Nieuws/Entertainment
1020846
Entertainment

Ruim vier miljoen euro Serious Request

Het wordt spannend of het recordbedrag van vorig jaar, ruim 12 miljoen, voor de actie Serious Request dit jaar wordt overschreden. Zondagavond, vier dagen na de start van de actie, is er 4.328.242 euro binnen. Vorig jaar was dat na vier dagen 4.292.293 euro. Dat meldde een woordvoerster van radiostation 3FM. Het verschil met vorig jaar na dezelfde dag is nu nog maar bijna 36.000 euro.

Ook zaterdag was het verschil met vorig jaar al kleiner dan de dag ervoor. Zaterdagavond stond de teller op 3.054.689 euro en dat was bijna een ton meer dan vorig jaar na de derde dag. Op dag twee liep de tussenstand nog 6 ton voor op vorig jaar.

De dj's Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering lieten zich woensdagavond in het Glazen Huis in Leeuwarden opsluiten. Ze halen geld op voor de bestrijding van kindersterfte door diarree.

De actie, in samenwerking met het Rode Kruis, vindt voor de tiende keer plaats. De dj's maken non-stop radio en televisie en draaien verzoeknummers in ruil voor geld. Op kerstavond komen ze eruit en wordt bekend hoeveel geld er is opgehaald. Vorig jaar werd ruim 12 miljoen euro binnengehaald voor de bestrijding van babysterfte.