Nieuws/Entertainment

Spacey misdroeg zich ook op set House of Cards

Kevin Spacey

Kevin Spacey

Hollandse Hoogte

Hollywoodster Kevin Spacey zorgde voor een „giftige” werksfeer op de set van House of Cards. Dat zeggen acht medewerkers van de populaire Netflexserie tegen de Amerikaanse omroep CNN. De acteur zou, naast het maken van grove en seksueel getinte opmerkingen, regelmatig jonge, mannelijke collega’s hebben betast.

Kevin Spacey

Kevin Spacey

Hollandse Hoogte

Een productieassistent vertelt dat hij tijdens de eerste seizoenen van House of Cards door Spacey seksueel is geïntimideerd en misbruikt, en beschrijft hoe hij door de gevallen ster in zijn kruis werd gegrepen, terwijl ze samen in een auto zaten. „Ik was in shock. Het was een man die veel macht had in de show, terwijl ik onderaan de ladder stond.”

Een andere medewerker van de serie, die alle seizoenen met Spacey werkte, laat weten dat de acteur hem routinematig lastig viel en betastte. „Hij legde vaak zijn hand op mijn lichaam. Dan ging hij achter me staan om mij te masseren. Ook raakte hij regelmatig - op een vreemde manier - mijn buik aan, iets wat in een gezonde werksfeer ongepast is.”

Nieuw hoofdstuk

De nieuwe onthullingen vormen het volgende hoofdstuk in de reeks beschuldigingen aan het adres van de tweevoudige Oscarwinnaar. De 58-jarige Spacey raakte vorige week in opspraak nadat Anthony Rapp hem van seksuele intimidatie beschuldigde. Dat vond plaats in 1985, toen Rapp veertien jaar oud was.

Spacey reageerde hierop via Twitter en bood zijn excuses aan. Tegelijkertijd kwam hij uit de kast als homoseksueel, iets wat hem door veel mensen werd kwalijk genomen, omdat hij hiermee de aandacht afleidde van Rapps verhaal.

Oscarcampagne

Niet veel later maakte Netflix bekend dat, vanwege alle commotie, de opnames van het zesde seizoen van House of Cards zijn stilgelegd. Ook is de Oscarcampagne voor de nieuwe film van Spacey, All the Money in the World, door filmstudio’s Sony en TriStar geschrapt

Lees meer over