Nieuws/Entertainment
1021856
Entertainment

Maik de Boer schenkt zaad

Maik de Boer onthult dat hij al enige tijd zaaddonor is.

"Ik ben geen vader, ik ben donor", benadrukt de stylist. "Ik ben er altijd heel discreet in geweest, het was een keuze maar ik ga dat niet van de daken schreeuwen."

Maik (52) vertelt aan RTL Boulevard dat hij vroeger wel een kinderwens had, maar dat de vriend die hij destijds geen trek had in een spruit. Naar verloop van tijd heeft hij zijn kinderwens laten varen. Nu wil hij de kinderwens van anderen vervullen. "Ik hoorde wel eens van stelletjes dat het niet lukte om zwanger te worden. Door me beschikbaar te stellen als zaaddonor wil ik er voor die mensen kunnen zijn." 

"Ik weet van één kindje dat het er is", vervolgt Maik. "Na de geboorte wilde ik weten hoe het met de kleine gaat. Het gaat goed en het kindje is gezond. Toch kwam het wel erg dichtbij. Na verloop van tijd heb ik ook wat afstand genomen."

Zijn moeder weet echter pas sinds gisteren van het bestaan van kleine Maikjes. "Ze vond het heel mooi. Je geeft iemand anders het mooiste wat er is. Ze grapte dat we misschien wel in Spoorloos komen!"

Maik mag graag mensen helpen, maar schenkt zijn zaad niet aan Jan en alleman... "Het is een zakelijke deal. Ik hoop niet dat straks iedereen voor mijn deur gaat staan van: 'Maik ik wil een kind!'"