Entertainment/TV
1019895003
TV

Dag 3 in ’talkshowoorlog’: Op1 blijft Jinek voor

In de voortdurende talkshowstrijd tussen NPO 1 en RTL 4 moesten beide zenders woensdagavond kijkers inleveren, maar Op1 slaagde erin ook woensdag meer kijkers aan zich te binden dan Jinek op RTL4, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel van omroep MAX trokken met hun eerste uitzending 835.000 kijkers, terwijl er 782.000 mensen gelijktijdig naar concurrent Eva Jinek op RTL4 keken. Voor beide talkshows geldt dat het aantal kijkers op woensdagavond lager uitviel dan voorgaande uitzendingen die ruim boven de 900.000 kijkers zaten. Jinek tuimelde voor het eerst sinds de start van haar veelbesproken talkshow op RTL buiten de top 10 van best bekeken televisieprogramma's.

De strijd tussen de talkshows blijft hevig, beide zenders blijven proberen zonder reclameblokken vooraf zo vroeg mogelijk te beginnen. Op1 heeft wisselende presentatieduo's die afkomstig zijn van verschillende publieke omroepen. Donderdagavond debuteren Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma voor omroep WNL als presentatieduo.

Lees ook de andere recensies: