Nieuws/Entertainment
1027733773
Entertainment

Moeder beschrijft negatieve verandering Lady Gaga

Lady Gaga was als kind al erg uniek, vertelt haar moeder

Lady Gaga was als kind al erg uniek, vertelt haar moeder

Cynthia Germanotta, de moeder van Lady Gaga, heeft in een interview met het Amerikaanse tv-programma CBS This Morning openlijk gesproken over de mentale gezondheid van haar dochter.

Lady Gaga was als kind al erg uniek, vertelt haar moeder

Lady Gaga was als kind al erg uniek, vertelt haar moeder

Ze vertelde onder meer over de problemen die Gaga, ofwel Stefani, had toen ze nog op de middelbare school zat. Cynthia Germanotta hoopt hiermee anderen wijzer te kunnen maken over hoe hiermee om te gaan als ouder.

„Ik was hier helemaal niet op voorbereid. Mijn dochter Stefani was erg uniek, wat niet altijd gewaardeerd werd door klasgenoten. Het gevolg daarvan was dat ze het moeilijk had en werd gepest, waardoor ze zich geïsoleerd voelde. Ze veranderde van een heel gelukkig meisje vol dromen in iemand die constant aan zichzelf twijfelde en zich afvroeg wat ze nou waard was”, vertelt Cynthia.

Het meest waardevolle advies dat zij ouders wil meegeven die in een soortgelijke situatie zitten, is vooral goed te luisteren naar hun kind. „Het is belangrijk dat je hun gevoelens serieus neemt. Als ouders schiet je instinctief in een modus om het probleem op te lossen, maar wat ze eigenlijk willen is dat er iemand naar hen luistert.”

Moeder en dochter richtten in 2012 samen de Born This Way Foundation op, om zo de mentale en emotionele gezondheid van jonge mensen te ondersteunen. In september sprak Cynthia tijdens de Algemene Vergadering van de VN over een nieuw initiatief van hun Foundation, genaamd United for Global Mental Health.