Nieuws/Entertainment
1009452344
Entertainment

Officieel: dit is ons Songfestivalnummer

Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy

Het ging woensdag niet helemaal volgens planning met Jeangu Macrooys nummer voor het Eurovisie Songfestival. Het liedje zou eigenlijk in De wereld draait door voor het eerst te horen zijn, maar Grow lekte woensdagochtend al uit.

Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy

Macrooy lijkt er niet zo mee te zitten. Hij is vooral blij dat hij het nummer eindelijk met de wereld kon delen. „Het is echt een rollercoaster. Het gaat van supertof naar supereng”, omschrijft de zanger zijn dag in De wereld draait door. „Ik ben blij dat het eindelijk de dag is waarop we het niet meer geheim hoeven houden.”

De reacties op zijn nummer heeft de zanger zelf nog niet gelezen. „Ik heb bewust niet gekeken naar m’n social media. Dat komt vanavond wel.”

Bekijk de officiële videoclip van het nummer hieronder.

Persoonlijk

Voor Macrooy is zijn ingetogen ballad zeer persoonlijk. „Vorig jaar had ik voor het eerst in mijn leven een periode dat ik het even niet wist en dat ik niet lekker in mijn vel zat.” Grow omschrijft die tijd in twee delen. „Het begint met het besef dat er geen op maat gemaakte handleiding voor het volwassen worden is en daar was ik boos en gefrustreerd over.”

Het eind van het nummer, waarop ook een gospelkoor te horen is, is optimistischer. „Dan volgt de acceptatie dat het leven bestaat uit highs and lows.” Nu gaat het stukken beter met de zanger. „Ik ben heel dankbaar dat ik als artiest dit podium krijg.”