• Wat U Zegt
  • Brief aan de redactie
  • Wat Wilt U Weten
  • Stelling van de Dag
  • Over Wat U Zegt

Mail naar de redactie

Iets te melden? Iets te vertellen? Mail naar de redactie van Wat U Zegt via redactie@wuz.nl.  
 

Ter informatie

Na 2 februari stoppen we met de lezersblogs. Lees er meer over in onze veelgestelde vragen  
 

'Hopelijk heeft de zege van Syriza een lawine-effect'

Uitslag Stelling:  Geen genade voor Grieken

De Grieken hebben groot gelijk dat zij de linkse partij Syriza de verkiezingszege hebben bezorgd, vinden vele deelnemers aan de Stelling van de Dag, maar de Griekse schulden moeten wel terugbetaald worden. "Aflossen tot de laatste cent."

27  
 

Betutteling van kabinet en Europa

Uitslag Stelling: 'Enge plaatjes hebben geen zin'

Gruwelfoto's van verschrompelde longen op sigarettenpakjes schrikken rokers niet af, denken de deelnemers aan de Stelling van de Dag. Bijna tachtig procent van hen vindt dat staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) de plank met deze maatregel volledig misslaat.

10  
 

'Overheid had eerder moeten ingrijpen'

Uitslag Stelling: Belang kind op de eerste plaats

De deelnemers aan de Stelling van de Dag laten er geen twijfel over bestaan: zij vinden dat zwakbegaafden beter geen kinderen kunnen krijgen. Veruit de meesten vinden dat verstandelijk beperkten niet goed in staat zijn om kinderen op te voeden.

18  
 

Noorden betaalt rekening zuiden

Uitslag Stelling: 'Burger dupe Mario Draghi'

De Europese burgers worden de dupe van het opendraaien van de geldkraan door de Europese Centrale Bank (ECB). Ruim tachtig procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag vindt deze omstreden maatregel daarom een slecht idee.

32  
 

'Dreigen met ontslag is pure chantage en strafbaar'

Uitslag Stelling: Handen af van salaris

Een verlaging van het salaris zoals voorgesteld door de winkelketen V&D, is niet acceptabel. Eerst moet het management maar eens flink gaan inleveren van hun riante inkomen voor ze bij de werknemers aankloppen. „Goed voorbeeld doet goed volgen”, zeggen veel deelnemers.

26  
 

Overheid moet opleidingen stimuleren

Uitslag Stelling: Ict ondergeschoven kindje

De overheid heeft het hopeloos laten afweten als het gaat om de opleiding van ict'ers. Ruim zeventig procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag vindt dat Nederland de ict-branche verwaarloost. "De Nederlandse regering laat alles verslappen."

12  
 

Uitslag Stelling: 'Zware wapens tegen terreur'

De politie moet worden uitgerust met zware wapens. Dat vindt driekwart van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. Meer dan de helft denkt dat Nederland veiliger wordt als agenten met mitrailleurs worden bewapend. „Zwaarder bewapenen en daarmee kunnen omgaan is essentieel.”

15  
 

Bij deze regering is een appeltje voor de dorst nodig

Uitslag Stelling: Spaarrente kan echt hoger

Maar een derde van de stemmers op De Stelling van de Dag denkt dat de lage rentestand van het moment gunstig is. Spaarders krijgen maar een procent rente op hun geld. Wel goed voor de staat.

13  
 

'Plan is een hersenspinsel van ambtenaren'

Uitslag Stelling: Vrij pensioen ondernemers

Maar een derde van de stemmers van De Stelling van de Dag vindt dat ondernemers verplicht pensioenpremie zouden moeten afdragen. De Autoriteit Financiële Markten kwam van de week met dit voorstel.

14  
 

In de landen om ons heen krijg je meer en beter eten

Uitslag Stelling: Horeca in verhouding te duur

Het gaat goed met de Nederlandse horeca. De omzet is vorig jaar met 4,6 procent toegenomen. Toch vindt u niet dat de service in deze branche een pluim verdient. "Je krijgt iets op je bord en daar houdt de service en gastvrijheid meestal mee op."

17  
 

'Gaan we ook kijken naar onze eigen rol bij radicalisering?'

Uitslag Stelling: Bewaking grens helpt niet

Veruit de meeste stemmers op De Stelling van de Dag vinden de terreurmaatregelen niet vertrouwenwekkend. De ministers van een groot aantal landen kwamen bijeen na de massale demonstratie tegen terreur in Parijs om maatregelen te treffen.

13  
 

'Over twee dagen praten we weer anders'

Uitslag van de Stelling: Geen woorden maar daden

Deze week werden in het hele land demonstraties gehouden naar aanleiding van de aanslag in Parijs. Ruim tachtig procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag waardeert dit. Twaalf procent ziet het nut niet. "Heel mooi die demonstraties maar daar schrikken die terroristen niet van", zegt iemand.

27  
 

'Dit is de enige methode om kwaad te bestrijden'

Uitslag Stelling: Leger inzetten tegen terreur

Meer blauw en militairen op straat. Ruim driekwart van de deelnemers van de Stelling van de Dag is ervan overtuigd dat Nederland hierdoor beter is beschermd tegen terreur van moslimextremisten.

38  
 

Uitslag Stelling: Vrees voor aanslag groeit

De lezers van De Telegraaf reageren met afschuw op de aanslag waarbij gisteren in Parijs 12 mensen zijn vermoord. Velen onderstrepen dat Nederland net zozeer als Frankrijk wordt geraakt door de gruwelijke moordpartij.

43  
 

Nederland mag strenger zijn dan de rest van Europa

Uitslag Stelling: Weg met de bonussen

Afschaffen die bonussen. Bijna 90 procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag heeft er geen goed woord voor over dat de Bonuswet, die paal en perk moet stellen aan extraatjes voor bankiers, door toedoen van CDA en VVD is uitgesteld.
 

21  
 

Wel goed voorlichten maar niets verbieden

Uitslag Stelling: Leefstijl is onze eigen zaak

Het is geen taak van de overheid om mensen gezond te houden. Zelfs de gigantische zorgkosten van (bewust) ongezond leefgedrag kunnen volgens twee derde van de deelnemers aan de Stelling van de Dag overheidsingrepen niet rechtvaardigen.

11  
 

Uitslag Stelling: ’Volslagen zelfbedrog’

Zeker, er waren minder incidenten, en minder vaak werden hulpverleners slachtoffer van geweld. Maar om de nieuwjaarsnacht daarom als ’beheersbaar’ te bestempelen, zoals de gemeente Amsterdam deed, gaat de deelnemers aan de Stelling van de Dag te ver.

11  
 

Uitslag Stelling: Armoede blijft altijd bestaan

Dit jaar moeten de Millenniumdoelen gehaald zijn, die de wereld vijftien jaar geleden afsprak om armoede en honger uit te bannen. Dat zal niet lukken, zeggen de meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag. „Een hopeloze missie.”

16  
 

'Dit kabinet is de grootste ramp van ons land'

Uitslag Stelling: Lichtpuntjes: weer en sport

Een rampjaar. Zo oordeelt een tweederdemeerderheid van de stemmers op de Stelling van de Dag over 2014. De grootste nationale ramp was volgens de respondenten op de dagelijkse nieuwsenquête op Telegraaf.nl de aanslag op MH17.

12  
 

Sneeuw op zaterdag liet meeste lezers koud

Uitslag Stelling: 'We worden een slap landje'

Extreme weersomstandigheden? Een meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag vindt dat veel te veel eer voor de paar centimeter sneeuw die dit weekeinde Zuid-Nederland bedekte. Zeventig procent vindt de 'code geel' die het KNMI voor zeven provincies afgaf dan ook overdreven.

19  
 

Bijna geen oog meer voor de zwakkeren in onze samenleving

Uitslag Stelling: 'Schande voor zo'n rijk land'

Ons land telt steeds meer daklozen. Onder hen steeds vaker burgers die door schulden, werkloosheid of zware hypotheeklast letterlijk op straat komen te staan. De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag vindt dat deze mensen te veel aan hun lot worden overgelaten. "Nederland moet zich kapot schamen."

32  
 

Gelukkig zijn er twee Kamers om de politieke waan van de dag in te dammen

Uitslag Stelling: 'Blij met onze democratie'

De Eerste Kamer heeft een belangrijke functie in het Nederlandse politieke bestel en mag dan ook beslist niet worden afgeschaft. Dat vindt een meerderheid van 60 procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag.

82  
 

'Wilders in het Torentje, dat zal toch niet gebeuren'

Uitslag Stelling: 'Laat het maar zien dan'

Proteststemmen of niet, 71 procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag vindt het na de zorgcrisis welletjes geweest met ons kabinet. "Het is tijd voor verandering; tijd dat de PVV gaat regeren."

117  
 

Warmte heeft meer voors dan tegens

Uitslag Stelling: Kou met kerst is geen wet

Het komende kerstfeest staat niet in het teken van sneeuw en ijs, maar zal behoorlijk warm zijn. De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag zitten daar helemaal niet mee. Een warme kerst is fijn, zeggen zij.

12  
 

'Macht van verzekeraars wordt veel te groot'

Uitslag Stelling: Tegenstem senatoren terecht

Bijna 90 procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag vindt de vrije artsenkeuze belangrijk genoeg om het voortbestaan van het kabinet op het spel te zetten. "Vrije artsenkeuze is een belangrijk recht dat niet mag worden ingeperkt."

61  
 

'Je hebt overal gekken rondlopen, ook hier'

Uitslag Stelling: Wel bang, niet buigen

"Geef mij één reden waarom het níét zou gebeuren." De deelnemers aan de Stelling van de Dag vrezen in grote meerderheid dat Nederland op korte termijn door een terreuraanslag wordt getroffen. Maar stoppen met het bombarderen van IS? Dat nooit.

12  
 

Kerstgroet aan de veteranen

Uitslag Stelling: Recht op ons aller respect

Mensen die bereid zijn hun leven te geven in krijgsdienst of invalide te raken, verdienen ons aller respect, daarover laten de deelnemers aan de Stelling van de Dag geen twijfel bestaan.

26  
 

Uitslag Stelling: Dijksma draaft door

Het circus? Heel veel deelnemers aan de Stelling van de Dag zullen er, als in september de wilde dieren uit de piste worden geweerd, niet meer heen gaan. Slechts vier procent overweegt een circus zonder olifanten, leeuwen en tijgers te bezoeken.

22  
 

Uitslag Stelling: Eerst zien, dan pas geloven

„Er is maar één manier om de economie op gang te krijgen en dat is lastenverlichting voor iedereen”, zegt een deelnemer aan de Stelling van de Dag. Zeker nu de economie lijkt aan te trekken. Bijna driekwart van de respondenten denkt er ook zo over.

18  
 

Lezers kapittelen PowNews om toyboy-onthulling

Uitslag Stelling: 'Hoes heeft 't zelf verpest'

Veel deelnemers aan de Stelling van de Dag noemen Onno Hoes een hoge boom, die veel wind had kunnen verwachten. Maar dat de Maastrichtse burgemeester uiteindelijk onderuitging door een verborgencamera-actie van PowNews, vinden weinigen chic.

16  
 

Mobieltje lijkt bij sommigen aan hand vastgeplakt

Uitslag Stelling: Geen tijd voor een praatje

Twitter is hyperig, hijgerig, ongenuanceerd en 'moderne ruis' - alles behalve een verrijking van ons leven. Dat vinden de deelnemers aan de Stelling van de Dag, die op een handvol na dan ook geen gebruiker zijn van het sociale medium.

11  
 

Uitslag Stelling: ’Misschien luistert Poetin wel’

Nederland moet het EK schaatsen boycotten, vindt een meerderheid van de deelnemers aan De Stelling van de Dag. Schaatscoach Jan van Veen gaat in ieder geval niet mee naar het toernooi in het Russische Tsjeljabinsk.

14  
 

'Het zou juist zo gezellig kunnen zijn'

Uitslag Stelling: Irritatie over kerstgekte

Winkelen rond de feestdagen? Liever niet; bijna drie kwart van de Stelling-deelnemers vindt het een gruwel. Hoewel we de sfeervolle aankleding en kerstlichtjes reuze gezellig vinden, zijn de drukte en koopgekte van de laatste jaren een bron van irritatie.

10  
 

Uitslag Stelling: Cocaïnetest schaadt imago

Drugstesten verstrekken aan gebruikers is een verkeerd signaal, zo vindt een grote meerderheid van de stemmers op De Stelling van de Dag. De gemeente Amsterdam stelt drugstesten beschikbaar, omdat er onlangs doden waren te betreuren.

6  
 

Reizigers niet de dupe laten worden van onvrede onder NS'ers

Uitslag Stelling: Effectiviteit boven werkgeluk

Reizigersorganisatie Rover wil het rondje om de kerk opnieuw op de agenda zetten nu het rijdend NS-personeel klaagt over een te hoge werkdruk. Ruim de helft van de deelnemers aan de Stelling van de Dag ziet de voordelen daar wel van in.

12  
 

Fossiele brandstof kan nog jaren mee

Uitslag Stelling: Lezers tegen subsidiestroom

De subsidie voor groene energie, waar de overheid kwistig mee strooit, werkt niet of zelfs averechts, denken de deelnemers aan de Stelling van de Dag. Snel afschaffen dus, vindt u, zeker nu E.on zich, mede door die subsidiestroom, moet opsplitsen.

15  
 

Uitslag Stelling: Geen fluwelen handschoenen

Dat sympathisanten van de Islamitische Staat hard moeten worden aangepakt, daar zijn de deelnemers aan de Stelling van de Dag het wel over eens. Maar u verschilt sterk van mening over hoe die stevige aanpak eruit moet zien.

13  
 

Uitslag Stelling: 'Paal en perk aan rotje en pijl'

Vuurwerk moet niet overal kunnen, vindt een overgrote meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. In negentien gemeenten zijn ’vuurwerkvrije zones’ ingesteld, waar rond oud en nieuw een totaalverbod van kracht is.

15  
 

Het is het verhaal van de kip en het ei

Uitslag Stelling: Leegloop dorpen moet stoppen

Bewoners van het platteland betalen net zo veel belasting als stedelingen en hebben dus recht op dezelfde voorzieningen. Een meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag is van mening dat de voorzieningen op het platteland niet verder mogen worden teruggeschroefd.

14  
 

Uitslag Stelling: ’Hou ze een spiegel voor’

De deelnemers aan de Stelling van de Dag zijn bijna zonder uitzondering ontstemd over de Turkse beschuldigingen van racisme aan het adres van de Nederlandse overheid. Maar hoe erop te reageren, daarover bestaat verdeeldheid.

31  
 

Uitslag Stelling: Rechters wereldvreemd

De huidige rechters zijn wereldvreemd en hebben oogkleppen op. Dat is de mening van het merendeel van de duizenden deelnemers aan de Stelling van de Dag. Door recente uitspraken lijkt het laatste beetje vertrouwen in de rechtsstaat verdampt.

21  
 

'Schade vogelgriep niet op belastingbetaler afwentelen'

Uitslag Stelling: Lezers hard voor kippenboer

Compensatie voor bedrijven die schade hebben opgelopen vanwege de vogelgriep is nergens voor nodig, meent ruim de helft van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. "Dat is het risico van het vak."

16  
 

Iedereen betaalt dus moet er voor elk wat wils zijn.

Uitslag Stelling: Verdeeldheid over omroep

Waar moet het heen met de publieke omroep? De deelnemers aan de Stelling van de Dag komen met allerlei oplossingen. Over één ding lijkt u het eens: het 'pure amusement', dat staatssecretaris Dekker uit het takenpakket wil schrappen, moet blijven.

15  
 

Uitslag Stelling: Prijs spoort niet met service

De eerlijke en nuchtere erkenning van NS-topman Timo Huges dat er voorlopig geen oplossingen zijn voor de overvolle spitstreinen, kan op weinig begrip rekenen van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. Vooral gelet op de prijs van een kaartje, vindt 77 procent neus aan neus staan in gangpad of op balkon onacceptabel.

 
 

Lezers willen kunnen kiezen voor contant

Uitslag Stelling: Overzicht over uitgaven

Bijna de helft van alle betalingen wordt met een pinpas gedaan, maar van contant geld willen de deelnemers aan de Stelling van de Dag nog geen afscheid nemen. Sterker nog, zegt iemand: "Verplicht met pin betalen is een aantasting van onze vrijheid."

37  
 

Op zorg mag nooit winst gemaakt worden

Uitslag Stelling: Genoeg in verzekeringskas

Schandalig en onnodig. Zo luiden de reacties op de Stelling van de Dag over de hogere zorgpremie. ,,Verzekeraars gaan voor winst, winst en nog eens winst. Er wordt nog steeds niet op het juiste niveau bespaard om de kosten te drukken.''

41  
 

Lezers: Minister hoort niet op de stoel van de dokter

Uitslag Stelling: 'Schippers, blijf bij je leest'

Met haar video-oproep aan artsen om zuinig te zijn met antibioticakuren gaat ministerSchippers (Volksgezondheid) haar boekje te buiten, vinden de deelnemers aan de Stelling van de Dag. En dat niet alleen: ze overdrijft het risico van resistente bacteriën.

20  
 

'Partij luistert niet naar gewone burger'

Uitslag Stelling: Multi-culti beleid afgestraft

Dat het nog goed komt met de sociaaldemocraten, gelooft maar een schamele dertien procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. "De mensen vergeten. Kijk hoe het CDA er een tijdje geleden voor heeft gestaan", reageert een van hen optimistisch.

40  
 

Opstelten niet de juiste man voor reorganisatie politie

Uitslag Stelling: Roep om ordehandhaving

Meer blauw op straat werkt preventief en daarom is het zaak dat er voldoende politieagenten beschikbaar zijn om de openbare orde te handhaven. Dat is de overtuiging van het merendeel van de deelnemers aan de Stelling van de Dag.

24  
 

'Er is geen klik tussen coach en spelers'

Uitslag Stelling: Guus kan naar huis

De deelnemers aan de Stelling van de Dag hebben weinig vertrouwen in een goede afloop van de wedstrijd van het Nederlands voetbalelftal overmorgen tegen de Letten. En áls het misgaat, dan zal 80 procent van u Guus Hiddink niet missen.

11  
 

Mensen kunnen steeds moeilijker rondkomen

Uitslag Stelling: ’Schuld deels bij de overheid’

Nederland telt steeds meer mensen met problematische schulden. Dat zijn er nu 700.000. Niet zo vreemd, vinden de deelnemers aan de Stelling van de Dag. Met het huidige economische klimaat kan het iedereen overkomen, meent 75 procent.

44  
 

Schaf dit miljoenen verslindende gebeuren maar af

Uitslag Stelling: 'Trijntje mist uitstraling'

Het Eurovisie Songfestival kan veel deelnemers aan de Stelling van de Dag niet echt meer bekoren. "Het Songfestival is steeds meer een rariteitenkabinet geworden", zo oordeelt een van u. De deelname van Trijntje Oosterhuis komend jaar kan ook niet op uw steun rekenen.

 
 

Lezers manen partij tot hardere oppositie

Uitslag Stelling: 'CDA waait met alles mee'

Het mag misschien beter gaan met het CDA dan direct na het gedoogavontuur met de PVV, bij de deelnemers aan de Stelling van de Dag staat de partij nog niet in hoog aanzien. Iets meer dan een kwart ziet in Sybrand Buma een toekomstig premier.

 
 

'Belasting betalen op plek waar het is verdiend'

Uitslag Stelling: Mooie taak voor EU

Door een speciale constructie via Luxemburg betalen Nederlandse bedrijven geen belasting. 'Slim', vindt een meerderheid van de stemmers op De Stelling van de Dag. Ze zouden het zelf ook doen als ze de kans kregen.

 
 

Weinig animo om geld te geven voor ebolahulp

Uitslag Stelling: We betalen al genoeg

Een nationale hulpactie voor ebola. Voor de meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag hoeft het niet. Overdreven, vindt 89 procent. "De regering stelt al miljoenen beschikbaar dus via de belastingheffing betalen we al genoeg. Een landelijke inzameling via Giro-555 is dus niet nodig."

34  
 

Obama zwakke president met wind tegen

Uitslag Stelling: De magie is verdwenen

Na zes jaar presidentschap zijn de Amerikanen Obama-moe. Geen wonder, vinden de deelnemers aan de Stelling van de Dag. Volgens driekwart van u is de magie rond de eerste zwarte president van de Verenigde Staten helemaal weg.
 

 
 

'Overheveling zorgtaken naar gemeenten wordt een puinhoop'

Uitslag Stelling: Alle reden bezorgd te zijn

De manier waarop premier Rutte de zorgen omtrent de komende zorghervormingen wegwuift, valt bij bijna 90 procent van de deelnemers aan de Stelling van Dag helemaal verkeerd.

31  
 

Stressuitval in deze tijd moeilijk te vermijden

Uitslag Stelling: Aandacht goed voor iedereen

Deze week vraagt de overheid aandacht voor stress op de werkvloer. Een probleem waar een op de acht mensen onder gebukt gaat, een enorme kostenpost. De meeste deelnemers denken dan ook dat de overheid met de campagne vooral zichzelf dient.

 
 

Uitslag Stelling: Schaatssport onder vuur

Schaatsen kijken is leuk, maar de sport moet snel meer internationaal aanzien krijgen. De deelnemers aan de Stelling van de Dag maken zich zorgen over de Nederlandse overmacht. Die is, zo vindt een meerderheid, schadelijk voor de sport.

1  
 

Uitslag Stelling: ’Minstens tien jaar cel’

Invoering van marktwerking, het neoliberalisme en incompetente politici. Hierdoor konden volgens de deelnemers aan de Stelling van de Dag de bestuurders van woningbouwcorporaties zich ongestoord bezighouden met zaken die niet tot hun taken hoorden.

42  
 

Uitslag Stelling: WW voor ontslagen politici

Minister Plasterk moet de wachtgeldregels voor ex-politici niet versoberen, maar afschaffen. De deelnemers aan de Stelling van de Dag vinden de regeling "niet meer uit te leggen aan de maatschappij", zoals een van hen het verwoordt.

19  
 

Uitslag Stelling: Verlies schuld Air France

Geen overheidssteun voor KLM mocht dit bedrijf in financiële nood komen. Dat is de mening van de meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. „Ondernemen is risico nemen. De belastingbetaler heeft ook niet gedeeld in de winst.”

16  
 

Druppel op de gloeiende plaat

Uitslag Stelling: Rijkenbelasting onnodig

Een hogere vermogensbelasting voor miljonairs, zoals de Socialistische Partij opgenomen wil zien in de nieuwe belastingplannen, is geen goed idee, vindt 58 procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag.

17  
 

Laserguns, flitspalen en dubbele boetes

Uitslag Stelling: Gooi die wegen dicht

Alle veiligheidsmaatregelen ten spijt, vindt u het onverantwoord om rijstroken open te houden tijdens wegwerkzaamheden. Sluit de weg helemaal af, zegt 53 procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag.

4  
 

Boegbeeld 50Plus te vaak en te veel in opspraak

Uitslag Stelling: ’Schandalig dat hij blijft’

50Plusboegbeeld Henk Krol raakte deze week voor de zoveelste keer in opspraak. Voor driekwart van de stellingdeelnemers is de maat vol. „Krol wordt te vaak genoemd bij schandalen. Om die reden heeft hij de schijn tegen zich en moet direct opstappen.”

20  
 

Geld maakt niet gelukkig

Uitslag Stelling: Lezers doen moreel appel

Wie in Nederland een groot vermogen heeft opgebouwd, is moreel verplicht iets terug te doen voor de samenleving. Bijna driekwart van de deelnemers aan de Stelling van de Dag is die mening toegedaan.

10  
 

Nederland en Europa te laks in bestrijding ebolavisur

Uitslag Stelling: Aanpak beter coördineren

Nederland en Europa zijn te laks in de aanpak van de ebolacrisis, zo meent de overgrote meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. Voor deze respondenten is ebola zeker geen 'ver-van-mijn-bed-show'.

0  
 

Weinig steun voor plannen Hollands Kroon

Uitslag Stelling: 'Regeltjes als verdienmodel'

Nederland heeft te veel regels, daar zijn de deelnemers van de Stelling van de Dag het in ruime meerderheid over eens. Maar om 80 procent van de regels af te schaffen, zoals de gemeente Hollands Kroon wil, dat gaat u te ver.

13  
 

Uitslag Stelling: Alle coffeeshops sluiten

Gedogen is een teken van zwakte. Dat is kort gezegd de mening van de meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. Het enerzijds toestaan van het gebruik van softdrugs, maar anderzijds een verbod op wietteelt noemt u dan ook ’slap beleid’.

39  
 


4.1 °C
ZW3
 
files 80
67 km.
Beurs AEX
AEX 454.46
+ / - -1.02%