Nieuws/Entertainment
1021851
Entertainment

Epke Zonderland sluit dj's op in Glazen Huis

Olympisch turnkampioen Epke Zonderland heeft woensdagavond om kwart voor 9 de deur op slot gedraaid van het Glazen Huis in Leeuwarden. Hij sloot daarmee dj's Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering op. Zij maken de komende 6 dagen non-stop radio en televisie en draaien verzoeknummers in ruil voor geld. De opbrengst van 3FM Serious Request gaat dit jaar naar de bestrijding van kindersterfte door diarree.

De actie, in samenwerking met het Rode Kruis, vindt voor de tiende keer plaats. Voorafgaand aan de afsluiting traden de Britse band Bastille en Maaike Ouboter op, onder toeziend oog van vele duizenden mensen die naar het Wilhelminaplein waren gekomen.

De komende dagen logeren er weer allerlei bekende Nederlanders bij de dj's, onder wie presentatrice Geraldine Kemper en de zangeressen Jacqueline Govaert en Laura Jansen. Ook zijn er allerlei live-optredens van bijvoorbeeld Agnes Obel, Kraantje Pappie en Kensington.

Beelen, Swijnenberg en Rabbering mogen ook dit jaar niet eten tijdens hun verblijf in het huis. Op kerstavond komen ze eruit en wordt bekend hoeveel geld er is opgehaald.

In het hele land vinden inzamelingsacties plaats, 3000 in totaal, waarvan veel al voor de opening van het Glazen Huis waren begonnen. Zo hebben medewerkers van de kraamafdeling van het Medisch Centrum Leeuwarden maandenlang babymutsjes gemaakt en verkocht, vindt er komend weekend een elfstedenhardloopestafette plaats, is er een recordpoging voor het langste concert ooit en koken sterrenchefs 24 uur lang voor Serious Request.

Vorig jaar stond het Glazen Huis in Enschede en werd een recordbedrag van ruim 12 miljoen euro binnengehaald voor de bestrijding van babysterfte.