Nieuws/Entertainment
1012067
Entertainment

Bonnie St. Claire: 'Ik drink tot ik er dood bij neerval'

Volgens Bonnie St. Claire maakt het feit dat ze graag "een wijntje" tot zich neemt haar heus geen alcoholist.

De zangeres is er stellig van overtuigd dat ze helemaal geen drankprobleem heeft. "Ze zeggen dat ik een alcoholist ben, maar dat is niet zo!", zegt ze in weekblad Story.

"Ik ontken niet dat ik graag een wijntje drink, ook overdag, maar dat betekent niet dat ik een probleem heb", vervolgt Bonnie. En 'dat wijntje' pakt niemand haar af. "Ik laat de drank voor niemand staan, en als dat betekent dat ik er over een half jaar niet meer ben, dan is dat maar zo. Ik drink tot ik er dood bij neerval."

In 2008 werd St. Claire met cirrose, een gevolg van haar alcoholgebruik, opgenomen in het ziekenhuis en werd ze gewaarschuwd dat ze het niet zou overleven als ze door bleef drinken. Sindsdien dronk ze enige tijd geen druppel meer, maar uiteindelijk ging het toch weer mis. Begin dit jaar brak haar man Anne-Jan een been toen hij na een echtelijke ruzie van het balkon viel. De aanleiding van de ruzie kent twee verhalen: volgens Anne-Jan was Bonnie beschonken en volgens Bonnie was Anne-Jan dronken.

Onzin, vertelde Anne-Jan eerder in deze krant. "Met die leugens heeft ze steeds maar één doel: verdoezelen dat ze weer te veel had gedronken. Ze maskeert haar echte probleem. Iedereen weet het. Sinds 2008 zijn we bezig om haar er nu eens voorgoed van af te helpen. Maar ze wil het niet, ze wil het gewoon niet. Ze ziet het probleem ook niet, en daardoor neemt ze maar een wijntje, zoals ze zelf zegt."