• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

Ter informatie

Na 2 februari stoppen we met de lezersblogs. Lees er meer over in onze veelgestelde vragen  
 

'Toonbeeld van een zwak en slap regeringsbeleid'

Uitslag Stelling: Het is vragen om problemen

Onverantwoord, verontrustend en naïef, vindt ruim 90 procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag de beslissing van burgemeester Van Zanen om het omstreden benefietgala met radicale moslims, zondag in Utrecht, te laten doorgaan.

 
 

Uitslag Stelling: Foeilelijk en onrendabel

Een meerderheid van 68 procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag vindt windmolens foeilelijk en ziet ze dan ook liever niet in het landschap of voor de kust verschijnen. "Zonnepanelen kun je overal plaatsen en nemen weinig ruimte in. Waarom dan die foeilelijke windmolens?" vraagt iemand zich af.

 
 

'Meeste mensen weten wel wat slecht voor hen is'

Uitslag Stelling: Ziek van alle adviezen

De deze week gelanceerde Persoonlijke Gezondheidscheck is op zich een goed initiatief, aldus de helft van de deelnemers aan de Stelling van de Dag, maar de meesten vinden dat we aan het doorslaan zijn met 'deze fixatie op gezond eten en bewegen'.

 
 

Voor een poes in een boom hoeven ze niet uit te rukken

Uitslag Stelling: Niet korten op spuitgasten

Bezuinigen op de brandweer? Dat gaat mensenlevens kosten, zegt de meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. "Er is al genoeg gekort op de brandweer. Het wachten is weer op een grote calamiteit en dan praten ze wel anders."
 

 
 

'Nederland kan voorbeeld nemen aan Italianen'

Uitslag Stelling: Lof voor aanpak hooligans

"Complimenten voor de Italiaanse justitie." De overgrote meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag is vol lof over de snelle straffen die rechters in Rome oplegden aan relschoppende Feyenoord-hooligans.

 
 

Uitslag Stelling: Opstappen is enige optie

De VVD hoeft het Kamerlid Mark Verheijen, tegen wie aangifte is gedaan wegens corruptie, niet langer de hand boven het hoofd te houden, vindt u. De aangifte komt bovenop een 'bonnetjesaffaire' in Limburg. De VVD mag wat u betreft dit Kamerlid lozen.

 
 

Uitslag Stelling:  Applaus voor pasklare AOW

Zelf bepalen wanneer de AOW ingaat, de meerderheid van de stemmers op De Stelling van de Dag vindt dat een uitstekend idee. Dit ondanks dat het kabinet dit plan deze week afserveerde met de argumenten 'te duur' en 'te ingewikkeld'.

 
 

Grote zorgen om barbaarse handelingen van aanhangers IS

Uitslag Stelling: Levensgevaarlijke situatie

De opkomst van Islamitische Staat (IS) en de barbaarse handelingen van IS-aanhangers baren u grote zorgen. "Het zijn levensgevaarlijke gekken en straks zitten ze ook in Europa", zegt een deelnemer aan de Stelling van de Dag verontrust.

 
 

'Vrijheid van het woord stopt waar veiligheid in het geding is'

Uitslag Stelling: 'Haatpredikers in de ban'

"Weigeren! Ze horen niet in ons democratisch land thuis." De overgrote meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag wil extremistische moslimpredikers geen toegang geven tot ons land. "Personen die openlijk de Nederlandse vrije samenleving wensen te ontwrichten zijn niet welkom."

 
 

Nederlandse regering veel te laks en afwachtend

Uitslag Stelling: Ramp MH17 doofpot in

De plegers van de aanslag op vlucht MH17 worden nooit berecht. Het overgrote deel van de deelnemers aan de Stelling van de Dag is hiervan overtuigd. "Vanaf het begin was duidelijk dat die hele affaire in de doofpot zou belanden", is een veelgelezen reactie.

 
 

Uitslag Stelling: Akkoord wassen neus

Er is onder de deelnemers aan de Stelling van de Dag bar weinig vertrouwen dat het gisteren gesloten akkoord over het staakt-het-vuren in Oekraïne ook daadwerkelijk stand zal houden. "Het akkoord is een wassen neus", zegt een van u.

 
 

'Dijsselbloem moet verstand gebruiken'

Uitslag Stelling: 'Terugbetalen of wegwezen'

Geen cent meer naar de Grieken. Dat vindt de overgrote meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. "Er is nu genoeg geduld getoond", reageren velen van u. Griekenland moet zijn schulden terugbetalen of anders uit de euro stappen.

 
 

Uitslag Stelling: Besluit met dubbele bodem

Minister Kamp draait de gaskraan in Groningen tot 1 juli een beetje dicht. De deelnemers aan de Stelling van de Dag denken dat de minister goede sier wil maken met het oog op de Statenverkiezingen van 18 maart. "Een verkiezingsstunt, meer niet."

 
 

Uitslag Stelling: Vrede is nog niet in zicht

De situatie in Oekraïne is levensgevaarlijk voor Europa. Als daar de bom barst zijn de gevolgen niet te overzien. Het zou zelfs kunnen leiden tot een nieuwe wereldoorlog. Veel vertrouwen in de te starten vredesonderhandelingen heeft u niet.

 
 

Uitslag Stelling: ’Politici lak aan de kiezers’

Mark Rutte (VVD) en Diederik Samsom (PvdA) zijn bang voor de afrekening van hun beleid. Reden om niet op te komen dagen bij het tv-debat dat EenVandaag voorafgaand aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten wilde organiseren. „Deze politici hebben gewoon lak aan de kiezer”, zegt een boze deelnemer.

 
 

Uitslag Stelling: Wie zijn billen brandt…

„Terecht dat het Openbaar Ministerie advocaat Nico Meijering als getuige wilde verhoren in vier liquidatiezaken. Hij heeft op tv gezegd dat hij meer wist van bepaalde verdachten, dus vanzelfsprekend wil justitie hem hierover ondervragen."

 
 

Europa zal niet gespaard blijven in conflict

Uitslag Stelling:  'Grondoffensief tegen IS'

Bang bent u voor het barbaarse geweld van de terreurorganisatie IS. Er zit volgens een overgrote meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag dan ook maar één ding op. "IS moet verdelgd worden", zo verwoordt iemand van u de gevoelens van velen.

 
 

'Regering niet in staat om bezem door NS en Prorail te halen'

Uitslag Stelling: Amper invloed Mansveld

Het lukt maar niet om van de grootste spoorwegmaatschappij in Nederland een klantgericht bedrijf te maken. "En staatssecretaris Mansveld heeft amper invloed, dus voorlopig zal er geen oplossing komen", aldus een deelnemer aan de Stelling van de Dag.

 
 

'Sinterklaas bestaat ook op Internet niet'

Uitslag Stelling: Gezond verstand gebruiken

"Waar een mogelijkheid is om geld te verdienen, zijn oplichters. Zo ook op internet. Maar mensen zijn vaak te naïef en gemakzuchtig", zo verwoordt iemand de mening van ruim 80 procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag.

 
 

Regering moet álle burgers beschermen

Veiligheid nooit 100 procent

De actie van Tarik Z., die donderdag met een nepwapen het NOS-gebouw wist binnen te dringen, laat volgens veel deelnemers aan de Stelling van de Dag zien hoe vatbaar we voor aanslagen zijn.  Extra bescherming voor de media hoeft echter niet. ,,De regering moet álle burgers goed beschermen. De media hoeven geen voorrang te krijgen.''

 
 

'Geweld in de klas van alle tijden'

Uitslag Stelling: 'Veilige scholen zijn utopie'

De deelnemers aan de Stelling van de Dag zijn verdeeld over detectiepoortjes en bewaking op scholen. Circa de helft denkt dat de poortjes een probaat middel zijn tegen steekpartijen terwijl de andere helft meent dat zij zinloos zijn.

 
 

Uitslag Stelling: ’Fouten OM kosten levens’

Er worden te veel fouten gemaakt bij het Openbaar Ministerie (OM). Dat is het algemene gevoelen van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. „Het OM moet duidelijk op de schop”, zo luidt uw conclusie.

 
 

,,Onze nationale trots niet te grabbel gooien''

Uitslag Stelling: Laat Fransen het uitzoeken

,,Ik heb zelf 25 jaar bij de KLM gewerkt en wij wisten toen al dat dit zou gaan gebeuren. Die Fransen zijn van begin af aan op ons geld uit geweest'', zo luidt een van de vele verontwaardigde reacties op de dreigende inlijving van KLM door Air France.

 
 

'Hopelijk heeft de zege van Syriza een lawine-effect'

Uitslag Stelling:  Geen genade voor Grieken

De Grieken hebben groot gelijk dat zij de linkse partij Syriza de verkiezingszege hebben bezorgd, vinden vele deelnemers aan de Stelling van de Dag, maar de Griekse schulden moeten wel terugbetaald worden. "Aflossen tot de laatste cent."

 
 

Betutteling van kabinet en Europa

Uitslag Stelling: 'Enge plaatjes hebben geen zin'

Gruwelfoto's van verschrompelde longen op sigarettenpakjes schrikken rokers niet af, denken de deelnemers aan de Stelling van de Dag. Bijna tachtig procent van hen vindt dat staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) de plank met deze maatregel volledig misslaat.

 
 

'Overheid had eerder moeten ingrijpen'

Uitslag Stelling: Belang kind op de eerste plaats

De deelnemers aan de Stelling van de Dag laten er geen twijfel over bestaan: zij vinden dat zwakbegaafden beter geen kinderen kunnen krijgen. Veruit de meesten vinden dat verstandelijk beperkten niet goed in staat zijn om kinderen op te voeden.

 
 

Noorden betaalt rekening zuiden

Uitslag Stelling: 'Burger dupe Mario Draghi'

De Europese burgers worden de dupe van het opendraaien van de geldkraan door de Europese Centrale Bank (ECB). Ruim tachtig procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag vindt deze omstreden maatregel daarom een slecht idee.

 
 

'Dreigen met ontslag is pure chantage en strafbaar'

Uitslag Stelling: Handen af van salaris

Een verlaging van het salaris zoals voorgesteld door de winkelketen V&D, is niet acceptabel. Eerst moet het management maar eens flink gaan inleveren van hun riante inkomen voor ze bij de werknemers aankloppen. „Goed voorbeeld doet goed volgen”, zeggen veel deelnemers.

 
 

Overheid moet opleidingen stimuleren

Uitslag Stelling: Ict ondergeschoven kindje

De overheid heeft het hopeloos laten afweten als het gaat om de opleiding van ict'ers. Ruim zeventig procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag vindt dat Nederland de ict-branche verwaarloost. "De Nederlandse regering laat alles verslappen."

 
 

Uitslag Stelling: 'Zware wapens tegen terreur'

De politie moet worden uitgerust met zware wapens. Dat vindt driekwart van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. Meer dan de helft denkt dat Nederland veiliger wordt als agenten met mitrailleurs worden bewapend. „Zwaarder bewapenen en daarmee kunnen omgaan is essentieel.”

 
 

Bij deze regering is een appeltje voor de dorst nodig

Uitslag Stelling: Spaarrente kan echt hoger

Maar een derde van de stemmers op De Stelling van de Dag denkt dat de lage rentestand van het moment gunstig is. Spaarders krijgen maar een procent rente op hun geld. Wel goed voor de staat.

 
 

'Plan is een hersenspinsel van ambtenaren'

Uitslag Stelling: Vrij pensioen ondernemers

Maar een derde van de stemmers van De Stelling van de Dag vindt dat ondernemers verplicht pensioenpremie zouden moeten afdragen. De Autoriteit Financiële Markten kwam van de week met dit voorstel.

 
 

In de landen om ons heen krijg je meer en beter eten

Uitslag Stelling: Horeca in verhouding te duur

Het gaat goed met de Nederlandse horeca. De omzet is vorig jaar met 4,6 procent toegenomen. Toch vindt u niet dat de service in deze branche een pluim verdient. "Je krijgt iets op je bord en daar houdt de service en gastvrijheid meestal mee op."

 
 

'Gaan we ook kijken naar onze eigen rol bij radicalisering?'

Uitslag Stelling: Bewaking grens helpt niet

Veruit de meeste stemmers op De Stelling van de Dag vinden de terreurmaatregelen niet vertrouwenwekkend. De ministers van een groot aantal landen kwamen bijeen na de massale demonstratie tegen terreur in Parijs om maatregelen te treffen.

 
 

'Over twee dagen praten we weer anders'

Uitslag van de Stelling: Geen woorden maar daden

Deze week werden in het hele land demonstraties gehouden naar aanleiding van de aanslag in Parijs. Ruim tachtig procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag waardeert dit. Twaalf procent ziet het nut niet. "Heel mooi die demonstraties maar daar schrikken die terroristen niet van", zegt iemand.

 
 

'Dit is de enige methode om kwaad te bestrijden'

Uitslag Stelling: Leger inzetten tegen terreur

Meer blauw en militairen op straat. Ruim driekwart van de deelnemers van de Stelling van de Dag is ervan overtuigd dat Nederland hierdoor beter is beschermd tegen terreur van moslimextremisten.

 
 

Uitslag Stelling: Vrees voor aanslag groeit

De lezers van De Telegraaf reageren met afschuw op de aanslag waarbij gisteren in Parijs 12 mensen zijn vermoord. Velen onderstrepen dat Nederland net zozeer als Frankrijk wordt geraakt door de gruwelijke moordpartij.

 
 

Nederland mag strenger zijn dan de rest van Europa

Uitslag Stelling: Weg met de bonussen

Afschaffen die bonussen. Bijna 90 procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag heeft er geen goed woord voor over dat de Bonuswet, die paal en perk moet stellen aan extraatjes voor bankiers, door toedoen van CDA en VVD is uitgesteld.
 

 
 

Wel goed voorlichten maar niets verbieden

Uitslag Stelling: Leefstijl is onze eigen zaak

Het is geen taak van de overheid om mensen gezond te houden. Zelfs de gigantische zorgkosten van (bewust) ongezond leefgedrag kunnen volgens twee derde van de deelnemers aan de Stelling van de Dag overheidsingrepen niet rechtvaardigen.

 
 

Uitslag Stelling: ’Volslagen zelfbedrog’

Zeker, er waren minder incidenten, en minder vaak werden hulpverleners slachtoffer van geweld. Maar om de nieuwjaarsnacht daarom als ’beheersbaar’ te bestempelen, zoals de gemeente Amsterdam deed, gaat de deelnemers aan de Stelling van de Dag te ver.

 
 

Uitslag Stelling: Armoede blijft altijd bestaan

Dit jaar moeten de Millenniumdoelen gehaald zijn, die de wereld vijftien jaar geleden afsprak om armoede en honger uit te bannen. Dat zal niet lukken, zeggen de meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag. „Een hopeloze missie.”

 
 

'Dit kabinet is de grootste ramp van ons land'

Uitslag Stelling: Lichtpuntjes: weer en sport

Een rampjaar. Zo oordeelt een tweederdemeerderheid van de stemmers op de Stelling van de Dag over 2014. De grootste nationale ramp was volgens de respondenten op de dagelijkse nieuwsenquête op Telegraaf.nl de aanslag op MH17.

 
 

Sneeuw op zaterdag liet meeste lezers koud

Uitslag Stelling: 'We worden een slap landje'

Extreme weersomstandigheden? Een meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag vindt dat veel te veel eer voor de paar centimeter sneeuw die dit weekeinde Zuid-Nederland bedekte. Zeventig procent vindt de 'code geel' die het KNMI voor zeven provincies afgaf dan ook overdreven.

 
 

Bijna geen oog meer voor de zwakkeren in onze samenleving

Uitslag Stelling: 'Schande voor zo'n rijk land'

Ons land telt steeds meer daklozen. Onder hen steeds vaker burgers die door schulden, werkloosheid of zware hypotheeklast letterlijk op straat komen te staan. De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag vindt dat deze mensen te veel aan hun lot worden overgelaten. "Nederland moet zich kapot schamen."

 
 

Gelukkig zijn er twee Kamers om de politieke waan van de dag in te dammen

Uitslag Stelling: 'Blij met onze democratie'

De Eerste Kamer heeft een belangrijke functie in het Nederlandse politieke bestel en mag dan ook beslist niet worden afgeschaft. Dat vindt een meerderheid van 60 procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag.

 
 

'Wilders in het Torentje, dat zal toch niet gebeuren'

Uitslag Stelling: 'Laat het maar zien dan'

Proteststemmen of niet, 71 procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag vindt het na de zorgcrisis welletjes geweest met ons kabinet. "Het is tijd voor verandering; tijd dat de PVV gaat regeren."

 
 

Warmte heeft meer voors dan tegens

Uitslag Stelling: Kou met kerst is geen wet

Het komende kerstfeest staat niet in het teken van sneeuw en ijs, maar zal behoorlijk warm zijn. De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag zitten daar helemaal niet mee. Een warme kerst is fijn, zeggen zij.

 
 

'Macht van verzekeraars wordt veel te groot'

Uitslag Stelling: Tegenstem senatoren terecht

Bijna 90 procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag vindt de vrije artsenkeuze belangrijk genoeg om het voortbestaan van het kabinet op het spel te zetten. "Vrije artsenkeuze is een belangrijk recht dat niet mag worden ingeperkt."

 
 

'Je hebt overal gekken rondlopen, ook hier'

Uitslag Stelling: Wel bang, niet buigen

"Geef mij één reden waarom het níét zou gebeuren." De deelnemers aan de Stelling van de Dag vrezen in grote meerderheid dat Nederland op korte termijn door een terreuraanslag wordt getroffen. Maar stoppen met het bombarderen van IS? Dat nooit.

 
 

Kerstgroet aan de veteranen

Uitslag Stelling: Recht op ons aller respect

Mensen die bereid zijn hun leven te geven in krijgsdienst of invalide te raken, verdienen ons aller respect, daarover laten de deelnemers aan de Stelling van de Dag geen twijfel bestaan.

 
 

Uitslag Stelling: Dijksma draaft door

Het circus? Heel veel deelnemers aan de Stelling van de Dag zullen er, als in september de wilde dieren uit de piste worden geweerd, niet meer heen gaan. Slechts vier procent overweegt een circus zonder olifanten, leeuwen en tijgers te bezoeken.

 
 

Uitslag Stelling: Eerst zien, dan pas geloven

„Er is maar één manier om de economie op gang te krijgen en dat is lastenverlichting voor iedereen”, zegt een deelnemer aan de Stelling van de Dag. Zeker nu de economie lijkt aan te trekken. Bijna driekwart van de respondenten denkt er ook zo over.

 
 

Lezers kapittelen PowNews om toyboy-onthulling

Uitslag Stelling: 'Hoes heeft 't zelf verpest'

Veel deelnemers aan de Stelling van de Dag noemen Onno Hoes een hoge boom, die veel wind had kunnen verwachten. Maar dat de Maastrichtse burgemeester uiteindelijk onderuitging door een verborgencamera-actie van PowNews, vinden weinigen chic.

 
 

Mobieltje lijkt bij sommigen aan hand vastgeplakt

Uitslag Stelling: Geen tijd voor een praatje

Twitter is hyperig, hijgerig, ongenuanceerd en 'moderne ruis' - alles behalve een verrijking van ons leven. Dat vinden de deelnemers aan de Stelling van de Dag, die op een handvol na dan ook geen gebruiker zijn van het sociale medium.

 
 

Uitslag Stelling: ’Misschien luistert Poetin wel’

Nederland moet het EK schaatsen boycotten, vindt een meerderheid van de deelnemers aan De Stelling van de Dag. Schaatscoach Jan van Veen gaat in ieder geval niet mee naar het toernooi in het Russische Tsjeljabinsk.

 
 

'Het zou juist zo gezellig kunnen zijn'

Uitslag Stelling: Irritatie over kerstgekte

Winkelen rond de feestdagen? Liever niet; bijna drie kwart van de Stelling-deelnemers vindt het een gruwel. Hoewel we de sfeervolle aankleding en kerstlichtjes reuze gezellig vinden, zijn de drukte en koopgekte van de laatste jaren een bron van irritatie.

 
 

Uitslag Stelling: Cocaïnetest schaadt imago

Drugstesten verstrekken aan gebruikers is een verkeerd signaal, zo vindt een grote meerderheid van de stemmers op De Stelling van de Dag. De gemeente Amsterdam stelt drugstesten beschikbaar, omdat er onlangs doden waren te betreuren.

 
 

Reizigers niet de dupe laten worden van onvrede onder NS'ers

Uitslag Stelling: Effectiviteit boven werkgeluk

Reizigersorganisatie Rover wil het rondje om de kerk opnieuw op de agenda zetten nu het rijdend NS-personeel klaagt over een te hoge werkdruk. Ruim de helft van de deelnemers aan de Stelling van de Dag ziet de voordelen daar wel van in.

 
 

Fossiele brandstof kan nog jaren mee

Uitslag Stelling: Lezers tegen subsidiestroom

De subsidie voor groene energie, waar de overheid kwistig mee strooit, werkt niet of zelfs averechts, denken de deelnemers aan de Stelling van de Dag. Snel afschaffen dus, vindt u, zeker nu E.on zich, mede door die subsidiestroom, moet opsplitsen.

 
 

Uitslag Stelling: Geen fluwelen handschoenen

Dat sympathisanten van de Islamitische Staat hard moeten worden aangepakt, daar zijn de deelnemers aan de Stelling van de Dag het wel over eens. Maar u verschilt sterk van mening over hoe die stevige aanpak eruit moet zien.

 
 

Uitslag Stelling: 'Paal en perk aan rotje en pijl'

Vuurwerk moet niet overal kunnen, vindt een overgrote meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. In negentien gemeenten zijn ’vuurwerkvrije zones’ ingesteld, waar rond oud en nieuw een totaalverbod van kracht is.

 
 

Het is het verhaal van de kip en het ei

Uitslag Stelling: Leegloop dorpen moet stoppen

Bewoners van het platteland betalen net zo veel belasting als stedelingen en hebben dus recht op dezelfde voorzieningen. Een meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag is van mening dat de voorzieningen op het platteland niet verder mogen worden teruggeschroefd.

 
 

Uitslag Stelling: ’Hou ze een spiegel voor’

De deelnemers aan de Stelling van de Dag zijn bijna zonder uitzondering ontstemd over de Turkse beschuldigingen van racisme aan het adres van de Nederlandse overheid. Maar hoe erop te reageren, daarover bestaat verdeeldheid.

 
 

Uitslag Stelling: Rechters wereldvreemd

De huidige rechters zijn wereldvreemd en hebben oogkleppen op. Dat is de mening van het merendeel van de duizenden deelnemers aan de Stelling van de Dag. Door recente uitspraken lijkt het laatste beetje vertrouwen in de rechtsstaat verdampt.

 
 

'Schade vogelgriep niet op belastingbetaler afwentelen'

Uitslag Stelling: Lezers hard voor kippenboer

Compensatie voor bedrijven die schade hebben opgelopen vanwege de vogelgriep is nergens voor nodig, meent ruim de helft van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. "Dat is het risico van het vak."

 
 

Iedereen betaalt dus moet er voor elk wat wils zijn.

Uitslag Stelling: Verdeeldheid over omroep

Waar moet het heen met de publieke omroep? De deelnemers aan de Stelling van de Dag komen met allerlei oplossingen. Over één ding lijkt u het eens: het 'pure amusement', dat staatssecretaris Dekker uit het takenpakket wil schrappen, moet blijven.

 
 

Uitslag Stelling: Prijs spoort niet met service

De eerlijke en nuchtere erkenning van NS-topman Timo Huges dat er voorlopig geen oplossingen zijn voor de overvolle spitstreinen, kan op weinig begrip rekenen van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. Vooral gelet op de prijs van een kaartje, vindt 77 procent neus aan neus staan in gangpad of op balkon onacceptabel.

 
 

Lezers willen kunnen kiezen voor contant

Uitslag Stelling: Overzicht over uitgaven

Bijna de helft van alle betalingen wordt met een pinpas gedaan, maar van contant geld willen de deelnemers aan de Stelling van de Dag nog geen afscheid nemen. Sterker nog, zegt iemand: "Verplicht met pin betalen is een aantasting van onze vrijheid."

 
 


7.2 °C
Z5
 
files 166
117 km.
Beurs AEX
AEX 483.93
+ / - +0.3%