Entertainment/TV
1000114746
TV

ZWART en Ongehoord Nederland hebben genoeg leden

Omroep ZWART en Ongehoord Nederland zijn een stapje dichter bij toetreding tot het publieke bestel. Beide aspirantomroepen hebben 50.000 betalende leden en dat is genoeg. Dat heeft het Commissariaat voor de Media woensdag bekendgemaakt.

Nieuwe omroepen die wilden toetreden tot het publieke bestel moesten voor 31 december 50.000 leden hebben. Zowel ZWART als Ongehoord Nederland liet eerder al weten dat dat gelukt was. Het Commissariaat voor de Media moest dat alleen nog controleren.

ZWART en Ongehoord Nederland moeten ook aan allerlei andere voorwaarden voldoen. De NPO, de Raad voor Cultuur en het Commissariaat geven ieder een eigen advies aan mediaminister Arie Slob over de ingediende erkenningsaanvragen. Vervolgens besluit hij op basis van de verschillende adviezen vóór 1 augustus welke omroepen een erkenning en welke een voorlopige erkenning krijgen.

Het commissariaat heeft ook de ledenaantallen van omroepen met een voorlopige erkenning en de overige omroepen gecontroleerd. AVROTROS, BNNVARA, KRO-NCRV, EO, Omroep MAX en VPRO hebben allemaal de minimumeis van meer dan 100.000 leden gehaald. WNL, PowNed en HUMAN hebben een voorlopige erkenning. Voor hen geldt een minimum van 50.000.

Luister ook naar de Cultuur en Mediapodcast van de Telegraaf met in deze aflevering: Wat gaan de nieuwe omroepen Ongehoord Nederland & Omroep ZWART toevoegen?

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo