Nieuws/Entertainment
1002021
Entertainment

’Familie George Michael weigert ereconcert’

George Michael

George Michael

De familie van George Michael heeft voorkomen dat er een concert ter ere van de legendarische zanger zou worden gegeven. De Britse 77-jarige tv-presentatrice Esther Rantzen vertelde maandag bij de Pride of Britain Awards dat de familie onlangs haar idee voor het evenement definitief weigerde. Dat meldt de Daily Mail.

George Michael

George Michael

Het was een dubbele tegenslag voor de presentatrice, omdat het concert tegelijk bedoeld was om fondsen te werven voor haar stichting Childline, een hulplijn voor mishandelde en misbruikte kinderen, door George Michael tijdens zijn carrière ondersteund. Zo doneerde hij de opbrengsten uit rechten van zijn hit Jesus To A Child, een bedrag van twee miljoen pond.

Rantzen heeft vanaf januari met de familie gesproken om het tribuutconcert voor elkaar te krijgen, maar nu die uiteindelijk echt negatief heeft beslist, kan ze er niets meer tegen uitrichten. Vorig jaar op eerste Kerstdag overleed de zanger op 53-jarige leeftijd in zijn eigen huis. Sinds zijn overlijden staat de familie extreem terughoudend tegenover elke vorm van publiciteit rondom hem.