Nieuws/Entertainment
1010553
Entertainment

'Hollande en Trierweiler uit elkaar'

De Franse president François Hollande en de journaliste Valérie Trierweiler zouden een punt achter hun relatie hebben gezet. Dit meldt Le Journal du Dimache (JDD) op zijn website. Later kwam ook Le Parisien met het bericht.

Roddelblad Closer berichtte eerder deze maand over een affaire van het staatshoofd met de 41-jarige actrice Julie Gayet. De 48-jarige Trierweiler stortte daarop in. Volgens de society-journaliste Nadia Le Brun is Trierweiler nog „zeer verliefd” op Hollande. Tijdens een etentje donderdag zouden Hollande en Trierweiler hebben besloten uit elkaar te gaan. Het initiatief daartoe ging van hem uit.

Hollande wilde duidelijkheid voordat Trierweiler zondag naar India vertrekt voor een liefdadigheidsinstelling. De socialist zegde eerder toe dat hij de situatie met Trierweiler opheldert voor zijn bezoek van 11 februari aan de Verenigde Staten.

Volgens een opiniepeiling in opdracht van Le Parisien wil 54 procent van de Fransen geen speciaal statuut voor de partner van de president meer. Nu krijgt de Première Dame nog een kantoor betaald door de overheid.