Vrouw/Seks & Relaties
1642406471
Seks & Relaties

De Barvrouw: Deel 17 'Samen zijn we ouder dan jij, dus wat dacht je van een trio?'

In deze aflevering van De Barvrouw ruziet Babs met haar ex-man over de vakantieperiode met de kinderen. Gelukkig volgt daarna een uitbundige avond in het café, waar Benjamin haar een spannend voorstel doet...

"Frits", ik klink nu streng, "Wanneer ga jij met de kinderen op vakantie?" 'Niet", antwoordt hij zachtjes. Hij schraapt nog een keer zijn keel en werpt mij een snelle blik toe. Iets stoerder voegt hij eraan toe: "We gaan niet met de kinderen op vakantie."

Plicht

Mijn mond valt open. Ons echtscheidingsconvenant is wat dit betreft toch heel duidelijk: de vakanties worden onder de ouders verdeeld. Beide ouders hebben recht op evenveel vakantiedagen met de kinderen.

Ik herhaal de zin hardop. "Ja", bijt Frits van zich af, "Het is een recht, niet een plicht." "Een plicht" ik hap naar adem. "Ja", vervolgt Frits, "Het is geen plicht. Ik red het niet om met ze weg te gaan deze zomer. Mijn vakantiedagen en -geld zijn op, dus het houdt gewoon op."

Extra uren

Ik zak terug in mijn stoel en laat de boodschap op me inwerken. Als de kinderen niet met hem meegaan, heb ik ze zes weken. Dat kan niet. Ik heb hun vakantie met hem nodig om extra uren te kunnen werken. "Dit pik ik niet", sis ik, "Hoezo zijn jouw geld en dagen op?"

"We hebben het aan andere dingen besteed" zegt hij ontwijkend. Ik trek mijn wenkbrauwen op en laat een stilte vallen terwijl ik hem strak aankijk. Dit werkt altijd. Frits kletst stiltes vol: "Nou ehhh, we hebben het uitgegeven aan… nou ja je weet wel."

Borstvergroting

Bij die laatste woorden wijst hij naar zijn ogen en maakt een vaag gebaar op borsthoogte. "Wat bedoel je met dat laatste?" vraag ik scherp. "Nou ehh, toen ik voor mijn ogen onder het mes ging, heeft Manuela ehh… haar borsten laten vergroten."

De stoom komt nu uit mijn oren. Hij heeft geen geld om met zijn kinderen op vakantie te gaan omdat hij nieuwe ogen heeft en zij een nieuwe voorgevel! Ik ontplof: "Weg. Ga weg", sis ik. Met een gebogen hoofd verlaat Frits het pand.

Cocktailavond

Die vrijdag vieren we de lente met een cocktailavond. Benjamin verzorgt de cocktails en ik doe de aankleding van de kroeg. Als ik extra vroeg de kroeg binnenstap met Hawaïslingers en tassen vol tropisch nepfruit, staat Benjamin al echt tropisch fruit te hakken: "Ben je een beetje binnen het budget gebleven?", vraagt hij. "Tuurlijk", antwoord ik.

"Ja, ik vraag het maar even, want een rekenwonder ben je niet." "Hoezo?" ik kijk hem verbaasd aan. "Jij vindt dat jij twee keer zo oud bent als ik, dat klopt niet. Ik ben veel ouder." Ik denk terug aan het gesprek van een week geleden toen ik bij het geblindeerd fruit proeven mij verslikte in een mango. "Ik heb gezegd dat ik bíjna twee keer zo oud ben als jij. Jouw 25 lentes zijn bijna de helft van mijn 43 zomers." "Bijna", papegaait Benjamin. "Bijna."

Lenteseizoen

Het wordt een uitbundige avond. Een dapper avondzonnetje geeft extra warmte binnen. Mijn decoraties vrolijken de boel verder op. De vrijmibo-gasten blijven bijna allemaal hangen en mengen zich met de vaste vrijdagavondgasten.

Een leuke combinatie van mensen die de sfeer broeierig maakt. De cocktails vinden gretig aftrek en Zuid-Amerikaanse muziek zweept de stemming verder op. Iedereen kletst en danst met elkaar. Een prima begin van het lenteseizoen!

Seks

Aan de bar zitten vrienden van Benjamin. Zonder uitzondering zijn ze allemaal jong, mooi en ongekend zelfverzekerd. Zou mijn zoon Jurre later ook zo aan de bar staan? En staan er dan ook 43-jarige vrouwen stiekem naar zijn groep te kijken? Ongemakkelijk bij dat laatste idee wend ik mijn blik af.

Als Benjamin voorbijloopt, complimenteer ik hem met zijn heerlijke cocktails. Aangeschoten door zijn eigen cocktails en succes antwoordt hij: "Dank je wel. Zullen we nu seks hebben?" Ik schiet in de lach: "Jochie, hier hebben we het vanavond nog over gehad: ik ben bijna twee keer zo oud als jij!"

Soepel

Niet uit het veld geslagen voegt hij zich bij zijn vrienden aan de bar en buigt zich naar een grote, blonde Adonis. Ik kijk naar hem. Dat grote lijf dat zich zo soepel beweegt, die mooie karakteristieke kop met stoere kaaklijn en dan die dosis zelfvertrouwen. De dame die deze heer schaakt mag in haar handjes knijpen.

Alsof hij mijn blik voelt, draait Benjamin zich om en geeft een knipoog. Voor ik die knipoog heb kunnen beantwoorden, buigt hij zich weer naar zijn blonde vriend. Hij fluistert iets in zijn oor en de jongen kijkt op.

Trio

Samen kijken ze naar mij. De 'blonde God' lacht en knikt instemmend naar Benjamin. Die trekt zijn vriend van de kruk. Samen lopen ze op mij af. Vlak voor me blijven ze staan: "Dit is Floris. Samen zijn we ouder dan jij, dus wat dacht je van een trio?"

De Barvrouw op WhatsApp

Wil jij direct een seintje via WhatsApp als de nieuwe aflevering van De Barvrouw online staat? Dat kan!

-Sla 06-13651435 op als contact in je telefoon -Stuur het bericht 'Barvrouw aan' naar ons via WhatsApp als je updates wilt ontvangen over De Barvrouw -Je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding -Lees hier meer over de WhatsApp-dienst

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.