Nieuws/Vrouw
960863886
Vrouw

Sandra begon petitie tegen de eikenprocessierups: Zet desnoods het leger in

Sandra begon petitie tegen eikenprocessierups

Sandra begon petitie tegen eikenprocessierups

Nederland zucht onder de vloek van de eikenprocessierups, die dit jaar drie keer meer voorkomt dan vorig jaar en naar verwachting 100.000 mensen klachten bezorgt. Er staan steeds meer mensen op die het niet meer pikken dat de overheid er niks aan doet. Sandra Vermeulen (39) is één van hen. Ze begon een petitie.

Sandra begon petitie tegen eikenprocessierups

Sandra begon petitie tegen eikenprocessierups

Sandra is momenteel nerveus om de deur uit te gaan. Ze is namelijk allergisch voor insectenbeten en als de dood dat ze in de buurt komt van de eikenprocessierups die welig tiert in haar buurt.

Heftige reacties

"Mijn schoonzus en haar dochter zitten onder de bulten. Ik heb het vooralsnog kunnen vermijden, maar ik heb twee kinderen van 5 en 3 en ben bang dat ze in aanraking komen met de haartjes van deze rups. Die kunnen namelijk heftige reacties bij mensen en dieren veroorzaken.

Het valt me op dat er niks gebeurt vanuit overheid en/of gemeente. Daarom ben ik een petitie begonnen. Want ik vind het een groot probleem dat wat mij betreft landelijk moet worden aangepakt. Ik spreek mensen die het gevoel hebben alsof ze deze periode huisarrest hebben. Dat vind ik gek, het lijkt me vrij makkelijk om aan te pakken. Desnoods door het leger of door buurtbewoners te instrueren."

Blind

Jolanda van Someren (45) is een van de mensen die de petitie heeft ondertekend: "Ik kreeg heel erg veel last van de huid rondom mijn ogen. In eerste instantie dacht ik dat ik hooikoorts had, maar de tabletten en druppels die ik van de dokter kreeg verergerden de klachten alleen maar. Mijn gezicht en ogen waren zo dik en opgezwollen dat ik niet meer herkenbaar was.

“Ik woon in de bossen tussen de eiken, dus de boosdoener was alsnog snel gevonden. De nesten van de processierupsen zitten achter mijn huis en de haartjes zijn waarschijnlijk overgewaaid. Ik kon even helemaal niet meer naar buiten, zelfs de lucht prikte te veel op mijn huid.

Uiteindelijk heeft hormoonzalf geholpen, maar ik heb er wel echt heel veel last van gehad. En dan heb ik nog geluk gehad; als ik het in mijn oog had gekregen had ik blind kunnen worden!"

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook meer dan gemiddeld last gehad van de eikenprocessierups en wil je daarover vertellen?

Dan kan dat hier...

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.