Entertainment/TV
1021260598
TV

Kopspijkers keert mogelijk terug op televisie

BNNVARA is bezig met verkennende gesprekken over het eventueel terughalen van Kopspijkers. Dat maakte een woordvoerder van de omroep dinsdag bekend. Het satirische programma werd van 1998 tot 2005 door de VARA uitgezonden op de zaterdagavond.

„Er zijn verkennende gesprekken geweest met Jack Spijkerman om Kopspijkers misschien weer terug te halen”, aldus de zegsman van de omroep. Dinsdagochtend vertelde Jack Spijkerman, de man achter het programma, bij Veronica Inside dat hij inderdaad gepeild was. „Men is hier inderdaad geweest om over Kopspijkers te praten, maar niet met mij als presentator. Ik heb al lang geleden gezegd dat ik dat niet meer ga doen”, zei Spijkerman toen.

Ook noemde Wilfred Genee, presentator van Veronica Inside, Arjen Lubach, Patrick Lodiers en Peter Heerschop als mogelijke presentatoren. Lubach en Lodiers hebben nog niet gereageerd op het nieuws. Heerschop vertelt aan het ANP dat hij niet is benaderd. Samen met Viggo Waas vormde hij een tijdje het cabaretduo van het programma.

Als het aan Spijkerman ligt, zou Heerschop wel een goede kandidaat zijn, vertelt hij bij het radioprogramma. „Nou, ik zou Peter wel als presentator zien bijvoorbeeld. Die zat er natuurlijk wel eens als sidekick. Als hij goed heeft opgelet, moet hij het kunnen.”