Nieuws/Entertainment
101135235
Entertainment

Spanje selecteert voormalig boybandlid voor Songfestival

Blas Cantó

Blas Cantó

Na België komt ook Spanje met groot geschut naar Rotterdam. De in eigen land populaire zanger Blas Cantó vertegenwoordigt de Spanjaarden op het Eurovisiesongfestival van komend jaar. Dat heeft de Spaanse omroep RTVE zaterdag bekendgemaakt.

Blas Cantó

Blas Cantó

Voor het eerst in vijf jaar is de Spaanse inzending zonder publieksraadpleging gekozen. De selectiecommissie wilde voor een bekende artiest gaan, zo werd vorige maand al duidelijk. Dat is met de 27-jarige Blas gelukt. Hij maakte jarenlang onderdeel uit van de boyband Auryn, die in 2011 tijdens de Spaanse nationale voorrondes een mislukte poging deed om het songfestival te halen. Blas deed in 2004 ook al eens mee met voorrondes voor het Junior Eurovisiesongfestival, maar wist ook toen niet te winnen.

In 2018 bracht Blas zijn eerste soloalbum uit. De eerste single Él No Soy Yo is op YouTube al meer dan 65 miljoen keer bekeken.

Hooverphonic

De afgelopen vier jaar werd er in Spanje via voorrondes naar een songfestivalinzending gezocht. Het leverde weinig resultaat op: vijf jaar op rij werd niet eens de top 20 gehaald. Dit jaar werd zanger Miki 22e met 54 punten. Spanje hoort bij de ’big five’ en is daardoor naast Frankrijk, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk automatisch geplaatst voor de finale. Ook Nederland staat, als organiserend land, volgend jaar rechtstreeks in de finale.

Spanje is het tweede land die zijn songfestivalinzending bekendmaakt. Eerder deze week had België de primeur. Zij sturen Hooverphonic naar Nederland. Het songfestival wordt in mei gehouden.