Nieuws/Entertainment
1013664
Entertainment

Huis Menno Buch leeggeroofd

Terwijl televisiepresentator Menno Buch voor zijn RTL-programma Buch in de Bajes druk bezig was met het interviewen van gedetineerden, is gisteren zijn hele huis in Amsterdam Nieuw-Sloten leeggeroofd.

De inbrekers maakten onder meer een zeer bijzondere horlogecollectie buit.

Menno Buch reageerde gisteren verbijsterd op het ontdekken van de brutale roof. „Ze hebben gewoon aan de voorkant met een koevoet het raam opengebroken. Het huis is een grote ravage.” Dat Buch op het moment van de onheilstijding net aan het filmen was in het huis van bewaring noemt hij ’extra wrang’.

„Ik spreek voor mijn programma regelmatig met daders van dit soort inbraken. Als je dan zelf slachtoffer wordt, is dat heel bizar.”

Volgens Buch is hij vooral ontdaan vanwege de diefstal van de horloges: „Het gaat om meer dan vijftig klokjes. Niet van de prijsklasse Rolex, maar wel bijzondere uurwerken die ik uit duizenden herken.”

Buch kreeg naar zijn zeggen gistermiddag al een telefoontje dat de politie vier arrestaties heeft verricht in verband met de inbraak. „Dat zou fantastisch nieuws zijn”, aldus de tv-presentator. „Ik was vroeger altijd erg liberaal als het ging om drugshandel en daarmee gepaard gaande criminaliteit. Mede door mijn ervaringen bij Buch in de Bajes ben ik daar erg van teruggekomen.”

De wijk Nieuw-Sloten wordt al tijden geteisterd door een enorme inbraakgolf.