• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

Lezer vindt dat er genoeg is onderhandeld

Uitslag Stelling: 'Grexit is beste voor allen'

"Zo snel mogelijk afscheid nemen van Griekenland.” Bijna driekwart van de lezers vindt dat de Grieken na het klappen van de onderhandelingen uit de euro moeten stappen.

 
 

Volgens lezers speelt kabinet groepen tegen elkaar uit

Uitslag Stelling: 'Meevaller ook voor ouderen'

Maar een kwart van de lezers vindt het goed dat het kabinet de lastenverlichting van vijf miljard euro alleen aan de werkenden wil toebedelen. Velen vinden dat met name ook gepensioneerden moeten meeprofiteren

 
 

Lezers vinden verstoren wielerfeest ongepast

Uitslag Stelling: 'Nederland slaat flater'

'Verbieden deze onsympathieke acties.' Twee derde van de lezers vindt dat minister Van der Steur naar de rechter moet stappen om de plannen van de politiebonden om de Tour de France in Nederland te verstoren, in de kiem te smoren.

 
 

Lezers vinden voorspelling over stijging zeespiegel overdreven

Uitslag Stelling: 'Nederland houdt het droog'

Wetenschappers van de TU Delft voorspellen dat de zeespiegel nog meer gaat stijgen dan gedacht. Bijna driekwart van de deelnemers aan de Stelling van de Dag denkt echter niet dat we daarom bang hoeven te zijn voor natte voeten.

 
 

'Je kunt ook prima thuis uitrusten'

Uitslag Stelling: Weekje weg is groot goed

"Een mens kan niet zonder." Bijna twee derde van de deelnemers aan de Stelling van de Dag vindt het belangrijk om met vakantie te gaan. Ruim dertig procent vindt het echter helemaal niet nodig: "Het is pure luxe en heeft geen nut."

 
 

'Meteen zien hoeveel vlucht kost, zodat je eerlijk kunt vergelijken'

Uitslag Stelling: Lezers willen transparantie

"Denk je goedkoop uit te zijn, komen er allerlei toeslagen bij. Hoezo goedkoop?" foetert een deelnemer aan de Stelling van de Dag. Hij behoort tot de 90 procent die vindt dat vliegmaatschappijen reizigers voor de gek houden met hun lage ticketprijzen.

 
 

'Hulp om aan werk te komen of psychische bijstand ok'

Uitslag Stelling: Extraatjes zijn niet nodig

Op initiatief van enkele oud-blauwhelmen is een voordeelactie voor veteranen gelanceerd onder de naam Onbekende Helden. De helft van de deelnemers aan de Stelling van de Dag is er niet zo'n voorstander van dat deze groep allerlei voordeeltjes krijgt.

 
 

'Griekenland heeft te lang op te grote voet geleefd'

Uitslag Stelling: Eigen schuld, dikke bult

De Grieken kunnen best nog meer bezuinigen, vindt 57 procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. Ondanks de beroerde financiële situatie hebben de stemmers geen medelijden met de Grieken. "Dat hebben ze aan zichzelf te danken."

 
 

'De grote schuldige is de EU die maar geen maatregelen neemt'

Uitslag Stelling: Een gezamenlijk probleem

De EU-landen moeten het vluchtelingenprobleem samen aanpakken en niet een paar landen er voor laten opdraaien. Begrijpelijk dat Italië, waar de meeste migranten binnenkomen, zich in de steek gelaten voelt, vindt 61 procent van de stellingdeelnemers.

 
 

Lezers: Ook accu's zijn vervuilend voor het milieu

Uitslag Stelling: 'Waterstof is de oplossing'

Elektrisch rijden over twintig jaar is geen noodzaak, oordeelt het merendeel van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. Energie Centrum Nederland (ECN) vindt dat in 2035 alle nieuw verkochte auto's elektrisch aangedreven zouden moeten zijn.

 
 

'Gebrek aan transparantie ondermijnt democratie'

Uitslag Stelling: Kabinet moet meer uitleggen

Het kabinet is onvoldoende transparant, zeggen veruit de meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag. Zij vinden dat zij, de burgers, te weinig informatie en uitleg krijgen. Neem de MH17-ramp, de naheffing voor Europa en de belastingplannen van de coalitie. "Het ondermijnt de democratie."

 
 

Monstertruck is veel te gevaarlijk voor shows

Uitslag Stelling: Evenementen moeten veiliger

Het is volledig terecht dat gemeenten de veiligheidseisen rond evenementen aanscherpen na het monstertruckdrama in Haaksbergen. Extra veiligheidsmaatregelen zijn juist hard nodig, vindt de meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag.

 
 

'Zonder artikel 5 heeft de alliantie geen zin'

Uitslag Stelling: Allen voor één: dure plicht

De NAVO staat of valt met solidariteit. Dat vindt bijna tachtig procent van de lezers. Zij vinden dat de andere NAVO-lidstaten, en dus ook Nederland, een mede-NAVO-lidstaat te hulp moeten schieten als die wordt aangevallen door Rusland.

 
 

Uitslag Stelling: Herstel in sector nog broos

Het is geen goed idee om het lage btw-tarief in de bouw per 1 juli te verhogen naar 21 procent, vinden de meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag. „De bouw is enorm getroffen door de crisis. Laat de sector eerst maar eens aansterken.”

 
 

Ruim helft van de lezers twijfelt aan nut G7-top

Uitslag Stelling: Klimaatmiljarden verspild

Ruim 70 procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag vindt de 90 miljard euro die de G7, de club grootste industrielanden ter wereld, wil uittrekken om groene energie te bevorderen een belachelijk hoog bedrag.

 
 

Uitslag Stelling: Vrijheid niet vanzelfsprekend

Uit de Voorjaarsnota blijkt dat Defensie minder heeft uitgegeven, terwijl was aangekondigd dat de krijgsmacht dit jaar ruimer in z’n jas zou komen te zitten. De deelnemers aan de Stelling van de Dag vinden dat de Tweede Kamer beter moet opletten.

 
 

'Veel zon is gezond en goed voor botten'

Uitslag Stelling:  Effect smeeractie betwijfeld

Zijn de waarschuwingen tegen te veel zonneschijn overdreven? Zo ongeveer de helft van de deelnemers aan de Stelling van de Dag vindt van niet. Zij staan positief tegenover de aansporingen van KWF Kankerbestrijding om vaker te smeren.

 
 

Lezers vinden dat er nu wel genoeg is onderhandeld

Uitslag Stelling: 'Klaar met Griekenland'

'Het heeft geen enkele zin'. Ruim negentig procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag vindt het tijdverspilling van de EU om te proberen Griekenland binnenboord te houden.

 
 

Uitslag Stelling: Eerste stap in goede richting

Opgeruimd staat netjes, zeggen de deelnemers aan de Stelling van de Dag over het aftreden van Sepp Blatter. Zij zijn opgelucht dat de FIFA-baas opstapt, maar of dat een einde zal maken aan de corruptie binnen de wereldvoetbalbond, betwijfelen ze.

 
 

'Obama moet zijn eigen boontjes doppen'

Uitslag Stelling: Guantanamo probleem VS

De VS hebben Nederland gevraagd twee gedetineerden uit Guantanamo Bay die voor vrijlating in aanmerking komen, op te nemen. De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag willen daar niets van horen. "Lekker makkelijk, dan zijn zij ervan af."

 
 

Bedrijven kunnen met gedragscode ook bijdrage leveren tegen gepest

Uitslag Stelling: Getreiter op werk bestraffen

"Een heel goed plan." Bijna driekwart van de deelnemers aan de Stelling van de Dag is er voor om pesten op de werkvloer strafbaar te stellen. "Keihard aanpakken, want het ruïneert iemands leven."

 
 

'Hij is zo slim om uit de wind te blijven'

Lezers zijn FIFA-baas beu

Vrijwel alle deelnemers aan de Stelling van de Dag vinden dat FIFA-voorzitter Sepp Blatter moet vertrekken nu er zeven kopstukken van zijn organisatie zijn gearresteerd op verdenking van corruptie. „Hij had al veel eerder moeten opstappen.”

 
 

Minderheid lezers vindt Eerste Kamer echter overbodig

Uitslag Stelling: 'Zonder senaat ben je nergens'

De Eerste Kamer is een nuttig instituut en moet niet worden afgeschaft, meent de meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. Een forse minderheid van ruim veertig procent vindt echter dat de senaat een achterhaalde instelling is die best mag verdwijnen. "Voegt niks toe", aldus een lezer.

 
 

Lezers: Niet tornen aan rechten van werknemers

Uitslag Stelling: 'Baas wil meer voor minder'

Werkgevers willen modernisering van de cao maar twee derde van de deelnemers aan de Stelling van de Dag lijkt dat niet nodig. Zij vertrouwen het niet. "Waakzaamheid is geboden. Werkgevers zijn er op uit om rechten van werknemers af te schaffen."

 
 

'Duitsland zal tolstrijd met EU winnen'

Uitslag Stelling: Euroscepsis diepgeworteld

Dat de Europese Commissie gekant is tegen een hogere tol voor buitenlanders op de Duitse wegen, zorgt niet voor een betere reputatie van de EU bij de deelnemers aan de Stelling van de Dag.

 
 

'Meevaller uit de portemonnee van de verzekerden'

Uitslag Stelling: Broekzak-vestzakverhaal

Minister Schippers heeft een meevaller van 2 miljard op de zorg. Betekent dit dat ze goed bezig is? De deelnemers aan de Stelling van de Dag vinden zeer zeker van niet. "Makkelijk om geld over te houden, de zorg voor mensen is uitgekleed. Zo lust ik er nog wel een paar", foetert een respondent.

 
 

'Erg jammer dat Trijntje niet door mag'

Uitslag Stelling: Weinig animo voor finale

Nu Nederland niet meer meedoet, vinden de meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag het Songfestival niet interessant meer. Trijntje Oosterhuis haalde de finale niet. Iets meer dan de helft van de stemmers vindt dat terecht.

 
 

Spotprenten profeet horen niet in een overheids- gebouw

Uitslag Stelling: 'Wilders onnodig provocerend'

Ruim de helft van de deelnemers aan de Stelling van de Dag is tegen het plan van Geert Wilders om spotprenten van de profeet Mohammed tentoon te stellen in de Tweede Kamer. "Een expositie als deze dient geen enkel nut behalve provocatie."

 
 

'Anonieme betalingen moeten mogelijk blijven'

Uitslag Stelling: Contant geld is onmisbaar

Topeconomen pleiten voor het afschaffen van contant geld. Witwassen en andere financiële misdrijven zouden daarmee verdwijnen. De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag vinden echter dat we niet zonder cash kunnen.

 
 

'Geheugen zal hun wel weer in de steek laten'

Uitslag Stelling: Geen fiducie in onderzoek

De schuldigen aan het Fyra-debacle moeten boeten, daar zijn de deelnemers aan de Stelling van de Dag heel duidelijk in. Zij hebben er echter niet veel vertrouwen in dat de onderste steen over het fiasco boven zal komen.

 
 

Reserves over succes nieuwe voorman GroenLinks

Uitslag Stelling: 'Te jong en te zelfverzekerd'

Jesse Klaver, de nieuwe voorman van GroenLinks, trekt naar de smaak van veel deelnemers aan de Stelling van de Dag een te grote broek aan. Hij kondigt aan Nederland te zullen veranderen, maar "hij is 29 en komt net kijken", zegt u. En bovendien: "Met weinig zetels heb je weinig in te brengen."

 
 

Angst voor onrust door privileges voor vrouwen

Uitslag Stelling: 'Onderzeeër is voor mannen'

Zijn vrouwen op een onderzeeër een aanwinst? Nee, vindt een meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. Het 'zwakke geslacht' zal behalve van ongewenste intimiteiten ook last krijgen van ander vrouwonvriendelijk gedrag.
 

 
 

'Als eindexamen wordt afgeschaft, daalt het peil van ons onderwijs'

Uitslag Stelling: Toets is belangrijk

Eindexamens zijn hard nodig. Het is de enige manier om een goede mentaliteit te kweken onder leerlingen. Dat is de mening van driekwart van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. "Het is een proeve van bekwaamheid en dus belangrijk", zegt iemand.

 
 

'Met minder agenten is veiligheid bij de wedstrijd niet te waarborgen'

Uitslag Stelling: Begrip voor uitstel 

De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag vinden dat de politie binnen de perken blijft met haar acties voor een betere cao. Veel lezers vinden het juist goed dat de politie eindelijk haar tanden laat zien.

 
 

Ongeluk attractie schrikt meesten niet af

Uitslag Stelling: 'Een superleuk evenement'

De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag gaan ondanks het ongeluk met de Speed Booster in Didam nog steeds met een gerust hart naar de kermis. Bijna zestig procent vindt het jaarlijkse volksfeest niet gevaarlijk.

 
 

Uitslag Stelling: Er is geen respect meer

De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag maken zich grote zorgen over het morele verval in Nederland. Ze leggen de schuld bij de overheid. "Als de overheid eindelijk een voorbeeldfunctie gaat vervullen, zijn we een eind op de goede weg."

 
 

'verbouwen is goedkoper dan leegstand'

Uitslag Stelling: Steun voor kantoorwoningen

„Nood breekt wet, doen dus.” Ruim driekwart van de deelnemers aan de Stelling van de Dag juicht het plan van minister Blok (Wonen) toe om meer leegstaande kantoren te verbouwen tot huurappartementen.

 
 

'Hoe meer ze snijden in de GGZ hoe meer ellende'

Uitslag Stelling: Zwakken in de steek gelaten

De politie moet steeds vaker uitrukken voor verwarde mensen die gewelddadig zijn of overlast veroorzaken. Een zorgelijke ontwikkeling, vinden de deelnemers aan de Stelling van de Dag. "Er is geen goede opvang meer: deze mensen worden aan hun lot overgelaten."

 
 

'Ondernemers hebben geen geld om nieuwe auto te kopen'

Uitslag Stelling: 'Boycot diesels is discriminatie'

Driekwart van de stemmers op de Stelling van de Dag meent dat een verbod op oude diesels in grote steden als Rotterdam en Utrecht totaal niet helpt het milieu te verbeteren. Ze denken dat het een vorm is van 'symboolpolitiek'.

 
 

Meer les over '40-'45 nodig

Uitslag Stelling: 'Met de klas naar museum'

Scholen moeten meer aandacht aan de Tweede Wereldoorlog besteden. Dat vindt bijna driekwart van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. Zij vinden het onderwijs over deze donkere periode 'onder de maat'.

 
 

Meer controle op klevers, bellers en andere wegpriraten

Uitslag Stelling: Pakkans moet omhoog

Het nieuws dat de snelwegpolitie terugkeert, wordt door driekwart van de deelnemers aan de Stelling van de Dag met instemming begroet. "De pakkans voor verkeershufters is nu te klein. Goed dat die vergroot wordt."

 
 

Politici blijven maar doorgaan met bezuinigen

Luister naar zorgdeskundigen

Er wordt alleen bezuinigd en niet gekeken naar de gevolgen. Dat is uw korte maar krachtige oordeel over het zorgbeleid van de regering. „Het lot van de hulpbehoevenden zal ze een zorg zijn”, concludeert een deelnemer aan de Stelling van de Dag.

 
 

Jeugd krijgt nog genoeg te maken met het wereldleed

Uitslag Stelling: 'Laat kinderen hun plezier'

De oproep van SOS Kinderdorpen aan kinderen om hun op de vrijmarkt verdiende centjes aan Nepal te schenken, is bij de deelnemers aan de Stelling van de Dag verkeerd gevallen. "Laat onze kinderen gewoon kinderplezier hebben", verzucht 93 procent.

 
 

De mensen eten toch wat ze willen

Uitslag Stelling: Stop met betutteling

"Totale verspilling." De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag vinden het zonde van het geld dat de overheid voorlichtingscampagnes voor gezond eten subsidieert.

 
 

Uitslag Stelling: ’Kiesdrempel moet omhoog’

Nederland is weer een partij rijker: Ondernemend Nederland van Hero Brinkman. Daarnaast presenteerde Bram Moszkowicz zich als partijleider van VoorNederland (VNL). De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag zien niets in deze nieuwkomers.

 
 

Lezers delen optimisme van CPB en ING niet

Uitslag Stelling:  'Groei is een sprookje'

Ondanks dat de consument volgens deskundigen de motor is van de economische groei, gelooft maar zeven procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag dat zijzelf hiervan ook gaan profiteren.

 
 

Uitslag Stelling: 'Openbare orde in geding'

De onrust bij de politie over haar cao en reorganisatie baart de meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag grote zorgen. Zij vinden dat gevaarlijk. Volgens hen tast het gedoe het functioneren van de politie aan.

 
 

'Vluchteling opvangen in eigen regio, desnoods met onze militaire steun'

Uitslag Stelling: Weinig vertrouwen in EU

Na de ramp met de vluchtelingenboot op de Middellandse Zee heeft de Europese Unie allerlei overlegrondes belegd. De deelnemers aan de Stelling van de Dag zijn er niet van onder de indruk. Ruim driekwart van hen zegt: Niet praten, maar ingrijpen.

 
 

' Bed, bad, brood moet stoppen, koste wat kost'

Uitslag Stelling: Lezers zijn regering beu

De opvang van illegalen is een prima breekpunt voor de coalitie. PvdA en VVD zochten gisteren koortsachtig naar een oplossing voor hun conflict over deze kwestie maar voor de meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag is dat helemaal niet nodig: de stekker kan wat hen betreft uit Rutte II.

 
 

´Je kind corrigeren? Nooit van gehoord.´

Uitslag Stelling: Geen tijd voor opvoeden

Opvoeden is een kwestie van regeltjes voorleven. Maar in de praktijk gaat het regelmatig mis. Zo blijkt uit onderzoek dat ouders hun kinderen in het verkeer vaak het slechte voorbeeld geven. Gemakzucht, vinden de stellingdeelnemers.

 
 

'Nederland is te laks en denkt dat het wel zal meevallen'

Uitslag Stelling: Zorgen over cyberterreur

De meeste lezers van de Stelling van de Dag zijn ongerust over de kwetsbaarheid van de Nederlandse computernetwerken. Bijna negentig procent vreest dat ons land het gevaar loopt compleet te worden ontwricht door een 'cyberaanslag' van terroristen of criminelen op bijvoorbeeld de computersystemen van sluizen en bruggen.

 
 

'Combinatie arbeid en privé moet makkelijker worden'

Uitslag Stelling: Onderling afspraken maken

Een wet die werknemers meer mogelijkheden biedt om zelf hun werktijden te regelen en thuis te werken is niet nodig, vindt ruim twee derde van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. Dat kunnen werkgevers en werknemers prima zelf regelen.

 
 

Stemmen staken over verplichte inenting peuters

Uitslag Stelling: Oneens over kinderprik

Vaccineren zou geen vrije keuze moeten zijn, zo vindt de helft van de stemmers op De Stelling van de Dag. De Australische premier Abbott wil ouders korten op kinderbijslag en gezinstoelagen als zij hun kinderen niet laten inenten.

 
 

'Meer variatie nodig zodat consument steeds weer gaat kijken'

Uitslag stelling: 'Allemaal eenheidsworsten'

De Nederlandse winkelketens moeten dringend vernieuwen en hun imago verbeteren. Anders komen er na Miss Etam nog meer winkelbedrijven in de financiële problemen. Dat menen de meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag.

 
 

Vrees voor nog meer ontslagen door soepeler ontslagrecht

Uitslag Stelling: Gegoochel met cijfers

De voorzichtig positieve berichten over de aantrekkende arbeidsmarkt zijn aan dovemansoren gericht, zo blijkt uit de reacties op de Stelling van de Dag. Die berichten zijn onbetrouwbaar, meent ruim 80 procent van de deelnemers. "In je omgeving zie je hoe slecht het is gesteld met de werkgelegenheid."

 
 

Geen kwaliteit als geen coördinatie plaatsvindt

Uitslag Stelling: Nieuwe jeugdzorg gewenst

De jeugdzorg in Nederland is veel te verdeeld over verschillende organisaties. Dat vinden de meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag. "Van kwaliteit kan geen sprake zijn als er tussen de instanties geen coördinatie plaatsvindt", zegt een respondent.

 
 

Garanties dat opgeslagen gegevens juist worden gebruikt

Uitslag Stelling: Big brother aan banden

Er zijn grenzen aan de technieken die de overheid mag gebruiken om de burger te controleren. Dat vindt zeventig procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. U meent dat de controle met waarborgen moet worden omgeven.

 
 

Uitslag Stelling: Kwestie van opvoeding

U vindt het schrikbarend dat een op de vijf mbo-scholieren een gemiddelde schuld heeft van zo’n 3800 euro. Ruim 90 procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag wijt dit aan het feit dat jongeren vaak te makkelijk met geld omgaan.

 
 

'Niet zeuren over overlast, het levert werk op'

Uitslag Stelling: Koester buitenlandse gast

Toerisme is een zegen voor de Nederlandse economie. De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag juichen de toename van het aantal buitenlandse bezoekers aan ons land dan ook toe: "Dat is goed voor inkomsten en banen."

 
 

Dijsselbloem had veel harder moeten ingrijpen bij ABN Amro

Uitslag Stelling: Onrust zwaar onderschat

Veel vertrouwen heeft u niet meer in minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën). "Ik vond hem tot nu zeer kundig maar zijn handelen bij de naheffing opgelegd door de EU en nu weer bij de ABN Amro laat zien dat hij denkt dat het volk achterlijk is", zo zegt een deelnemer aan de Stelling van de Dag.

 
 

' Uitbreiding zuivelsector kan ook duurzaam gebeuren'

Uitslag Stelling: 'Zuinig zijn op onze boeren'

De economie gaat voor." Ruim 60 procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag vindt dat het milieu ondergeschikt is aan economische groei. Slechts een derde vindt het milieu belangrijker: "Het nageslacht moet ook leven op deze planeet."

 
 

'Alleen dan is er controle op die dwaze salarissen'

Uitslag Stelling: Laat bank in staatshanden

Het feit dat de top van ABN Amro afziet van de omstreden loonsverhoging, is voor 80 procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag geen reden om het licht voor een gang naar de beurs op groen te zetten. Zij willen dat de bank in staatshanden blijft.

 
 

'Niemand meer alleen in de cockpit'

Uitslag Stelling: Risico's blijven er altijd

Een verschrikkelijke ramp en een tragedie voor de nabestaanden, zeggen de deelnemers aan de Stelling van de Dag over de crash van Germanwings vlucht 9525 in de Franse Alpen, maar ruim 70 procent blijft vliegen de veiligste manier van reizen vinden.

 
 

Uitslag Stelling: Beter naar patiënt luisteren

Artsen moeten meer tijd nemen om met patiënten te praten en te luisteren in plaats van op de klok te kijken. Dat zeggen veel deelnemers aan de Stelling van de Dag. Een grote meerderheid vindt dat patiënten prima in staat zijn mee te beslissen.

 
 

Hoe moet dat bij rampen als de stroom is uitgevallen?

Uitslag Stelling: Geen vertrouwen in NL-Alert

Driekwart van de stemmers op De Stelling van de Dag vindt het geen goed idee als de sirenes die nu nog iedere eerste maandag van de maand te horen zijn, worden afgeschaft. In geval van nood wordt straks gewaarschuwd via radio, tv en NL-Alert.

 
 

'Goede opleiding van de jeugd enige dat nationale team kan redden'

Uitslag Stelling: Somber over Oranje

Het Nederlands elftal verliest van Turkije en daardoor komt deelname aan het EK van volgend jaar in gevaar. Hiervoor vrezen de meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag. "Dit Oranje is over."

 
 

Uitslag Stelling: Vluchtelingenplan omarmd

Verreweg de meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag staan vierkant achter de ideeën van de VVD over het asielzoekersbeleid. Europa moet haar grenzen voor vluchtelingen sluiten. "Prima, eindelijk realiteitszin", prijst een lezer het plan.

 
 

Eén zwaluw maakt nog geen zomer

Uitslag Stelling: Optimisme ver te zoeken

De beurzen gaan omhoog, de bouw trekt aan en het consumentenvertrouwen stijgt weer. Het lijkt erop dat de crisis voorbij is. Toch vinden de deelnemers aan De Stelling van de Dag niet dat de crisis voorbij is.

 
 


22.1 °C
O3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 472.58
+ / - -0.96%