2286837
Columns

VROUW

’Te weinig vrouwen komen aan hun trekken’

Lang heb ik me, als fanatieke hetero, afgevraagd waarom vrouwen toch op vrouwen vielen. Zelfs een vriendin van mij, die een echte mannenverslindster was, vond uiteindelijk haar geluk bij een vrouw en trouwde met haar.

Ik kon maar één antwoord bedenken: de seks moest wel veel beter zijn. En als je erover nadenkt is het ook logisch. Als vrouw weet je beter hoe een andere vrouw in elkaar zit.

Mannen raken over het algemeen behoorlijk geïrriteerd als vooral mooie vrouwen lesbisch blijken te zijn. Ik ken er één die in gezelschap niet terugdeinsde mee te delen dat hij een geweldige minnaar was, terwijl ik daar uit eigen ervaring heel anders over dacht. Luisteren is meer een vrouwending.

Nu is er dus een rapport uit dat al mijn vermoedens bevestigt.

Public Health England deed onderzoek bij ruim 7000 vrouwen naar hun seksleven. En wat kwam daar uit? Dat slechts de helft van de vrouwen tussen 25 en 34 jaar van hun seksleven geniet. De helft!

Bij oudere vrouwen, tussen 55 en 64 jaar, was het 71%. Dat betekent dat oudere vrouwen meer plezier in seks hebben, wat eerdere onderzoeken ook al uitwezen.

Maar als er gekeken wordt naar hoe vaak vrouwen klaarkomen (is dat een maatstaf trouwens? Je kunt toch ook van seks genieten zonder klaar te komen, maar alla) dan blijkt dat van de lesbische vrouwen 75% klaarkomt en van de heterovrouwen 'maar' 60%.

Een onderzoekster betrokken bij het rapport, zegt: 'Een seksleven waarbij je klaarkomt, is belangrijk voor het mentale en emotionele welzijn van de vrouw.'

Dat is wel even wat anders dan lang geleden, toen masturberen stiekem moest gebeuren. Sterker nog, masturberen was voor mannen. Vrouwen hadden daar niet zo'n behoefte aan, dacht men toen.

Carlin Ross heeft een sekscentrum met vrijwilligers waar het motto is: 'Betere orgasmes, betere wereld.' Zij is ervan overtuigd dat als je als vrouw goed leert masturberen, dit je seksleven zal verbeteren. 'Je kunt dan in bed veel beter aangeven wat je fijn vindt.'

Wij hebben maar liefst 8000 zenuwuiteinden in onze vagina zitten, twee keer meer dan in een penis. Een vrouwelijk orgasme duurt gemiddeld 20 seconden, dat van een man 8. Het kampioenschap klaarkomen staat voor vrouwen op 134(!) keer in een uur, voor mannen op 16 keer. Er is nog heel wat werk aan de winkel, want te weinig vrouwen komen dus aan hun trekken (foute uitdrukking).

Je vraagt je natuurlijk af in hoeverre chagrijn, irritatie en overgevoeligheid hier allemaal mee te maken hebben. Eén lichtpuntje: in ieder geval in Engeland is de verkoop van seksspeeltjes afgelopen jaar met 68% gestegen.

'Als je alleen bent, kun je naar erotische podcasts luisteren en een lekkere olie kopen, dan gaat het makkelijker.'

Zou Theresa May..?

Lees ook op VROUW.nl: Vrouwen betalen 23% meer om hun koffer te vullen