1018368
Entertainment

Mies Bouwman in ziekenhuis

PRIVE TV - Mies Bouwman heeft het voor haar toch al zo verschrikkelijke jaar 2013 dramatisch afgesloten. De 84-jarige televisiekoningin, die begin november afscheid moest nemen van echtgenoot Leen Timp (92) die decennialang háár ziel en zaligheid was, is op oudejaarsdag met spoed opgenomen in het ziekenhuis wegens totale uitputtingsverschijnselen.

Mies ligt drie dagen nadat ze met spoed werd opgenomen nog steeds in het ziekenhuis. De liefde die de presentatrice voor altijd in haar hart meedraagt voor haar Leen, gaat diep. Zo diep, dat zijn gemis haar weerstand danig heeft aangetast. Een leven zonder Leen is voor de oermoeder van de Nederlandse televisie nauwelijks denkbaar. Meer dan zestig jaar waren ze samen, waarvan achtenvijftig jaar getrouwd. Mies en Leen kregen samen vier kinderen en dertien kleinkinderen.

Op 1 november sloot de televisieregisseur en producent voorgoed zijn ogen en moest hij Mies met haar hartverscheurende pijn achterlaten. Leen leed al geruime tijd aan trombose. Daar kwamen ook ernstige hartklachten bij. Mies haar geliefde echtgenoot werd opgenomen in het ziekenhuis maar na een week tussen hoop en vrees lieten de dokters hem naar huis gaan. Behandeling bleek niet meer mogelijk.

Het jaar 2014 is het eerste jaar dat Mies zonder haar geliefde moet beginnen. In het ziekenhuis, vechtend voor haar gezondheid, zonder de hulp van haar grote steun en toeverlaat.