2317213
Columns

VROUW

’Bij Merkel denkt hij niet meteen aan een pussy’

ls een vrouw in het openbaar onheus bejegend wordt, voel ik daar meer in mee dan als het een man overkomt. Hoe zou dat komen?

Ik weet nog goed dat Silvio Berlusconi bondskanselier Merkel zou ontmoeten. Hij was aan de telefoon en belde gewoon door, terwijl de bondskanselier op hem stond te wachten. Ik dacht dat dit voorval nog niet zo lang geleden was, naar nu blijkt was het al in 2009. Zo'n indruk heeft het gemaakt. Plaatsvervangende schaamte. Is dat omdat je zelf ook weleens in zo'n situatie hebt gezeten en geen idee had wat je moest doen? Die arrogante horkerigheid is iets verschrikkelijks, je komt dat veel tegen bij oudere mannen.

Gelukkig horen we niet zoveel meer van Berlusconi. Hij heeft inmiddels wat dat betreft een ongelooflijke vervanger gekregen. Die begon natuurlijk al slecht met over vrouwen te zeggen dat je ze 'gewoon bij hun poes kunt grijpen'. Ja, ik ga het over Trump hebben. Niet over zijn stomme optreden bij Poetin, waar hij zijn eigen veiligheidsdienst keihard liet vallen en voor de Russische president koos, want dat heeft iedereen al opgemerkt. Ik ga het hebben over zijn zichtbare minachting voor vrouwen.

Hij gaat op bezoek bij Theresa May en zegt dat hij haar grootste tegenstander, Boris Johnson, eigenlijk beter zou vinden op haar plek. Ook zo'n vrouwenliefhebber, die Johnson: een Engelse vrouw die gevangen zat in Iran hielp hij aan nog een beetje meer gevangenisstraf.

Misschien was Trump chagrijnig omdat het zijn droom was om met de Britse koningin in de gouden koets rond te rijden tijdens een 'staatsbezoek'. Het werd een 'officieel bezoek', dus geen gouden koets. Intussen moest hij wel een erewacht inspecteren met The Queen. Een 92-jarige dame. Hij had niet eens het fatsoen om haar voor te laten gaan. Ik snap dat Amerikanen niks hebben met het koningshuis, maar toch wel met een 92-jarige dame, mag ik hopen.

Tijdens de persconferentie met Merkel zaten zowel Trump als Merkel met hun achterwerk naar elkaar toe: niet bepaald een lichaamshouding waaruit genegenheid blijkt. Maar ja, bij Merkel denkt Trump niet meteen aan een 'pussy' natuurlijk.

Het ergste onderdeel van de persconferentie die Trump en Poetin gaven, was voor mij het moment met de voetbal. Poetin gaf Trump een voetbal vanwege de wereldkampioenschappen.

'Erg bedankt,' zei Trump, 'dat is een leuk cadeau voor m'n zoon Barron.' En daarna gooide hij de bal richting Melania: 'Hier Melania, aanpakken.'

Je gelooft het gewoon niet. Wat een verschrikkelijke hork, alsof ze zijn knecht is!

Theresa, Angela, Elisabeth en Melania, wordt het niet eens tijd dat jullie je verenigen en dit soort vernederingen niet meer pikken? Fijn dat wij een 'normale' leider als Rutte hebben.