Nieuws/Entertainment
1024071379
Entertainment

Na succesvolle reünietournee mogelijk ook musical over Westlife

Het zou zo maar kunnen dat er een musical wordt gemaakt over de Ierse boyband Westlife. Volgens Daily Mail staan producenten te trappelen om het bijzondere verhaal op de planken te krijgen.

Westlife is geen typische boyband. Ze groeiden op op het ruige platteland van Ierland. Ze kregen geen les in beroemd zijn”, vertelt een ingewijde. „Ze traden samen op op school en hadden grote dromen om het te maken in de muziekindustrie. Toen ontmoetten ze Louis Walsh die het allemaal mogelijk maakte.”

Een glansrijke carrière volgde voor Nicky Byrne, Kian Egan, Mark Feehily en Shane Filan. „Ze hebben veertien nummer 1-hits gehad. Alleen Elvis en The Beatles deden het beter in de Britse hitlijsten. Hun verhaal is fascinerend en kan zo maar op WestEnd terechtkomen.”

Wembley

Dikke kans dat een musical over Westlife succesvol wordt. De mannen wisten wereldwijd 600.000 kaarten te verkopen voor hun reünietournee. Daarnaast gaat er volgend jaar een droom van het viertal in vervulling met een ’once in a lifetime’-concert in het Wembley-stadion in Londen.

Westlife werd in 1998 opgericht in Dublin. Toen bestond de groep nog uit vijf mannen, maar Brian McFadden stapte in 2004 uit de band. In 2012 werden harten over de hele wereld gebroken toen Westlife bekendmaakte te stoppen. Vorig jaar oktober kondigden ze hun terugkeer aan.