Nieuws/Entertainment
1022865
Entertainment

Klinkende namen willen naar Songfestival

Niet alleen in Nederland staan succesvolle artiesten in de rij om deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival volgend jaar.

Voor Duitsland hebben The Baseballs zich aangemeld, die in ons land een paar jaar geleden een joekel van een hit scoorden met het liedje Umbrella, een cover van een Rihanna-nummer. Maar The Baseballs moeten nog wel de strijd aan met Oceana en Unheilig, die in Duitsland ook mateloos populair zijn.

In Zweden heeft de zingende tandarts Dr. Alban zich gemeld. Hij had twintig jaar geleden een grote Europese hit met It’s my life en scoorde daarmee ook in ons land een nummer 1-hit. Hij heeft in het Scandinavische land concurrentie van Alcazar en Helena Paparizou die acht jaar geleden het Eurovisie Songfestival won.

Onze eigen Waylon en Ilse hebben nog drie maanden de tijd om een lied uit te kiezen voor het Eurovisie Songfestival. Op 18 maart moeten alle 36 deelnemende landen hun inzending officieel inschrijven. Tot gisteren konden landen, die zich hadden ingeschreven, zich nog kosteloos terugtrekken.

Meest in het oog springende concurrent tot nu toe is de travestiet met baard die voor Oostenrijk mee gaat doen. De deelname van Conchita Wurst was direct omstreden. Alleen al de aankondiging van haar deelname was tegen het zere been van de Wit-Russen. Ontstemde Wit-Russen hebben bij hun publieke omroep een petitie ingeleverd om het optreden van de Oostenrijkse artiest niet uit te zenden. Haar optreden zou afstotelijk zijn voor de tere Wit-Russische kinderzieltjes en van het Eurovisie Songfestival een broeinest van sodomie maken. Maar ook in Oostenrijk is Conchita omstreden en hebben inmiddels 31.000 mensen de anti-Conchitapagina op Facebook geliket.