Nieuws/Entertainment
1022773
Entertainment

Aantal kandidaten in talentenjacht gehalveerd

Finalisten The Voice of Holland bekend

Gerrie Dantuma, Julia van der Toorn, Mitchell Brunings en Jill Helena hebben de halve finale van The Voice of Holland overleefd.

Marco Borsato's talent Gerrie moest het in de crossbattle opnemen tegen Wudstick, uit het team van Trijntje Oosterhuis. Gerrie versloeg haar opponent met 51% van de stemmen.

Julia van der Toorn, ook uit het team van Marco, kwam als sterkste uit bus na de battle tegen Cheyenne Toney uit het team van Ilse DeLange. De winnares won met 53,% van de stemmen.

De derde battle werd overtuigend gewonnen door Mitchell Brunings (team Ilse), die samen met Ali B's pupil Jennifer Lynn vocht voor een pleke in de finale. De eindstand van die ronde was 66,6 % tegen 33,4%.

Jill Helena uit het nest van Ali B streed tegen Shirma Rouse, die gecoacht wordt door Trijntje. Shirma trok met 47,4 % van de stemmen aan het kortste eind.

Dit betekent dat alleen Marco's team nog compleet is en dus volgende week de meeste kans heeft om de finale van TVOH te winnen. Trijntje heeft geen troeven meer in handen en Ilse en Ali B gaan de finale in met Mitchell en Jill.