Nieuws/Entertainment
1010367
Entertainment

Kiki Classen wil weer 'AAA' zeggen

Kiki Classen wil een vervolg op Zeg ’ns AAA . De remake van de serie, waarin zij de rol van Wiep speelt, trekt iedere zaterdag meer dan een miljoen kijkers. „Het zou ontzettend leuk zijn, maar ik heb nog niets over een tweede seizoen gehoord.” Kiki gaat zich dus eerst maar concentreren op een nieuwe musicalrol.

Om werk zit Kiki Classen duidelijk niet verlegen. De 45-jarige actrice zal het komende theaterseizoen te zien zijn in de reprise van de musical Op Hoop van Zegen. Ze krijgt daarin de rol van Truus. Kiki beaamt: „Ik zeg nooit nee tegen werk.”

Kiki vertelt: „Ik vind Op hoop van Zegen een ontzettend mooi verhaal. Ik heb het toneelstuk en de musicalversie al gezien. En dan de muziek, prachtig… Ook een leuke bijkomstigheid: de meeste van mijn nieuwe collega-acteurs en -actrices ken ik al.” Legt uit: „Met Job Bovelander, die de zoon van Kniertje, Ellen Pieters, speelt, heb ik Zeg ’ns AAA gedaan. En met Hilke Bierman stond ik in de musical Wat zien ik?!.”

Ze lacht: „En als je zo lang in het vak zit als ik, neemt de kans dat je met bekenden werkt, alleen maar toe.”

„Ik werd door Hans Cornelissen, die de musical samen met Ruud de Graaf produceert, gevraagd voor de rol van vissersvrouw Truus. Omdat Metta Gramberg vanaf september al ander werk heeft.”

Ook Hans Cornelissen kent Kiki al jaren. Zij hebben vanaf 1986 tot 1993 in de eerste serie van Zeg ’ns AAA gespeeld. Daarna volgde een toneelversie en nu, anno 2009, is Gert-Jan van der Ploeg (Hans) in de tv-serie de dokter en woont hij samen met zijn oude liefde Wiep Lansberg (Kiki).

Gezien de goede kijkcijfers van Zeg ’ns AAA zou een tweede seizoen voor de hand liggen…

Kiki: „Als dat er komt, ben ik zeker weer van de partij. Maar ik ga me er niet op focussen.” Ze mijmert: „Mij wordt vaak gevraagd hoe ik over de toekomst denk. Of hoe ik verwacht dat sommige dingen zullen lopen. Ik heb geen verwachtingen. Dat heeft geen zin.”

De repetities van Op hoop van Zegen zullen pas aan het einde van de zomer beginnen. Voor Kiki breekt daarom nu eindelijk even een periode van rust aan.

Ze vertelt: „Ik ben inderdaad door de opnames van Zeg ’ns AAA heel druk geweest. En daarbij kwam ook nog mijn theaterwerk in de komedie Niet voor de poes. Maar mijn tegenspeler Peter Lusse werd geveld door keelontsteking, dus wij gaan deze en volgende maand de afgelaste voorstellingen, vijf in totaal, inhalen.”

Kiki besluit met een grote glimlach: „En daarna ga ik met familie twee weken op vakantie. Even helemaal niks doen, héérlijk!”