedrijven zich gedupeerd voelen door Uber. Maar dat hoeft niet te betekenen dat Uber moet stoppen met UberPop, zegt een meerderheid.

 
 

Meeste lezers zijn het eens met de acties voor betere cao

Uitslag Stelling: ’Agent belabberd beloond’

Politiemensen doen risicovol werk en dienen daar goed voor betaald te worden. Terecht dat ze actie voeren, zo vindt twee derde van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. Want, zo verwoordt een respondent: „Zonder goede en gemotiveerde politie zijn we nergens.”

 
 

'Niet alle kennis en kunde moeten overboord worden gezet'

Uitslag Stelling: Waterschappen overbodig

Hef de waterschappen op, zo vindt driekwart van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. "Waterschappen zijn niet transparant en overbodig. Ze kosten bovendien handenvol geld. Dat moet een stuk goedkoper kunnen", zo zeggen verschillende respondenten.

 
 

'Maar als het in een totaalprijs zit, zeurt niemand hier meer over'

Uitslag Stelling: Koffertarief is geldklopperij

Het wordt binnenkort een stuk duurder om koffers mee te nemen op vliegvakantie. De deelnemers aan de Stelling van de Dag zijn daar allerminst over te spreken. Van hen trekt 70 procent de conclusie: de vakantieganger wordt uitgeknepen.

 
 

Plastic moet zo veel mogelijk geweerd worden

Uitslag Stelling: Iedereen zijn eigen tas mee

Plastic verpakkingen en tasjes zoveel mogelijk afschaffen, vindt 80 procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. Het initiatief van Albert Heijn om groenten en fruit steeds meer van plastic te ontdoen, valt dan ook in goede aarde.

 
 

Geweldplegers keihard aanpakken

Uitslag Stelling: Meer blauw in de trein

De spoorwegpolitie moet terug om het geweld tegen treinpersoneel terug te dringen, zo vinden bijna alle deelnemers aan de Stelling van de Dag. "Zichtbare spoorwegpolitie zoals vroeger, met bureaus op de grotere stations en surveillances in de trein."

 
 

Uitslag Stelling: Afgang door de achterdeur

Een kleine meerderheid van de stellingdeelnemers kan geen respect opbrengen voor het besluit van minister Opstelten en staatssecretaris Teeven om op te stappen. Ze hadden het debat moeten voeren en dan hun conclusie moeten trekken, menen zij.

 
 

'Poetin rolt het in een paar dagen op'

Uitslag Stelling: Europese krijgsmacht onzin

"Een EU-leger is nonsens, we hebben al de NAVO." De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag zien niets in het plan van voorzitter Juncker van de Europese Commissie voor een eigen krijgsmacht voor de EU.

 
 

Uitslag Stelling: 'Verspilling onbegrijpelijk'

Verbijsterd bent u over de enorme verspilling in verpleeghuizen. Van het geld zouden 30.000 verzorgenden aan de slag kunnen, zo blijkt uit onderzoek. „Onbegrijpelijk dat niet al is ingegrepen door de overheid”, zeggen de meeste Stellingdeelnemers.

 
 

' Oppositie wil scoren met verkiezingen voor de deur'

Uitslag Stelling: 'Minister moet biezen pakken'

Minister Opstelten (Veiligheid) moet de eer aan zichzelf houden en opstappen. Dat vindt de overgrote meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag.

 
 

Uitslag Stelling: ’Geen alcohol in verkeer’

Mensen met alcohol op achter het stuur zijn sluipmoordenaars. Dat is de mening van veel deelnemers aan de Stelling van de Dag. Het alcoholslot mag dan ook wat u betreft absoluut niet als straf worden gezien. „Het is gewoon een preventieve maatregel.”

 
 

Uitslag Stelling: ’Gewoon commercieel bedrijf’

„Als ze niet aan rendement denken, gaan ze failliet.” De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag vinden dat doelmatigheid centraal moet staan op de universiteiten. „Het zijn gewoon bedrijven met winst en verlies.”

 
 

Zonder vertrouwen geen recht van regeren

Luisteren naar de kiezers

Volgens de peilingen kunnen VVD en PvdA bij de Provinciale Statenverkiezingen op forse verliezen rekenen. Oppositiepartijen SP en PVV roepen nu al dat PvdA en VVD bij een slechte verkiezingsuitslag moeten opstappen. Zo ook de meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag.

 
 

Elke partij heeft wel zijn rotte appels

Uitslag Stelling: VVD verspeelt vertrouwen

"De liberalen gaan kapot aan een cultuur van corruptie en sjoemelen." De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag denken dat de VVD flink wat zetels gaat verliezen als gevolg van fraude-affaires met enkele van haar politici. "Ik hoop dat ze op nul zetels uitkomen."

 
 

'Toonbeeld van een zwak en slap regeringsbeleid'

Uitslag Stelling: Het is vragen om problemen

Onverantwoord, verontrustend en naïef, vindt ruim 90 procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag de beslissing van burgemeester Van Zanen om het omstreden benefietgala met radicale moslims, zondag in Utrecht, te laten doorgaan.

 
 

Uitslag Stelling: Foeilelijk en onrendabel

Een meerderheid van 68 procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag vindt windmolens foeilelijk en ziet ze dan ook liever niet in het landschap of voor de kust verschijnen. "Zonnepanelen kun je overal plaatsen en nemen weinig ruimte in. Waarom dan die foeilelijke windmolens?" vraagt iemand zich af.

 
 

'Meeste mensen weten wel wat slecht voor hen is'

Uitslag Stelling: Ziek van alle adviezen

De deze week gelanceerde Persoonlijke Gezondheidscheck is op zich een goed initiatief, aldus de helft van de deelnemers aan de Stelling van de Dag, maar de meesten vinden dat we aan het doorslaan zijn met 'deze fixatie op gezond eten en bewegen'.

 
 

Voor een poes in een boom hoeven ze niet uit te rukken

Uitslag Stelling: Niet korten op spuitgasten

Bezuinigen op de brandweer? Dat gaat mensenlevens kosten, zegt de meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. "Er is al genoeg gekort op de brandweer. Het wachten is weer op een grote calamiteit en dan praten ze wel anders."
 

 
 

'Nederland kan voorbeeld nemen aan Italianen'

Uitslag Stelling: Lof voor aanpak hooligans

"Complimenten voor de Italiaanse justitie." De overgrote meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag is vol lof over de snelle straffen die rechters in Rome oplegden aan relschoppende Feyenoord-hooligans.

 
 

Uitslag Stelling: Opstappen is enige optie

De VVD hoeft het Kamerlid Mark Verheijen, tegen wie aangifte is gedaan wegens corruptie, niet langer de hand boven het hoofd te houden, vindt u. De aangifte komt bovenop een 'bonnetjesaffaire' in Limburg. De VVD mag wat u betreft dit Kamerlid lozen.

 
 

Uitslag Stelling:  Applaus voor pasklare AOW

Zelf bepalen wanneer de AOW ingaat, de meerderheid van de stemmers op De Stelling van de Dag vindt dat een uitstekend idee. Dit ondanks dat het kabinet dit plan deze week afserveerde met de argumenten 'te duur' en 'te ingewikkeld'.

 
 

Grote zorgen om barbaarse handelingen van aanhangers IS

Uitslag Stelling: Levensgevaarlijke situatie

De opkomst van Islamitische Staat (IS) en de barbaarse handelingen van IS-aanhangers baren u grote zorgen. "Het zijn levensgevaarlijke gekken en straks zitten ze ook in Europa", zegt een deelnemer aan de Stelling van de Dag verontrust.

 
 

'Vrijheid van het woord stopt waar veiligheid in het geding is'

Uitslag Stelling: 'Haatpredikers in de ban'

"Weigeren! Ze horen niet in ons democratisch land thuis." De overgrote meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag wil extremistische moslimpredikers geen toegang geven tot ons land. "Personen die openlijk de Nederlandse vrije samenleving wensen te ontwrichten zijn niet welkom."

 
 

Nederlandse regering veel te laks en afwachtend

Uitslag Stelling: Ramp MH17 doofpot in

De plegers van de aanslag op vlucht MH17 worden nooit berecht. Het overgrote deel van de deelnemers aan de Stelling van de Dag is hiervan overtuigd. "Vanaf het begin was duidelijk dat die hele affaire in de doofpot zou belanden", is een veelgelezen reactie.

 
 


10.8 °C
NW3
 
files 216
127 km.
Beurs AEX
AEX 501.14
+ / - -0.15%